Dceři se nelíbí její jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
29.9.24 13:09

Meda je krásné jméno. Co by za ní kdekterá Blažena nebo Jarmila dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
29.9.24 13:12
@Anna766 píše: Více

No v porovnani s temito jmeny souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
29.9.24 13:19

Může znát z pohádek (Včelí medvídci) oslovení medáku a už to jede. Jméno asi ocení až jako dospělejší dívka/žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
29.9.24 13:21

A ještě doplním, že pokud si někdo říká celý život jinak a ani okolí neví, jak se vlastně jmenuje, tak to úplně příjemné nebude. Nepřijetí vlastní osobnosti, prostě proč urputně trvat na tom, že takhle to rodiče vybrali a tak to tak bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 13:25
@dedrichov píše: Více

Tak snad jako dospělá osoba už může učinit krok k tomu, aby ji bylo dobré ne? V podstatě je to logický. Pokud budu 30 let pro sebe i okolí Pavlína tak se nechám přejmenovat!
So té doby se nikomu nic neděje, nikdo nikomu aktivně neubližuje takže je problém jen úřední.

• Citovat
  • Upravit
2506
29.9.24 13:27

Říkala bych ji jak chce ona. Nevidím v tom problém 🐞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.9.24 13:39

Já jsem svoje jméno taky neměla ráda, pamatuju si, že jsem si říkala jinak kolem toho 5,6. roku cca. Pak jsem ho jen neměla ráda, protože znělo tvrdě a melo špatnou konotaci díky pohádce s čerty nejsou žerty. A to mě provázelo snad ještě na vysoký. Pak jsem se s tím srovnala a teď dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
29.9.24 13:43

Mě se jméno Meda líbí, máme ho jako variantu pro případnou budoucí dceru.

Asi bych na situaci šla přes přidání prostředního jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
29.9.24 13:45

Muze si k nemu cestu najit a nemusi. Ja svoje jmeno jako dite nemela rada a taky jsem jednu dobu fantazirovala o prejmenovani, ale zeby to doslo do te miry, ze bych vyzadovala jine oslovovovani, to me asi ani nenapadlo…ae tak v me generaci asi nikoho moc takove veci nenapadali, nevim :mrgreen: Nicmene nikdy jsem se do nej extra nezamilovala, ale uz jsem s nim ok, jen me sejri, jak je v me vekove kategorii caste, obcas jsou z toho dobre zmatky, treba v praci, kdyz nas je vic.
Nicmene mam znamou, ktera to svoje jmeno nenavidela natolik, ze se nemohla dockat 18 a sla si ho hned nechat uredne zmenit…nevim, jestli ne fakt hned na narozky.
Moje deti maji preventivne jmena 2, i kdyz primarni duvod byl jiny…ale vlastne jsem si rekla, ze je fajn, ze si muzou vybrat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 13:46

Mně se to jméno líbí. Když jsem byla malá, nenáviděla jsem své jméno a mám s ním problém dodnes. Některé tvary svého jména nezvládám dodnes. Taky jsem se nechávala oslovovat jinak, teď to už neřeším.
Můj syn měl období, že nemá rád své jméno přibližně od 5 do 7 let, teď ho toleruje, ale už 2 roky mluví o tom, že si nechá přidat ještě jedno jméno a drží ho pořád totéž.
Už jsem ve fázi, že ho má slíbené jako dárek k plnoletosti.

• Citovat
  • Upravit
5889
29.9.24 13:47

Jinak já se narodila jako Eva, byla jsem oslovována Evelína a na to jsem se přejmenovala. Říkat holce Méďo mi připadá divný. Ale ono Meda moc možností neni, buď z toho bude medvěd, med nebo meduňka. K Medě se hodí nějaké delší jméno. Jinak jsem poznala pár lidí, kteří své jméno nebo určité oslovení nesnáší. Poznala jsem Alexandru, která nesnáší oslovení Saša třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 13:47

Nemyslím že by se jí někdo smál, ptala jsem se jí na to a vždy říkala že ne. I ve školce jsem to dost řešila s učitelkou a říkala že se jí určitě nikdo nesmál, byli tam děti co měli ještě neobvyklejší jména než dcera.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.24 13:51
@Kelsey1 píše: Více

A co myslíš tím, že sis ho upravila? Nebo ses nechala přejmenovat úplně? Já jsem také Ivana. V rodině mě oslovují Ivi, Ivčo a s tím jsem v pohodě. Kdokoliv jiný mě oslovuje Ivo a mě to zní hrozně tvrdě a hnusně… Navíc to pak stejně všichni komolí a pořád se mě ptají, jestli jsem teda Iva, Ivana nebo Iveta.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@ka2ka Vážně? Vždyť má spoustu variant.. Říkáme jí Medi, Medinko, Medulko, nejvíc Medo.. Žádná z variant se jí nelíbí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3936

Nejdřív bych jí začala říkat, jak chce, a pak bych ji (nejdřív po pár letech) případně přidala prostřední jméno, pokud jí to vydrží.

Jinak Meda je pěkný jméno, ale tak zase je hezký, že holka ví, co chce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí