Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
Pak tam ale nepatří ani děti těch, co jezdí do práce, je to totiž úplně stejné, akorát ti co HO nemají to nechtějí chápat.
Tak nějak. Pracovat na HO s dítětem je totiž úplně stejné, jako si ho dotáhnout na směnu do práce. V lepším případě to dítě vydrží celou pracovní dobu někde u televize.
A ten zmińovaný případ, kdy jsou doma na rozvod, protože žena je na RD a muž pracuje v 2+kk, kde jsou dvě menší děti. Tam je ale alespoń ta matka, co má možnost a prostor ty děti nějak pořešit, jít s nimi ven a pod.
Kdyby byl doma jen ten chlap a bylo jen jedno školkové dítě, má s ho tam nechat a vesele si k tomu řešit telekonference přes půl kontinentu? protože podle některých je tady HO leháro a nemají teda nárok dát dítě do školky?
@Svistice Asi tak, zmiňovaný chlap na HO si klidně může nasadit uzavřená studiová sluchátka (jo, dá za ně třeba 5 tis.) ale může pracovat, protože dozor nad dětmi bude mít ta manželka a on nemusí řešit, jestli mu zrovna tříleté dítko nepodpaluje byt nebo se na sebe nesnaží zvrhnout hrnec s vařící vodou.
@jita22 píše:
Copak chodí do školky jen předškoláci?
Já tím nemyslím vyloženě ten poslední předškolní rok, ale prostě školkové děti obecně.
@milwinka píše:
Já tím nemyslím vyloženě ten poslední předškolní rok, ale prostě školkové děti obecně.
Jako že může třeba 12ti leté dítě hlidat cele dny triletaka? To asi ne, ne?
@jita22 píše:
Jako že může třeba 12ti leté dítě hlidat cele dny triletaka? To asi ne, ne?
Tak to je podle mě úplně to samé jako kdyby byl šestiletý prvňáček doma sám. Já tady jen celou dobu tvrdím, že prostě ani ty malé školní děti nemůžou zůstat samy doma a že nás rodiče to taky nutí brát si OČR. Nejen zavřená školka= OČR, ale i zavřená škola= OČR.
@milwinka píše:
Tak to je podle mě úplně to samé jako kdyby byl šestiletý prvňáček doma sám. Já tady jen celou dobu tvrdím, že prostě ani ty malé školní děti nemůžou zůstat samy doma a že nás rodiče to taky nutí brát si OČR. Nejen zavřená školka= OČR, ale i zavřená škola= OČR.
Ano, někteří rodiče si musí vzit OCR pri zavrene skole, to je jasne. Ale někteří maji HO, coz se skolakama uz jde lip, někteří maji starsi sourozence, kteri je pohlidaji, někteří jsou treba na RD. Neni jich tolik.
@jita22 píše:
Ano, někteří rodiče si musí vzit OCR pri zavrene skole, to je jasne. Ale někteří maji HO, coz se skolakama uz jde lip, někteří maji starsi sourozence, kteri je pohlidaji, někteří jsou treba na RD. Neni jich tolik.
Tak to je to samé jako kdybych napsala, že školkove děti můžou hlídat babičky, tetičky nebo že školkove děti mají častěji matky ještě na RD s mladším sourozencem. Prostě to je úplně jedno jestli má rodič dítě školkove nebo malé školní, ne každý má možnost nějakého hlídání, prostě tím zavřením škol způsobili že spousta rodičů teď nemůže do práce.
@jita22 píše:
A někteří musejí své hyperaktivní dítě brát do krámu plného drahého alkoholu.. Což třeba dneska, když se blbě vyspal, je fakt o hubu..
@Tamtama píše:
A někteří musejí své hyperaktivní dítě brát do krámu plného drahého alkoholu.. Což třeba dneska, když se blbě vyspal, je fakt o hubu..
Máš to náročný…
Snad se nic nerozbilo.
@milwinka píše:
Máš to náročný…Snad se nic nerozbilo.
Musím zaklepat, všechno přežilo. Už odjel k babičce. Ale ještě má šanci zítra. ![]()
@Tamtama píše:
Musím zaklepat, všechno přežilo. Už odjel k babičce. Ale ještě má šanci zítra.
A hlavně abys z něj nezatoužila si nějakou tu flašku načnout ![]()
@jita22 píše:
A hlavně abys z něj nezatoužila si nějakou tu flašku načnout
Co začala distancni výuka, už mám otevřený druhý vajecnak
![]()
@Tamtama Já na jaře postupně zlikvidovala s colou zbytky různých rumů a whisky, co jsem měla doma načatých už asi 8 let.
@Tamtama @Svistice Tady je o tom písnička https://www.youtube.com/watch?…
@Tamtama píše:
Co začala distancni výuka, už mám otevřený druhý vajecnak![]()
Mňam ![]()