Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@janoma píše:
Pokud bych byla doma, nedával bych. Strašně mě štvou maminky, které píší, ze by se s nimi doma ditko nudilo. Super vizitka pro rodice
Jaká vizitka přesně? Pracuji z domu a to dost naplno, ne nějaké dvě hodinky po večeři, k tomu mám prvňáka a že neumím ještě do toho plnohodnotně zabavit na 8h ani ne 5leté dítě lépe než ve školce je nějaká moje vizitka? Jinak ji do školky nedám, ale jako ideální to nevidím.
@janoma píše:
Pokud bych byla doma, nedával bych. Strašně mě štvou maminky, které píší, ze by se s nimi doma ditko nudilo. Super vizitka pro rodice
Tak se mnou se dite doma nenudi, ale ja skolku beru jako vzdelavaci instituci a urcite diteti nenabidnu cinnosti, ktere potrebuje ke svemu rozvoji a kterym se venuji ve skolce. Delame spolu jine veci, ale pro ten vsestranny rozvoj potrebuji spolupracovat se skolkou. A tedy ne, dite ted do skolky neposilam, protoze mam pred porodem a k novorozenci nechci nejen covid, ale ani spalovou anginu, nestovice, roupy…
@welovefashion píše:
Anonymní hrdinko, děti jsem omezovala dost na jaře, v létě, i teď mají spoustu omezení, ale pokud školky nezavřou, nebo nebude nemocný, tak tam syn chodit bude, pokud vím, tak poslední skolkovy rok je pořád povinný, na tom se nic nezměnilo
Proč hrdinko? Máš nějaký problém?
Víš co, všechny složky (zdravotnictví, policie, hasiči, ale i prodavačky ) musí chodit dál do práce a nemohou se tomu vyhnout. Proto, aby sis ty mohla koupit rohlík, aby te Mel kdo vyprostit z auta, aby ti měl kdo zoperovat otevřenou zlomeninu, nebo tvému otci voperovat by pass.
I my máme rodiny, staré rodiče, prarodiče. (Zrovna já mám onkologicky nemocného dospělého syna.) I my se chceme a potřebujeme chránit. A čím nižší bude výskyt viru v populaci, tím nižší riziko pro všechny. Pro všechny, kteří mají za samozřejmost, že zavolají 150,155,158 a někdo přijede.
To jediné, co by měli dělat ostatní je to, že mají omezit zbytné kontakty.
Každý, ať si to přebere sám, hrdinko.
Prosím o zachování anonymity (uvedené zaměstnání v předchozím příspěvku).
Mela jsem posledniho skolkare pred prazdninama. A nevratila jsem ho do skolky. Tatka byl doma. Mel volno. Nebylo nutne, aby dite chodilo do skolky.
Ted resim jinou situaci. Mame otevrenou druzinu od pondeli ve skole (pro deti zamestnancu zachr. slozek). Jeste nevim, jaky mame rozpis, jak se budeme vychovatelky stridat. Jestli si to rozdelime na dlouhe dny nebo treba kazdy den po par hodinach. Druha varianta by mi vyhovovala vic. Kolegynim zas dyl, nez je bezne. Sestacka a tretacka bude sama pracovat doma. To neni zadny problem. Muz musi do prace. OCR vyuzivat nechceme a nebudeme. Takze prvnaka si budu brat do prace, aby si delal ukoly v druzine.
Jina moznost neni.
Jsem doma s mladším, ale 5letou do skolky stale davam, byla by nestastna.. Uz ty povinne pulrocni „prazdniny“ protrpela a ke konci se me kazdy den ptala, kdy uz zase pujde do skolky… Ted co od zari zase chodi, tak se me temer každý vecer pta, jestli se jde zitra zas do skolky
… Takze u nas dokud to pujde, tak chodit bude.. ![]()
Kdyby se tam covid objevil, okamzite zustava doma.
U nás je zavřená z důvodu onemocnění personálu. Až otevřou a syn bude zdravý, půjde. Už se mu stýská.
My jsme čerstvé po covid, půlka rodiny. Dcera byla negativní, přesto si přes karanténu užila se zánětem močálů ATB. Mmch- díky zdravotníci, díky
NIKDO MI JI NECHTEL OSETRIT, PROTOZE RODICE COVID
Ale co tím chci říct, do školky nejde, do vyřešení situace s Covid. Máme nemocné prarodiče, my jsme se z toho čerstvé vylizali, ať je třeba do Vánoc doma…
@Katuskka Dcera do školky chodí, jako všichni ostatní její spolužáci, doma není nikdo.. Já tedy nemám na výběr, pracovat musím.
Do školky chodí. Jako předškolák ji má povinnou.
Doma mám druháka, který má online výuku od 8-12 a čtvrťačku. Ta sice si najde, co má dělat sama, ale občas potřebuje něco vysvětlit.
A já mám home office.
Tak holt je moje vizitka to, že předškolákovi nezajistím to, co školka, tak tam chodí a věnuju se mu dopoledne.
@janoma píše:
Proč super vizitka, většina dětí ke spokojenosti potřebuje kolektiv, kamarády.. Vždyť jak to vypadalo na jaře, když byly školky 2mesice zavřené, možná 14 dnů lidi vydrželi bez kontaktu, pak se stejně navzájem s dětmi navštěvovali..
Já dost váhám. Manžel pracuje z domu, neustále musí telefonovat, často má i telekonference v angličtině a musí být u nás doma absolutní klid. Já jsem sice doma s miminkem, ale v bytě je hluk samozřejmě slyšet a ukočírovat tříleťáka je dost těžké. Nechci aby koukal pořád na pohádky a ani u tv moc neposedí. Když ho nedám do školky, tak budu muset chodit celé dopoledne po venku, venku přebalovat mimino a kojit na lavičce, v téhle zimě brrrr. Jako jednou, dvakrát týdně se to dá, ale abych tohle praktikovala celou zimu… Navíc je bez dětí hrozně zpruzelý, kolektiv potřebuje. Do školky začal chodit letos a neskutečně mu to pomohlo ve vývoji.
Mám doma školní dítě 4. třída a předškoláka dávám do školky, protože doma nejsem (manžel chodí na směny, takže půl dne se starším doma byl tento týden a příští bude doma sám), nemáme ani online výuku, všechno ZŠ hodila na rodiče, prý jde jen o 8 pracovních dnů, pouze zaslali list se seznamem úkolů.
OČR si vzít nemůžu, syn je čerstvě 10 letý a je to mazec, celé odpoledne do večera jenom škola a vaření na druhý den…
Jsem vděčná za každý den, kdy je MŠ v provozu. Jedna učitelka v MŠ chybí, jelikož má 3 školní děti je na OČR a ostatní učitelky nás prosili, kdo může dítě nechat doma, ale nejvíc protestovali ne pracující, ale matky na MD
, že se jim děti doma nudí
. Jde o měsíc, možná ani ne. Tak jestli se toto bude opakovat pár let, tak doufám, že i tyto matky zažijí, že my ostatní se fakt nenudíme
a díky uzavření školky může dojít k nedostupnosti jiných služeb, které využívají. Pak se budeme doma nudit všichni.
Do školky chodí a chodit bude, dokud budou otevřené, pozitivní je kolem nás skoro každý, virus už nezmizí.. prostě jedeme jak v chřipkové sezóně, vitamíny, ovoce, zelenina, čepici přes uši a suché ponožky
jo a chodí do lesní mš, takže pohodička, doma by bylo s mámou po chvíli super nůďo, ani matka, která se věnuje naplno nenahradí předškolačce kolektiv a celodenní lesoškolkování
Teda argumentovat tím, že by se dítě doma nudilo a že ve školce je lepší program, je dost velký nerozum. Za normálních okolností samozřejmě je školka pro dítě přínosná, stejně jako pobyt mezi vrstevníky. Aktuálně je ale potřeba, co nejvíce snížit počet kontaktů, aby se snížila rychlost šíření viru. Jediný důvod, proč jsou školky stále otevřené, jsou pracující rodiče. Tudíž pokud mám tu možnost, tak si dítě nechám doma a program mu vymyslím. Je to náročné, ale lepší než se zbytečně podílet na šíření viru. Pokud bych nepracovala, tak bych dítě do školky vrátila nejdříve po skončení nouzového stavu.
Syn do školky chodí. Já jsem sice doma, ale se mnou taky 2 školáci (1. a 2.stupeň), oba mají denně 2-3 online hodiny, každý je v jiném pokoji, s mladším se po online vyuč. ještě učím, manžel je na home-officu, má samé telekonference, musí být klid a nedokážu si představit, že by se v domě pohyboval ještě předškolák. Ten ve školce nespí, beru si ho hned po obědě.