Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@me56h píše:
Ahoj.
Chtěla bych se vás zeptat na jeden vcelku choulostivý problém.
Moje patnáctiletá dcera je nyní na střední škole v pátek za mnou přišla s tím, že její spolužák má jeden volný lístek na metalový koncert v Praze a že jeho kamarád ze Slovenska nakonec jet nemůže. On už má prý předem zaplacený nocleh pro dvě osoby a údajně se tam strašně těšili. Tak tedy pozval mou dceru.
A já se ptám, připadá vám to jako dobrý nápad? Já totiž nevím jak vám, ale mně to hrozně smrdí. Lístek mi donesla s tím, že ho kdyžtak vrátí, pokud nebudu souhlasit… Řekla jsem jí, že si to ještě rozmyslím, ale už začíná být celkem netrpělivá, protože to její kamarád chce vědět. Za předpokladu, že někam jedou, mám obavy:
- Že se mi vrátí těhotná (toho se bojí snad každá z nás, no ne?
)
- Že se jí něco stane - metalový koncert se mi nezdá jako bezpečné místo
Má nějaká z vás dceru/syna, který jezdí na koncerty? Ona si to strašně přeje, tu kapelu poslouchá už od svých osmi let, ale pořád je to dítě. Navíc si myslím, že k tomu klukovi má podezřele blízko, ale jen když zmíním, že bych jí chtěla nechat napsat antikoncepci, pokaždé vyletí z kůže, že do sebe nechce začít prát chemii kvůli jednomu blbému noclehu a že stejně s ním nechce spát. Ptala jsem se, jestli by vůbec musel být ten nocleh, ale je fakt, že to začíná všechno pozdě a Prahu máme daleko.
tak těhotenství absolutně bych neřešila - pokud je to kamarád, tak spolu nemusí hned spát, ale ty věci okolo - spousta lidí, opilí, kamarád se někde zapomene a co dcera? Nepustila bych a když tak odvoz tam a zase zpět
@me56h píše:
@sisk
Bydlíme v Ostravě.@Ivaneska
To asi neklapne, je to 7.9. (pondělí), navíc nevím jak to v Praze vypadá (nikdy jsem tam nebyla) a jestli bych třeba mohla čekat před stadionem. Lístek bych nekoupila, za a) jsou fakt drahé a ze b) si myslím, že už jsou vyprodané, on sám je kupoval někdy na začátku roku s velkým předstihem, protože u nich se prý rychle vyprodávají.
a uvažuješ že tam pustíš patnáctiletou holku? A sama náš strach a nevíš? To mi hlava nebere ![]()
a ještě tedy za mě - koncert je v pondělí, do úterý by tam přespala a co jako škola? Nepodporovala bych absenci ze školy.. prostě akce v blbou dobu na blbém místě.. příliš mnoho „proti“
Příspěvek upraven 27.09.15 v 13:42
@kvaček píše:
Nepustila.. jenom jsem si tak představila metalový koncert.. a nejela bych sama.. Jednou jsem byla v 17 na rockové discotéce a teda..
Jako můj názor- mladá, daleko, docela bych se bála divočina okolo koncertu..
zbytečně to dramatizujete, byl jsem třeba na Metallice se skoro 120 000 lidma a nijak nebezpečný mi to nepřišlo a to tenkrát ještě Metallica hrála pořádnej metal a né jen ty pomalý „sjačky“ známý i z discoték. A Nightwish neni žádný řezání hlav motorovou pilou
![]()
Kdyby jste byli z Prahy a okolí, tak bych jí pustila, ale bez noclehu. Večer bych jí jela naproti. Z Ostravy je to sakra štreka, to bych jí nenechala jet.
Mě by taky zajímalo, jak se z té Ostravy do Prahy dostanou. Jestli autem a bude řídit 18-tiletý kluk, tak bych umřela strachy.
A i bez toho, ne, nepustila bych, tohle už je na mě příliš. Možná kdyby jela s někým, komu by se dalo věřit, s bráchou atd., tak bych o tom uvažovala, s někým cizím ale fakt ne
@hanka.br. píše:
Z Ostravy do Prahy? Chtěla bych se narodit jako tvoje dcera.
Taky jsem se divila. Mě táta kdysi taky vyvážel po všech možných čertech, až ho zpětně obdivuju, ale tohle bych se nějak ani tehdy po něm neodvážila chtít ![]()
Tak tam jedu taky a taky jsem z Ostravy. V patnácti jsem tedy zažívala divočejší akce než Nightwish v aréně
Nebude to žádná divoká akce. Vlakem jsou tam za tři hoďky, fakt bych jí pustila
Já bych jí na koncert pustila, ale asi ne s přespáním. Asi bych je tam dovezla a pak zase přiezla zpátky.
@Misschelle píše:
Tak tam jedu taky a taky jsem z Ostravy. V patnácti jsem tedy zažívala divočejší akce než Nightwish v aréněNebude to žádná divoká akce. Vlakem jsou tam za tři hoďky, fakt bych jí pustila
Myslím, že ten koncert je to nejmenší, čeho se zakladatelka bojí. Pokud bych jí pustila, tak bych jí tam odvezla autem. Počkala bych v nějaké restauraci poblíž a po koncertě bych jí zase odvezla autem zpátky.
Na klasickej metal bych mela strach, Nightwish jsou v pohodě…
S přespáváním nevím, no… Všichni operujou s tím, že toho kluka neznáš, ale i kdybys ho znala, může se stát stejně cokoliv (podle téhle logiky)…
Ale mám takovej pocit, že u nás by to dopadlo tak, že by buď nejela vůbec, nebo bychom ji dpprovodili… ![]()
Nightwish ach… pustila bych. Ale asi bych se snažila poprosit kamarádku v Praze, aby jí „pohlídala“. Aby byla na telefonu, a kdyby se cokoli dělo, aby hned pro ní jela. Pokud bych teda nejela s ní a neseděla před halou (a poslouchala kapelu). To není klasický metal. Za minulé zpěvačky to bylo říznutý operou. Teď je to trochu do popu.
Míň bych se bála hotelu, než dyby měla hned jet vlakem domů.
Argument - nepustila bych ji s klukem fakt nechápu. Naopak s klukem bych se ji bála pustit míň než s holkou, protože když bude mít vedle sebe kluka, tak riziko, že si na ni bude někdo dovolovat, je mnohem menší, než když vedle sebe bude mít další kámošku, která se třeba oblékne vyzývavě a bude přitahovat pozornost.
I s tou kámoškou by se mohlo stát, že si na hotel dotáhne známost na jednu noc, s klukem se toto nestane.
Otěhotnět by s ním mohla i jindy.
Já bych ji pustila, pro ni to bude jedinečný zážitek.
jsem tu jediná komu vadí, že je koncert v pondělí a tudíž v úterý se mladá ulje ze školy? ![]()
@jdukolem píše:jsem tu jediná komu vadí, že je koncert v pondělí a tudíž v úterý se mladá ulje ze školy?
To může posoudit jenom její matka, pokud se holka učí dobře, tak se zase tolik nestane ne?