Averze vůži tchýni - jak se jí zbavit

5215
6.11.12 08:46

averze vůži tchýni jak se jí zbavit

Ahoj, nenašel by se někdo v podobné situaci? Moje tchýně v podstatě není špatná a já jí nemám ráda chtěla bych to změnit.
Náš problém je že ona je dětský kurátor ( všechno přeci ví a zná nejlépe!) mimo to se teď začala věnovat psychologii obecně mám alergii když se mně někdo snaží rozebírat, každé slovo co řeknu se ona snaží analizovat a hledat v tom úplně něco jiného, od mala jsem navyknutá dělat si věci po svém stát pevně na vlastních nohách a až v krajních situacích kdy sama uznám že bych ráda pomoc vím že se mohu obrátit na svou rodinu z jejího pohledu je to úplně špatně, pořád se o mně snaží starat v dobré víře pomáhat a já jsem z toho už pomalu na prášky. Hrozně ráda bych tohle nějak změnila nenašel by se někdo v podobné situaci? Bohužel se s ní nedá v tomhle ohledu vůbec mluvit a mně mrzí že jí nemám ráda chci si k ní najít nějak cestu jen nevím jak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
375
6.11.12 08:56

Ahoj, jsem na tom podobně. Moje tchyně je neskutečně hodná, ale fakt, takový člověk se nevidí. Pro nás by se rozdala, udělá první poslední, ale to jak je sladká a neustále neco nabízí a snaží se pomáhat mě děsně leze na nervy. Snaží se mě přesvědčovat, že zrovna teď je nejlepší chvíle aby šla s mimčem ven- beze mě. Prostě pyšná babička. Než se nám narodilo mimí měla jsem na ní jiný názor, viděly jsme se cca 1× měsíčne, ale poslední dobou je u nás každý týden! Malou mi neustále bere z ruky, když ji přebaluju, koupu, krmím, ona je neustále za mnou a čumí!!! Děsně mi to leze na narvy! Už si s ní nemám ani co říct a mluvíme jen o počasí. Asi jsem ti nepomohla, ale spoň je se trochu vypsala. Já jsem přesvědčená, že svůj názor na tchyni už nezměním a svůj postoj k ní taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
6.11.12 08:59

Co tvůj manžel? Jak ten se staví k té averzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
6.11.12 09:04
@Jamulka píše:
Co tvůj manžel? Jak ten se staví k té averzi?

Ahoj, ani tak nejde o pomoc jako takovou ale myslím že když se nás najde víc v takovéhle situaci bude si s kým povídat a to samo o sobě by možná nějakým způsobem i mohlo pomoc:-) aspoň to dostanem ze sebe…
Chlap respektuje moji povahu, ale ani mámě nic neřekne jelikož je to podle něj v pořádku a je to jen a jen moje věc… Mimčo se má teprv narodit dá se říct že od doby co jsem těhotná se to všechno jen zhoršuje, pořád mi volá co já a co miminko pak volá chlapovy aby prý zjistila zda jsem jí něco nezatajila zda jsem doopravdy v pořádku a pod…

Ale co tvůj manžel reaguje na to nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
6.11.12 09:09

Ahoj holky, já jsem taky na tom podobně. Ale víc jako Jamulka. Mám taky hodnou tchyni, vždycky jsme si rozuměli, bylo to fajn. Ale od té doby co mám malou. Tak jsem na ni jakoby alergická nebo co. Prostě taky, pořád mi bere malou, říká co bych měla a neměla dělat. Nejvíc mě rozčiluje, když jsem malý nechávala dávat naušnice, tak mě strašně poučovala, že ona svý dceři nenechávala nastřelit, a divila se, že já chci. Ale mně to prostě přijde přirozené. Anebo dcera má už od narození vlásky, a pořád rostou a nevypadaly, je jí 6m a už jednou jsem musela stříhat ofinku, a ona mi říká a kdy ji ostřiháme? Já už se tak těšim až ji ostřihám, a já jí říkám, že nikdy, protože to je holčička, a nevidím důvod ji střihat. A to je pořád něco. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 09:11

Taky nemusím svoji skorotchýni… já říkám, že je milá až to bolí. Nesnáším jak se ke mně chová jak k malýmu dítěti. Div na mě nešišlá. Samou láskou by se rozdala… Ale nedej bože, když se s někým nepohodne. To vím, že dokáže být hnusná, pomlouvačná apod… takže když nemusím, tak za ní nechodím. k nám ji zvu jen na narozky apod… Myslím, že přítel to ví, že ji nemusím, ale co s tím mám dělat. Snažím se být slušná, ale prostě ji ráda nemám no :nevim:

• Citovat
  • Upravit
375
6.11.12 09:11

Když jsem byla těhule, tak mi volala každý den. A přesto i chlapovi, aby měla dvojí informace. Pak se malá narodila a ani neposlala sms k narození, přitom v porodnici za mnou byla pečená vařená. Starší dceru od postýlky doslova vystrkovala a to dělá doteď. :evil: Naštěstí je dvera už rozmuná avždy, když má přijít tchyně jde někam za holkama, nebo jede za druhou babičkou. Pokud jde o tchnyi, tak v tomhle se mě chlap nikdy nezastane! NIKDY!!! Protože je to jeho maminka a on její synáček! On je na ní děsně fixovanej! Myslím, že až přehnaně, takže nemá cenu se na toto téma pouštět do debaty. On naopak řekne, dej malou babičce pochovat. Nech malou babičce nakrmit :evil:. Ona mi za malou leze i do ložnice!!!- což k smrti nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
6.11.12 09:19

Koukám že se téma docela dobře chytnulo :hug:
To zas můj chlap si nedovolí mi říct abych se jeho mámě podvolila i když na něm vidím že by to nejraději řekl ( naštěstí moc dobře ví co by se stalo když by to byť jen vyslovil) nevím chlapy to maj asi od přírody jiné a postavit se mámě je pro ně asi něco co nikdy nedovedou, nebo to možná bude výchovou můj chlap i jeho otec jakmile něco máma řekne tak poslechnou jelikož ona je na ně fůrie a fakt maj peklo tak se můj chlap raději stáhne a nechá to na mně, problém je že já bych jí klidně odpálkovala ale přijde mi to vůči ní hrozně nefér ona vlastně nedělá nic špatného je hodná chce pomoc jen nechápe že já to nechci :zed: Ale jinak mně holky docela děsíte prcek se narodí už co nevidět nechci vidět co se tady bude dít pak… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
6.11.12 09:28

Když jsou tchánovci až moc milý a laskavý, tak je to na zabití :lol:. Sama to znám. My s k nim navíc přistěhovali do baráku. Naštěstí samostatnej byt. Já si ty první měsíce strašně špatně zvykala. Nemohla jsem je ani vystát. Ale už se to lepší. Navíc je fakt, že jsem se s manželem tak pohádala, že nakonec šel a promluvil si s nima. Takže máme takový pravidla, že k nám do bytu nechodí. Když se jdou na něco zeptat klepou a nebo volaj mobilem :). Do malý mi taky furt kecali, ale já už si to stejně dělám po svém, jen je vyslechnu, řeknu že dneska se to dělá tak a tak a je to. A kecy typu, že jí maj hrozně málo už neberu. U druhý vnučky byli zvyklý, že jí maj furt na hlídání (mamka se jí ráda zbavuje doteď, teda nechci pomlouvat ale mě to tak přijde). No a já ani manžel moc na to nejsme. I když je pravda, že čím je větší, tím jsme ráda, že si můžu třeba trochu odpočinout a takový hlídání v domě taky není k zahození. Já bych řekla, že si to chce udělat nějaký pravidla a hlavně pak tchýni brát s nadhledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 09:35

Mě zase sejří tchán, děsně!!! On taky není zlej, ale je hrozně dotěrnej, pořád by k nám lezl, mám pocit, jako bych musela bránit dům jako pevnost! Vždycky, když má volno v práci (dělá na směny), volá „náhodou“ manželovi (manžel je jedináček), dokud ho nepozve. A pak tady vysedává hodiny!!! Včera, myslela jsem, že zajde na hoďku, ale byl tu přes tři hodiny, ostatně jako vždycky, když řekne, že „se zastaví jen na chvilku“ a odešel až po osmý večer. Příšerný! Mýmu muži to nevadí, je to jeho táta, ale kdyby to dělal někdo z mojí rodiny, taky by to nesnesl. Prosadila jsem si návšěvu maximálně 1× týdně, ale někdy to nevyjde a je tu víckrát.

Hrozně mě to mrzí, bojuju s tím, ale začínám mít vůči tchánovi hroznou averzi. Je nudnej, zpomalenej, vysedává tu, není se s ním o čem bavit (je to nejnudnější člověk na světě, bez zájmů, bez přátel). Taková pecka, co jen sedí a kouká. Dusím to v sobě, abych neublížila muži, ale sere mě to! Mele se ve mě úcta k němu, jakožto ke staršímu člověku se zlostí a vztekem, že nás tu okupuje a to, že je to jeho problém, že jiný lidi nesnáší a považuje všechny za blbce a proto je nalepenej jen na nás.

Radka

• Citovat
  • Upravit
373
6.11.12 09:41

Holky naprosto vás chápu :D
někdy to je opravdu o nervy…mám to podobně..je hodná, ale všeho moc škodí…a já říkám že máma je jen jedna.
pevný nervy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
6.11.12 09:53

Tak já mám tchýni asi pravý opak - vůbec ne hodnou. Dělala mi problémy skoro pořád, snaží se být lepší, řídit nám život… ale teď už to dosáhlo vrcholu. Když jsme jí oznámili že čekáme 3. dítě, tak mi řekla že nejlepší by bylo kdybych potratila :zed: No a teď po víkendu se děti vrátily od babičky s tím, že jim řekla že jestli ještě poví že maminka čeká miminko, tak mě shodí ze skály. Jelikož mi ráno kamarád říkal že mu řekla to samé, holky si to nevymyslely :nevim: Už jsem z toho zoufalá. Manžel se sice staví za mě, ale neopomene mi vyčíst že s ní mám problémy, on že je nemá. Ale já si nemyslím že bych udělala něco špatně za co bych se měla třeba omlouvat nebo tak. Už jsem ve fázi kdy přemýšlím co dál :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
6.11.12 10:17

Ahoj, asi ti neporadím jak na to ale řeknu ti nejsi sama :) Moje tchýně je vlastně hodnej člověk, pro rodinu by se rozdala jenže.. já si o ní myslim že je naprosto nesamostatná a přecitlivělá a ač bych chtěla, nemůžu si k ní najít cestu. A co je malá na světě je to snad i horší. Např. volá že by taky ráda viděla malou a kdy má přijít, né jestli může a jes¨tli se nám to hodí, to né, rovnou kdy a nejlépe ten den.Taky jsem se rozhodla že nenechám malé dát naušnice - ¨já totiž naušnice nenosím, zanítí se mi uši po zlatě i stříbře, jen ocel je v pohodě. Tak jsem si řekla že se malá rozhodne pak sama jestli chce nebo ne. A tchýně se mi už 4×! ptala kdy jí nechám dát ty naušnice a pokaždé když jí řeknu stejnou odpověd, nahodí takovej obličej, že by jste jí vyslaly na měsíc. Tak předpokládám že se bude ptát až do té doby než si je malá nechá dát sama :D
No tady to zní jako naprostá blbost ale opravdu mě tchýně sejří :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
6.11.12 10:32

@korra S těma naušnicema to znám. Taky jsem nenechala píchat. Já sice nemám problémy s kovy, ale prostě mi to přijde zbytečný. A je to u nás v rodině normální, že si necháváme píchat až sami chceme. Navíc jehel si po porodu užila až kam. Říkala jsem jim to už, když jsme byla těhotná. Protože mi furt cpali, že jí koupí náušničky. No teď v jejích 7 měsících už přestali. Prý jí tedy dají přívěšek až bude větší. Jestli bude po mě, tak ho dá někam do krabice a nechá na něj prášit prach. Ale když chtějí, tak budiž :lol:. Jinak s těma naušnicema to nejsou jen tchánovci. Neustále se mě ptali i lidi z okolí. Přišlo mi, že je to snad povinný, že holka musí mít píchnutý uši :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 10:44

No holky to je hustý..

Anonymni 9:35, co zkusit nekoho z tve rodiny aby u vas vysedaval 3hodiny, uvidis jeho reakci a pripadne muzes komentovat, ze tatinek sem preci taky chodi. Ja bych se v teto situaci pakovala. Treba sla zehlit do loznice nebo si neco delala. Jestli se mu venujete bere to ze je vitany a sedi u vas..

O me rict tedy ze me shodi ze skaly tak to bych ji sla asi jednu vrazit, co si to dovoluje :cert: asi bych se ji v pritomnosti manzela zeptala co to melo znamenat.,

Ta moje je taky hrozna semetrika. 5 mesicu se s ni nebavime, podotykam ze po 8 letech teroru a jsem spokojena jako nikdy. Vidim to tak ze skonci sama a pak se bude doprosovat. Mladsi syn ji nezna vubeca starsi se uz na ni ani nepta.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová