Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Katuskka píše:
Dáváte teď děti do školky, když máte starší děti ze školy doma? Já jsem byla rozhodnutá, že dceru dávat budu, ale ve středu nám oznámili, že u nás ve třídě jsou pozitivní rodiče některého z dítěte/dětí, tak jsem dceru že školky do pátku stáhla. A teď se nemůžu rozhodnout, jestli ji mám od pondělí do školky dátDcera do školky chce, doma se nudí, navíc je předškolák..
Kdokoli má právo dát děti do školky.
Ale je to holý nerozum.
@Svistice píše:
Chodi, i kdyz pristi tyden bude trochu omezene. Potrebuju pracovat, do toho se ucit se starsim, navic mame diky rekonstrukci doma trochu bojove podminky.
Takze mi aktualne skolka vychazi porad lip, nez dite prilepene 4-6 hodin nekde u televize/youtube.
To je pravda, když se budu učit se starší, tak stejně nebudu mít čas se mladší věnovat a bude sedět u tabletu, asi ji teda do školky dám, tam bude mít určitě vhodnější program
@sloninka píše:
Pokud bych byla doma, tak bych dítě do školky určitě neposlala.
Já do práce chodím, kdybych byla doma, tak bych měla jasno ![]()
Pokud bych byla doma, nedával bych. Strašně mě štvou maminky, které píší, ze by se s nimi doma ditko nudilo. Super vizitka pro rodice ![]()
@janoma píše:
Pokud bych byla doma, nedával bych. Strašně mě štvou maminky, které píší, ze by se s nimi doma ditko nudilo. Super vizitka pro rodice
Já doma nejsem, většinou mám po dvou dnech v práci den volna a to musím uklidit, vyprat, uvařit a teď se i učit se starší, takže věnovat se celý den na 100% mladší bohužel nemůžu ![]()
Chodí a chodit bude dokud to půjde.
Bohužel děti jsou ze školy doma a byla bych pro, kdyby šli hned co nejdřív do školy zpět.
Nebojíme se, bude to tady pořád..projdeme si tím všichni.
Já jsem teď dceru ze školky na týden stáhla. Ne že bych se bála vysloveně o nás, ale situace není dobrá a přistoupili jsme jako ordina k mírnému self-lockdownu a omezili kontakty na minimum na následující týden až dva, a k tomu to dočasné odříznutí školky patří. Počítám ale, že pokud nebudou školky plošně zavřeny, tak za dva týdny, nejdéle za tři, se tam dítě vrátí, jinak mi doma hrábne z ní(nich).
Predskolacka chodi, i kdyz jsem se skolnima doma a chodit bude, co to pujde. Dopoledne prebiham mezi varenim, uklidem a detma, kterym se „zrovna vybil tablet, zrovna jim to nereaguje, zrovna vypadl obraz nebo zvuk, atd.“ Na skolkovou pak zbyva dopo casu malo, navic s brichem tou energii tak uplne nesrsim. Hodne casu ted se skolkou travi venku (ja uz odpadavam po hodinove prochazce), holka je nadsena, ja taky, ze stihnu domacnost, skolacky taky, ze jim segra nedupe hned za dverma. Po obede vyzvedavam a odpoledne je ciste rodinna jizda ![]()
Dodatek:celkem bych ocenila, kdyby si ostatní matky, co dávají děti jen proto, aby se nenudily doma, uvědomily, že naprosto zbytečně zvyšují riziko nákazy zbytnymi kontakty.
@janoma Nevim co je na tom tak nepochopitelneho, ze zive spolecenske dite nebavi byt zavrene x dni doma jen s rodicem a pripadne sourozencem.
Ono spolecenske hry, domaci prace, cteni, puzzle, nejake malovanu ci tvorenu a prichazka po okoli se dost rychle zaji.
Moje deti jsou nejspokojenejsi pri hre s vrstevniky. Jedno jestli doma nebo ve skolce. ![]()
@Katuskka Tak pokud chodis do prace a stejne by tam byla dny, co jsi v praci, tak uz nevidim duvod ji tam nedat i ten den co mas volno.
@Anonymní píše:
Dodatek:celkem bych ocenila, kdyby si ostatní matky, co dávají děti jen proto, aby se nenudily doma, uvědomily, že naprosto zbytečně zvyšují riziko nákazy zbytnymi kontakty.
Anonymní hrdinko, děti jsem omezovala dost na jaře, v létě, i teď mají spoustu omezení, ale pokud školky nezavřou, nebo nebude nemocný, tak tam syn chodit bude, pokud vím, tak poslední skolkovy rok je pořád povinný, na tom se nic nezměnilo ![]()
Já mám dvě děti, jedno školní, druhé školkove a přijde mi jako blbost davat jedno dítě do školky, když stejně musím být s druhým doma. Tím že jsou dva, tak se aspoň spolu zabavi, jeden by se mi tady nudil, takhle se aspoň zabavi sourozenci spolu.