Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Me ten nick nekoho hrozne pripomina neni to prosim ta pani, co tady nedavno psala jak chce jeji dcera odjet do Finska ( nebo Norska)? A ze ji lze do oci ze si pise s tim a tim apod.? Nepamatuji si uz presne…
K tematu - vekovy rozdil neni nic hrozneho.
lepsi, nez aby mu bylo treba 30. To uz by vypadalo uchylne. Ale kluk 19 dcera 15 je v pohode. Tvoje vyjadreni, ze vypada jako uchyl nebudu komentovat. Co ldyby jsi ho pozvala k vam a trochu ho poznala? ![]()
4 roky nejsou tak strašné.. A která z nás tímhle neprošla? Promluvit si o antikoncepci a zodpovědnosti.. Pro příklad, mám mladší sestřičku, sice už 21 let, ale jejímu příteli je 37 let.. Taky jsme neskakali radostí, mysleli si, co je to za uchyla, ségra ho dlouho zapirala.. Poznala jsem ho, teď jsem ráda, ze je sestra spokojená, buď ji to vyjde, nebo přejde, každopádně vždy stojím při ní, ať se mi to líbí nebo ne, nechci ji ztatit, mzsi na to přijít sama, buď jí půjdu na svatbu a nebo na panáka zapít zlomené srdce… ![]()
Pěkné, že do ní nechceš cpát hormony, ale nechat antikoncepci jen na tom klukovi je tedy hoooodně riskantní… ![]()
Moje kamaradka si v 15 zacala s 35 letym, tolik ma letos muj manzel, neumim si to predstavit, ze by si nabrnkl devatacku… Nicmene kamoska je s tim svym 15 let, jsou manzele a maji deti
ja mela ve 14 kluka 18 let, v 15 kluka 20 let. A s manzelem jsem od 19 a je o 10 let starsi. Nasi mi vzdy verili, uz v tech 15 jsem normalne travila cely vikend u kluka, nasledne cele letni prazdniny a byli v pohode, dodneska si z jejich duvery chci brat priklad i ke svym detem. Podle me cim vic deti rodic hlida, tim vic delaji blbosti.
@Kattynka000 tak předpokládám, že ségra má aspoň hotovou střední… ![]()
@AndreaS92 píše:
Me ten nick nekoho hrozne pripomina neni to prosim ta pani, co tady nedavno psala jak chce jeji dcera odjet do Finska ( nebo Norska)? A ze ji lze do oci ze si pise s tim a tim apod.? Nepamatuji si uz presne…
K tematu - vekovy rozdil neni nic hrozneho.lepsi, nez aby mu bylo treba 30. To uz by vypadalo uchylne. Ale kluk 19 dcera 15 je v pohode. Tvoje vyjadreni, ze vypada jako uchyl nebudu komentovat. Co ldyby jsi ho pozvala k vam a trochu ho poznala?
Presne to me napadlo taky, ze je to ona.
@truelly má, ale jakoby neměla, dělala zdravku a bez bc se neuplatní, to že ji vidíme jako naše mimco se nezmění
A 4 roky vazne nejsou tak strašné, v 15 jsem měla 20tileteho přítele, byli jsme spolu 4 roky a dodnes máme fajn vztahy
dnes už je to asi normální ![]()
Taky jsem v 15 chodila s 19 letým, moje mamka si s ním podala ruku, seznámila se a vždycky věděla, že s nim jsem. Dokonce mě za nim i párkrát odvezla. Připomněla mi, že jsem mladá a jemu vodění za ručičky dlouho nevydrží, tak ať nikam nespěchám a bylo to..Upřímně, vůbec mi to nepřijde jako velký věkový rozdíl a chlapce bych kvůli tomu úchylem nenazývala. A pokud bude chtít dcera zajít někam dál, tak zajde ať už s vašim „svolením“, nebo bez. Čím více ji budete bráni, tím to bude horší..
Příspěvek upraven 26.12.15 v 22:06
@Eemii píše:
Presne to me napadlo taky, ze je to ona.
vis koho myslim. Mela, i dost podobny nick pred tim
a strasne na tu dceru porad nadavala. Ja ji tam do te diskuze dokonce napsala ze jeji dcera je chudak ze ma takovou maminku protoze to, jak se tam vyjadrovala byla hruza…
@Kattynka000 asi jak u koho…no snad budu mít štěstí a nebudu muset toto řešit tak strašně brzy.
No nemusi ted nahodou jit na gyndu i rodice, pokud chce divka do 18 let antikoncepci?
ja bych v prvni rade resila tohle a ne jen teoreticky
jinak mi to teda jako velky rozdil neprijde, jen je to ve veku, kdy 15 a 19 jsou nebezpecne veky, co se tyce toho sexu
@me57h píše:
Dcera už dva měsíce chodí ven s nějakým devatenáctiletým mladíkem (je jí patnáct). Osobně z toho nemám dobrý pocit. Pořád jsou pryč a nechce se jí jezdit za babičkou, která se o ni tak pěkně starala. Navíc se mi pocitově vůbec nelíbí ten mladík, vypadá od pohledu jako úchyl (omlouvám se, že ho takto musím nazvat, ale vážně tak vypadá).
Navíc mi neustále lže do očí a tvrdí, že spolu nejsou, ale několik dobrých zdrojů mi potvrdilo, že je vidí držet se za ruce.
Co mám dělat, když mi vlastní dcera lže? Myslela jsem, že máme kamarádský vztah, ale během puerty se úplně změnila…
poučit ji o antikoncepci, víc neuděláš ![]()