Dceři se nelíbí její jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65674
30.9.24 14:50
@Barevné klubíčko píše: Více

já znám Danielu, které se říká Dajo. Většinou je to o tom, jak se ten dotyčný taky představí, jak chce, aby se mu říkalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
30.9.24 20:17
@vokishka píše: Více

Ja si zrovna rikam, ze snad neznam Danielu, ktere by se rikalo Dano. Dano se rikam jen Danam. Danielam, ktere znam, se rika Danko, Danco, Dani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
30.9.24 20:19
@Janča6 píše: Více

No ale stejne se rika i Daně. Vsechny ty varianty, co jsi vyjmenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
30.9.24 20:26
@vokishka píše: Více

To je pravda.

Jen tu par lidi zminovalo, jak Danielam vadi, kdyz je ostatni oslovuji Dano. Tak jsem si rikala, ze se s tim nesetkavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
30.9.24 20:28
@1010 píše: Více

Jsem Nikola, a taky jsem nikdy se jmenem nemela problem. :lol: Aspon neco se mym rodicum povedlo. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
30.9.24 20:40

Mně teda nepřijde divné, že se jí jméno nelíbí už od 3 let, jak se tu někdo diví. V tomto věku začínají děti chodit mezi ostatní děti. A děti k sobě dokážou být pořádně ošklivé. Stačí jedna srandička na její jméno a někdy je z toho přezdívka na dalších X let. Pokud si to opravdu nepřeje, zkuste se více zajímat o důvody, proč se jí jméno nelíbí a proč by se chtěla jmenovat jinak. Může jí vadit konkrétně jméno Meda, ale může jí mrzet, že se nejmenuje jako jiná holčička, kterou obdivuje, anebo chce mít také svoji jmenovkyni, pokud mají v kolektivu více Elišek, Adélek, Lucinek a připadá si pak jiná a divná. No, především by rodiče měli mít k tak malým dětem nejblíže - rodiče by měli chtít vědět a dokázat zjistit, co jejich malé já trápí. To nikdo na emiminu asi nevyřeší. Případně se zkusit poradit u odborníka, jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10225
30.9.24 20:43
@Konys píše: Více
:palec: těžko se vcítit v tuto chvíli třeba do Ludmily…ale strašně záleží jak nám říká okolí…znám lidi, co mají v občance jméno
a v civilním životě jim říkají zcela jinak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10225
30.9.24 20:46
@Bytsamsebou píše: Více

No taky jsem překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
30.9.24 22:16

Dcera je Soňa. Od nějakých 8 let tak do 13 se chtěla postupně jmenovat Kristýna, Klára, Karolína, Šarlota, Barbora - a ještě mnoho dalších které už mi ani neutkvěly v paměti. Ale vždy to mělo návaznost na okolí - populární spolužačky, nějaké youtuberky…
V pubertě jsem ji vysvětlila, že pokud si bude chtít změnit jméno, ať počká do 18, stojí to pár stovek a musí oběhat všechny úřady, kvůli dokladům a průkazkám.
Ale jak je na střední, už po jiném jménu netouží, ale je fakt, že to bylo těch pár let na talíři každou chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
1.10.24 19:17
@evi3 píše: Více

Ono jde obecně o to, že jméno Meda byl účel - jak to teď u rodičů bývá mít něco, co jiní nemají.
Tak povedlo se to dokonale a to až tak, že to děvče to jméno nepřijímá a to až tak, že se to řeší ve škole.
Tohle už je docela vážné. Že se některé děti do určitého věku různě přejmenovávají je taky docela běžné, ale jen dotud, dokud se to neřeší až s učitelkou.

Udělat případnou změnu v 18 je dobrý tah, to se dost často právě řeší aktuální doklady.

Že se dítěti jméno Meda nemusi líbit bylo poměrně dost na snadě a zakladatelka s tím měla počítat a mít záložní plán co s tím a jestli nevoli dítěte ustojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.24 19:21

@Trojlístek za mě na jméně nezáleží. Mám poměrně normální jméno a jednu dobu jsem se představovala příjmením.
Kamarádka je Jana a dlouhou dobu si říkala Sandra, protože nechtěla být několikata Jana ve třídě.
Další kamarádka je Karolína a říkala si Anna.

• Citovat
  • Upravit
11092
1.10.24 19:33
@Anonymní píše: Více

Nemyslím, dokud se to neřeší až na půdě školy, tak je to primitivní a věkem řešitelné, přesně jak píšeš.

V okamžiku, kdy jde rodič tohle řešit do školy, tak už se bavíme o konkrétním jméně a není to Jana nebo Karolína.

Je to prostě Meda.
Obdobnou nevoli bych očekávala třeba u Adiny.
Bez ohledu na to jestli se nám ta jména
líbí nebo ne.
Záměr rodičů je jasný, odlišit se a tím pádem musí s nelibostí počítat, protože tahle jména na úrovni Jany ani Karolíny opravdu nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.24 19:43

@Trojlístek ano, kamarádka Karolína si i ve škole nechala říkat Anno.
Takze si opravdu myslím, že na jméně nezáleží, protože každý to vnímá jinak.

• Citovat
  • Upravit
11092
1.10.24 19:56
@Anonymní píše: Více

Nerozumíš mi, nebo nechceš, ale to nevadí…
nikdo ten její záměr z rodičů se školou neřešil (nepsala jsi, že by řešil) a vyšumělo to, zakladatelka to ve škole řeší a v tom spatřuji ten nejzásadnější rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10225
1.10.24 20:41
@evi3 píše: Více

Jee…měla jsem spolužačku…a pak jsem na čas to jméno vůbec nepotkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí