Dcera si začala se starším

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24995
26.12.15 22:57

@enyf ja myslim, že to je jedno… zakl. nereaguje a téma je to dobrý… zajímá mě pohled jiných na tuto situaci…a navíc je to realná situace, která se může stát každému :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.12.15 23:09
@debra.morgan píše:
@enyf ja myslim, že to je jedno… zakl. nereaguje a téma je to dobrý… zajímá mě pohled jiných na tuto situaci…a navíc je to realná situace, která se může stát každému :-)

Jj, trolla si predstavuji jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.15 00:24

Je mi z tohoto tématu do pláče (ať už je nebo není vymyšlené). Podle zakladatelčiného výroku, že si mysleli, že si dcera nikoho nenajde… Hmm, to si asi mysleli i o mně a tak já doma taky nidy nic neříkala. Měla jsem nějakou menší epizodku a nikdo o tom neměl ani tušení. První vztah jsem začala mít až v 18ti a byl o 17 let starší. Rodiče ho ani neznali, jen jim sestra ukázala fotku, co u mě v mobilu našla. No a začalo zakazování a mě to hrozně mrzelo :( A stejně jsem si dělala, co jsem chtěla. Kdybych cítila alespoň miniaturní podporu, mohli rodiče vědět, kde jsem, s kým jsem, co podnikáme… Ale mamka se mnou na téma vztah po jisté době (po zákazech) přestala úplně komunikovat. Po roce jsme se rozešli a ve 20ti jsem se dala dohromady s nynějším přítelem, který je straší o 15 let. V rodině byl podobný začátek, tj. sestra našla fotku, podle jména v mobilu někde na internetu objevila věk a hned to vykvákala rodičům :zed: :zed: :zed: A mamina zase málem začala tu svoji, ale tentokrát jsem mého broučka přivedla domů nečekaně představit. Mamina to vzala hodně špatně, ale časem si „zvykla“. Teď, po třech letech cítím, že stále mi ho neschvaluje, že stále doufá v rozchod a nepřipouští si, že bychom spolu zůstali… S přítelem bydlíme spolu a taky už plánujeme miminko, ale nikomu to nemůžu říct. Nikde nemám podporu a přitom jsme spolu šťastní :,( :,( A potom se tu založí diskuze o tom, že dcera má o 4 roky staršího přítele :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
8881
27.12.15 07:28

Ne že si nikoho nenajde, ale že si nenajde na vážno někoho po základní škole. Mají strach z nechtěného těhotenství, že bude flákat školu, že ji nedodela…třeba ji viděli na vysoké, co ty víš z jaké je rodiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
27.12.15 07:30

A anonymko plánujete aspoň svatbu před tím miminkem? Věřím, že pak by vaši ten vztah bralu víc vážně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
27.12.15 09:47

Vekovy rozdil je ok, ale je ji 15, ma pubertu, s tim musi clovek pocitat od zacatku, ze prijde prvni laska a sex, kdyz ji do toho nebudete mluvit muze toho sama kdykoliv s nim nechat, at si zajde pro prasky na gyndu a vy to zkousnete. Jakmile ji neco budete zakazovat, udela presny opak. Mela byste ted pristoupit jako kamoska, ne jako neprejici matka, docilite alespon toho, ze vam rekne s kym a kam jde. Nez aby lhala jako ted:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
27.12.15 10:25

15 a 19 mi přijde standartní rozdíl, je to i tím, že 15 letí kluci jsou trošku jinde ještě než holčiny. já taky v 15 chodila s 20 letým, přijde mi to normální. Dcera už není malá holka, chápu ty obavy, ale je to přirozené, ono taky v dnešní době děti vypívají dříve než za vašich let, poučení o ochraně je na místě, nelze předpokládat, že dcera bude čekat až po střední škole přeci.

problém vidím v té hysterii trochu, dcera má kluka a staršího a je divný, upřímně, proč je divný a připadá vám jako úchyl? ono mladí kluci i holky mají dnes dost zvláštní styl a je to doba prostě no a starší generaci to může přijít divné..zákazy a strachováním akorát docílíte toho, že dcera se s ním bude vídat potají a vám lhát, chtělo by to s ní jednat více jak s dospělou, byt je to pořád ještě malá holka, ale ne už dítě, za které jo stále pobažujete. například ten stesk, že nechce za babičkou, která na ni vždy byla tak hodná. Njn, to je holt věkem, od jisté doby rodinné sešlosti mladé nezajímají, mají kamarády, chtějí se bavit, mají první lásky a jsou už jinde. chce to i vytyčit hranice, jednou pojedeš k babičce, příště si udělej svůj program. opravdu to chce víc komunikovat než kontrolovat a lídit, když se vám dcera svěří, že je s klukem tam a tam, bude to hned jiné, než když bude mít pocit, že to musí dělat potají a moje matka mi nerozumí apod..

na druhou stranu, bylo by vám líp kdyby chodila s klukem stejně starým? to taky není terno, chodit s 15 letým pubertákem, myslíte, e to by byl nevinný vztah s voděním za ručiček, myslíte, že v 15 by sami od sebe do toho nepraštili? Spíš naopak, spíš se 15 letí kluci hecují kdo o to dřív přijde a berou to jako něco lehkovážného, nehledě na to, že spoléhat na 15letého kluka, že se postará o ochranu je úsměvné, v tomhle je ten 19 aspon trošku dál..

jako v 15 nelze dceři zakázat randit, ono to nechcete slyšet, ale pokud se ted rozhiodně, že o to přijde, nezabráníte tomu, jen věřit, že má rozum a nebude na to pospíchat, pokud by ji kluk do toho tlačil, nebylo by lepší kdyby ve vás měla kamarádku, které se nebude bát se s tím svěřit, než ve vás vidět hlídacího psa, kterému naskočí žilka při jen náznaku budoucího sexu? Nicméně, být vámi připravím se na to, ono jestli to bude v 16 či v 17, myslím, že to budete prožívat stejně, prostě se vám nelíbí představa, řže holka už dospívá, mluvit o ochraně je více jak na místě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.12.15 10:46

@astoret
Taky si myslím, že na ochranu bude spíš myslet 19 lety, než 15 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
27.12.15 10:57

V 16 jsem zacala randit se skoro o 10 let starsim. Doporucuji zakladatelce stejne chovani, jako mych rodicu. Uz to tu i vlastne padlo. Nesnazit se kontrolovat a jit proti. Nasi ho chteli poznat, aby vedeli, kdo to vlastne je. Od zacatku naopak kalkulovali s tim, ze bude mit vic rozumu nez muj vrstevnik. Padli si do noty a nasi me nechali v ramci stanovenych hranic zit svuj zivot a jsem jim neskonale vdecna. On totiz muze starsi muz mladsi hodne ukazat (v dobrem slova smyslu). Vydrzelo nam to 4 roky, takze dlouha doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
27.12.15 20:38

V první řadě, čím víc na ní budeš tlačit tím to bude horší.. já ve 14ti začala chodit s klukem, kterýmu bylo 21 let a vydrželi jsme spolu víc jak čtyři roky.. mamka taky nebyla extra nadšená, často jsem si výmýšlela bůhvíjaké historky ale časem jsem jí o tom řekla a nějak se s tím smířila. Čtyři roky není v dnešní době žádný věkový rozdíl. Pro většinu slečen jsou starší muži jednoduše atraktivnější. Co se týče toho kluka jako takového, nemusí ti sedět ale první dojem nemusí být nutně vždy ten nejlepší a také nejsem toho názoru, že ne vždy jsou veškeré řeči co se vykládají pravdivé. S dcerou si úpřímně promluv (i když je v problematickém věku), neřeš jen partnera ale jak už se tady psalo i antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.18 14:42
@me57h
@me57h píše:
Ahojky! :-)
Dcera byla vždycky introvert s hlavou v oblacích, celý den si něco psala, kreslila a nebo byla na počítači. Spolu jsme si nikdy moc nerozuměly, a to jsem se jí snažila být dobrou matkou.
No, teď jí bude 17, je druhým rokem na SŠ. Učení celkem fláká, mohlo by to být o dost lepší :-( Každopádně jsem si stěžovala, že furt sedí doma - teď zase pořád někam lítá. Za což jsem ráda, že si užívá dětství, ale vůbec nechce mluvit o tom co dělá. Ani náznakem - vždycky nás odpákuje.
Já vím, že už má nějakou dobu přítele, kamarádky ji viděly spolu (ona je ani nepozdravila!). No, tak už do ní s manželem pár měsíců hustime, jak se má chovat, ale ona jen převeací oči a nechce o tom mluvit. A ještě navíc nechce brát prášky, prý že je dost mladá a nechce brát hormony v tomhle věku.
My ji hlídáme, aby nebyla nehoda, ona je zas poctivá a ví že by měla velký průšvih kdyby přišla domů pozdě. Málokdy se vrací po sedmé večer, tak spoléháme aspoň na tohle.
Jenže ona přijde domů, je na chvíli na zahradě se psem a pak si zapne pc a jde tam na nějaké zahraniční stránky, kterým ani nerozumíme. Občas se třeba ani neodhlašuje z fcb, tak jsme jí to párkrát projeli, ale v češtině se baví málo dokonce i s tím divným přítelem. Vůbec se nám nelíbí, ale asi jí ho úplně zakázat nemůžem :/

Tak problémy se zakladatelkou měla dcera už dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
24.11.18 18:16

????????????????????

Se starším? Vždyť je jí 15 a jemu 19! 19-15=4 rozdíl 4 roky je naprosto normální.
Je to její život a každý si sám rozhoduje o svých vztazích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
24.11.18 18:52
@potproti píše:
Se starším? Vždyť je jí 15 a jemu 19! 19-15=4 rozdíl 4 roky je naprosto normální.
Je to její život a každý si sám rozhoduje o svých vztazích.

Do 18 jsou zodpovědní rodiče a pak ať si nabrkne třeba stoletyho ufona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
24.11.18 18:56
@Malaga píše:
Do 18 jsou zodpovědní rodiče a pak ať si nabrkne třeba stoletyho ufona…

To sice bohužel ano, ale trestní odpovědnost končí v patnácti a i tak prakticky znamená pouze náhradu škody. A je jí 15, takže když bude poškozovat cizí majetek, tak si to bude muset splatit sama. Jak by se ti líbilo, kdyby ti táta zakázal se vídat s manželem? Je to to samé. Přestaňte svým nejbližším ničit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.4.19 00:01

Tak po pročtení názorů zakladatelky z vedlejší diskuze tu dceru zcela chápu, že chce brzy z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí