Dcera nechce na střední školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
16.11.20 14:26

Zakladatelko, ja bych ji nechala precist par diskusi zde na emiminu, jak muze taky dopadnout… ne vazne, nemate v okoli nejaky odstrasujici pripad nevzdelane zenske s xy detma na krku, co zije od vyplaty k vyplate? ukazat ji realitu sveta.. co dela tvuj ex za praci, ze se tam dceri tolik chce makat?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
16.11.20 14:28

@Janli Taky jsem si dodělávala výučný list ve 30. Chtěla jsem jít dál, ale bála jsem se matematiky, tak jsem to vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
16.11.20 14:32
@Daniela PB píše:
Já bych vzala kbelík a hadr, dotáhla jí na veřejné záchodky ať si vyzkouší práci, která na ní se základkou zbude.

Tak ono i tuhle práci někdo dělat musí. ;) Ale co si budeme povídat, také bych pro své dítě takový osud nechtěla. Každopádně bych ji upozornila, že pokaždé když někde uvede jako své nejvyšší dosažené vzdělání: základní, budou s ní vždy ostatní jednat jako s hloupým člověkem a nejspíš s despektem. Prostě budou mít předsudky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
16.11.20 14:45
@Anonymní píše:
@Popeladym Dcera měla s učením vždy problém, ve škole má asistentku a má jiní studijní plán než její spolužáci.

Tak když je to takhle, tak jak po ní můžeš chtít aby šla na střední s maturitou?.. Vždyť to nezvládne a bude se akorát trápit.. Nejspíš to sama moc dobře ví a nechce se jí tam.. Najděte spolu nějaký učební obor.. Je tam hodně praxe, to by jí mohlo bavit a zvládne to… Na vyučení bych trvala a neustoupila, vždyť se základkou ten život bude mít hodně těžký.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.11.20 14:50

@Janli
Nepohrdaji, ale pro sve dite chce kazdy rodic asi jine moznosti. Nebo ty snad ne? Zakladni vzdelani je opravdu malo. Minimalne se vyucit.
Jak nas soused. Je tady v okoli nejvetsi zemedelec.
Maji dve firmy (zemedelsky zamerenou a dcera ma autodopravu). Nasemu prvnakovi soused povidal v zari, at kasle na uceni, ze mu bude drzet misto, ze potrebuje stale lidi do traktoru nebo na kamiony.
Jako prace maji dost. Kdyz se nestaraji o pola, tak odhnuji v zime brecku traktory. Pro meho muze vecne ve volnu chodi, at jim jde pomoct brigadne. Je to mila nabidka, az prijde cas, tak si i maleho muze vzit na brigady. To nevidim zadny problem. Ale nenavadet, at se neuci :cert:. Skolu bude potrebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.11.20 15:06

@Kelsey on je rozdíl, jestli na to dítě má nebo ne. Dcera zakladatelka dává s bídou základku. Taky chci pro svoje dítě to nejlepší, ale je potřeba zvážit okolnosti a vzdělávání za každou cenu to být nemusí…

• Citovat
  • Upravit
150066
16.11.20 15:13

Zakladatelko nevím odkud jste, ale dnes už je po republice plno živnostenských středních škol, mají v nabídce různé obory, zkus najít a dceři ukázat, třeba by si vybrala. Berou tam i děti s problémy a poruchami učení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
16.11.20 15:21
@Janli píše:
@Kelsey on je rozdíl, jestli na to dítě má nebo ne. Dcera zakladatelka dává s bídou základku. Taky chci pro svoje dítě to nejlepší, ale je potřeba zvážit okolnosti a vzdělávání za každou cenu to být nemusí…

Většina dětí, které jsou v 9. ročníku a mají asistenta, mají na to, aby si udělaly alespoň dvouletý obor na praktické škole (jsou to obory, kam dříve nastupovaly děti po zvláštní škole). Pokud by na tom byla dcera zakladatelky mentálně tak špatně, že by nezvládla běžné učiliště, přijmou ji sem (ač navštěvuje běžnou ZŠ). Pořád je to něco navíc, než jen ukončené základní vzdělání. A na místě zakladatelky bych tvrdě trvala na tom, že alespoň na dvouletou praktickou, či tříletý učební obor půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
16.11.20 17:13

@Pears206 ale prosím te kolik herců žádný herecky vzdělání nema a jak jsou úspěšný

Jinak ji teda muže zaměstnat ten její otec ne? To přece zakladatelka píše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
16.11.20 17:47

Když mi bylo 15 rozhodla jsem se odejít ze školy a pracovat. Matka mě doslova donutila pokračovat ve střední škole, ja hrozne vyvadela ale byla neoblomna. Dnes jsem ji hrozne vděčná, mám i VŠ a nedokážu si představit ze bych tenkrát nechala školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
17.11.20 15:19

Vůbec bych se nebránila tomu se domluvit někde na veřejném wc, na koleji, na ubytovně. Ať tam týden chodí uklízet. Protože si neumí představit, jak vypadá život někoho, komu v dosažení lepší pracovní pozice brání třeba právě to vzdělání - to že nemá ten hloupý papír. Ano, určité promile lidí je schopné vypracovat se na vlastníky obrovských firem i se základkou. Ale to jsou lidé, kteří mají např. velké nadání jednat s ostatními, ti co se raději učí tím, že věci dělají… Je jich málo a naivní holčina se speciálními potřebami k nim spíš patřit nebude…

Její mentální kapacitu neznám, ale nešlo by najít obor, který má alespoň něco trochu společného s uměním, divadlem atd.? Že by se pak dostala třeba do komparzu, dělala kostymérku atd. Zkuste ji motivovat tímto směrem. Že pokud bude mít talent, pak si jí všimnou a ona bude mít výhodu, že se bude setkávat s lidmi z branže a získá představu o tom, jak to chodí…

Další možností je sdělit jí, že pokud takto chce žít, bude muset k otci a toho bych upozornila, že od teď se o dceru stará on sám. Je otázka, zda o to člověk tohoto typu opravdu stojí a umí si představit, jak náročné to pro něj bude… Dost možná z toho hodně rychle sejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí