Dávky v azylovém domě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1896
26.10.21 22:23
@stinga píše:
tady zřejmě nejsou v utajení, sociální pracovnice jsou tam jen po běžnou pracovní dobu, jestli tam ti chlapi jdou legálně nebo tam lezou oknem, to nevím - já vidím na jejich zahradu, no a některá okna pokojů
Tam bohužel většina osazenstva jsou holky cikánky a nějakým způsobem mimo baby nepoužitelné do života sami vlastní vinou......ale najde se tam mezi nima pár výjimek, který se tam dostali z extrémní situace.Ale věřim tomu,ne všude je to stejny…je to mazec,to jsou tam pak přesně ty typy bab ,co jsem zmiňovala…když jsou na azylu a večer tam tahají jejich,,schopný,,chlapsky existence… :palec:
@mado píše:
U nás je taky utajený azylak, říkala mi ta sociální pracovnice, že nejpozději do tří dnů všechny ty tyrane ženy, co už nemohly s tím chlapem dál být, tak chlapovi zavolají, že se jim stýská a pozvou je, ať za nima přijedou.
A pořád dokola, už třetí generace a pořád je to stejný.
Matky vysedavaji, cigáro, pohoda, sociální pracovnice, herní asistentky, doučovací nadace, pracovnice, co je mají naučit starat se o domácnost, tak ty se jim starají o děti a vaří, nakupují, sponzoři zacvakují všechny potřeby a jak přijde večer, začnou pod okny zevlovat natěšení oplodňovači. Dávky chodí přesně na čas, které neberou, ty jim ještě poradí vysosat.

A je to určitě utajený? To nemají pod kamerami? Který někdo neustále hlida? To spíš vypadá na klasický azyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
26.10.21 22:49

@bigl
Jo, Agrofert, bývalá klientka takto získala nájem v běžném bytě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
26.10.21 23:06
@Mediula píše:
@bigl
Jo, Agrofert, bývalá klientka takto získala nájem v běžném bytě ;)

Jj, ale tohle podle mě má smysl. Díky tomu se ty schopnější postaví na vlastní nohy. Tahle, co ji znám, pak v tom bytě bydlela s dětmi dalších x let, pracovala, platila nájem a normálně žili, než se odstěhovala na druhý konec republiky. Bez toho by na to neměla, to je nějakých cca 30-50 tisíc, podle regionu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
26.10.21 23:15
@Cattus píše:
@markytka3
No tys tady chyběla :lol:
Mě vůbec nemusíš litovat, víš o mě prd, ale přišla ses projevit…viď.
Udělejte si vlastní diskuzi a tam si to probírejte.
Nikdo neznáme její situaci, ale místní komando už přesně ví jak to vlastně je a čechrá si tady pírka.

Přesně! :potlesk: To je hnus, co tady některý baby jedu vypouští :pocitac: No a Markytka, tak to je kapitola sama pro sebe :mrgreen: Ta podle mě na něčem jede, protože jednou se tady bije za práva žen a jindy zas smečuje jak o život. Asi podle nálady :roll: Opravdu smutný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
26.10.21 23:21

@stinga strašne je, že ti to fakt věřím, i když hlava tomu věřit nechce. To je prostě informace, bez které bych žít dokázala, protože jsem měla jinou představu a těch žen jsem skutečně litovala. Na druhou stranu jsem ráda, jak jsi to popsala jak to je ve skutečnosti, protože člověk se cítí špatně, že by jako někomu takovému měl pomoct víc a ono se to přitom má dost často jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
26.10.21 23:24
@markytka3 píše:
pro tebe jsou pracujici zeny, co nepotrebuji zebrat davky, superzeny? tak to je mi te lito… na co ma zenska v azylaci narok? na alimenty a jit makat… dokud bude tento stat tyhle lidi dotovat, budou se mnozit a mnozit a dozadovat se sveho naroku na davky… a fakt, me by me zajimalo, co tihle socialne slabsi obcane statu prinasi?

Když si uděláš do příštích voleb slušnou agitku, tak se určo ti správní Markyjugend najdou a pak už jen vybudovat ty spalovací pece a šup tam všecky sociálně slabší. Nic nám nepřináší, tak co s nima, s havětí, že jo?
Pro tebe musí být největší trest žít sama se sebou, to je teprve peklo na zemi, co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.21 23:55

d

Obecne mate nekolik moznosti. Sice vasi situaci neznam, ale dulezity je vas prijem. Ten se bude posuzovat. V prvni rade muzete mit narok na prispevek na bydleni. Ten vyplaci na zaklade zadosti urad prace. Potrebujete ale dolozit platnou najemni smlouvu, vysi nakladu na bydleni za kalendarni ctvrtleti a svoje prijmy (plat, mzdu, rodicak, pridavky, vyzivne atd). Pak muzete ziskat davky pomoci v hmotne nouzi -prispevek na zivobyti a pripadne jeste doplatek na bydleni. Vsechny se vyplaceji opakovane, pokud situace trva a vyplaci urad prace. A jeste muzete ziskat, na preklenuti nejhorsiho, mimoradnou okamzitou pomoc, jednorazovou, ale rychlou a s konkretnim urcenim. Kontaktujte bud socialni pracovnici na obci, magistrate, anebo rovnou urad prace. Je na jejich posouzeni a vypoctu zda davky ano a jak vysoke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
27.10.21 05:05

@bigl
Já si taky myslím, že to má smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.10.21 08:13
@Ou píše:
tak to je nejspolehlivější cesta jak si dodat zdání vlastní moci, zprccat někoho, kdo je na tom hůř než já.Je na tom postavená šikana ve škole, je na tom postavený populismus, je na tom postavená kde jaká společnost.

Sikana ve skole jo? Tak ta stoji prave na necem uplne jinym. Ty se za odbornika na ruzna tema tady vydavas casto co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
27.10.21 08:22
@Trojlístek píše:
@stinga strašne je, že ti to fakt věřím, i když hlava tomu věřit nechce. To je prostě informace, bez které bych žít dokázala, protože jsem měla jinou představu a těch žen jsem skutečně litovala. Na druhou stranu jsem ráda, jak jsi to popsala jak to je ve skutečnosti, protože člověk se cítí špatně, že by jako někomu takovému měl pomoct víc a ono se to přitom má dost často jinak.

bohužel - je to tak - a opravdu mezi nimi je občas asi i opravdu soc. případ, teď je tam třeba holka s miminem chlapečkem, ta vypadá tak maximálně na 14 let, úplně dětský obličej i postava, tahle je bílá,
ale většina je - no coment, a obědy - že je učí vařit :lol:, u nás vezmou kočáry a děcka a jedou MHD k vietnamcovi - děcka obědvají hranolky a colu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.10.21 10:30
@stinga píše:
a co bys tam nezvládla? sociální pracovnice tě vodí za ručičku a vše ti poradí (lidé mimo si to musí vygooglit nebo si na to přijít sami), ženské tam sedí na zahrádce a děti se popelí na pískovišti, okna ti přijede uklidit úklidová četa, kterou zaplatí provozovatel i objedná, děcka hlídají všechny všem, večer pracovnice odfrčí domů a přifrčí tatínci a začíná se pracovat na další várce dětiček, aby zase dávky sypaly - vidím na azylák z okna, kdyby někdo měl dojem, že si to vymýšlím :mavam:

U nás je to samé. Vedle je i azylový dům pro muže. A to samé. S prominutím většinou trosky, které sedí venku na lavičce, kouří a pokřikují na ženy, které jdou okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22132
27.10.21 10:49

U nás vyšší level, oni tam mají terapeutky, které je jako učí hospodařit, vařit. Takže terapeutky nakoupí, navaří, nakrmi jim děcka a uklidí kuchyň s jídelnou, matky sedí venku, chulí a pořvávají po sobě a po dětech. Když náhodou připravuje matka něco, tak klidně letí hrnec z okna na chodník.
Jedině na ně platí soused voják co byl v Afghánistánu, chlap jak hora, který má velmi silný hlas a empatii k dětem. Když už ty baby dělají neskutečný bordel, tak je tam seřve před barákem a je chvíli klid. Z těch sociálních pracovnic mají jenom srandu a poskoky.

Když jim tam c&a dovezlo sponzorsky balíky nového oblečení, tak to nechtěly, ohrnovaly nad tím nos, půl dne byla část oblečení rozházená všude kolem domu a na chodníku, co se jim nelíbilo, to vyhazovaly.
V životě nevydělaly ani korunu, mají jen natažené ruce a všichni kolem nich musí skákat a všechno jim davat. Neumí hospodařit ani nakládat se svým životem, ani to nechtějí umět, protože ony mají nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.10.21 11:29
@Vanda 2 píše:
Přesně! :potlesk: To je hnus, co tady některý baby jedu vypouští :pocitac: No a Markytka, tak to je kapitola sama pro sebe :mrgreen: Ta podle mě na něčem jede, protože jednou se tady bije za práva žen a jindy zas smečuje jak o život. Asi podle nálady :roll: Opravdu smutný..

ale prdlacky :-) za zadna prava zen se nebiji, silne zenske neni treba obhajovat, ale tyhle atrapy lidi opravdu placat po zadech nebudu… krasne situaci v azylaci popsaly holky, co tam byly nebo na azylac vidi z okna… :mavam:… ntb. kdyby to nebyl troll k rozvireni vasni, tak prece nenapise jen dotaz, ale pocka si na radu :lol: predevcirem tu zase narokovala zenska, co jeji chlap dela na cerno a namlich to same… zalozena diskuse a slus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
27.10.21 12:25
@markytka3 píše:
ale prdlacky :-) za zadna prava zen se nebiji, silne zenske neni treba obhajovat, ale tyhle atrapy lidi opravdu placat po zadech nebudu… krasne situaci v azylaci popsaly holky, co tam byly nebo na azylac vidi z okna… :mavam:… ntb. kdyby to nebyl troll k rozvireni vasni, tak prece nenapise jen dotaz, ale pocka si na radu :lol: predevcirem tu zase narokovala zenska, co jeji chlap dela na cerno a namlich to same… zalozena diskuse a slus :lol:

Prosím tě a ty ten zakladatelčin příběh znáš, že tě to tak zvedlo ze židle? Mohlo být úmrtí v rodině, víš opravdu kulový, ale hlavně hned spražit viď. A jaký holky? Topazio je na diskuzích 24hodin denně, ta má asi čas čučet věčně z okna. Já sem jdu na hodinu, dvě denně a jakýkoliv téma otevřu, je všude :roll: Nechytej se hned toho, že s tebou jednou v diskuzi někdo souhlasí ty heerečko :mrgreen: Já chodím do azyláku, jednou za 3-4 měsíce a jsou tam mámy, který se opravdu dostaly do tíživý situace ne vlastnim přičiněním, takže si nech tyhle keci, když o těch lidech nic nevíš. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
27.10.21 12:29
@Wilík píše:
Já byla na azylaku…půl roku zhruba…na azylaku se platí měsíční,,nájem,,…máš tam přidělenou sociální pracovníci, která s tebou dělá nějaký plán lepší budoucnosti, plus pomůže s davkama..já byla ale na skryté adrese, aby mě nikdo nenašel, proto sem tam byla…a chodila i při miminu do práce…tak nevím na co máš vše nárok, když si tam…asi nějakej příspěvek na péči, pomůžou sepsat návrh na soud ohledně svěření dítěte do péče jestli potřebuješ, a atd… klidně napiš.

Příspěvek na péči (PNP) není dávka pro lidi z azylaku. Ale pro ty, co pečují o osobu s handicapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí