Dávky v azylovém domě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
27.10.21 14:37
@VitaminC píše:
Do azylaku te dostane treba to, ze mas rodicak 7.000 Kc a nemas kam jit. To nejsou zadne velke pocty. A jako s kazdou podporou - najdou se tam lidi vycurani a lide nestastni a vdecni.
Vdecni, ze nemuseli dat svoje dite do kojenaku, ze oni sami nemusi spat pod mostem.

pokud mam holou zadel, nulove uspory, a upachtim si dite s borcem, pred kterym do tri let musim utikat, to je ta chyba, chapes? to ze jsou lide nezodpovedni… bohuzel, kdyz fakt zenska potrebuje pomoc, najit misto v azylaci, tak diky temto luzam ma smolika… a jak pises, najde se tam promile nestastnych, vdencnych lidi, ale ty nevypisuji na emimino s dotazem na narok na davky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.10.21 14:39
@Vanda 2 píše:
Ony to nechápu, já už na to nemám to tady vysvětlovat. Konečně někdo normální, doufám že je nás tu víc :nevim:

ja jsem tak rada, ze normalni mi prijde uplne opacny pohled na svet, schvalne, zjisti si jaky mel vitaminC zivot (nemyslim to ve zlem)… co ji provazi zivotem… jak pisi vice, jsem rada, ze mam odlisne nazory a zivotni postoj nez vetsina uzivatelek emimina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
27.10.21 14:41

Hm, bere se vlastním přičiněním, i když někdo jiný nutí toho druhého, aby tam šel. Ne, že tam musí jít a že nechápe proč už dávno v tom azyláku není, jestli neustále tuhle dobrou radu odmítá? :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
27.10.21 14:50

@markytka3 Ja nerikam, ze to neni jejich chyba. Vzdycky je nekde chyba. Ale nechat nekoho pykat za jednu chybu cely zivot, si myslim, ze neni fer.
Takze ja sama znam par holek, co jim azyl pomohl zvednout se ze dna, jsem jedna z nich.
Dotaz na socialni davky chapu u tech lidi, co to do ted nemuseli resit. Pred desiti lety se k nam na urad nedalo dostat s kocarem a kredit v mobilu jsem nemela. Taky jsem se ptala tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
27.10.21 15:27

@Vanda 2 odvozem nepotřebných krámů do azylaku neděláš dobročinost, tím si doma uklizíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
27.10.21 15:31
@Zeoli píše:
Protoze socialni system je tomu priklonen. Me by zajimalo na co budou mit narok pracujici lide.

No přece mají nárok makat jak šrouby, platit daně, a šoupat nohama..😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
27.10.21 15:42

Nic proti opravdu potřebným nemám a azylové domy by byly jistě dobrá věc, kdyby v nich žili ti, co se octili v nouzi a mají snahu se z toho vymanit. Pomáhat je třeba tak, aby pomoc nebyla kontraproduktivní. Každý je odpovědný za svůj život a za své děti. U azyláku by měly být jesle, školka a matky alou do práce. Dávky na účet azyláku a matkám případně jen kapesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
27.10.21 15:59

Vrátila bych se k podstatě.
Sama nemám pochopení s chronickými pobírači dávek, ale taky nemám tunelové vidění vůči lidským problémům.
A je fakt úsměvné, jak se tady ty místní kvočny seběhly a jedna po druhé jedou jak kolovrátky. Jo děvčátka, sedíte tady celý den a fakt jste ve skoro každé diskuzi, kde nás oblažujete slovní vatou bez jakékoliv pointy. Podpořeno informacemi z televize, fb a dalších médií…no bavíte mě :P :mrgreen:
Závidím vám tu spoustu času na analyzování bolístek celého světa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
27.10.21 16:02
@mado píše:
@Vanda 2 odvozem nepotřebných krámů do azylaku neděláš dobročinost, tím si doma uklizíš.

8o 8o 8o 8o Co ty víš co tam dávam? Nic si doma neuklízim, chci to tam dát, protože chci pomoct. Kdybych si chtěla uklidit, tak to vyhodím. Některý věci, který tam dávám, bych mohla prodat. Použij hlavu. Taky si za každou cenu musíš kopnout nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
27.10.21 16:02

@Cattus píše někdo, kdo má 17661 příspěvků na emiminu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
27.10.21 16:09

@mado
Stačí se podívat na datum registrace :* a popřemýšlet, kde se ty příspěvky vzaly. V diskuzích to určitě nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
27.10.21 16:10

@Vanda 2 dáváš to pryč, protože to doma nechceš, jestli s tím jedeš do sběrného dvora, nebo do azylaku už vyjde nastejno.
Navic dámy v azylácích nejdou zvědavé na staré krámy, ony chtějí nejnovější, značkové věci. Ty dobročine dary od lidí se tady válí všude kolem, proberou to, rozhážou a vyhážou. Naše paní z recepce chodí pravidelně sbírat, co se tu válí po chodníku a parkovišti, když se jí to hodí, vypere, vyčistí a využiji to její vnoučata, která samozřejmě v azylaku nežijí, mají pracující funkční rodiče a zimní bunda z druhé ruky jim nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
27.10.21 16:12

@Cattus proč bych měla sledovat tvoji registraci a šmírovat tvé přispěvky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.10.21 16:17
@Cattus píše:
@mado
Stačí se podívat na datum registrace :* a popřemýšlet, kde se ty příspěvky vzaly. V diskuzích to určitě nebylo.

jsem tu o x mesicu dele nez ty a mam o 11tis. prispevku mene… :-) to co jsi popsala, jsi, tim padem, v mych ocich, ty :mavam: ntb. by me zajimalo, kde jinde by se tve prispevky vzaly, kdyz ne v diskusich? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
27.10.21 16:27

@Cattus tak jsem popřemýšlela, jak jsi mi poradila a zjistila, že jsem úplný čučkař, :nevim: jsem tu déle a nejsem ani na půlce tvých příspěvků. Tak nevím, čim to bude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí