Dáváte něco babičkám za hlídání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14662
9.11.12 15:57
@marrcellka píše:
Ahojte maminy, zajímalo by mě, jestli pokaždé dáváte něco za hlídání. My máme třeba babičku blízko a syn je tam jednou za týden na celý den, někdy i přes noc. Když jsme zvaní na oběd, tak s prázdnou nejdeme, většinou je to lahev vína a odpoledne se vypije. Není to hlídání v pravém slova smyslu, já jsem doma s mladší a syn je tam na přání prarodičů, tak to nedávám nic a beru to jako samozřejmost. Co dáváte vy? Třeba se inspiruju :-)

Kdyby mi hlídala celé dny a já neměla školku pro malého a ona si třeba kvůli tomu nemohla chodit do práce, tak jí asi něco dám.
Ale když hlídá jen když je malý nemocný, tak když třeba chce něco objednat z Justu, tak jí to pak dám, nechci za to peníze. Nebo když jedu do obchodu, ona chce něco nakoupit tak taky po ní nechci peníze.
Ale abych přišla a řekla TADY MÁŠ ZA HLÍDÁNÍ, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
10.11.12 10:31

Děkuji za komentáře, jsem si myslela, že jsem zabedněnec, když nic nedávám, ale vidím že je to normální. Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
14.11.12 08:05

No tak koukam, ze ja asi budu vyjimka, mamce jsem za hlidani davala vzdy penize, kvuli nevlastnimu otci, ktery vetsinu casu hlidal, mamka je totiz na invalidnim voziku, spis proto, abych jemu zacpala hubu, ne ze by si o to primo rekl, ale cekal, ze za to nejakou kacku dostane, matce jsem to nekolikrat vycetla, ze slysim poprve, ze si vlastni dcera za hlidani vnuka musi zaplatit, obcas jsem na hlidani sverila svy deti kamaradce, ktere jsem pak po detech darovala obleceni, kvalitni, zase pro vnoucata. jinak tchyne nehlida vubec, hlidala jen asi 2×, ona proste nechce, manzeluv bratr ma naproti naseho bytu minimarket, takze chodi k nemu a ceka, ze tam privedu alespon nan chvili deti, aby je videla, nikdy se nezastavi ani na kafe, proste neprijde, o deti si sama nerekne, proste nema zajem hlidat. Vadi ji i to, ze kdyz k nim prijdeme na navstevu, tak deti na vsechno sahaji, coz umatlou sklo nebo nadrobi a hned jak odejdeme, tak ona jde po nas uklizet a to ji vadi, takze se snazim k nim nechodit, jak jen to jde, spis uz tam jdu, kdyz manzel chce videt tchana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
19.11.12 17:50
@Verča S. píše:
Tak mě hlídá dcerku tchýně vždy, když je to na dýl, jen jí věřím na 100% a dcera je u ní nejradši a já s ní vycházím jako by to byla moje vlastní mamka :srdce: A nedávám jí za to nic, pro ni je totiž odměna mít vnučku u sebe co nejčastěji :) kolikrát volá, že se jí stýská, ať už ji dovezu :)

presne tak! taky si s tchyni hodne rozumim ufff :mrgreen: :srdce: obcas ji dam akorat pusu nebo cokoladu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Skylar
21.11.12 10:26

Podľa mňa je síce milé sem tam podarovať nejakú milú pozornosť, ale aby som dedkovi a babke platila za to, že trávia čas s vnúčatami?! Kto dal peniaze našim rodičom, aby sa o nás starali?! To nemá byť o odmene, ale o láske, pozornosti a chuti tráviť s nimi čas! Nevravím, ak sa to deje často, tak nakúpiť trebárs mame do kuchyne a nevziať peniaze, ale určite nie dávať za stráženie!

• Citovat
  • Upravit
40
21.11.12 18:55

No tak já budu asi vyjímka, ale uzavřeli jsme s babičkou (mou tchýní) dohodu. Ona odešla z práce a nechala si práci jen na 2 dny v týdnu. 3 dny bude hlídat u nás od rána do večera. Já se vracím do práce a bohužel na plný úvazek. Ona sama peníze potřebuje, sice už je v důchodu, ale klidně mohla dál chodit do práce a mít mnohem víc než to co jí dáme my. Částka na které jsme se dohodli není nijak závratná (za normální hlídání bychom zaplatili 2× tolik), pro ní však podstatná, aby si mohla ještě jednou vyměnit auto než přestane pracovat definitivně a navíc má ještě jedno dítě na střední, tak i proto. Pokud by se jednalo o příležitostné hlídání, tak si myslím, že by to takto nefungovalo (občas měla dceru i na týden, přijela a pohlídala o víkendu), tady se však jedná o hlídání na 3 dny v týdnu, od rána do večera, každý týden, v podstatě taková brigáda a myslím si, k že to je fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.12 16:36

Moje mamka hlida cely den (kazdy den), protoze ja pracuji a ja se snazim ji to vynahradit tim, ze sem tam nakoupim a „zapomenu“ si vzit od ni penize nebo ji koupim neco, co ma moc rada a vim, ze by si to nekoupila (at uz od jidla nebo parfem nebo cokoliv) nebo ji proste nejak udelam radost jinak… ;)

omlouvam se za anonymitu, ale kvuli mamce bych rada, abych anonymni zustala. diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.12 07:02

Já koupím mamce co má ráda, čokoládu, tuhle jsem ji koupila ovocný dort nebo pozvu rodiče o víkendu na oběd, aby nemusela mama vařit atd.
peníze nedáváme, ale spíše takovéhle maličkosti.

• Citovat
  • Upravit
2
10.12.12 14:06

Já to dělám také tak, že tchýni nebo mamce vždy platím konzumaci, pokud jdeme někam na procházku nebo na oběd atd. občas přivezeme kytku nebo je pozveme k nám na večeři. Peníze by si určitě ani jedna nevzala a i mně by to bylo nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rampulínek
12.12.12 12:37

Za hlídání pro radost dáváme pozornosti v podobě v podobě drobného nákupu nebo něco pro potěšení, dostáváme to samé zpět pro malého. Zbožňují ho a mají ho pokud to jde každý týden na celý den o víkendu, druhý víkendový den má druhá babička :-)

Jinak mamka mi malého hlídala skoro rok nonstop, nevzali ho do školky, tak to jsem jí hlídání platila (byla bez práce a nic nedostávala), takže jsem byla moc ráda, že to pro mě dělá a vydrží to s prckem :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová