Dáváte teď děti do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1294
17.10.20 19:51

Na druhou stranu, když je matka na MD, tak to automaticky neznamená, že nepracuje. S miminem se dá udělat spousta práce. S miminem a školkáčkem se nedá udělat skoro nic :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
17.10.20 19:51
@janoma píše:
Pokud bych byla doma, nedával bych. Strašně mě štvou maminky, které píší, ze by se s nimi doma ditko nudilo. Super vizitka pro rodice :potlesk:

Aha, ono když máš třeba dvě děti na ZŠ, ktere potřebují pomoc s učením, do toho musíš navařit, základně poklidit a do toho Ti tam běhá čtyřleťák, který se nudí a ty se nemůžeš rozkrájet, to je fakt ostuda. Zatím co ve školce má kamarády a dvě paní učitelky kterých mají náplň práce bavit děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
17.10.20 19:57

S tím povinným předškolním rokem bych to nepřeháněla. Každá školka by jistě v dnešní době dítě bez problémů omluvila. Naše škola byla vytopená v době, kdy byl syn v předškolácích, ještě jsme měli jedno dítě v nejmladších, oba v zasaženém pavilonu a oba jsem tehdy na 2 měsíce ze školky stáhla, protože jsem byla doma s nejmladší. Omlouvat se, z důvodu mimořádného stavu, nemuselo.

Jinak naše nejmladší chodí a snad ještě ten týden do prázdnin bude, pracuju a do toho obskakuju 3 děti na prvním stupni ZŠ.

• Citovat
  • Upravit
2990
17.10.20 20:01
@Kelsey píše:
Mela jsem posledniho skolkare pred prazdninama. A nevratila jsem ho do skolky. Tatka byl doma. Mel volno. Nebylo nutne, aby dite chodilo do skolky.Ted resim jinou situaci. Mame otevrenou druzinu od pondeli ve skole (pro deti zamestnancu zachr. slozek). Jeste nevim, jaky mame rozpis, jak se budeme vychovatelky stridat. Jestli si to rozdelime na dlouhe dny nebo treba kazdy den po par hodinach. Druha varianta by mi vyhovovala vic. Kolegynim zas dyl, nez je bezne. Sestacka a tretacka bude sama pracovat doma. To neni zadny problem. Muz musi do prace. OCR vyuzivat nechceme a nebudeme. Takze prvnaka si budu brat do prace, aby si delal ukoly v druzine.
Jina moznost neni.

Naše škola má také provoz pro děti zdravotníků atd. Ale celé 3 dny tam seděly pouze vychovatelky. Dítě ani jedno.
Praha, blízko velká nemocnice, metro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
17.10.20 20:07
@Anonymní píše:
Proč hrdinko? Máš nějaký problém?
Víš co, všechny složky (zdravotnictví, policie, hasiči, ale i prodavačky ) musí chodit dál do práce a nemohou se tomu vyhnout. Proto, aby sis ty mohla koupit rohlík, aby te Mel kdo vyprostit z auta, aby ti měl kdo zoperovat otevřenou zlomeninu, nebo tvému otci voperovat by pass.
I my máme rodiny, staré rodiče, prarodiče. (Zrovna já mám onkologicky nemocného dospělého syna.) I my se chceme a potřebujeme chránit. A čím nižší bude výskyt viru v populaci, tím nižší riziko pro všechny. Pro všechny, kteří mají za samozřejmost, že zavolají 150,155,158 a někdo přijede.

To jediné, co by měli dělat ostatní je to, že mají omezit zbytné kontakty.

Každý, ať si to přebere sám, hrdinko.

Prosím o zachování anonymity (uvedené zaměstnání v předchozím příspěvku).

Hrdinka kvůli tomu anonymu…

No já syna do školky dám, protože je zdravý, má poslední povinný školní rok, tak mě to třeba jako nezbytné přijde, s každou blbou rýmou ho teď nechávám doma, ale když je zdravý, tak půjde, další týden mají ve školce omezený režim z důvodu podzimních prázdnin, tak to bude opět doma, na nákup ho neberu, MHD nejezdím, s nikým rizikovým se nestykame, doma byl do září, už si akorát vytvořil závislost na YouTube a hrách, protože já musela dělat s dcerou úkoly do školy a zabavovat 2 leté dítě, takže pro mě je opravdu nezbytné, aby chodil do školky, socializoval se a vzdělával.

To, že k RD, ještě pracuju je vedlejší, ale nemyslím si, že můžeš někoho paušálně odsuzovat za to, že dává dítě do školky, navíc ještě předškoláky, u kterých to je povinné, a když při tom navíc dodržuje všechna pravidla… Ano kdybych ve svém okolí měla někoho, kdo je potencionalne ohrožený do školky bych ho samozřejmě nedala… Jo a moje máma doktorka mi samotná řekla ať ho tam dám…takže tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
17.10.20 20:11

Mám 4 letou a je doma. Ano školka by pro ní byla určitě lepší, ale vzhledem k tomu, že u nás máme plně ARO a už převážejí i jinam je doma. Obdivuji zdravotníky a doufám, že bude brzy lépe. V okolí je bohužel pár pozitivních.
Jsem na rd a mám rizikové rodiče, kteří bydlí hned vedle nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
17.10.20 20:14

Davam dite do skolky, co to da. I kdyz to nezbytně nutne nepotrebuju. At si jeste uzije kamarady, nez zavrou i skolky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 20:18
@welovefashion píše:
Hrdinka kvůli tomu anonymu…

No já syna do školky dám, protože je zdravý, má poslední povinný školní rok, tak mě to třeba jako nezbytné přijde, s každou blbou rýmou ho teď nechávám doma, ale když je zdravý, tak půjde, další týden mají ve školce omezený režim z důvodu podzimních prázdnin, tak to bude opět doma, na nákup ho neberu, MHD nejezdím, s nikým rizikovým se nestykame, doma byl do září, už si akorát vytvořil závislost na YouTube a hrách, protože já musela dělat s dcerou úkoly do školy a zabavovat 2 leté dítě, takže pro mě je opravdu nezbytné, aby chodil do školky, socializoval se a vzdělával.

To, že k RD, ještě pracuju je vedlejší, ale nemyslím si, že můžeš někoho paušálně odsuzovat za to, že dává dítě do školky, navíc ještě předškoláky, u kterých to je povinné, a když při tom navíc dodržuje všechna pravidla… Ano kdybych ve svém okolí měla někoho, kdo je potencionalne ohrožený do školky bych ho samozřejmě nedala… Jo a moje máma doktorka mi samotná řekla ať ho tam dám…takže tak…

Mam taky předškoláka. S odkladem, takže byl předškolák zjara i teď. Zjara měl angínu, pak už jsem ho nedala. Hlídali ho starší sourozenci.
I před zavřením školek byl už doma, normálně jsem ho omluvila, že chodit nebude.
Letos doufám, ze školky nezavřou, sourozenci mají distanční výuku povinnou, nevím, kam bych ho dala.

Ad anonymní hrdinství - chci tu vystupovat i pod Nickem anonymně, nechci být spojována s profesí, věkem dětí atp. Není to kvůli názorům, za které bych se styděla.

• Citovat
  • Upravit
22266
17.10.20 20:23

Já už školkové děti nemám, ale kdybych to musela řešit, určitě bych je aktuálně do školky nedávala (pokud bych měla jakoukoli jinou možnost).

Zajímala by mne jedna věc… Vy, které děti posíláte s odůvodněními „školka je vzdělávací instituce, děti by se doma nudily, nestíhám je zabavit, chtějí svoje kamarády“ - Vám fakt nevadí, že mohou kdykoli přitáhnout nějakou nemoc? A nemyslím tím Covid - myslím takové ty angínky, hnusné střevní chřipečky a podobné lahůdky, co na sebe školkové děti každou chvíli „plivnou“… Nevadí Vám, že potom budete muset třeba lítat po doktorech, nedejbože po nemocnicích (s horším průběhem střevní chřipky je člověk s dítětem na infekčním raz dva)…?

Já to za sebe totiž fakt nechápu - nebojím se Covidu jako takového, to vůbec - ale bojím se toho, že bych v dnešní době musela řešit akutní zdravotní problém některého člena rodiny… lítat po ordinacích, čekárnách, v horším případě potřebovat nemocnici… Zrovna v pondělí musím s dcerou na polikliniku k očnímu lékaři a nejraději bych to zrušila - vzhledem k naléhavosti problému to neudělám, ale rozhodně mne to netěší… Že mnozí rodiče jdou dobrovolně těmto rizikům naproti, tomu opravdu nerozumím.

Příspěvek upraven 17.10.20 v 20:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
17.10.20 20:23
@Anonymní píše:
Proč hrdinko? Máš nějaký problém?
Víš co, všechny složky (zdravotnictví, policie, hasiči, ale i prodavačky ) musí chodit dál do práce a nemohou se tomu vyhnout. Proto, aby sis ty mohla koupit rohlík, aby te Mel kdo vyprostit z auta, aby ti měl kdo zoperovat otevřenou zlomeninu, nebo tvému otci voperovat by pass.
I my máme rodiny, staré rodiče, prarodiče. (Zrovna já mám onkologicky nemocného dospělého syna.) I my se chceme a potřebujeme chránit. A čím nižší bude výskyt viru v populaci, tím nižší riziko pro všechny. Pro všechny, kteří mají za samozřejmost, že zavolají 150,155,158 a někdo přijede.

To jediné, co by měli dělat ostatní je to, že mají omezit zbytné kontakty.

Každý, ať si to přebere sám, hrdinko.

Prosím o zachování anonymity (uvedené zaměstnání v předchozím příspěvku).

Problém máš hlavně Ty…hysterko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33279
17.10.20 20:31

@BohunkaP Myslim, ze riziko, ze dite pritahne nejakou strevni virozu je v nasem pripade dakeko mensi, nez ze si akcni nevyblbnute dite doma krisne o neco hlavu nebo se prizabije se sourozencem, pripadne matce se ze stresu zhorsi chronicke onemocneni nebo z nich rovnou skonci u Chochouska. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
17.10.20 20:39

@BohunkaP
A to myslíš jako v této době nebo vůbec? Já jsem toho názoru, že děti se prostě jednou imunizovat musí. Když je pošleš až do školy, tak to prodělají ve škole a budou zameškávat, já jsem toho důkazem.
Brutální střevní chřipku nám před rokem donesla starší ze školy, tříleté to nebylo nic pěkného, ale přežili jsme to všichni.
Ale momentálně jsou doma obě už od začátku října, kdy starší donesla neštovice. Tolik k hygienickým opatřením na školách :mrgreen:
Takže jak otevřou školy, tak půjdou zase obě do svých zařízeních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19600
17.10.20 20:42

Dneska celý den přemýšlím, jestli mám dát nejmladšího do skolky. Skolacka a předškolák jsou doma. Tatínek na HO, ja dopoledne v praci.
Skolka mu neskutecne pomáhá ve vývoji. Doma se ty deti sezerou. Ale říkám si, ze bydlime s prarodiči. A možná by bylo vážně vhodnejsi ted treba tech 14 dni ho nechat doma. Ne ze strachu z covidu, jako takovyho. Ale, jak už tu někdo psal. Proc tomu úplně chodit naproti. :think: no, je to doba na…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
17.10.20 20:44
@BohunkaP píše:
Já už školkové děti nemám, ale kdybych to musela řešit, určitě bych je aktuálně do školky nedávala (pokud bych měla jakoukoli jinou možnost).

Zajímala by mne jedna věc… Vy, které děti posíláte s odůvodněními „školka je vzdělávací instituce, děti by se doma nudily, nestíhám je zabavit, chtějí svoje kamarády“ - Vám fakt nevadí, že mohou kdykoli přitáhnout nějakou nemoc? A nemyslím tím Covid - myslím takové ty angínky, hnusné střevní chřipečky a podobné lahůdky, co na sebe školkové děti každou chvíli „plivnou“… Nevadí Vám, že potom budete muset třeba lítat po doktorech, nedejbože po nemocnicích (s horším průběhem střevní chřipky je člověk s dítětem na infekčním raz dva)…?

Já to za sebe totiž fakt nechápu - nebojím se Covidu jako takového, to vůbec - ale bojím se toho, že bych v dnešní době musela řešit akutní zdravotní problém některého člena rodiny… lítat po ordinacích, čekárnách, v horším případě potřebovat nemocnici… Zrovna v pondělí musím s dcerou na polikliniku k očnímu lékaři a nejraději bych to zrušila - vzhledem k naléhavosti problému to neudělám, ale rozhodně mne to netěší… Že mnozí rodiče jdou dobrovolně těmto rizikům naproti, tomu opravdu nerozumím.

Příspěvek upraven 17.10.20 v 20:24

Kdybych se musela pořád takto bát dopředu, já nevím no… v březnu jsem s holkou lítala po doktorech kvůli angine a uchu, normálně jsme měly obě roušku, desinfikovaly si ruce, pediatrovi jsem volala předem, takže jsme dorazily na čas, s nikým jsme se tam nepotkaly, u vchodu nám měřili teplotu, všichni v rouskach, respiratorech, nic jsme nechytly, to samé teď v pátek jiný doktor, opět rouška, desinfekce… Já naprosto chápu, že se musí myslet na staré, nemocné, lidi s různými diagnózami, ale fakt nic se nesmí přehánět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44362
17.10.20 20:53

I předškoláka teď v pohodě omluví. Měla jsem hovor s učitelkami a jsou rády za každé dítě, které teď nemusí přijít. Je v předškolní anglické třídě. U nas se poslední týden k vůli trvalému dešti nedalo jít ani s dětmi ven. I učitelky v MŠ řeší, co s vlastními dětmi a některé mají OČR. A tyto mámy, které berou školku jako vzdělávací instituci a nedovedou si ji odrict aspoň po dobu, kdy mají starší dítko doma, situaci jen komplikují.
Dcera teď nechodí, až otevřou první stupně, půjdu zase do práce, ale mám miniuvazek. Budu řešit operativně podle situace u nás a počtu nakažených. Od toho se mi odvíjí další věci-třeba ochota babičky pohlídat. Pokud otevřou druhé stupně a nižší 8G později, děti mohou počkat samy doma, než se vrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová