Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak to je macecha jak ma byt
boze prosimte kde k ni tata prisel
takova zenska je na ranu
na dve
preju pevne nervy ![]()
@Talitha píše:
Z principu bych vzala postylku a hodila jim to za vrata. nazdar.
Souhlas
.
@Talitha píše:
Jinak vypadáš jako slušná hysterka, celkem chápu jádro konfliktu, když se dvě takový sejdou.![]()
Třikrát souhlas
.
@Anonymní píše:
to víš, že zmákla. Už mi bylo oznámeno, že došlo k nedorozuměníjo až k takovému kdy mi dotyčná napsala, který den si pro to má přijít a jmenovitě vyjmenovala vše co k postýlce bylo a to vím, že jsem se nikomu nezmiňovala co vše jsme k ní dostali a že jsme jí dostali věděla jen bližší část rodiny, nemám zapotřebí vytrubovat do světa co naše dítě dostalo.
Jo ta by byla schopná k tomu přibrat i tu karimatku…
Nechápu, že tu postýlku nevrátíš. Jste na tom tak špatně, že si nemůžete pořídit svojí? To nemáš žádnou hrdost? Žena Tvého otce je blběna a s tím stejně nic nenaděláš.
v životě můžeš přijít o víc, než je postýlka
.
@Anonymní píše:
@lauraka nechytil by se za nos to mi věř. Ona by ho zase zpracovala. On se chytí za nos až se někdy někde potkáme a on uvidí své vnouče, které nebude ani vědět kdo to je. Si pamatuju jak jsem byla těhotná a stěhovali jsme se. Táta mi říká, že cokoliv bude potřeba tak ať zavolám, že nám rád pomůže, odveze atd. My auto nemáme, před porodem jsme měli velké vydání za výbavičku, kauci na nový byt atd. tak se nám nechtělo si najímat stěhováka a bylo třeba převézt pár kusů nábytku a vynézt to do nového bytu a manžel by na to sám nestačil. Tak volám tátovi a chtěla jsem ho poprosit jestli by nehelfnul a zvedla to ona, protože byl v práci tak jí říkám, že manželovi nemá s tím kdo pomoct jestli by teda taťka mohl a její odpověď byla a on jako nemá kamarády? a že táta teď má směny a nemá volno. Tak jsem si tedy dala na fb status, že hledám někoho kdo by nám to převezl a pomohl vynézt, že to spěchá a že momentálně nemám nikoho kdo by s tím mohl pomoct. Na to ona jak to viděla okamžitě pak letěla za tátou, že podívej se tak ona radši řekne cizímu. S tátou jsem pak měla snad půlhodinový telefonát, že jsem ho pěkně nas…že mi říkal, že mi pomůže a že já si radši sháním cizí lidi a ještě mám blbé kecy, že on mi vždycky pomohl tak proč by mi nepomohl tentokrát. Tak mu říkám, ale já jsem volala a že ona se mě zeptala jako jestli manžel nemá kamarády a že ty nemáš čas. Ne tak to nebyla pravda, ona to popřela. Takže nakonec si vzal dva dny volna a pomohl, ale naštvaný na mě byl asi ještě 14 dní, protože ona to popřela a já jsem nevděčná. Když se mi urval buben u pračky a přispěl mi sám od sebe polovinu na novou tak jsem poslouchala jak se chudák bude muset na dovolené uskromnit a že je ráda, že jí vůbec zůstali peníze na to, že si ten zájezd mohla zaplatit. A to přitom všechno táhne táta, protože ona do práce nechodí, takže z jejího mi nešla nikdy ani koruna…Takže on se za nos nechytí, protože ona se o to postará. A nebudu tvrdit, že mě to nemrzí a ten táta mi nechybí.
děvče moje zlaté s tím bohužel asi moc nesvedeš. I kdyby jste se s taťkou udobřili ona pořád bude mezi vás valit klíny. Znám z vlastní zkušenosti. Začalo to tím, že i když naši byly dva roky po rozvodu já u táty měla pořád svůj pokojíček, který jsem měla když jsem tam bydlela ještě s mamkou a on spal v obýváku. S macešiným příchodem jsem ho rázem neměla, spávala jsem pak v tom obýváku já, protože ona měla svoji ložnici, obsadila zbytek věcí po mamce, kterou dodnes pomlouvá kudy chodí i po skoro 16ti letech. No a po tom co se postarala o to, abych tátu stála co nejméně, nejlépe pouze nutné alimenty a nějaký ten dárek narozky a Vánoce. Teď už skoro dva roky nemám tátu, sestry, tety a strýce s tátovi strany, prarodiče…Také se mi o to postarala. Dodnes nechápu jak se jí to povedlo, ale nezmohla jsem nic. Nikdo mi nevěřil, že to co o mě rozšířila není pravda. Všichni se na mě z ničeho nic začali dívat přes prsty, přestali nás zvát na narozeniny atd. a taťka mi řekl, že já jeho dcera nejsem. A to v době kdy jsme s manželem se dostali do finančních potíží. Táta totiž naznačil, že by si vzal půjčku a my bychom vyplatili svoje a jemu spláceli to co nám vzal což by pro nás bylo výhodnější. A to ona přeci nemohla připustit, protože co kdybych náhodou já nebo manžel přišli o práci a nedali třeba jednu splátku a jí by ubylo tak se nás zbavila. Když táta potká mojí babičku nebo mámu a ty se o nás zmíní tak prohlásí, že se na nás může vys*rat. Když nás potká otáčí hlavu, že nás nevidí. Nezná svou vnučku. Obrečela jsem to, ale už to neřeším. Uvěřil jí nehorázné lži, mě když jsem se mu snažila vysvětlit, že to není pravda nevěřil. Pro ní zatratil vlastní dceru. Do té doby jsem byla tatínkova panenečka, kterou moc miluje a to mi říkal i v dospělosti a to už měl děti i s ní. Dodnes se doslýchám jak jsem náročná, jak se neumím postarat o své dítě, které oni ani neznají, jak jsem líná a kdoví co ještě. A to se vztahy zpřetrhaly už hodně dávno a pořád jí ležím v žaludku. Ale aspoň si občas udělám radost. Macecha je člověk, který druhým závidí nos mezi očima, je nepřejícná a chamtivá a jen zkouší kdo jí kde by co dal zadarmo, protože táta jí peníze na parádu a tak nedá, jelikož se jí nechce pracovat a jen by si chodila vylemtávat klapačku ke kamarádkám. Nesnese když někdo se má dobře a dobře vypadá. Při jejích 155 cm a asi 85 kg ale hlavně vkusu lépe vypadá i matka od pětí dětí co spí hodinu denně. Oranžové tepláky a fialovozelená společenská halenka s fiži a hurá do víru města. Takže když se chci zasmát, tak jednou za čtvrt roku se extrémně vyfiknu a jedu s kočárkem na procházku kolem jejich baráku, jelikož ona tam věčně sedí se sousedkama. Nejdu přímo kolem ní, ale tak aby na mě dobře viděla a s americkým úsměvem projdu. Si pamatuji jak jednou prohlásila, že pro mě schovala kočárek po svých dětech, protože určitě na nový mít nebudu (ten kočár už prošel asi 2 děti před ní) a jak mě viděla, že si to šinu s Quinny tak to bych ti přála ten pohled vidět.
Ale největší paradoxem je, že i když proti mně poštvala rodinu tak jediný kdo jí neuvěřil a stýká se se mnou, chodí ke mě na kafe a po nákupech je její sestra
Teď s ní plánuju výlet do Rakouska na nákupy
Takže hlavu vzhůru děvče na ní jednou dojde. ![]()