Dcera chce jet se spolužákem na koncert

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31292
27.9.15 16:13

@jdukolem no počkej, zakladatelka psala, že dcera je poslouchá od osmi let, ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.9.15 16:14
@Mar__tanka1983 píše:
@jdukolem no počkej, zakladatelka psala, že dcera je poslouchá od osmi let, ne??

vidíš to jsem nedočetla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
27.9.15 16:17

@Mar__tanka1983 mno to teda nevim, kde si vyčetla, to sem nikde nezaznamenala…naproti tomu sem zaznamenala, že ten lístek dostala, protože někdo vypadl a je vpodstatě náhradnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
27.9.15 16:22

@jdukolem právě, jako je možný, že se mámě neodvážila o lístek říct, ze všech výše uvedených důvodů, protože pokud holka není úplně mimo, musí jí být jasné, co se mámě honí hlavou. Ale pokud k lístku pak přišla „jak slepej k houslím“, a má ho už v ruce, tak se bude snažit tam dostat, mámu bude na kolenou prosit a já to chápu :mrgreen:

Nevím, nakolik je dcera zarytý fanda a nakolik je „prdlá“, ale možná by to chtělo počítat s tou možností, že jí dcera vezme na koncert čáru, pokud jí to nedovolí. Tím nechci říct, že by jí to měla dovolit jen proto, aby to mladá neudělala, ale spíš proto, že pokud se nakonec rozhodne koncert zakázat, tak by si asi v inkriminovanou dobu měla mladou taky důkladně pohlídat, aby nevyvedla nějakou bejkárnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
27.9.15 16:23
@me56h píše:
Ahoj.
Chtěla bych se vás zeptat na jeden vcelku choulostivý problém.
Moje patnáctiletá dcera je nyní na střední škole v pátek za mnou přišla s tím, že její spolužák má jeden volný lístek na metalový koncert v Praze a že jeho kamarád ze Slovenska nakonec jet nemůže. On už má prý předem zaplacený nocleh pro dvě osoby a údajně se tam strašně těšili. Tak tedy pozval mou dceru.
A já se ptám, připadá vám to jako dobrý nápad? Já totiž nevím jak vám, ale mně to hrozně smrdí. Lístek mi donesla s tím, že ho kdyžtak vrátí, pokud nebudu souhlasit… Řekla jsem jí, že si to ještě rozmyslím, ale už začíná být celkem netrpělivá, protože to její kamarád chce vědět. Za předpokladu, že někam jedou, mám obavy:
  1. Že se mi vrátí těhotná (toho se bojí snad každá z nás, no ne? :D )
  2. Že se jí něco stane - metalový koncert se mi nezdá jako bezpečné místo

Má nějaká z vás dceru/syna, který jezdí na koncerty?Ona si to strašně přeje, tu kapelu poslouchá už od svých osmi let, ale pořád je to dítě. Navíc si myslím, že k tomu klukovi má podezřele blízko, ale jen když zmíním, že bych jí chtěla nechat napsat antikoncepci, pokaždé vyletí z kůže, že do sebe nechce začít prát chemii kvůli jednomu blbému noclehu a že stejně s ním nechce spát. Ptala jsem se, jestli by vůbec musel být ten nocleh, ale je fakt, že to začíná všechno pozdě a Prahu máme daleko.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
27.9.15 16:29

Nevim jestli bych pustila, ale me nasi pousteli. Zalezi taky jakou formu ma koncert. Jestli neco typu o2 arena tak dobry. Jestli je to v nejakym metalovym pajzlu tak tam bych ji nepustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
27.9.15 16:33
@Šarlota4 píše:
Nevim jestli bych pustila, ale me nasi pousteli. Zalezi taky jakou formu ma koncert. Jestli neco typu o2 arena tak dobry. Jestli je to v nejakym metalovym pajzlu tak tam bych ji nepustila

Je to v Tipsport aréně v Holešovicích :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
27.9.15 17:46

@Mar__tanka1983 Pokud pojedou vlakem, tak už se do Ostravy večer nedostanou. Poslední „normální“ vlak jede v 11, to nevím, jestli je reálné stihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.9.15 19:08
@jdukolem píše:
a když mi v práci řeknou, že mi tu dovču nedají? což se z provozních důvodů stát může - nebo jde o já nevím, učitelku - chtěla bych vidět ředitele kterej řekne a joo paní kolegyně jděte si na koncert, my to za vás zítra odsuplujeme.. prostě ani v dospělosti si nemůžeš dělat úplně co chceš a kdy chceš..víš jak kdyby ještě to byl koncert kapely kterou dcera zbožňuje a vstává/lehá s jejich hudbou na uších dobře, možná bych to uvážila, ale dcera k tomu lístku přišla jak „slepý k houslím“ prostě se jí naskytla možnost jet že někdo odpadl, tak to nevidím jako tak vyhrocené fanouškovství aby tam musela za každou cenu být - když ještě přičtu okolnosti jako - věk, vzdálenost, nulová kontrola po koncertě, sama v Pze, kde to matka ani nezná, hocha nezná, není to někdo známý koho viděla osobně… no prostě i za cenu že se na mě bude chvíli „škňuřit“ ne e… :nevim:Příspěvek upraven 27.09.15 v 15:45

Tu skupinu poslouchá od 8mi let, to mi neprijde málo… Navíc právě oceňuju, že ji samotnou by nenapadlo mámu ukecávat, jen se jí prostě teď nabídla možnost jet, možná i za lepší peníze… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.9.15 19:36
@kate02 píše:
Tu skupinu poslouchá od 8mi let, to mi neprijde málo… Navíc právě oceňuju, že ji samotnou by nenapadlo mámu ukecávat, jen se jí prostě teď nabídla možnost jet, možná i za lepší peníze… :nevim:

ano, už jsem si všimla, a psala jsem to, že jsem překoukla těch 8 let - když to dočteš tak to zjistíš..k tomu zbytku - možnost se jí nabídla, nicméně za mě je tam příliš faktorů proč ne..ale to je jen můj názor, kdyby to bylo mé dítě - což není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
27.9.15 20:11

Mi by bylo naprosto fuk, jestli jede na Nightwish nebo na Michala Davida (ostatně… neškodná hudba je to podobně :-) - do mě…) Vadil by mi přesun po Praze v noci, bůhví jak daleko mají ubytování od arény. To by byl důvod, proč bych ji nepustila. Pokud už by tam jó musela, jela bych vlakem s ní, z Ostravy se to dá otočit v klidu, hned po koncertě domů. (Jezdíme takto běžně.) Spíš bych jí ale promluvila do duše ve stylu, že to na 99% není jejich poslední koncert v ČR a že je ještě uvidí. Kdyby jí bylo 17, už bych i uvažovala, že bych pustila, ale v 15 ani blbým omylem. Bezpečné je to ve chvíli, kdy by přesně věděla, kam má jít - pokud Prahu nezná, bude tam zmatená jak lesní včelka, někde se zamotá… v noci… Týpek ji bude ukecávat ať ještě někam zajdou… Ne. V 15 ne a mohla by mě nenávidět jak by chtěla. Však takových koncertů ještě bude… konkrétně této kapely určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.9.15 09:00
@Maddlen píše:
Mi by bylo naprosto fuk, jestli jede na Nightwish nebo na Michala Davida (ostatně… neškodná hudba je to podobně :-) - do mě…) Vadil by mi přesun po Praze v noci, bůhví jak daleko mají ubytování od arény. To by byl důvod, proč bych ji nepustila. Pokud už by tam jó musela, jela bych vlakem s ní, z Ostravy se to dá otočit v klidu, hned po koncertě domů. (Jezdíme takto běžně.) Spíš bych jí ale promluvila do duše ve stylu, že to na 99% není jejich poslední koncert v ČR a že je ještě uvidí. Kdyby jí bylo 17, už bych i uvažovala, že bych pustila, ale v 15 ani blbým omylem. Bezpečné je to ve chvíli, kdy by přesně věděla, kam má jít - pokud Prahu nezná, bude tam zmatená jak lesní včelka, někde se zamotá… v noci… Týpek ji bude ukecávat ať ještě někam zajdou… Ne. V 15 ne a mohla by mě nenávidět jak by chtěla. Však takových koncertů ještě bude… konkrétně této kapely určitě.

Je blbý, že Prahu nezná, no… Já takhle byla ve 12 na koncertě Luneticu a domů jsem pak jela přes půl Brna sama domů (mamka na mě teda venku čekala, ale neřekla mi o tom dopředu, takže jsme se tehdy minuly, protože nás pustili bočním vchodem… :oops: :mrgreen: )…

Nevím, no… Pro mě je ideální stav takovej, že jeden z rodičů pojede taky a počká na ni… :nevim: Nebo tam teda po koncertě pro ni zajde (nemusí stát celou dobu venku… :mrgreen: ). Podle mě to je rozumnej kompromis. (Možná bych se ještě teda podívala, kde by měli přespat a jak je to daleko…) Já v 15/16do Prahy sama jezdila (na den úplně, přes noc s kamarádkou, ale přespávaly jsme u kluka), nikdy jsem se neztratila, neotěhotněla… :mrgreen: a nemyslím si, že by tou dobou byla o tolik „jiná doba“… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.15 10:14

Dívej, já jezdím každý rok ma Masters of rock, což je metalový fest. Jezdí tam i děcka ve věku tvé dcery (s rodiči i bez). Co je tak sleduju, tak se maximálně opijou do němoty (hlavně kluci, holky jen decentně) a usnou ve stanu-ale je to několikadenní fest. S koncerty vyloženě zkušenost nemám, ale metalové obecenstvo je obecně docela přátelské. Na festu, kam jezdím, občas zacítím trávu, ale obecně drogy tam nejedou, hlavně to pivo. Je třeba si uvědomit, že tyhle záležitosti nejsou zadarmo a pokud je chlapec fanoušek a jezdí na koncerty častěji, stojí ho to jistě nemalé peníze, a určitě si jen tak nelajzne promrhat to někde v pangejtu-stejně tak 95% účastníků koncertů jsou nadšenci, které tyhle akce stojí nemalé prachy a jedou si to tam užít. A jestli se spolu vyspí - to můžou udělat kdykoli kdekoli. Dítě nemám, nevím jaké jsou to pocity, ale ze svého pohledu bych ji pustila.

A co se týče obav o dopravu po Praze, důrazně bych jí nařídila, ať jedou taxíkem, dala bych jí na to prachy a ať mi je pak splácí třeba z brigád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.9.15 10:40

@jdukolem @Maddlen vidim to uplně stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
28.9.15 10:47

Jela bych s ní, na koncert jí pustila, ubytovaná by byla se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí