Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@safina Jako já ti rozumím, ale ona má problém, takže pochybuju, že práci zvládne lépe, navíc pokud bude často na PN, tak ji vyhodí. Do školy se občas jít nedá a učitelky zavřou oči.
A trochu ti závidím, pro mě je teda práce 1000% větší stres. Chtěla bych odejít a dělat doktorát… jéééééj ![]()
@Havlova to je super. A taky netvrdím, že ti někde nelze. Jen píšu, že to tak nemusí být všude. Mému dítěti ho škola nepovolila a kupodivu mu ani nepovolila opakování ročníku. Respektivě mu kvůli zdravotnímu stavu a diagnóze doporučili na jejich škole dál nestudovat.
@kocourGarfield píše:Škoda. Já jen, že mi tvrdili, že je pro ně stanovisko PPP závazné.
@Havlova to je super. A taky netvrdím, že ti někde nelze. Jen píšu, že to tak nemusí být všude. Mému dítěti ho škola nepovolila a kupodivu mu ani nepovolila opakování ročníku. Respektivě mu kvůli zdravotnímu stavu a diagnóze doporučili na jejich škole dál nestudovat.
@Havlova píše: Škoda. Já jen, že mi tvrdili, že je pro ně stanovisko PPP závazné.
na střední škole? On bude rozdíl mezi běžnými opatřeními u různých poruch a individuálem.
@vokishka píše:
na střední škole? On bude rozdíl mezi běžnými opatřeními u různých poruch a individuálem.
Má individuál na základě zdravotního stavu. Absence 40 %. Do PPP jsme nesly potvrzení od lékaře. Chtěli vidět vysvědčení. Byla jsem tam s ní asi půl hodiny.
@Havlova píše:
Má individuál na základě zdravotního stavu. Absence 40 %. Do PPP jsme nesly potvrzení od lékaře. Chtěli vidět vysvědčení. Byla jsem tam s ní asi půl hodiny.
jo, protože to škola povolila. Není to jejich povinnost. Představ si, že to někdo bude mít třeba na učnáku, místo praxe bude mít individuál, nebude tam chodit. Co jsem slyšela, někde mají problém i top sportovci, jinde není problém s ničím.
@vokishka píše:
jo, protože to škola povolila. Není to jejich povinnost. Představ si, že to někdo bude mít třeba na učnáku, místo praxe bude mít individuál, nebude tam chodit. Co jsem slyšela, někde mají problém i top sportovci, jinde není problém s ničím.
Já jen napsala, co mi řekla škola.
Ona tam chodí, jak nejvíc může. Všechny testy dopisuje, zkoušení, práce atd. dodělává. Jen když je jí špatně, tak nezvládne jíst a je prostě doma na přísné dietě, aby nezkolabovala a neskončila zase ve špitále.
@Havlova píše:
Já jen napsala, co mi řekla škola.Ona tam chodí, jak nejvíc může. Všechny testy dopisuje, zkoušení, práce atd. dodělává. Jen když je jí špatně, tak nezvládne jíst a je prostě doma na přísné dietě, aby nezkolabovala a neskončila zase ve špitále.
jo, já to chápu, já tak měla dcery taky
@ludmilaadamkova píše:
V poho když se budete hodně snažit tak dostane ID „na hlavu“ i takové tady jsou.
ID nedostane žádný, potože nemá nic odpracováno. Tam je podmínkou mít něco odpracováno podle věku.
@ZuzaM píše:
ID nedostane žádný, potože nemá nic odpracováno. Tam je podmínkou mít něco odpracováno podle věku.
Leda by žádali o ID z mládí. A i na běžný ID v tomto věku stačí v podstatě jeden odchozený den na SŠ a má splněno.
@lucad77 píše:
Leda by žádali o ID z mládí. A i na běžný ID v tomto věku stačí v podstatě jeden odchozený den na SŠ a má splněno.
Právě jsem chtěla říct, že když se zmrzačí student (stačí 1 blbost a je z vás paraplegik), tak přeci nejde ho nechat doživotně bez financí.
@Havlova píše:
Právě jsem chtěla říct, že když se zmrzačí student (stačí 1 blbost a je z vás paraplegik), tak přeci nejde ho nechat doživotně bez financí.
Určitě ne.
@ZuzaM píše:
Ae dostane. Muj spoluzak mel podobny svetonazor jak zakladatelcina dcera. Do kazde skoly chodil pul roku, m uz promivali na vysoke a on porad v prvaku na stredni. Nakonec mu vychodili ID.
Zakladatelko, doufám, že jsi jen troll ke zvýšení návštěvnosti, pokud ne, nemá nemá cenu psát jak strašný život chceš dceři připravit, holky to tu už napsaly kompletně. Ale ve vašich příjmech se nic moc nezmění, přijdeš o přídavky na dítě, to už víš. Pokud se dcera zaregistruje na ÚP, tak za ní budou hradit zdravotní pojištění, jinak byste ho museli platit sami.
A tim, ze nepracoval a ma jenom zakladku, ho dostane spis. Protooze neni schopen se sam zivit.