Dáváte teď děti do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101753
17.10.20 21:44
@milwinka píše:
Tak já naštěstí nejsem v takové situaci, že bych musela s dětmi z domu pracovat, ale bylo by mi fakt líto upoutat dítě k nějakému takovému médiu… vždyť si i kazí oči… O to víc bychom si měli vážit generace našich rodičů a prarodičů, kteří žádné tablety neměli, neměli ani takové vymoženosti jako např. myčka, sušička, automatická pračka a vše zvládali i s dětmi za zadkem, jako fakt klobouk dolů…

No, takže vůbec nevíš o čem to je, ale hlavně že bys nikdy…
A ona ta generace našich rodičů zas až tak moc s dětmi za zadkem nezvládala, ony se ty děti až zas tolik neřešily a povětšinou si hrály někde v bandě pod dozorem těch o pár let starších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11266
17.10.20 21:47
@milwinka píše:
Tak já naštěstí nejsem v takové situaci, že bych musela s dětmi z domu pracovat, ale bylo by mi fakt líto upoutat dítě k nějakému takovému médiu… vždyť si i kazí oči… O to víc bychom si měli vážit generace našich rodičů a prarodičů, kteří žádné tablety neměli, neměli ani takové vymoženosti jako např. myčka, sušička, automatická pračka a vše zvládali i s dětmi za zadkem, jako fakt klobouk dolů…

Tak me treba zase prijde divne v teto dobe, kdyz dite poradne nevi co je tablet. Vzdyt i třeba pro online výuku se muze hodit. Prijde mi to podobne, jak kdyby jeste nikdy nejelo autem. Proste by ho znat melo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
17.10.20 21:48
@BohunkaP píše:
Tak, jasně… super, že jste nic nechytly a dcerka byla bez problémů zaléčenaDruhý aspekt celého problému je ovšem otázka, jestli je teď, v současné krizové situaci, fakt potřeba zatěžovat doktory „zbytnými“ problémy… tj. chorobami, které si vlastně takto (neochotou omezit sebe resp. své děti) způsobujeme „sami“. :nevim: :think:

My v tu dobu byly 2 týdny doma, školka i škola byly zavřené, nikam kromě procházky na čerstvém vzduchu jsme nechodili, takže chytnout můžeš něco, i když kontakty omezis na nulu evidentně… ;) ;)

Já tím chtěla spíš poukázat na to. že pokud dodržuješ hygienická opatření, tak se k doktorovi fakt nemusíš bát jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
17.10.20 21:51

Nedávala jsem už celý minulý týden do školky. Je to sázka do loterie a já riskovat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.10.20 21:51

@milwinka No ony ti nasi predci na ty deti v podstate dost prdeli, zilo se vic v komunite, staraly se o ne ostatni deti, sem tam to nejake neprezilo… Kdyz necoo provedlo, udelalo doma bordel, tak ho serezali. V jiste dobe treba fungovaly celotydenni jesle nebo se dite proste odkladalo k nejakym pribuznym, aby doma moc nezaclanelo…
Tvoji rodice se taky minimalne cast sveho zivota nemuseli bat propousteni, neplatili hypoteky, leasingy apod…

Tak proto nektere deti chodi do skolky i v dobe covidu. ;)

Příspěvek upraven 17.10.20 v 23:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
17.10.20 21:56
@milwinka píše:

Hloupě žvaníš, bez pardonu za silná slova.

Naši rodiče a prarodiče se museli vypořádávat s úplně jinými životními situacemi, s úplně jiným životním standardem, překážkami, problémy, společenskými status quo - a dělali to po svém. Kdyby bývali měli tu možnost, věř mi, že by nás, své děti, u těch tabletů zaparkovali naprosto bez váhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
17.10.20 22:00
@jita22 píše:
Tak me treba zase prijde divne v teto dobe, kdyz dite poradne nevi co je tablet. Vzdyt i třeba pro online výuku se muze hodit. Prijde mi to podobne, jak kdyby jeste nikdy nejelo autem. Proste by ho znat melo.

Tak mně je skoro 40 a tablet dosud taky nemám. A nemyslím si, že by mě to nějak poznamenalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
17.10.20 22:03
@BohunkaP píše:
Hloupě žvaníš, bez pardonu za silná slova.Naši rodiče a prarodiče se museli vypořádávat s úplně jinými životními situacemi, s úplně jiným životním standardem, překážkami, problémy, společenskými status quo - a dělali to po svém. Kdyby bývali měli tu možnost, věř mi, že by nás, své děti, u těch tabletů zaparkovali naprosto bez váhání.

tak nás parkovali občas u televize, hlavně po ránu o víkendu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.10.20 22:04
@Svistice píše:
@Tamtama Mas zase dohodu? :( :hug:

Jo, ale jen do konce měsíce. Pak utíkám jinam, za smlouvou. A za větší výplatou, tady mi ani slevu na děti neudělali, což mě nepříjemně překvapilo. I s ní bych měla výdaje dost nadoraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.10.20 11:49

@Tamtama Slevu na deti dostanes pak v rocnim zuctovani. Sice se zpozdenim, ale lepsi nez dratem do oka. Az budes platit na jare tabor, jako kdyz to najdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.10.20 14:59
@Svistice píše:
@Tamtama Slevu na deti dostanes pak v rocnim zuctovani. Sice se zpozdenim, ale lepsi nez dratem do oka. Az budes platit na jare tabor, jako kdyz to najdes.

Já vím, ale teď bych ty peníze uvítala mnohem víc… Z 10000 prostě celou domácnost neutahnu.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.10.20 15:19

@Tamtama Tak si to vyhádej s účetní, aby ti je uplatnila, pokud jsi je uvedla do prohlášení a vše doložila a máš alespoň polovinu minimální mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.20 15:58

Tak mi zrovna volala ředitelka ze školky, že školku zavírají, že tam mají covid, takže jsem ráda, že jsme syna nedávala. A to bydlim v kraji s nízkým počtem nakažených, tak si to holky raději dobře rozmyslete, kdo nemusí, at raději nedává. Eva

• Citovat
  • Upravit
17472
18.10.20 16:40
@Lendeš píše:
@Tamtama Tak si to vyhádej s účetní, aby ti je uplatnila, pokud jsi je uvedla do prohlášení a vše doložila a máš alespoň polovinu minimální mzdy.

Podle účetní při dpp nárok nevzniká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.10.20 16:54

@Tamtama Vzniká. Pokud tvrdí, že ne, ať ti ukáže příslušné ustanovení zákona, na základě kterého to tvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová