Dát nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101744
14.6.16 23:39
@lauraka píše:
No prave a stoji ti to za ty reci? To nemate na postylku nebo proc tak vyvadis? Preci vratit postylku automaticky neznamena byt bez ni, koupite jinou…

Ono ne každé dítě je takový salámista, že bez problémů přijme jinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
14.6.16 23:40

§ 2072 Odvolání daru pro nevděk
(1) Ublížil-li obdarovaný dárci úmyslně nebo z hrubé nedbalosti tak, že zjevně porušil dobré mravy, může dárce, neprominul-li to obdarovanému, od darovací smlouvy pro jeho nevděk odstoupit. Byl-li dar již odevzdán, má dárce právo požadovat vydání celého daru, a není-li to možné, zaplacení jeho obvyklé ceny.
(2) Odůvodňují-li to okolnosti, považuje se za nevděk vůči dárci také zjevné porušení dobrých mravů vůči osobě obdarovanému blízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
14.6.16 23:43

@j.a.n.i1 Tak bych koupila postylku podobnou a carodejnici vratila tu novou, proste bych si od ni nic nenechala, za ty kecy co by roznasela po meste, ze jsem chudak a nemam na postylku…handrkovat se, to by mi za to nestalo…Uz jen ten blazeny pocit, az bych ji postylku vracela. Nechtela bych ji byt nic dluzna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.16 23:46
@lauraka píše:
No prave a stoji ti to za ty reci? To nemate na postylku nebo proc tak vyvadis? Preci vratit postylku automaticky neznamena byt bez ni, koupite jinou…

tak samozřejmě, že si můžu koupit novou však to není desetitisícová položka, ale mě jde o ten princip. Není jí hanba chtít vzít dar pro nemluvně, už to samo o sobě je pěkný hnus a je mi jasné, že mě tím chce i vytočit. Takže tím by dosáhla svého. Ale čert s tím jestli si své ego uspokojí nebo ne, ale na jednu stranu si říkám proč bych měla vrátit něco co moje dítě dostalo darem. Tak to v tom případě můžu chtít vrátit boty, které jsem jí kdysi koupila, tričko co jsem jí přivezla z dovolené, sklenky k Vánocům, dekorativní kosmetiku a můžu takto dál pokračovat, protože to taky byly dárky, které jí já dala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.16 23:48
@canaglia píše: § 2072 Odvolání daru pro nevděk
(1) Ublížil-li obdarovaný dárci úmyslně nebo z hrubé nedbalosti tak, že zjevně porušil dobré mravy, může dárce, neprominul-li to obdarovanému, od darovací smlouvy pro jeho nevděk odstoupit. Byl-li dar již odevzdán, má dárce právo požadovat vydání celého daru, a není-li to možné, zaplacení jeho obvyklé ceny.
(2) Odůvodňují-li to okolnosti, považuje se za nevděk vůči dárci také zjevné porušení dobrých mravů vůči osobě obdarovanému blízké.

to je sice fajn, že zákon myslí i na toto, ale ona něco udělala mě, já jí pouze vynadala v mezích slušnosti, oni s námi přerušili kontakt a obdarovaná jsem nebyla já, nýbrž mé dítě - osoba v tomto sporu zcela nezúčastněná

• Citovat
  • Upravit
5808
14.6.16 23:50

Dá se koupit ten model postylky? dceři bxch koupila novou a nechala původní matraci a postel tchyni vrátila, ale asi bych to vyměnila když malá nebude doma… ale je to od ní trochu sprostý, to máš pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
14.6.16 23:50

No nevím, no. Nemáte to lehké. Na jednu stranu bych jí to nejradši hodila na hlavu, ale na druhou stranu jestli Vám dítko jinde neusne…? Mě by celkem zajímalo, co na to říká Váš otec.Je to přeci jeho vnouče a postýlku koupily SPOLU a ona si nemůže jen tak sama říct, že jí chce vrátit. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
14.6.16 23:51
@Anonymní píše:
tak samozřejmě, že si můžu koupit novou však to není desetitisícová položka, ale mě jde o ten princip. Není jí hanba chtít vzít dar pro nemluvně, už to samo o sobě je pěkný hnus a je mi jasné, že mě tím chce i vytočit. Takže tím by dosáhla svého. Ale čert s tím jestli si své ego uspokojí nebo ne, ale na jednu stranu si říkám proč bych měla vrátit něco co moje dítě dostalo darem. Tak to v tom případě můžu chtít vrátit boty, které jsem jí kdysi koupila, tričko co jsem jí přivezla z dovolené, sklenky k Vánocům, dekorativní kosmetiku a můžu takto dál pokračovat, protože to taky byly dárky, které jí já dala.

No to bych ji taky rekla, to si ted budeme vracet darky? Tak fajn, ja ti prinesu postylku, ty mi prines…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.16 23:53
@Gosi píše:
Dá se koupit ten model postylky? dceři bxch koupila novou a nechala původní matraci a postel tchyni vrátila, ale asi bych to vyměnila když malá nebude doma… ale je to od ní trochu sprostý, to máš pravdu…

jenže ona to chce komplet, postýlku, matraci, mantinel, nebesa, peřinu…zaplať pánbůh, že od nich nemáme kočárek…

• Citovat
  • Upravit
5808
14.6.16 23:54
@Anonymní píše:
tak samozřejmě, že si můžu koupit novou však to není desetitisícová položka, ale mě jde o ten princip. Není jí hanba chtít vzít dar pro nemluvně, už to samo o sobě je pěkný hnus a je mi jasné, že mě tím chce i vytočit. Takže tím by dosáhla svého. Ale čert s tím jestli si své ego uspokojí nebo ne, ale na jednu stranu si říkám proč bych měla vrátit něco co moje dítě dostalo darem. Tak to v tom případě můžu chtít vrátit boty, které jsem jí kdysi koupila, tričko co jsem jí přivezla z dovolené, sklenky k Vánocům, dekorativní kosmetiku a můžu takto dál pokračovat, protože to taky byly dárky, které jí já dala.

tak zrovna postýlky jsou putovní věci a teoreticky jí mohla koupit vám a počítat s tím, že jí pak využije někdo další… jsem taky některý věci darovala a některý jen zapujčila, ale vždycky jsem se na tom s těma lidma dohodla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
14.6.16 23:55
@Anonymní píše:
jenže ona to chce komplet, postýlku, matraci, mantinel, nebesa, peřinu…zaplať pánbůh, že od nich nemáme kočárek…

matraci ji dej novou, těch cca 600 se už ztratí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.16 23:56
@mikkeilla píše:
No nevím, no. Nemáte to lehké. Na jednu stranu bych jí to nejradši hodila na hlavu, ale na druhou stranu jestli Vám dítko jinde neusne…? Mě by celkem zajímalo, co na to říká Váš otec.Je to přeci jeho vnouče a postýlku koupily SPOLU a ona si nemůže jen tak sama říct, že jí chce vrátit. 8o

oni jsou oba jedna ruka. On stojí za ní…bohužel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.16 23:58
@lauraka píše:
No to bych ji taky rekla, to si ted budeme vracet darky? Tak fajn, ja ti prinesu postylku, ty mi prines…

hahá no to by byla sranda, protože z kosmetiky půlku rozdala, sklenic už je pár na střepy, boty určitě dávno rozšmajdané takže nové by jí to vyšlo dvakrát tolik co stojí postýlka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.16 00:00
@Gosi píše:
tak zrovna postýlky jsou putovní věci a teoreticky jí mohla koupit vám a počítat s tím, že jí pak využije někdo další… jsem taky některý věci darovala a některý jen zapujčila, ale vždycky jsem se na tom s těma lidma dohodla…

dobře kdyby počítala s tím, že se jí vrátí do budoucna do rodiny tak to beru, ale vzít jí ročnímu dítěti?

• Citovat
  • Upravit
Papuchalka
15.6.16 00:00

Ale jako strategie navratu to zni docela solidne.
Ty ji to vtatis, kdyz ona vrati veci, ktere jsi ji darovala ty.
Myslim, ze ji ty koniny prejdou :) Pomlouvat te bude tak, jako tak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová