Dát nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
211
15.6.16 06:49

Tak jestli jste tak „na nože“, koupila bych stejnou postýlku a tu, co vám dali bych poslala rozebranou jim, ať si ji strčí někam…jako pokud vás to finančně nezničí, tak bych to viděla jako nejlepší řešení a máš klid. Navíc pokud jednou plánujete dalšího prcka, tak se stejně bude hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
15.6.16 06:55

Těžko říct, když je to taková pinda, tak ať uděláš cokoli, udělá z tebe tu špatnou.. když nevrátíš, tak řekne, že ani nedokážeš sehnat vlastní postel a chudák ona musí kupovat novou, když vrátíš, tak na ní najde každé škrábnutí, flíček a ona chudák bude muset opravovat rozvrzanou postýlku, kterou ty jsi JÍ zničila, když jí místo toho dáš komplet novou, tak budeš např. rozhazovačná holka, která utrácí za novou postýlku, než aby dítě naučila spát jinde, když jí dáš peníze na novou (i kdybys jí dala dvojnásobek), tak zas s tím ona chudinka bude mít práci při kupování, protože tenhle typ už prostě nesežene nebo tak něco… :zed:
no nevím, asi bych byla tak nas…á, že bych postel velmi pečlivě rozebrala, dítku vysvětlila, že mu jí dědeček s ježibabou sebrali (normálně mi přijde jako hnus někoho proti někomu štvát, ale tady bych udělala výjimku..), jim bych to hodila na hlavu, přidala peníze na novou matraci a mantinely, protože ty staré se jim určitě budou zdát moc opoužívané a požádala, ať už nikdy žádné ‚dárky‘ nedávají a pro jistotu ani za vnukem/vnučkou nechodí.. a nejlíp postarat se, aby se společní známí co nejdřív doslechli, jak díky nim teď doma dítko brečí, protože v nové postýlce nemůže usnout :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
15.6.16 07:02

Postylku bych vratila, at se s ni treba zadavi a ja bych koupila na tu chvili bazarovou, postylek je spousta za par kacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
15.6.16 07:39

Postýlku bych vrátila s předávacím protokolem o stavu. Matraci bych si nechala a koupila novou k předání. A se svojí hrdostí bych jí ještě přidala peníze za pronájem za ten rok aby viděla co si o ní myslím. To vše ideálně v širším rodinném kruhu

• Citovat
  • Upravit
4316
15.6.16 07:47

Vrátila bych ji. Všechno co mi kdy dali, aby se pak nemusela znovu obtěžovat o kontakt. Osobně by mě bylo z té postýlky zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.6.16 07:56

Kdybych věděla, komu ji přislíbila, dotyčnou bych možná kontaktovala a řekla jak se věci mají…třeba by si udělala taky obrázek o ní.
Ale jinak bych ji asi vrátila a koupila vlastní, aby si nemyslela, že na její postýlce se staví celý svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
15.6.16 07:57

Zeptala bych se otce, jestli má stejný názor a pokud by řekl, že ji máte vrátit, vrátila bych ji. Jaký princip, nechtěla bych mít doma nic, co mi nebylo dané dobrovolně a s láskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
15.6.16 08:06

Já bych to nevracela, když to dítě ještě potřebuje. Vědí to oni, že v ní ještě spí? Řešila bych to s otcem. Kdyby to potřeboval někdo pro sebe, tak bych to ještě pochopila, že se tak trochu poptá, ne rozhodně nařídí… ale oni to chtějí pro někoho cizího..!! No, tak bohužel, zavděčte se jinak, mojí postýlkou nikoli… taky jsem chtěla citovat zákon, už to udělal někdo jiný, právní nárok na to nemají, dítě nic neprovedlo. Navíc brát dítěti postel, to je fakt nechutný. Určitě nevracet, pro zavření úst tý baby bych nahlásila nějaký datum po ukončení množení, tj. např. 1.1.2030 nebo tak. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.6.16 08:12
:palec:
@BaMaK píše:
Zeptala bych se otce, jestli má stejný názor a pokud by řekl, že ji máte vrátit, vrátila bych ji. Jaký princip, nechtěla bych mít doma nic, co mi nebylo dané dobrovolně a s láskou.

Es

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
15.6.16 08:29
[cividíš @Anonymní píše:
tak samozřejmě, že si můžu koupit novou však to není desetitisícová položka, ale mě jde o ten princip. Není jí hanba chtít vzít dar pro nemluvně, už to samo o sobě je pěkný hnus a je mi jasné, že mě tím chce i vytočit. Takže tím by dosáhla svého. Ale čert s tím jestli si své ego uspokojí nebo ne, ale na jednu stranu si říkám proč bych měla vrátit něco co moje dítě dostalo darem. Tak to v tom případě můžu chtít vrátit boty, které jsem jí kdysi koupila, tričko co jsem jí přivezla z dovolené, sklenky k Vánocům, dekorativní kosmetiku a můžu takto dál pokračovat, protože to taky byly dárky, které jí já dala. No vidis
@Anonymní píše:
tak samozřejmě, že si můžu koupit novou však to není desetitisícová položka, ale mě jde o ten princip. Není jí hanba chtít vzít dar pro nemluvně, už to samo o sobě je pěkný hnus a je mi jasné, že mě tím chce i vytočit. Takže tím by dosáhla svého. Ale čert s tím jestli si své ego uspokojí nebo ne, ale na jednu stranu si říkám proč bych měla vrátit něco co moje dítě dostalo darem. Tak to v tom případě můžu chtít vrátit boty, které jsem jí kdysi koupila, tričko co jsem jí přivezla z dovolené, sklenky k Vánocům, dekorativní kosmetiku a můžu takto dál pokračovat, protože to taky byly dárky, které jí já dala.
@Anonymní píše:
to je sice fajn, že zákon myslí i na toto, ale ona něco udělala mě, já jí pouze vynadala v mezích slušnosti, oni s námi přerušili kontakt a obdarovaná jsem nebyla já, nýbrž mé dítě - osoba v tomto sporu zcela nezúčastněná
@Anonymní píše:
tak samozřejmě, že si můžu koupit novou však to není desetitisícová položka, ale mě jde o ten princip. Není jí hanba chtít vzít dar pro nemluvně, už to samo o sobě je pěkný hnus a je mi jasné, že mě tím chce i vytočit. Takže tím by dosáhla svého. Ale čert s tím jestli si své ego uspokojí nebo ne, ale na jednu stranu si říkám proč bych měla vrátit něco co moje dítě dostalo darem. Tak to v tom případě můžu chtít vrátit boty, které jsem jí kdysi koupila, tričko co jsem jí přivezla z dovolené, sklenky k Vánocům, dekorativní kosmetiku a můžu takto dál pokračovat, protože to taky byly dárky, které jí já dala.
No vidíš, tak jí řekni, že ji postýlku vrátíš pouze v tom případě, že navalí všechny věci, které jsi ty dala jí. A je vyřešeno. Jinak pokud bys to takto udělat nechtěla, postýlku bych vrátila a koupila podobnou nebo stejnou. Přeci jenom roční dítě nepozná rozdíl, pokud bude postýlka hodně podobná, kor když bude mít stejné povlečení a hračky.....tím jí ukážeš, že od nich nic nepotřebuješ…
@Anonymní píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
15.6.16 08:53
@BaMaK píše:

Taky tak. Asi bych rekla pri predavani neco ve stylu, at si ji uzijou, ze jsme male teda koupili jinou, kdyz tu jeji tak nutne potrebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
15.6.16 09:57

Nevrátila bych ji.
A napsala jim oficiální dopis (nikoliv e-mail), že vzhledem k tomu, že vše dostalo tvé dítě jako dar a nijak se vůči nim neprohřešilo, tak že nevidíš důvod jim to vracet.
Jak tady napsal někdo přede mnou, stejně tě pomluví, ať uděláš cokoliv.

Jen mne napadá, až budou rozhlašovat, že jste neměli ani na postýlku…
Myslím si, že rozumným lidem dojde, že brát postýlku ročnímu dítěti je nesmysl, ale ze strany toho, kdo ji najednou potřebuje pro někoho jiného. (logicky, proč by sis kupovala postýlku, když jsi ji dostala).

Mimochodem, kdyby ses rozhodla, že vracet budeš, tak se dneska postýlky seženou bazarové za pár korun (kdo ji už nepotřebuje tak se ji rád zbaví).
My když jsme vraceli sestřenici tu její (měli jsme PŮJČENOU ;-) ), tak jsme ji sehnali do týdne. Asi za pětistovku. Ale jednalo se pouze o postýlku.
Stejné povlečení, peřinky mantinel a nebesa už se asi budou shánět hůř…
Pevný nervy s příbuzenstvem :hug: ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.16 11:53

No právě, že mantinel a nebesa neseženu, jsou dělané na zakázku. Ani nevím od koho, že bych ho mohla kontaktovat jestli by tu látku ještě nesehnal a neušil. Pořád nad tím přemýšlím. Od včera prostě nemyslím na nic jiného. Na jednu stranu bych jí to nejradši jela předat osobně, hezky zaklepat a s ledovým klidem jí říct tak tady ji máš, to by jí spadla čelist, protože by to nečekala a ještě bych jí k tomu přidala balík plínek, který prckovi donesli do porodnice s tím, že to teda vracím taky. Na druhou stranu zase si ale říkám proč bych jí to měla dávat když to naše mimčo dostalo darem a my svoji tenkrát nekoupili z jediného důvodu a to z toho, že oni řekli, že jí prckovi koupí a to, že oni se najednou potřebují blýsknout před někým jak jsou hodní a dajní tak nebudu svojemu brát místo na spaní. Nevím, pere se to ve mě a zatím se nedokážu rozhodnout, protože vztek mám teda pořád pěkný

• Citovat
  • Upravit
5420
15.6.16 12:04

Postýlku bych nevracela, je vrchol neslušnosti chtít zpět darované věci. Zavolala bych otci, že vracet nebudete, že to dostalo od nich vaše dítě, které nic neprovedlo, že to je mezi vámi a že se spory takto neřeší. Řekni, že ji vrátíš až ji malý/á nebude potřebovat, že kvůli jejich rozmaru teď nebudeš vyhazovat peníze do luftu, když se sami nabídli, že postýlku darují. Hele ať uděláš cokoliv, vrátíš, necháš, nebo uděláš veřejné předání a nájmem, jak někdo navrhoval, bude to všechno špatně. Buď se ti vysmějí, nebo budou kritizovat, tak jako tak. Pokud máš pocit, že jsi v právu, nenechej s sebou vorat. Rozumní lidé ve Vaší rodině jistě vědí své.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
15.6.16 12:19
@Narovnako píše:
Postýlku bych nevracela, je vrchol neslušnosti chtít zpět darované věci. Zavolala bych otci, že vracet nebudete, že to dostalo od nich vaše dítě, které nic neprovedlo, že to je mezi vámi a že se spory takto neřeší. Řekni, že ji vrátíš až ji malý/á nebude potřebovat, že kvůli jejich rozmaru teď nebudeš vyhazovat peníze do luftu, když se sami nabídli, že postýlku darují. Hele ať uděláš cokoliv, vrátíš, necháš, nebo uděláš veřejné předání a nájmem, jak někdo navrhoval, bude to všechno špatně. Buď se ti vysmějí, nebo budou kritizovat, tak jako tak. Pokud máš pocit, že jsi v právu, nenechej s sebou vorat. Rozumní lidé ve Vaší rodině jistě vědí své.. :kytka:

Tohle je z meho pohledu ta nejhorsi moznost, kterou by mohla udelat. Dat jim vedet, ze nemam par korun na blbou postylku, tak hluboce bych se nikdy nesnizila.

Jinak ja teda nevim, me by tech par korun za to nestalo, od vcerejska se tim zabyvas, resis to furt, uz ted jsi promrhala vic casu a energie, nez by stala postylka. Ja bych ji to hodila na hlavu, s hrdosti predala, rekla bych si k tomu svoje, citila se jako vitez a sla s malou na prochazku, nez porad dokola se zaobirala prkotinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová