Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobea No to snad neni ani mozne tohle…
@AjinaVlada Po deseti letech byl nemela doma nic, neskladuju
No a treba takovej kocar po 10 letech
vzdyt se da sehnat v bazarech modernejsi nez desetileta vykopavka..
@AjinaVlada píše:joooo po me chtel i boticky, dupacky
kde to mam vzit po tolika letech
proto si myslim ze ex jsou v cekani, neptala sem se
a apropo dostala sem hodne veci od znamejch a me rodiny kdo si ma pamatovat ze zrovna to triko je od tatinka
teplaky s beruskou
no dit jako mala v nich lezla
![]()
![]()
![]()
![]()
Mně tam zůstaly i věci, které jsem já dostala od své rodiny nebo od svých známých. Dětské oblečení jsem v podstatě pořizovala od začátku, dětem bylo tenkrát 2,5 roku.
Nechala jsem si jen něco málo, co se mi povedlo propašovat mezi své věci. Mám i pár vyšívaných malých ubrusů, které mi baba dala a nestihla mi je vzít
. Zbytek - všechno, co mi kdy tchyně vyšila nebo ušila, mi vzala (sama, ani jsem o tom nevěděla, jen jsem se k těm věcem už nedostala). Taky nám půjčili/dali??? starou pračku a kámoš jí musel přivézt, jinak že mi nedají věci. To se mi vybavilo teď.
Mám seznam věcí, její rukou napsaný, co všechno mi dala a co chtěla vrátit. Byly tam i hadry na sušení omytého masa (ze starých prostěradel). Já jsem si to schovala, protože to je fakt unikát
.
Musela jsem to vrátit, vydírali mě. Toho šperku je mi líto, nechala bych ho dceři
, tak ať si ho baba strčí, kam chce, že
.
@AjinaVlada Já už taky nic nemám z doby, kdy byly děti mimina (bude jim za čas 11 let). Poslala bych ho do někam…
Vy si vyřizujete nějaké majetkové vyrovnání, nebo co?
@Kobea spolu nejsme 10let to az ted si vzpomel ze to chteji vratit
tak ty sis taky pekne uzila s babou
teda s babickou
a s tim seznamem to je dobré
ze bych si tez sepsala seznam co ssem komu dala ![]()
@lauraka Ja mu rekla to stejne, at si koupi jiny ten uz davno nemam, po holce mam schovanych par veci jako pamatku mini saticky
mini kloboucek ale abych schovavala vylozene vsechny veci kor po tolika letech to neee ![]()
Nekteri sou k smichu
![]()
@AjinaVlada Prostě nic nemám a nazdar
. A kdybych náhodou měla, tak to zrovna dám někomu jinému
. Ještě bývalému
.
@mau-mau píše:
Tak hlavně, aby ho zas nezmákla…Ale taky jsem psala, že jestli to vůbec vědí, že malá v tom ještě spinká…
Tak tatíček ani nevěděl, že se žádá navrácení..
..ta baba by snad z tý postýlky byla schopná tu tvoji malou vyndat na zem a oznámit, že dneska v noci to jistí spacák a karimatka a s postýlkou odkráčet, co?
to víš, že zmákla. Už mi bylo oznámeno, že došlo k nedorozumění
jo až k takovému kdy mi dotyčná napsala, který den si pro to má přijít a jmenovitě vyjmenovala vše co k postýlce bylo a to vím, že jsem se nikomu nezmiňovala co vše jsme k ní dostali a že jsme jí dostali věděla jen bližší část rodiny, nemám zapotřebí vytrubovat do světa co naše dítě dostalo.
Jo ta by byla schopná k tomu přibrat i tu karimatku… ![]()
@Anonymní píše:
to víš, že zmákla. Už mi bylo oznámeno, že došlo k nedorozuměníjo až k takovému kdy mi dotyčná napsala, který den si pro to má přijít a jmenovitě vyjmenovala vše co k postýlce bylo a to vím, že jsem se nikomu nezmiňovala co vše jsme k ní dostali a že jsme jí dostali věděla jen bližší část rodiny, nemám zapotřebí vytrubovat do světa co naše dítě dostalo.
Jo ta by byla schopná k tomu přibrat i tu karimatku…
No a tata nic? On to nechal byt? To je teda peknej podpantoflak ![]()
Tak holky, jak jste některé psaly, že by to mohlo vézt o obnovení vztahu, alespoň vnouče vs. děda tak to se konat nebude. Ne že já bych tomu bránila, kdykoliv by mi zaklepal na dveře pustila bych ho samozřejmě dovnitř. Jí sice nejspíš asi ne, ale jeho ano. Ale on nechce. V tom telefonu se po vnoučeti ani neptal, téma byla pouze postýlka. A už mi bylo sděleno, že došlo k nedorozumění. Prostě zase jí to prošlo a nic se neděje jede se dál. Nakonec za to můžu já, že prý jsem někomu řekla, že už mi tam mimčo nespí. Což není absolutně žádná pravda, protože jsem se o postýlce s nikým nebavila, kromě mojí mámy a prarodičů a ti se s jeho rodinou ani s ním nebaví. A i kdybych se omylem náhodou někde zmínila, že jsme od nich postýlku dostali tak bych určitě neříkala co vše k ní bylo. To věděli jen otec s tou jeho a my. Takže to všechno věděla od ní, protože mi napsala kdy si má přijít pro postýlku a vypsala veškeré vybavení a ani se mě nikdo nezeptal zda jí potřebuji nebo ne, prostě hotová věc. No a otci, který o tom nevěděl bylo sděleno, že to je nedorozuění, on tomu samozřejmě věří a vyřešeno. Sice jsem ráda, že nám zůstane, ale už jsem říkala manželovi, že jsem si na netu vyhlídla takovou hezkou sestavu postele se stanem tak že ještě tak půl roku počkáme a pak jí koupíme a tu postýlku jí pošlu expressem. Díky ní jsem přišla už o dost a teď zas čekám co za fámy se mi donese
@lauraka píše:
No a tata nic? On to nechal byt? To je teda peknej podpantoflak
jo vše je v nejlepším pořádku, šlo o nedorozumění, za které si de facto můžu sama, protože jsem údajně řekla něco co jsem vůbec neřekla a to je, že mi tam údajně prcek nespí tak jí budu dávat pryč. Ale že dotyčná si napsala seznam toho co k postýlce je tak to mohla vědět jedině od té kopretiny
@Anonymní píše:
Ahoj maminy, chci se zeptat na váš názor co by jste dělaly. Když se nám narodilo miminko dostali jsme od mého otce a té jeho pro mimi postýlku s vybavením, bylo nám řečeno že o tu se starat nemusíme, že mimču jí koupí oni, že to bude mít od nich. Po nějaké době došlo mezi mnou a tou jeho ženou ke střetu kdy ona mi něco udělala, nebudu rozvádět co to teď není podstatné. Já jí za to vynadala. Ne vulgárně, ale řekla jsem jí své. Otec se postavil na její stranu a přerušili s námi kontakt. Takže kromě pár pomluv co ona šířila co jsem se dozvěděla a na které jsem nereagovala jsme o sobě celou dobu nevěděli. No a teď najednou chce tu postýlku vrátit pro její příbuznou. Jenže naše mimčo jí od nich dostalo a najednou se po mě chce termín kdy jí vrátím. Nejenom, že chtít vrátit věc, která byla darovaná nemluvněti je pěkně hnusné, ale prckovi je něco přes rok a spí v ní. Což musí být jasné i jí, že tak malé dítě v té postýlce pořád je. Neřeknu kdyby to byly už tři, čtyři roky, ale takto…Můžu vám říct, že vztek mám teda pěkný. Ne ani kvůli tomu kusu nábytku, ale z toho principu. Osobně si myslím, že mi jen chce udělat na zlost nebo já nevím. Navíc to malé za naše neshody nemůže. Co myslíte, mám jí to dát nebo ne?
Z principu bych vzala postylku a hodila jim to za vrata. nazdar.
@Anonymní píše:
Když jí to nedám počítám s kecama, které se budu doslýchat, že nejsem schopná si koupit svojí nebo další výživné řeči. Stačilo mi co jsem se doslýchala tenkrát po tom incidentu a kroutila jsem nechápavě hlavou. Když jí to dám tak zas vezmu něco svému dítěti. Mrňous tu postýlku miluje, jinde neusne, když chci ať spinká se mnou tak nechce a bulí do té doby než je v postýlce a to do minuty chrní. Neusne ani u babiček, v kočárku prostě nikde jinde než v té postýlce. Jednou jsem se jí pokusila vyměnit za cestovku, protože jsem chtěla ať se tam naučí spát kdyby se třeba stalo, že by muselo být na noc u babičky. Neexistovalo ani když ta cestovka byla úplně na tom samém místě
Jinak vypadáš jako slušná hysterka, celkem chápu jádro konfliktu, když se dvě takový sejdou.
![]()
@Talitha No ja bych ji taky vracela i za teto situace nechtela bych, aby meli pocit, ze jim jsem neco dluzna. Ze jim mam vlastne strasne dekovat, ze mi nechali postylku. S radosti bych ji tam dovezla, jen at taticka hryze svedomi, treba by se chytil za nos..
@lauraka nechytil by se za nos to mi věř. Ona by ho zase zpracovala. On se chytí za nos až se někdy někde potkáme a on uvidí své vnouče, které nebude ani vědět kdo to je. Si pamatuju jak jsem byla těhotná a stěhovali jsme se. Táta mi říká, že cokoliv bude potřeba tak ať zavolám, že nám rád pomůže, odveze atd. My auto nemáme, před porodem jsme měli velké vydání za výbavičku, kauci na nový byt atd. tak se nám nechtělo si najímat stěhováka a bylo třeba převézt pár kusů nábytku a vynézt to do nového bytu a manžel by na to sám nestačil. Tak volám tátovi a chtěla jsem ho poprosit jestli by nehelfnul a zvedla to ona, protože byl v práci tak jí říkám, že manželovi nemá s tím kdo pomoct jestli by teda taťka mohl a její odpověď byla a on jako nemá kamarády? a že táta teď má směny a nemá volno. Tak jsem si tedy dala na fb status, že hledám někoho kdo by nám to převezl a pomohl vynézt, že to spěchá a že momentálně nemám nikoho kdo by s tím mohl pomoct. Na to ona jak to viděla okamžitě pak letěla za tátou, že podívej se tak ona radši řekne cizímu. S tátou jsem pak měla snad půlhodinový telefonát, že jsem ho pěkně nas…že mi říkal, že mi pomůže a že já si radši sháním cizí lidi a ještě mám blbé kecy, že on mi vždycky pomohl tak proč by mi nepomohl tentokrát. Tak mu říkám, ale já jsem volala a že ona se mě zeptala jako jestli manžel nemá kamarády a že ty nemáš čas. Ne tak to nebyla pravda, ona to popřela. Takže nakonec si vzal dva dny volna a pomohl, ale naštvaný na mě byl asi ještě 14 dní, protože ona to popřela a já jsem nevděčná. Když se mi urval buben u pračky a přispěl mi sám od sebe polovinu na novou tak jsem poslouchala jak se chudák bude muset na dovolené uskromnit a že je ráda, že jí vůbec zůstali peníze na to, že si ten zájezd mohla zaplatit. A to přitom všechno táhne táta, protože ona do práce nechodí, takže z jejího mi nešla nikdy ani koruna…Takže on se za nos nechytí, protože ona se o to postará. A nebudu tvrdit, že mě to nemrzí a ten táta mi nechybí.
…ježiši, to je hrozný…
.. nová žena mýho otce je taky kráva
.. ale tohle chování je fakt extra stupid ![]()