Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@me56h promiň ale to bys měla vědět, tohle ti fakt nikdo na foru nenapíše…
@me56h píše:
@Lynette
Už jsme to vyřešily.
Dcera nepojede a s klukem jí dovolím se stýkat v mé přítomnosti.
A to jí budeš nutit aby ti lhala do kolika let? Protože pokud chce sex, bude mít sex a to v tvé nepřítomnosti, když budeš v práci a bude dělat jakože nic.
@hanka.br. píše:
Každý to má nastavené jinak, ale než bych pouštěla patnáctileté dítě s kondomy a Postinorem(!) na koncert a pak byla celou noc vynervovaná, tak bych ji raději nepustila vůbec. Koncerty budou i za rok nebo za dva. S touhle výbavou jako bych jí rovnou říkala - běž a vyspi se s každým klukem, který si řekne.
A za rok nebo za dva bude situace jiná v čem?? ![]()
@Lynette píše:
A za rok nebo za dva bude situace jiná v čem??
nevidíš rozdíl mezi 15 X 17? Já to vidím doma na synovi, jak je to poznat, každý rok toho dospívání.. v 15 děcko a v 17 už má postoje, názory a na ledacos rozumný náhled
@me56h Mimochodem nebude ti blbé dělat jim garde úplně všude? V kině? V restauraci? Na procházce v parku? Navíc to, že to nevadí jí ještě neznamená, že to nebude vadit jemu a jestli jí kvůli tomu opustí, tak bude ona pak nešťastná a hádej komu to bude dávat za vinu? A ještě jeden postřeh - já se s mámou nikdy nehádala, nikdy jsem neřekla že mi něco vadí, protože když mi to vadilo, od začátku jsem věděla, že to bude jinak ![]()
@me56h píše:
A co je jako zlatá střední cesta?
Navíc jak jsem řekla, dceři to nevadí.
no nevadí..možná se jen s tebou nechce hádat a udělá si podle sebe ne třeba hned ale za půl roku..
@jdukolem píše:
nevidíš rozdíl mezi 15 X 17? Já to vidím doma na synovi, jak je to poznat, každý rok toho dospívání.. v 15 děcko a v 17 už má postoje, názory a na ledacos rozumný náhled
Rozdíl v tom nevidím - 15 nebo 17 - stejně bydlí u rodičů, o dítě nejsou schopní se sami postarat, jsou to studenti a pohlavní nemoc taky můžou chytit tak jako tak, takže co se sexu týče, tak rozdíl fakt nikde.
@Lynette píše:
Rozdíl v tom nevidím - 15 nebo 17 - stejně bydlí u rodičů, o dítě nejsou schopní se sami postarat, jsou to studenti a pohlavní nemoc taky můžou chytit tak jako tak, takže co se sexu týče, tak rozdíl fakt nikde.
je.. například v 17-18 už si umí představit všechny následky nechtěného početí a tudíž se bude (například) lépe chránit.. v 17 toho ví víc o pohlavně přenosných nemocech a nebere to ve stylu " mě by se to nemohlo stát"… nejde o to provozování sexu jako takového, ale o postoji k němu a zodpovědnosti..
@Lynette
Ne vždycky já, jinak jsem vždycky posílala špehovat nenápadně známé, jestli se náhodou něco nestane.
@Lynette píše:
To je potom těžký…
@Lynette sorry ale ten rozdíl tam je v tomhle věku každým rokem…
@jdukolem No já jsem si to třeba v 15ti dokázala představit, takže jsem radši žádný sex neprovozovala. Ale došla jsem k tomu závěru sama. Kdybych sex chtěla, tak mi maminka může zakazovat horem dolem a sex prostě bude.
@me56h píše:
@Lynette
Už jsme to vyřešily.
Dcera nepojede a s klukem jí dovolím se stýkat v mé přítomnosti.
hruza chudak holka
no nic jak uz tu nekdo psal znam 3 pripady kde holky nemohly nic a pak kdyz jnajednou mohlay tak si uzivaly na plno…kamaradky ktere mohly vic v pohode prezily pubertu a vsechny akce
@aspagi píše:
hruza chudak holkano nic jak uz tu nekdo psal znam 3 pripady kde holky nemohly nic a pak kdyz jnajednou mohlay tak si uzivaly na plno…kamaradky ktere mohly vic v pohode prezily pubertu a vsechny akce
mám stejnou zkušenost… jsem ráda za svou maminku ![]()
@me56h píše:
@Lynette
Ne vždycky já, jinak jsem vždycky posílala špehovat nenápadně známé, jestli se náhodou něco nestane.
to snad ne?
to je fakt prehnany jinak zlata stredni cesta= tak aby obe strany byly spokojene utvorit neaky kompromis, pokud je dcera normalni proc ji probuh spehujes smutne jak malo sve dceri veris