Dáváte teď děti do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11244
23.10.20 16:48
@Anonymní píše:
Poradíte mi někdo, jak omezit v mé situaci negativní dopad na její psychiku? Opět se vrací separační úzkost, když mám někam odejít, zvrací, má hysterické záchvaty pláče, poškozuje se. Celé dny je netečná, k sourozencům někdy agresivní. Hodně pláče bez zjevného důvodu. Kdysi jsem s ní chodila k psycholožce, doporučila dětský kolektiv a opravdu pomohl. Teď tam psycholožka vůbec není, nebere telefon a já si nevím rady.

Sežeň tu psycholožku, nebo sežeň jinou, nebo nejakou jinou psych. pomoc, teď jsou různé linky. Mě bylo vysvětleno, že dítě velice dobře vnímá, ze je nestandardní situace, vsude se mluví o covidu, může ji rozhodit i tohle. Ze tomu nerozumí, pokud je na takove veci citliva a neumi ty emoce zpracovat, ventiluje to jak pises. Ani skolka ted nemusí pomoct. Spis s ni hodne mluvit, vysvetlovat a snazit se byt v klidu, kdyz vidis, ze ona neni. Vim, blbe se to provede. Preju pevne nervy a at je dcerka co nejvic v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15278
23.10.20 17:38
@Anonymní píše:
Ahoj, jaký máte názor na tuto situaci - dávat / nedávat do školky?
Dcera má čerstvých 6, je tedy předškolák. Mají skvělé učitelky, hodně se dětem věnují. Dcera má ve školce kamarády, chodí ráda. Vidím, že ji to sedí, rozvíjí ve více úrovních. Letos chodí první rok a začala konečně pěkně mluvit, nebojí se v kolektivu, začíná psát písmenka, přestala mít své úzkostné stavy při odloučení ode mě…
Já jsem na mateřské, mame ještě 2,5 leté a 10 měsíční dítě. A dcera už 2 týdny nechodí do školky, protože manžel má strach z karantény. Nestíhám se jí moc věnovat, protože pořád lítám kolem malochů. Uděláme teda denně aspoň 3 úkoly, jdem všichni 4 na procházku, ale i tak často končí dost hodin u televize a to mi je hrozně líto!
Myslela jsem, že na začátku listopadu ji do školky zase dám. Měla jsem plán 3 dny v týdnu na dopoledne. Učitelky s tím nemají žádný problém, naopak. Ale včera manžel vyrukoval s tím, že dokud bude hrozit Covid, do školky nepůjde a že ať počítám, že ji budu mít doma celý školní rok. A nějaké stýkání s kamarády na hřišti nám taky zakázal.
Mi je to hrozně líto, je pořád sama, samozřejmě má mladší sourozence, ale chybí jí vrstevníci a nějaký program, zábava.
V jakém případě byste dali dítě do školky?

Dceru dej do školky, v naší školce jsou nejen děti pracujících rodičů, ale i těch co jsou doma ať jsou to matky na MD, nebo jsou teď doma se skolakem.. Všechny děti chodí, třídy jsou pořád plné, zatím nikdo nemarodi, nikdo není v karanténě.. Doufejme, že to tak vydrží co nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
23.10.20 21:40

Mně by teda vadila, aby manžel něco přikazoval a zakazoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
26.10.20 08:19
@Katuskka píše:
Dáváte teď děti do školky, když máte starší děti ze školy doma? Já jsem byla rozhodnutá, že dceru dávat budu, ale ve středu nám oznámili, že u nás ve třídě jsou pozitivní rodiče některého z dítěte/dětí, tak jsem dceru že školky do pátku stáhla. A teď se nemůžu rozhodnout, jestli ji mám od pondělí do školky dát :think: Dcera do školky chce, doma se nudí, navíc je předškolák..

Pokud to jde dítě do školky patří. Nikdo ani rodina mu nenahradí sociální kontakty, která tam získá a jsou důležité pro život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11244
26.10.20 08:36
@Krista15 píše:
Pokud to jde dítě do školky patří. Nikdo ani rodina mu nenahradí sociální kontakty, která tam získá a jsou důležité pro život.

Ale ted jsou skolky otevrene hlavne kvuli tomu, aby rodice nemuseli zustat doma z prace a nemeli financni potize. Tzn. kdyz to jde, dite by melo zůstat doma. Jako treba skolaci, ti taky potrebuji skolu a sociální kontakty, ale jsou proste doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
26.10.20 08:37

@Krista15 Já si teda myslím, že škola je důležitější než školka, že vzdělání má přednost, takže nechápu proč to neudělali třeba naopak -zavřít školky a nechat v provozu školy, to by mi teda vyhovovalo mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.10.20 08:40
@Krista15 píše:
Pokud to jde dítě do školky patří. Nikdo ani rodina mu nenahradí sociální kontakty, která tam získá a jsou důležité pro život.

Teď to ale nejde, Školky jsou otevřené jen k vůli tomu, aby nekrachka ekonomika. Doufam, že Plaga vyslyší ten otevřený dopis a do školky půjdou jen děti, kde není jiná možnost a ne děti rodičů na RD, OCR se skolakem, homeoffice nebo v katantene, která se ale nevztahuje na dítě, k vůli socializaci, která teď má jít stranou. Ve skolkach se covid začíná dost rozmahat a jejich otevření je komplikace hlavně pro zaměstnance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
26.10.20 08:45
@jita22 píše:
Ale ted jsou skolky otevrene hlavne kvuli tomu, aby rodice nemuseli zustat doma z prace a nemeli financni potize. Tzn. kdyz to jde, dite by melo zůstat doma. Jako treba skolaci, ti taky potrebuji skolu a sociální kontakty, ale jsou proste doma.

Já mám třeba jedno dítě školkové a jedno dítě v první třídě. Nemáme ani on-line výuku, jen zadání spousty úkolů přes e-mail. Pro nás by bylo určitě výhodnější kdyby byla v provozu škola. Já nejsem učitelka, je to pro mě hodně náročné vše prvňáčkovi vysvetlovat, nechápu co na tom nechápe, neumím to tak vysvětlit jak paní učitelka. Zatímco školkove dítě naučit barvy, tvary a tak to zvládám. A doma na OČR stejně musím být i s prvňáčkem. Takže nechápu, že když jsou otevřené školky, aby rodiče nemuseli být doma z práce, tak přece děti na 1.stupni taky nemůžou být doma samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11244
26.10.20 09:09
@milwinka píše:
Já mám třeba jedno dítě školkové a jedno dítě v první třídě. Nemáme ani on-line výuku, jen zadání spousty úkolů přes e-mail. Pro nás by bylo určitě výhodnější kdyby byla v provozu škola. Já nejsem učitelka, je to pro mě hodně náročné vše prvňáčkovi vysvetlovat, nechápu co na tom nechápe, neumím to tak vysvětlit jak paní učitelka. Zatímco školkove dítě naučit barvy, tvary a tak to zvládám. A doma na OČR stejně musím být i s prvňáčkem. Takže nechápu, že když jsou otevřené školky, aby rodiče nemuseli být doma z práce, tak přece děti na 1.stupni taky nemůžou být doma samy.

Tak samy ne, ale třeba starsi sourozenec skolak muze prvnaka uz nejakou dobu v klidu pohlidat. Mas samozřejmě pravdu, ale nikdy to nemůže byt optimalni pro všechny.
Edit: A skolkové dite nema skolku povinnou, izolovat jen tak skolaka, ze se bojis nakazy nelze, skola povinna je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
26.10.20 09:17
@jita22 píše:
Tak samy ne, ale třeba starsi sourozenec skolak muze prvnaka uz nejakou dobu v klidu pohlidat. Mas samozřejmě pravdu, ale nikdy to nemůže byt optimalni pro všechny.
Edit: A skolkové dite nema skolku povinnou, izolovat jen tak skolaka, ze se bojis nakazy nelze, skola povinna je.

Tak pokud je v rodině nějaké starší dítě schopné pohlídat prvňáčka, tak by pohlídalo určitě i předškoláka. Podle mě prostě měli zavřít buď i školky nebo nechat otevřené i školy…vše nebo nic. Taková opatření jen napůl jsou na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.10.20 09:21

@Pears206 Trochu bych se ohradila. Být na home office neznamená nepracovat. V mnoha profesích to znamená být v běžné pracovní době imrvére na telefonu či na příjmu u počítače, či vykonávat náročnou duševní činnost. Což třeba s takovým tříletým školkáčkem fakt nejde.
Jenže dost lidí si plete HO s překážkama. Zrovna to tu někdo dneska psal, že je na HO za 100%. Což je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11244
26.10.20 09:50
@milwinka píše:
Tak pokud je v rodině nějaké starší dítě schopné pohlídat prvňáčka, tak by pohlídalo určitě i předškoláka. Podle mě prostě měli zavřít buď i školky nebo nechat otevřené i školy…vše nebo nic. Taková opatření jen napůl jsou na nic.

Copak chodí do školky jen předškoláci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.10.20 10:04
@Svistice píše:
@Pears206 Trochu bych se ohradila. Být na home office neznamená nepracovat. V mnoha profesích to znamená být v běžné pracovní době imrvére na telefonu či na příjmu u počítače, či vykonávat náročnou duševní činnost. Což třeba s takovým tříletým školkáčkem fakt nejde.
Jenže dost lidí si plete HO s překážkama. Zrovna to tu někdo dneska psal, že je na HO za 100%. Což je blbost.

Ale já to prece vím. A nijak to nesnižuji, vím, že práce na HO s malými dětmi musí být na palici, vždy i tady bylo pár diskuzí, zrovna před pár dny, kdy chlap z dětí doma šílí, nemá kde vyřizovat zahraniční telefonáty, málokde mají pracovnu. Hádky na denním pořádku.
Přesto si stojím za tím, že tyto děti v tuto chvílí do školek nepatří :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
26.10.20 10:19
@Pears206 píše:
Ale já to prece vím. A nijak to nesnižuji, vím, že práce na HO s malými dětmi musí být na palici, vždy i tady bylo pár diskuzí, zrovna před pár dny, kdy chlap z dětí doma šílí, nemá kde vyřizovat zahraniční telefonáty, málokde mají pracovnu. Hádky na denním pořádku.
Přesto si stojím za tím, že tyto děti v tuto chvílí do školek nepatří :(

Pak tam ale nepatří ani děti těch, co jezdí do práce, je to totiž úplně stejné, akorát ti co HO nemají to nechtějí chápat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
26.10.20 10:21
@Pears206 píše:
Přesto si stojím za tím, že tyto děti v tuto chvílí do školek nepatří :(

Já si myslím, že zrovna tohle je případ, kdy dítě do školky patří. S tříletým dítětem doma se žádná práce vykonávat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová