Dcera celé dny jen kňourá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
735
29.12.14 23:43

@Laetitia nás ma i nízkou váhu, v roce 7,3kg. Papal hezky, pak měl období kdy zas toho moc ne snědl a ja mu to vyloženě nutila. Pak se sekl úplně a jedl jen pečivo do ruky, ci treba jablko a jinak nic kromě jeste kojení. Trvalo to skoro mesic. Misto aby přibral jeste zhubnout trosku. Samosrejme jsem byla zoufalá, ale pochopila jsem, ze nutit ho proste nemuzu. Uklidnila me i nějaká diskuze tady, kde někdo psal, ze musím mit důvěru v to dite a ze hlady dobrovolně neumře. Od te doby je to zase lepší. Někdy mi sní oběda treba 3lzicky a někdy zase tak 150-180g a ja uz se tím nestresuju. Stejně to moc neovlivním. Nebo nechce oběd, ale jde se nacucnout mlika a oběd proste nemá. On přece musí vědet co potrebuje. Ty jinak kojis ci je na um?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
29.12.14 23:44

V první řadě musí přestat člověk žít v představě, že dítě bude dělat to, co chceme, a že to bude chápat, proč to chceme. Nebude. A pak bude každá činnost s malým dítětem mnohem jendodušší a radostnější.

• Citovat
  • Upravit
1008
29.12.14 23:44

Mám něco podobného doma a upravila jsem si život, abych se denně nenas****la :lol: Do restaurace nechodíme! Na nákupy chodím buď sama, muž, nebo doveze itesco. V kočárku může být max 45 min a autem jedu v době, kdy mu vychází spaní. Syna se snažím zaměstnat při všech domácích pracech (dává mi prádlo do a z pračky, při vaření mám magnetky na lednici, tak je dává do misky a zpět, když ho krmím, tak on krmí psa :roll: nebo pustím tablet atd.) Z toho jídla si nic nedělej, měla jsem u něj období, kdy byl živ z UM, křupek, banánů a jogurtů. Dost pomohlo, co jsem začala dávat ovocné šťávy do masozel. příkrmu, tak to zkus, třeba jí to zachutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
29.12.14 23:51

@Moise já chtěla malýmu zastřihnout ofinu, ale vzdala jsem to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
29.12.14 23:55

K jídlu nenutit, protože jinak to bude ještě horší. Moje dcerka je v tomhle extrém, do 10m plně kojená, nevzala do pusy nic. Pak ze dne na den se rozjedla, že by sežrala na posezení půl lednice a nyní slečna jí jenom a pouze maso k obědu 8o Někdy si dá kousek nějakého ovoce a to je vše. Hubená je jak lunt, že by se na ní daly počítat žebra :roll: Jenže co, nenadělám nic. Nabízím, násilím to do ní rvát nebudu. Ani u televize :nevim:

@atominnka tak nějak :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
30.12.14 00:10

Sedalia je homeopatikum, neublizi..to neni jako ladovani nejakym lekem. Hodne se i doporucuje pri spatnem spani.
Zkus malou nenutit delat veci po tvem…maly mi pri prebalovani nelezi od 11m, vztekal se a ja ztracela nervy, takze prebaluju ve stoje, on si pritom mnohdy hraje. Nechce lezet, tak ho nenutim. to same jidelni zidle..vysedal, kroutil se, takze jsme ji odlozili a krmim bud v postylce nebo pri nejake cinnosti. Mozna se to nekomu zda nevycchovne, ale takto malinkym clovek jeste nic nevysvetli a ja se snazim hledat zpusob, abychom byli oba v klidu a vychazim malemu vstric. jo a je mu 13mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barev
30.12.14 01:23

@Laetitia 3× denně čtvrť tabletky Lexaurinu do mléka a ráno navíc pul diazepamu, nebo rohypnolu…pak jen čekat at vyroste a bude po tobě něco chtít a ty budeš dělat to same, co ona ted :hug:

• Citovat
  • Upravit
2660
30.12.14 05:21

@Laetitia Bohužel musím napsat, že na tvé dceři neshledávám naprosto nic výjimečného. Existují i děti pohodáři (jako náš druhý do roka - ale s ním zas začlo peklo pak) a nebo děti jako tvá dcera a náš starší, se kterým bylo peklo do 2 let, ale od té doby se to obrátilo o 100% a byl zlatý. Teď s to zas obrátilo, mezitím několikrát v chování různé kotrmelce… No, co si budeme povídat, je to náročné. :hug:

Ale opravdu slibuji, že jak začne mluvit, je to kouzelné a kolem těch 2 let se stane z „třeštiprdla“ úžasný malý človíček, který si nás vždy s manželem omotá kolem prstu a na to předtím zapomeneš. :kytka:

Teda pravda, že změnit se musíš ty, já přesně ve 2 staršího jsem zjistila, že prostě nemusím spát a že ten příšerný opruz v restauraci mi najednou nevadí. A místo našeho dříve tak častého kulturního života (výstavy, divadla, festivaly a vše možné každý víkend) si to holt začínáme mírně vynahrazovat podobnými dětskými akcemi. :) I vztah se nám vracíod těch 2 let dítěte do původního stavu. :mrgreen:

Prostě vydrž a neřeš, že je malá divná. Je úplně normální, jako 50% dětí. Třeba budeš mít za odměnu 2. pohodáře. Každopádně je to ta lepší situace, věř mi. Mít to opačně - první dítě v klidu a pak přijít toto, tak nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
30.12.14 05:25

Podle me pomuze, kdyz ji prestanes vnimat jako male mimino a zacnes si vsimat, ze uz se z ni stava samostatne batole :) Do restauraci chodime tam kde maji detske zidlicky. Objedname mu nejaky vyvar treba. Nez to donesou tak si s nim hrajeme nebo prohlizime nejakou knizku nebo tak. Kocar nezkousim uz davno - bud nosim v nositku nebo chodi pesky. Prebaluju ve stoje. Pri domacich pracech ho zapojuju aby pomahal. Jidlo nabidnu a kdyz nechce tak nenutim. Mandarinky schovavam :mrgreen:
Ty se proste odpoutej od toho ze dite ma jezdit v kocarku a prebalovat se v leze :lol: Neznam moc deti co by to v roce zvladali bez nervu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
30.12.14 05:58

@Almira-Alm Souhlasim s duchem prispevku. Ale detaily se lisi. Neumim si vubec predstavit, ze by starsi vydrzel v restauraci v detske zidlicce nebo nedej boze jedl v roce polevku. A ne proto, ze bych nechtela ja. :mrgreen: Prebalovani ve stoje ano. :pankac: A nenutit do jidla - mozna nemas dite, ktere ma v 5 letech 16 kg - i tak HURA - a vypada vcetne vysky jako o rok mladsi. Vcera scena s palacinkou - jednou ze 3 jidel, ktere do nej bezpecne dostanu (teda s nucenim nebo aspon povzbuzovanim a krmenim). Na taliri bylo seminko z malinove marmelady = scena jako blazen. Marmeladu stejne tak jako med, JAKYKOLI druh syra, vajicka atd. atd. nesni.

Pak jsem u vytrzeni z takivych scen, kdy mladsi prijde ke stolu, ukaze na nutelu a zepta se, cl to je. Ochutna 8o (toto u starsiho neexistuje) a sni pul palacinky s nutelou, predtim uz pul palacinky s marmeladou… V takove situaci se vetsinou rozplacu, protoze to starsi nikdy neudela…

To same s domacimi pracemi. Určitě bych zkusila, pokud už stoji nebo dokonce chodi. Ale starsiho to netankovǎo, je vedecky typ, takze knizky, hracky - i kdyz vse s asistenci. Mladsiho neberou hracky, je ten pomahaci typ - bavi ho bezne cinnosti v domacnosti. Ale chodit zacal az v roce a 5 mesicich a do te doby nestal, ani temer neobchazel nebytek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
30.12.14 06:20

@Levandule121 nikdy bych nenutila do jidla :) Tim se problem jen zhorsuje a 16kg v 5 letech mi prijde v pohode..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
30.12.14 07:25

Náse roční na tom není až tak jako vaše, ale tak kolikrát uz toho mám jak se říká dost. U nás je nejhorší kočár a autosedačka. Zatím nám to vycházelo, ze při procházce spala, ale teď se ji to posunulo, tak si holka zvyká. Mame nějaký režim a uz vzhledem k tomu, ze ma ještě tři sourozence, tak se nemůže svět točit jenom kolem ni. V kočáru ji dam do ruky kus chleba, tak se chvíli zabavi, ale jak doji uz ukazuje na moji tašku a hulaka ham, nam. Chvíli dudák. Pití. Ale není to žádná pohoda. V autě s ni hodně jezdím sama, takže tam proste knuci, než ji to přestane bavit. A u jídla nemám moc rada televizi atd, mame na jídelní zidlicce par věci, které ji baví a na hraní bych ji je jinak nedala, a při tom ji. Tak nějak doufám, ze vek vše upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
30.12.14 10:01
@Almira-Alm píše:
@Levandule121 nikdy bych nenutila do jidla :) Tim se problem jen zhorsuje a 16kg v 5 letech mi prijde v pohode..

No jo no, tech 16 kg a 109 cm je ale strasne vydrenych a bohuzel na nezdravych potravinach - prevazne chlebu a rohlikach s maslem a sunkou… Davam vitaminy a chodime kazdy rok na krev… Neji tedy ani sladkosti, to me uklidnuje. Z kindervajicek vyloupe ty hracky a cokoladu necha. :lol: Ted na rodinne navsteve jsem vypadala jako super matka - jedno dite vyjedlo z talirku se zeleninou komplet syrovou mrkev, druhe okurku. :mrgreen: Jinak se tam starsi niceho netkl, k obedu predtim u babicky snedl 1 knedlik, nekontaminovany omackou ani nicim jinym. :zed:

Abych se priznala, maleho do jidla vubec nenutim, nechavam to od 3/4 roka jen na nem - ani nekrmim, nemam na to. Neji take, ale jen proto, ze kopiruje starsiho. Tak jsem ho dala prave do skolky, aby se rozjedl. :D No jo, no. Tak hlavne, ze nic horsiho. Jsou zatim zdravi, jsem za to vdecna. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
30.12.14 12:24

:palec: tesat do kamene. První mateřství jsem úplně podělala tím, že jsem pořád chtěla, aby syn dělal co chci já… podruhé se snažím nemít přehnaná očekávání a nějak to jde líp. I když samozřejmě hodně je to o povaze a temperamentu dítěte, to je jasné.

@ncc1701 píše:
V první řadě musí přestat člověk žít v představě, že dítě bude dělat to, co chceme, a že to bude chápat, proč to chceme. Nebude. A pak bude každá činnost s malým dítětem mnohem jendodušší a radostnější.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
30.12.14 12:37

@Laetitia No nečetla jsem celou diskuzi, ale já bych řekla, že ona je z tebe bezradná taky. Syn si v tom věku sám uměl vyhrát jen trošku a to za podmínky, že jsem se mu předtím dostatečně věnovala. Courání po obchoďáku ho až tak nebavilo, chodili jsme na procházky, občas do herny. Když se mu nelíbilo v kočáře, tak jsem ho nesla. V restauraci se mu taky musel někdo věnovat a jedli jsme prostě na etapy. Teď je mu dva a půl, umí si hrát sám a to i dlouho, nosit ode mě nechce vůbec a v restauraci je s ním radost být. Hezky pije ze sklenky, sedí na židli, žvatle s námi i jí. Takže prostě bych to víc přizpůsobila jí, bude spokojenější a časem ti to vrátí. Chce to čas, máš miminko, ne malého dospělého.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML