Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, díky za názory, doufám, že jestli mě potká něco podobného, budu to řešit lépe. Holka už byla proplesknuta. Tam je problém nejen v absenci otce, ale i v soužití s rodiči pod jednou střechou. Ti se snažili vynahradit otce. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer, není to přímo můj problém, dotyčná mě žádala o radu. Co byste dělaly, kdybyste zakázaly 17tileté dceři někam jít a ona by se tajně v noci vytratila z domu a vy na to přišly jen náhodou až po jejím návratu. A navíc by vám lhala o tom kde byla. Omlouvám se za anonym, je to dost osobní.
Změnila bych heslo na wifinu, omezila kapesné a samozřejmě přednáška o tom, jak mě zklamala a o tom, jak jsem se o ní bála.
@Anonymní píše:
Holky, díky za názory, doufám, že jestli mě potká něco podobného, budu to řešit lépe. Holka už byla proplesknuta. Tam je problém nejen v absenci otce, ale i v soužití s rodiči pod jednou střechou. Ti se snažili vynahradit otce.
Smarja to se ještě do vseho montují prarodiče?
Tohle měla řešit jen mamka.
@Jura007 píše:
No, za mého mládí se to řešilo dvěma fackama a větou „Když ti něco zakazuju, tak je to proto, že mám o tebe strach. Jsi naše dcera a neumím si představit, že by tě pak třeba přivezli mrtvou.“ Ale uznávám, že dnešní metody výchovy tohle vylučujou…
ani tak vylučujou, ale spíš jsou jiné možnosti… Se sestrou jsme od cca 16 mohly chodit kam jsme chtěly, pokud jsme druhý den neměly povinnosti, ale musela máti vědět kam a s kým a musely jsme brát telefon, většinou volala kolem jedenáctý jestli už jsme na cestě, jestli přijdeme později tak jestli máme doprovod, nebo jestli máme kde přespat… Nebyl důvod nám nějak omezovat společenský život, takže ani s nějakými tresty nemám zkušenost…
Heh kámoška, když jí dcera v 17 zdrhla zburcovala půl vesnice a všichni holku hledali. Nějací kámoši, když to jako že zmerčili ji šli na místo „přby“ varovat a ona přišla dom dřív jak matka. Myslím, že jí taky trochu propleskla a měla mluvu, ale ta vostuda, tao tu holku donutilo radši se na všem s mátí domluvit. Jo, taky tam byly nějaký excesy s otcem, rodiče se rozváděli, otec d.bil, děla sviňárny, takže holka nebyla úplně v pohodě, no ale kterej puberťák je
Tvl mně to udělat moje holka, tak jí z baráku rovnou vyrazím
by mě teda nas.rala ![]()
V sedmnácti mi už nikdo nic nezakazoval. Jen si kdysi máma ztěžovala že neví kde se po nocích toulám a jestli náhodou nekradu auta… tak jsem si sehnal na vrakáči volant. Naštěstí tuto provokaci ustála v pohodě (ani bych ten volant neuměl z auta vymontovat:-)
@Fazulina tohohle bych se chtěla dočkat u svých dětí. Když vidím tyhle potíže, děsím se, co bude za pár let u nás.