Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den jdu si k vám pro radu. Jak mám z dcery dostat s kým chodí? Mám o ní totiž hrozný strach. Evidentně s někým chodí, to by mi samozřejmě nevadilo. To z čeho mám strach je to s kým chodí. Kamarádka ji totiž viděla v autě s nějakým chlapem, který je asi o dost straší než ona. Já ji pořád vidím si s někým psát nebo v pokoji s někým volat. Vůbec mi to nechce říct, o to víc mě děsí, že by vážně mohla chodit s nějakym starším chlapem.
Asi má důvod Ti to neříct, nemá k Tobě bohužel důvěru…
Jedině s ní zkusit promluvit, ale jestli je váš vztah založený na zákazech a příkazech, tak asi nic neřekne… ![]()
Tak z pohledu bych nic neusuzovala. Někdo vypadá na víc někdo na méně. Můj kamarád vypadá, že pořád studuje vysokou a je mu 40… Pokud se vám dcera dříve sverovala a teď tak nečiní pak asi z nějakého důvodu. Možná jste vždy dávala najevo, že vztah se starsim mužem je něco nevhodného a proto vám to nechce říci. Je jí 17nact nechte ji, za rok vám stejně může říci papa a odejít. Snažte se udržovat dobre vztahy, netlačte na ni. Faktem je že vás názor ji nemusí a nebude vůbec zajímat.
@Anonymní píše:
Dobrý den jdu si k vám pro radu. Jak mám z dcery dostat s kým chodí? Mám o ní totiž hrozný strach. Evidentně s někým chodí, to by mi samozřejmě nevadilo. To z čeho mám strach je to s kým chodí. Kamarádka ji totiž viděla v autě s nějakým chlapem, který je asi o dost straší než ona. Já ji pořád vidím si s někým psát nebo v pokoji s někým volat. Vůbec mi to nechce říct, o to víc mě děsí, že by vážně mohla chodit s nějakym starším chlapem.
Třeba se ti to bojí říct, protože ví, jak by jsi reagovala. Třeba chodí právě s nějakým starším mužem a ví, že bys to těžko rozdýchávala. Nebo s někým o kom ví, že tobě se líbit nebude. Samozřejmě chápu tvůj strach…aby nenaletěla atd. Ale nech ji žít, je ve věku, kdy si do vztahů stejně nenechá mluvit a i kdyby, myslím, že rodiče by měli respektovat rozhodnutí svých dětí (ostatně, ptala ses ty svých rodičů, jestli souhlasí s volbou tvého partnera?). Chápu sice, že je jí teprve 17, máš za ní zodpovědnost a tím pádem o obavy o ní. Chápu, že by sis možná představovala, aby si našla nějakého stejně starého klučinu, ale jak říkám, toto je její volba. Spíše bych zavedla téma na ochranu a doufala, že buď rychle prozře a nebo, že to nebude mít nějaké fatální následky.
Když mi bylo 18,Také jsem měla přítele který byl o 14 let starší. Moje mamka to věděla, znala ho a problém s tím neměla. Nebyl ženatý, nebyl to žádný úchyl a než jsme spolu začali chodit, znali jsme se cca dva roky. Nevydrželo to z mé strany, kdy se prostě vyskytl problém, který řešení neměl. Navic byl žárlivý a časem jsme nemohla ani s kamarádkou ven, vadilo mi, že nejsem s ním. Anonym-osobni.
@Anonymní píše:
Ahoj.
Je to její první velká/větší láska. Nech ji žít. Pokud jste spolu mluvily o antikoncepci, tak už není vůbec co řešit.
A závěr:
a/ Buď dcerka skutečně našla svého pravého, a tím pádem spokojenost na všech stranách.
b/ Holka se s klukem rozejde a ty jí můžeš poskytnou ramínko na vybrečení a tím se víc sblížit. Takže určitě velké plus.
Ani jedna varianta není zlá. ![]()
@venulka1 píše:
S manželem jsem od 20 je o 17let starsi a doma se to dozvěděli po 3letech kdyz jsem byla tehotna prave z téhle duvodu vysilovani manzel je o 7let mladsi nez moje matka. Nedivim se ze se nesveruje
Tak tohle nemá hlavu a ani patu. ![]()
@Tarinka píše:
Tak mit dcera v sedmnacti letech o patnact let starsiho pritele, tak taky vyvadimtakove holce se jeste snadno vesi buliky na nos, taky bych to chtela vedet.
Me dceři je 16, takže si umím źivě představit, že bych to asi taky dost řešila.
Me teda hned napadla ta diskuse, jak se do holky zamiloval matky pritel.
Jestli to ted nepise ta mama. To by byl jasny duvod, proc ho dcera nechce priznat. Mama uz ho davno zna…
Asi bych jejího miláčka pozval na kávu a bábovku. Slušně ho uvítal. Ukázal sbírku zbraní a mezi řečí zmínil, že svou dceru mám OPRAVDU rád.
Není náhodou anonymní zakladatelka naše milovaná emimiňácká stálice me57h (nebo tak nějak podobně ten její nick je), která děti vychovává jako bachařka v Osvětimi a diví se, že ji nemají rády? ![]()
@fera21 píše:
Není náhodou anonymní zakladatelka naše milovaná emimiňácká stálice me57h (nebo tak nějak podobně ten její nick je), která děti vychovává jako bachařka v Osvětimi a diví se, že ji nemají rády?
taky mě to napadlo
nedivila bych se
![]()
@zrnko píše:
Jestli to ted nepise ta mama. To by byl jasny duvod, proc ho dcera nechce priznat. Mama uz ho davno zna…
@fera21 píše:
Není náhodou anonymní zakladatelka naše milovaná emimiňácká stálice me57h (nebo tak nějak podobně ten její nick je), která děti vychovává jako bachařka v Osvětimi a diví se, že ji nemají rády?
Doufám, že takhle mě dcera teda nebere
My máme spolu vážně hezkej vztah, právě proto mě zaráží, že dělá takovýhle tajnosti :/
@zrnko píše:
To nebude naše situace ![]()
@AlphaOmega píše:
Asi bych jejího miláčka pozval na kávu a bábovku. Slušně ho uvítal. Ukázal sbírku zbraní a mezi řečí zmínil, že svou dceru mám OPRAVDU rád.
Kamarádka chodila v 17 letech s 37 letým chlapem, scházeli se tajně asi rok, pak to řekla rodičům, ti valili oči..s mužem je dodnes, je mu skoro 60 a jí skoro 40 let. Dodnes její rodina s mužem nemají moc hezký vztah. Snad to nebude zakladatelky případ.