Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@me56h v tom případě ty sama musíš vědět, nakolik je dcera zodpovědná, rozhodně bych si zjistila, na jakou kapelu přesně jede, a jak to na takových koncertech vypadá. Opít se může i za bílého dne, venku nebo doma, to samé s drogamy a se sexem. Ale rozhodně by sebou dostala kondomy, možn bych i měla doma pro jistotu postinor, ale to fakt jen spekuluju, protože mam 3 syny. Nejstarší už absolvoval ode mě přednášku o sexu i drogách (otec se k tomu nemel) opít už se stihl, mel poradnou kocovinu, ale nechala jsem ho ještě priopileho gruntovat celou kuchyň, takže si myslím, že z alkoholu je na pěkných pár let vyleceny ![]()
Mno nevim, je tam moc ale…navíc nepíšeš, zda ho vůbec znáš atd…takže ne nepustila…
@Froseth tak nějak někde v okolí ano, ale takhle daleko fakt ne…
Zakladatelka je nováček a nemůže už dnes přispívat (limit 5 příspěvků na den), takže pro upřesnění do diskuse.
Ten koncert se koná 7.12. v Tipsport Aréně a je to skupina Nightwish.
Já bych ji pustila. Otěhotnět může fakt i u vás doma. Psala si, že kluk vypadá v pohodě. Určitě by jen tak nezval 15 holku na koncert. Akorát bych si s ním trochu pokecala at ji nepouští z očí. At nikde není sama. At se o ní postará.
Pustila, ale jela bych taky. Máma se mnou chodila na punkový konzerty asi do 16-17.
Já bych určitě pustila, pamatuji si když mi bylo 15 a měla jsem docela volný režim, mamka mi plně důvěřovala, možná i proto jsem nikdy neudělala žádný průser a vždy se jí se vším svěřila!
Jestli ji pustíš tak se ti to stonásobně v dobrém vrátí, to mi věř ![]()
Nepustila bych…pokud by s nima jela kompetentní dospělá osoba, třeba jeho rodič, tak jo, ale je samotné ne.. V 15 letech nemá co chrápat někde na noclehu 400km mimo domov
@me56h no je to těžké. jaká je tvoje dcera? Máte vzájemnou důvěru, je s ní domluva…, kluka znáš? To vše ybch zvážila pokud tohle vše je ok tak bych jí vysvětlila z čeho mam strach nebo obavu a že jí důvěřuji a ty kondomy asi přibalila
a okud sama tam tak chce jet tak bych svolila ![]()
Tvl Nightwish..Tak to je mi jí líto, ale nepustila bych.. fakt n, z Ostravy do prahy s noclehem a zpet.. fakt v 15ti..
chlap prej Nightwish, chápeš Nightwish, ať jí pustí
Ale zase sem jezděj docela často..
@pannda píše:
Nepustila bych…pokud by s nima jela kompetentní dospělá osoba, třeba jeho rodič, tak ji, ale je samotné ne.. V 15 letech nemá co chrápat někde na noclehu 400km mimo domov
Souhlasim.. Kdybych jo mohla odvist, privist a spala by doma, neni problem, ale pres noc tak daleko ani nahodou, ani bych nespala a bala se, zda se ji.neco nestalo..
Rozhodla bych se podle toho, jaka dcera je. Je zodpovědná, rozumná, nezklamala te treba jestli nekdy sla na diskoteku, ze neprisla vcas atd? S klukem se asi zna, kdyz pises ze se znaji dyl, znas ho i ty tak, ze bys mu,,sverila,, dceru? Umi se o sebe dcera postarat, umi odmitnout kdyby se něco dělo? Jestli jo, pustila bych jí.. Jinak bych se rozhodla, ze ne.
Necetla jsem celou diskuzi, ale moje řešení by bylo dceru pustit a po koncertě odvézt domů. Přes noc byhch ji v hotelu nenechala ani náhodou, patnáctileté děcko podle mého názoru má spát doma.
@ProfZav píše:
Necetla jsem celou diskuzi, ale moje řešení by bylo dceru pustit a po koncertě odvézt domů. Přes noc byhch ji v hotelu nenechala ani náhodou, patnáctileté děcko podle mého názoru má spát doma.
Tohle už tu zaznělo od víc lidí a já to fakt nechápu… Ten hotel je na tom celém snad to nejbezpečnější, ne? Pokud dojede s klukem z Ostravy do Prahy do TS-arény a absolvuje bez úhony celý takovýhle koncert, tak v tom hotelu bude konečně někde, kde se jí nemá co stát. ![]()
Já bych ji pustila, obavy bych určitě ale měla.