Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přiměla bych ji aspoň dokončit pololetí (úspěšně, tj. nepropadnout) a když už jinak nedá, tak školu ne rovnou ukončit, ale aspoň přerušit, ale byla nějakou dobu možnost cesty zpět, kdyby změnila názor. Zároveň bych po ní požadovala, aby si hned 1.7. našla práci a přispívala adekvátní částku na bydlení a stravu a ostatní výdaje si už hradila sama, popř. aby se odstěhovala a živila se sama, kdyby to chtěla takto. Každopádně bych ji vysvětlila, že bez ukončeného vzdělání bude s největší pravděpodobností bude muset celý život dělat méně kvalifikované a tudíž špatně placené práce. Ty ona nebude vnímat jako depresivní povinnost? Nebo jak si ona sama představuje svůj další život?
Možná by neuškodilo nějaké sezení s psychologem. ![]()
@nikive píše:
To je pěkná blbost. Po pár letech zjistí, že je na trhu práce neuplatnitelná, bude na dávkách a její deprese budou ještě větší. Sežeň ji psychologa a ať se holčička ještě rok kousne a obor dodělá. Jednou vám za to bude vděčná. Já říct mámě v 18., že nebudu studovat, tak mě sbalí a běž makat a starej se.
Chápu, že má deprese, ale je to řešitelné. Tohle je jenom únik od problému a zodpivědnosti, které ji stejně doženou. A v daleko větší míře. Nemalujte si to růžově.
Upřímně to za mě bylo stejně, kdybych tehdy tohle mámě řekla tak by mi nakopla zadek a do školy mě odvezla
@ludmilaadamkova píše:
V poho když se budete hodně snažit tak dostane ID „na hlavu“ i takové tady jsou.
Dnes se šetří, důchody se spíš berou, než dávají. Navíc z čeho ho takovým makačům vypočitají, když nemají nic odvedeno.
@Uslava píše:
Ztratí jakékoliv pracovní návyky. Ať si najde práci, či ji zaujme. Může jich být mnoho. Jen ať nesedí doma.
To je tedy pomluva. Nic neztratí. Jak chceš ztratit něco, co jsi nevlastnila?
@Havlova píše:
A individuál jste zkoušeli? Na doporučení psychiatra ho PPP zcela jistě schválí.Příspěvek upraven 20.03.23 v 13:31
Nezkoušeli, děkuji za radu.
@Ivan PPZ píše:
To je tedy pomluva. Nic neztratí. Jak chceš ztratit něco, co jsi nevlastnila?
Chodit do školy je její práce. Pokud nebude chodit nikam, nebude ani ráno stávat z postele.
@Lucka194 píše:
Tak snad půjde do práce, ne? A zůstane se základním vzděláním. To se vyplatí
Do práce se taky nepohrne.
Co může tvá dcera dělat
může dělat uklízečku
může dělat pomocníka v kuchyni (umývat nádobí a obsluhovat myčku) uklid v kcuhyni
může dělat v montovně na 3 směny (velmi náročné)
je tedy spoustu práce pro lidi se zákl vděláním ale tam je předpoklad fyzická síla jako kopáči, pomocní zedníci, práce ve skladu případně pokud mají řidíčák tak jako kurýři
Tvá dcera bude mít aktuálně plat max 22 hrubého když bude mít hooodně velkou kliku ale reálně do 20 tis. Případně pokud bude makat na 3 směny tak klidně 25. Ale to pochybuju že s jejími problémy dá.
@topazio píše:
Do práce se taky nepohrne.
Možná zvládne udělat si pět dětí během dvaceti let rodičáku. To je taky častý program, nejakyho chlapa vždycky na uděláni seženeš.
Doufám, že začne chodit do práce, dcerunka. Ale to je asi ve sféře sci-fi. ![]()
Řekla bych jí, že pokid ukončí školu a hodlá mít jen základní vzdělání, normální práci nesežene. Že ji nehodlám a ať si najde práci a odstěhuje se. Možná bude depresivní ta škola méně než reálný život ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Co může tvá dcera dělatmůže dělat uklízečku
Tvá dcera bude mít aktuálně plat max 22 hrubého když bude mít hooodně velkou kliku ale reálně do 20 tis. Případně pokud bude makat na 3 směny tak klidně 25. Ale to pochybuju že s jejími problémy dá.
může dělat pomocníka v kuchyni (umývat nádobí a obsluhovat myčku) uklid v kcuhyni
může dělat v montovně na 3 směny (velmi náročné)
je tedy spoustu práce pro lidi se zákl vděláním ale tam je předpoklad fyzická síla jako kopáči, pomocní zedníci, práce ve skladu případně pokud mají řidíčák tak jako kurýři
Jedné známé jsem pomohla s životopisem na uklízečku. Už i v tomto zaměstnání chtějí vidět, jestli člověk umí uklízet. Chtějí nějakou praxi. Řidičský průkaz slečna ještě nemá. A pochybuji, že půjde do autoškoly. Se základním vzděláním toho holka moc dělat nebude.
@mado píše:
Možná zvládne udělat si pět dětí během dvaceti let rodičáku. To je taky častý program, nejakyho chlapa vždycky na uděláni seženeš.
Chlapa?
Snad chlapy. Tento typ žen má děti s více muži.
@Anonymní píše:
@stinga to keTo je také jedno z řešení, ale nevidím v tom rozdíl. Pokud je jejím důvodem pro deprese to že opouští domov, rodinu, bude to vlastně úplně to samé jako chodit do práce. Chtěla bych jí dát trochu prostor, třeba rok, dva aby se našla. Kvůli moji nehodě toho na ní bylo hodně a zasloužila by si taky vlastní prostor a rozhodnutí.
No tak jí hlavně plaťte zdravotní a vyřidte všechny dávky, co jdou. My blb.ci, co jsme chodili do školy a teď makáme každý den jak šrouby, ať nás to stresuje, či ne, to moc rádi zaplatíme. ![]()
Příspěvek upraven 20.03.23 v 13:45
Než se rozhodne školu ukončit, ať si zkusí nárazove brigádu, aby pochopila ten rozdíl mezi školou a praci. Protože možná tady pochopí, že holt ta škola zas taková „pruda“ nebude. Volba mezi jedním a druhým zlem no… Já měla ve třídě spolužačku, co se léčila s depresemi, i hospitalizace probehly, skončila na VS bohužel sebevraždou, ale školu dělala poctivě, brigády taky chodila v létě, mám na ni plno vzpomínek, znalý jsme se od skolky, MŠ, zs i SŠ spolu chodily do stejné tridy. Ono to jde skloubit. Nikdy ji nenapadlo kvůli svému psychickému stavu školu ukončit. Max na vysoké půl rok přerušila, protože byla hospitalizována dva měsíce. Hledejte cesty a rozhodně ji ze školního procesu nevyřazujte do doby, než okusí chuť brigády, ať má porovnání.