Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V židli mi vůbec nic ne snědl, tak šla pryc. Takže u jídla treba krámuje v kuchyni. S jídlem jsme měli dost problémy, uz je to lepší. Jenom pozor jak píšeš, ze ti otáčí hlavu a nechce. Nenut to jídlo, ja jsem se snažila krmit za kazdou cenu a docilila jsem jen toho, ze pak nejedl skoro vůbec. Takže kdyz proste nechce, tak nechce.
@superandrysek píše:
@Bekyn no me to prislo je kuli knourani takove zbytecneono bejt od malicka zvyklej na nejaka zklidnovadla
ale estli to uz neslo tak vis ty sama dobe nejlip. promin nemyslela jsem to jak vysmech
V pohodě
tak víš jak to tady na miminu chodí, něco napíšeš a už se do člověka ženský pouští…
Jinak já jsem jí je nezačala dávat kvůli uklidnění, ale kvůli potícím se nožičkám, jelikož na trhu nejsou léky na potící se a tím pádem mokvající a plesnivějící nožičky batolat. Je to problém spíše puberťáků, takže když má batole s tímto problém, jsou homeopatika většinou jediná cesta… No nožičky se jí po nich uzdravily do pár týdnů a právě jako jeden z vedlejších účinků jsem pozorovala to celkové zklidnění osobnosti. Jinak plně souhlasím s tím, že se dítko spíše nudí, než že by chtělo záměrně prudit. ![]()
@Laetitia píše:
@Bekyn co jsi ji davala?
Není to univerzální lék, vyplňovala jsem velmi obsáhlý a podrobný homeopatický dotazník, dle kterého poté homeopat určí potřebný konstituční lék
Na každou osobnost působí něco jiného.
@Laetitia
Jojo při přebalivani se hned obrátí, prohyba se, jeci. Zdrha jak vidí plenu. Tak ho někdy přebaluju ve stoje a nebo si ho opru o sebe v pololeze.
@Mikys to ale dělají všechny děti… žádné ti způsobně nebude ležet a čekat, až ji vyměníš ![]()
@Laetitia píše:
Jeste jsem zapomela napsat, ze to ted dela u jidla. Posadim do zidlicky, vezme si 3 lzicky a zacne. Mavat rukama, jidlo mi vzdy vyrazi ze lzicky, samozrejme knoura, nejradsi by ze zidle vylezla, proto toho chci asi po ni moc aby chvili sedela a jedla. Porad sebou skube, otaci hlavou abych ji do pusy nic nedala. Tak musim delat blbiny aby se smala a kdyz ma otevrenou pusu, loupnu ji tam lzicku. Nebo kdyz se zabere na chvilicku do telky, tak chvili pusu otevira a sedi. Takhle kazdy den a ja uz jsem z ni unavena a na dalsi den se fakt netesim![]()
jsem se pobavila už při čtení úvodního příspěvku a i tohoto, že má někdo doma našeho nejstaršího
u nás se to hodně zlepšilo kolem 16měsíců a co se týká jídla, řešíme to tak že u jídla pouštíme písničky z youtube a děti čučí na tv to jim ty lžičky do pusinky krásně jedou ![]()
Zkus dceru někomu na chvíli dát na hlídání ať si orazíš, moc dobře tě chápu jak je to náročné. A fakt to bude lepší za pár měsíců ![]()
@Moise
Ja vím
nemam mu to za zle
ale ostatní děti v jeho veku tolik při tom nevyvadej
@Moise píše:
@Mikys to ale dělají všechny děti… žádné ti způsobně nebude ležet a čekat, až ji vyměníš
tak já mám tři děti a jeden je fakt hodný a čeká trpělivě
druhý podle nálady a ten nejmenší to je hádě, jsem vždycky celá zpocená než ho večer obleču do pyžámka
si furt říkám kdy se to zlepší a už mu budou dva furt je to hádě
![]()
@Mikys @rusovlaska.e já bych vám přála vidět to torpédo od mojí kamarádky, které jsem teď měla na víkend na hlídačku
To je uragán, otočili jsme se na vteřinu v muzeu a byl fuč, přebalovat ho v klidu snad jen ve spánku ![]()
Kolem toho roka jsou ještě fajn, ještě se tolik neprosazujou, ale teď kolem těch dvou let už mají vlastní hlavinku, takže nevím, jestli bych zakladatelku utěšovala v tom, že bude líp
![]()
@Mikys jenomze ja nejak nedokazu prekousnout, ze vim, ze nic nesnedla. Rikam si, ze musi mit hlad. Tak chci aby neco snedla, preci ji nemuzu nechat jen o trech lzickach? A mandarinkach, to by jedla na kila, pak ma vyrazku ![]()
@Laetitia Ber to tak, že žádné dítko u plného talíře hlady nezemřelo
Jak už tady někdo psal, tím že jí budeš nutit, sekne se ještě víc. Prostě nechceš? Tak nemusíš. Jinak naše taky baští a kouká u toho na pohádky (už dlouho), jinak by někdy nesnědla vůbec nic. Myslím, že je to menší zlo ![]()
@Laetitia Vítej v klubu, mám doma lautr to samý, jen je mu zítra 13m
od cca 8-9m se mu přestalo líbit v kočáru, taklže tam ječel, kroutil se, popřípadě chtěl vyskakovat hlavou napřed. pásy nebyly překážka. sám si nikdy nehrál, to radši ječí a visí mi na noze. ¨
Restaurace, kavárny, nákupy… o tom si nechávám zdát, nevydrží ani když ho někdo chová. na nákupu teda vydrží chvíli v košíku
jídlo jak kdy, někdy sedí a jí a někdy musím pustit písničku na youtube (ted frčíme na bloodhound gang-the bad touch a bruno mars-lazy song) ![]()
syn to dotáhl ještě kousek dál - nejdřív jen kňourá, pak začne řvát, pak se vztekne, tříská hlavou do všeho možnýho a hází kolem sebe věci (není problém převrátit jídelní židličku, drapne jí a jde na to) a konečná fáze je, že se zapomene nadechnout a úplně zfialoví (což naštěstí není moc časté)
![]()
Dr mi doporučila SEDALII, ale říkala, jen kdyby to bylo neúnosný. Zatím se to ještě dá, nechci ho ničím ládovat
@Moise jooo přebalování, to dělám co nejmíň, to je utrpení - on se točí, zdrhá, ječí, kope mlátí… ![]()
@atominnka ještě záživnější než přebalování je stříhání vlasů
![]()
@Moise píše:
@Mikys to ale dělají všechny děti… žádné ti způsobně nebude ležet a čekat, až ji vyměníš
Moje joooo
(15m a od narození
)