Dcera chce jet se spolužákem na koncert

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Meha
27.9.15 15:16
@jdukolem píše: :nevim: jsem tu jediná komu vadí, že je koncert v pondělí a tudíž v úterý se mladá ulje ze školy? :think:

Asi jo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9354
27.9.15 15:22

@MUFICE já nevidím čeho se bát, snad jen aby nikde nezůstala sama, na to bych jí pořádně upozornila a byla bychna telefonu. Ten nápad s tím schovaným pětikilem se mi taky líbil ať je schopná se dopravit kdyžtak na hotel sama taxíkem a necourá někde po Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
27.9.15 15:28

Ulití ze školy bych neřešila, jde o jeden den, v prváku, není to před nějakýma přijímačkama a pod.¨Pokud jsou to opravdu Nightwish, tak to už je pojem a odmítnout lístky na takovouhle akci - jako dcera bych to asi mámě nikdy nezapoměla.
Já takhle mnoho let zazlívala, že mě jako puberťačku nepustila do Prahy na Michaela Jacksona :zed: A vlastně jí to zazlívám dodnes. Šla bych do kompromisu. Pokud máš v Praze někoho známého, tak by holka spala u něj, pokud ne, tak bych je tam oba odvezla a přivezla zase zpátky.
Protože bych se bála právě přesně té doby, kdy jdou všichni rozjaření z konzertu, „tak půjdem ještě na jedno“ a to už bych se u patnáctiletý holky bála, kde a kdy skončí, nakolik je kamarád kamarád, aby ji někde nenechal ve štychu a podobně.
Další věcí je to, že si vůbec nejsem jistá, jestli by nebyl problém s ubytováním nezletilého v hotelu bez zákonného zástupce… :think:

Takže moje nabídka dceři (a velmi velkorysá) by byla ta, že jsem ochotná obětovat peníze i čas a odvézt ji tam, někde v místě zajít na kafe, do kina, divadla nebo tak, využila bych příležitosti, když zakladatelko píšeš, že si v Praze nikdy nebyla, a pak ji (nebo je oba) odvést domů.
Tím spíš, pokud toho kluka neznám osobně.

Příspěvek upraven 27.09.15 v 15:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.9.15 15:31
@Mirabe1ka píše:
To může posoudit jenom její matka, pokud se holka učí dobře, tak se zase tolik nestane ne?

tak nevím no, podle mě jde víc jak o dobré známky o ty učební, pracovní návyky a vztah k povinnostem… taky nemůžu jen tak si říct - druhej den nejdu do práce - protože jdu na koncert :nevim:
prostě je všední den, máš smůlu kočko - škola je přednější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.9.15 15:33
@Meha píše:
Asi jo :mrgreen:

koukám na to.. fakt mi to přijde divný kolik rodičů napíše - je to jeden den o nic nejde.. však nejde o ten jden den ale o to vytvořit v dítěti nějaký vztah k tomu, že nejdřív povinnost a pak zábava.. ale já jsem divná 8).. už jsem si zvykla no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
27.9.15 15:35

@jdukolem no, ale v práci si můžeš vzít den dovolené, takže můžeš říct „zítra nejdu do práce, protože mám dnes koncert“. Takže bych samozřejmě mladou upozornila na to, že je to zcela výjmečná situace, ať nepočítá s tím, že to tak bude dělat každý měsíc, ale v tomhle bych povolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.9.15 15:41
@Mar__tanka1983 píše:
@jdukolem no, ale v práci si můžeš vzít den dovolené, takže můžeš říct „zítra nejdu do práce, protože mám dnes koncert“. Takže bych samozřejmě mladou upozornila na to, že je to zcela výjmečná situace, ať nepočítá s tím, že to tak bude dělat každý měsíc, ale v tomhle bych povolila.

a když mi v práci řeknou, že mi tu dovču nedají? což se z provozních důvodů stát může - nebo jde o já nevím, učitelku - chtěla bych vidět ředitele kterej řekne a joo paní kolegyně jděte si na koncert, my to za vás zítra odsuplujeme.. prostě ani v dospělosti si nemůžeš dělat úplně co chceš a kdy chceš..víš jak kdyby ještě to byl koncert kapely kterou dcera zbožňuje a vstává/lehá s jejich hudbou na uších dobře, možná bych to uvážila, ale dcera k tomu lístku přišla jak „slepý k houslím“ prostě se jí naskytla možnost jet že někdo odpadl, tak to nevidím jako tak vyhrocené fanouškovství aby tam musela za každou cenu být - když ještě přičtu okolnosti jako - věk, vzdálenost, nulová kontrola po koncertě, sama v Pze, kde to matka ani nezná, hocha nezná, není to někdo známý koho viděla osobně… no prostě i za cenu že se na mě bude chvíli „škňuřit“ ne e… :nevim:

Příspěvek upraven 27.09.15 v 15:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.9.15 15:43
@Mar__tanka1983 píše:
Ulití ze školy bych neřešila, jde o jeden den, v prváku, není to před nějakýma přijímačkama a pod.¨Pokud jsou to opravdu Nightwish, tak to už je pojem a odmítnout lístky na takovouhle akci - jako dcera bych to asi mámě nikdy nezapoměla.
Já takhle mnoho let zazlívala, že mě jako puberťačku nepustila do Prahy na Michaela Jacksona: A vlastně jí to zazlívám dodnes. Šla bych do kompromisu. Pokud máš v Praze někoho známého, tak by holka spala u něj, pokud ne, tak bych je tam oba odvezla a přivezla zase zpátky.
Protože bych se bála právě přesně té doby, kdy jdou všichni rozjaření z konzertu, „tak půjdem ještě na jedno“ a to už bych se u patnáctiletý holky bála, kde a kdy skončí, nakolik je kamarád kamarád, aby ji někde nenechal ve štychu a podobně.
Další věcí je to, že si vůbec nejsem jistá, jestli by nebyl problém s ubytováním nezletilého v hotelu bez zákonného zástupce… :think:

Takže moje nabídka dceři (a velmi velkorysá) by byla ta, že jsem ochotná obětovat peníze i čas a odvézt ji tam, někde v místě zajít na kafe, do kina, divadla nebo tak, využila bych příležitosti, když zakladatelko píšeš, že si v Praze nikdy nebyla, a pak ji (nebo je oba) odvést domů.
Tím spíš, pokud toho kluka neznám osobně.

Příspěvek upraven 27.09.15 v 15:33

a v dospělosti - později ses na jeho koncert pak podívala?
víš vidím rozdíl v tom, kdy t dítě „žije“ tou hudbou, je to jeho idol atd než tato situace - kdyby jel ten kámoš kámoše dcera by ani nevzdechla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
27.9.15 15:44
@jdukolem píše: :nevim: jsem tu jediná komu vadí, že je koncert v pondělí a tudíž v úterý se mladá ulje ze školy? :think:

nejseš, mě by to taky vadilo a nejen toto - těch proti je tam mnohem víc, na takový akcičky má času dost - navíc taková dálka z Ostravy do Prahy… no ani omylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.9.15 15:46
@brumdinka píše:
nejseš, mě by to taky vadilo a nejen toto - těch proti je tam mnohem víc, na takový akcičky má času dost - navíc taková dálka z Ostravy do Prahy… no ani omylem…

no po sečtení všech okolností - druhý den škola věk, vzdálenost, nulová kontrola po koncertě, sama v Pze, hocha matka nezná osobně
no já bych fakt nepustila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
27.9.15 15:47

@jdukolem mno právě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.9.15 15:49

No když mi jednou přijdou decka, že chtějí na koncert nebo něco v Praze, tak je pustim, mám tam totiz sestru u Phy, takže bych jim domluvila přespání u ni.
Kdybych tam nikoho neměla, asi bych se pokusila je přemluvit jestli nechtějí spolu na jiný koncert, blíž třeba do Brna, tam by jsme byli ochotni je i vyzvednout.
Nesla bych na to zákazem, ale najít podobne vyřešení zábavy blíž.
S 15letou už bych stejne resila antikoncepci.

Pokud by chtěli decka na koncert, diskotéku v tomhle veku vedle ve mestech, kde žijeme neviděla bych v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
27.9.15 15:50

V tomto věku bych nikam dceru takto nepustila. Ty jsi rodič, dcera teprve horkou občanku, stále je to dítě a máš za ni odpovědnost. :nevim: na podobné srandy bude mít ještě času dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
27.9.15 15:59

@jdukolem bohužel nepodívala, nekoncertoval nikde poblíž, pak vystupovat přestal a před koncertem, který měl být po letech v Anglii, zemřel…Právě proto mě tak moc dodnes mrzí, že mě tehdy máma nepustila :nevim: Jinak ano, kdyby byla ta možnost, šla bych, bez přemýšlení.

Jinak co se týče toho dne volna - proto to píšu, protože kdyby to bylo v době před zkouškama, přijímačkama, testy k vysvědčení a pod (ekvivalent toho, že z provozních důvodů mi šéf nemůže dát volno), tak by to bylo jiné.
Pokud je to však slušná, pracovítá studentka, která nemá žádné problémy s chováním či školou, tak tam opravdu výjmečné jednodenní nepřijití do školy asi přežijí…
a také jsem právě psala, že bych ji tam odvezla. Tím bych nemusela řešit cestu ani noční toulání neznámou Prahou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.9.15 16:05
@Mar__tanka1983 píše:
@jdukolem bohužel nepodívala, nekoncertoval nikde poblíž, pak vystupovat přestal a před koncertem, který měl být po letech v Anglii, zemřel…Právě proto mě tak moc dodnes mrzí, že mě tehdy máma nepustila :nevim: Jinak ano, kdyby byla ta možnost, šla bych, bez přemýšlení.Jinak co se týče toho dne volna - proto to píšu, protože kdyby to bylo v době před zkouškama, přijímačkama, testy k vysvědčení a pod (ekvivalent toho, že z provozních důvodů mi šéf nemůže dát volno), tak by to bylo jiné.
Pokud je to však slušná, pracovítá studentka, která nemá žádné problémy s chováním či školou, tak tam opravdu výjmečné jednodenní nepřijití do školy asi přežijí…
a také jsem právě psala, že bych ji tam odvezla. Tím bych nemusela řešit cestu ani noční toulání neznámou Prahou…

tak to mě mrzí… doufala jsem, že napíšeš, žes koncert stihla :hug:
víš, kdybych měla dceru co je zblázněná třeba do Jacksona tak bych jistě uvažovala i směrem - ano koncert ano, za jistých podmínek…
ale v tomhle konkrétním případě je tam víc důvodů proti..včetně té školy a toho, že dcera asi není úplně fanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí