Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lasotka píše:
A taky mi „vadi“, ze cela jeho rodina ma rada predevsim ji, na maleho uplne kaslou. Jinak ted tady treba spala a maly triskal do steny, ja jsem ho rozhodne nenavadela, ale co mu mam rict. Manzel se rozbrecrel, ze to delam naschval a neneacham ji vyspat, ale zato maleho jsem musela pred mesicem budit o pul jedne v noci abychom pro neho zajeli do hospody, to mi taky neprijde normalni, nebo kdyz maly spi, my se hadame, tak to ho taky netizi ze rve, ale kdyz spi jeho dcera musi byt uplne ticho…nechapu to…pisu asi zmatene
Dvoulety dite jde usmernit nebo prepnout na jinou cinnost. Do hospody bych ho urcite nebudila..at si uaridi odvoz a to ze breci? Delas si srandu??
@Lasotka píše:
Ja beru to, ze ji vidi malo a chce si ji uzit, ale na druhou stranu mi u ni vadi i to, ze z neho dela „blbecka“ nevim jak jinak to napsat. Svemu novemu otci rika tati a o svem pravem otci, tedy manzelovi se vyjadruje jeho jmenem kdyz je doma a taky mi rikala, ze se tesi az bude vetsi a bude moct rozhodovat o tom, jestli tady bude jezdit nebo ne. No to je ale jejich vec, me jde jen o to, aby pravdu tedy meril stejnym metrem, treba malemu jsme na jeho prvni narozeniny nemohli nic koupit, jelikoz jsme na to opravdu nemeli, ale jeho dceri se koupilo vzdycky i kdyz nebyly penize tak si pujcil. Je mi tohle proste lito. Maly ho miluje a chce si s nim hrat, ale to je porad Davidku potom, bez za maminkou a podobne…Jinak to odrazedlo bych koupila z druhe ruky, ale manzel rekne, ze na tohle proste nemame…
Vztah jich dvou neřeš, jestli z něj dcera dělá blbečka, jak píšeš, má na tom podíl i tvůj muž a to nemalou měrou. A dárky bych řešila s předstihem a nakupovala bych pro obě děti současně, aby ho trklo, co dostane jeden a co druhý. Snad se nějak dohodnete.
@Lasotka píše:
Ja jsem mu to rikala, ale me prijde, ze to proste nechce slyset a na to biti mi rekl, ze ji to vysvetlil a ona ma rozum a pochopi to, maly rozum nema, tak proste dostane.
To ke logika…a kdyz nema rozum tak vyprask pochopi? Tohle mi rict chlap po tom co zbil batole tak mu reknu ze je idiot a az priste nepochppi co mu trrba chci rict tak dostane kopacku do hlavy…schvalne jestli to pochopi ![]()
Nedelam si srandu, normalne se rozbrecel, ze ji vzbudime, ja jsem taky teda cumela. Ja ji dle neho nemam rada, ale ona se normalne smala tomu, ze ji manzel nerekl skoro nic na to, ze syna zduchla. On mi rekne, ze jsem proti ni zaujata, kdyby se chovala normalne a nedelala naschvaly, tak nic nereknu, ale takhle? to mam nechat syna mlatit a ji vse normalne projde?
@careynka tak zase nerikam, ze maly ode me nedostane, ale po tom, co jsem videla, jak manzel dceri jen domluvil, takze vidim, ze s jednim tak a s druhym tak. uvedomila jsem si, ze asi neco neni v poradku. Nevim jestli si to maly uvedomuje a vidi, ze od dostane ona ne…me to prijde prinejmensim divne
@Lasotka píše:
Nedelam si srandu, normalne se rozbrecel, ze ji vzbudime, ja jsem taky teda cumela. Ja ji dle neho nemam rada, ale ona se normalne smala tomu, ze ji manzel nerekl skoro nic na to, ze syna zduchla. On mi rekne, ze jsem proti ni zaujata, kdyby se chovala normalne a nedelala naschvaly, tak nic nereknu, ale takhle? to mam nechat syna mlatit a ji vse normalne projde?
Tak tohle by me sraaaaloooo…ale prijde mi ze nejsi ve vztahu moc prubojna a nejste na stejny pozici. Chlap jednoi uhodil syna taky kolem cca 2 let a uplne zbytecne a ja ho zhvizdala i pred navstevou
@Lasotka píše:
@careynka tak zase nerikam, ze maly ode me nedostane, ale po tom, co jsem videla, jak manzel dceri jen domluvil, takze vidim, ze s jednim tak a s druhym tak. uvedomila jsem si, ze asi neco neni v poradku. Nevim jestli si to maly uvedomuje a vidi, ze od dostane ona ne…me to prijde prinejmensim divne
Hlavne to maly batole nema byt vubec bity..ale to je vec vychovy
@Lasotka píše:
A taky mi „vadi“, ze cela jeho rodina ma rada predevsim ji, na maleho uplne kaslou. Jinak ted tady treba spala a maly triskal do steny, ja jsem ho rozhodne nenavadela, ale co mu mam rict. Manzel se rozbrecrel, ze to delam naschval a neneacham ji vyspat, ale zato maleho jsem musela pred mesicem budit o pul jedne v nociabychom pro neho zajeli do hospody, to mi taky neprijde normalni, nebo kdyz maly spi, my se hadame, tak to ho taky netizi ze rve, ale kdyz spi jeho dcera musi byt uplne ticho…nechapu to…pisu asi zmatene
Aha, už asi začínám tušit, proč má manžel dceru z 1. manželství. To bych nevydržela, mít ty mimina 2 a pořádného chlapa žádného. A ty argumenty s bitím malého, no comment radši. Ale aspoň máš celkem zaručeno, že se dětem s předchozích vztahů věnuje a to není málo. A něco mi říká, že je k dceři až tak moc ohleduplný proto, aby to neřekla doma. Děti řeknou všechno.
Ja zas nereknu, kdyz opravdu udela neco co nema, ale kdybych mela dve deti, resila bych to s obema stejne a ne, ze jeden dostane a druhemu se jen domluvi, to podle me teda neni fer
@Takyjedna jako tim jste myslela, jestli nahodou jeho byvala taky tak nejezdila po hospodach a nedelo se tam neco podobneho jako u nas?
Tak za prvé myslím že na ní trochu žárlíš. Tvůj muž je rád že má dceru u sebe, ale to podle mě neznamená, že by měl zapomenout na syna, proč nemohou jet do Dinoparku společně
Ale co mě fakt zaráží, to že ona do syna strčí a nic, ale když jí on tak ho muž zbil, jak ty píšeš. Malej s toho víceméně ještě nemá rozum, ale 7miletá holčička ta snad už by měla vědět že do miminka se nestrká ![]()
@Lasotka Můžeš mi tykat, tady se to tak nebere. Ne, myslela jsem, že manžel ještě moc nedozrál, tak proto se rozvedli, asi. (Ale zas nechci tvrdit, že jednou nedozraje, to ne). A že je možné, že se k dceři choval asi stejně, jako te´d se chová k synovi, ale teď že mu hraje do karet, že je dcera větší a o všem doma poreferuje, tak nechce mít ani jeden malý škraloupek, v jejích očích, aby byl před ex dokonalý tatínek. Proto brečí kvůli ptákovině, (taky nechápu, proč to synovi nevysvětlil sám, proč přes tebe, není to snad jeho dítě?!) jí neokřikne a kouká na syna stejně nesmlouvavýma očima, jako to šestileté dítě. Ale je to jenom můj odhad ![]()
@Lasotka píše:
Ja jsem mu to rikala, ale me prijde, ze to proste nechce slyset a na to biti mi rekl, ze ji to vysvetlil a ona ma rozum a pochopi to, maly rozum nema, tak proste dostane.
@Lasotka Zatím sem nečetla komntáře. Dočtu potom
. hele mě příjde že na holku normoš žárlíš a on se jí přitom chce věnovat v tom krátkým čase jakej na ní má. To se rozvedli kvůli Tobě? Pokuď ano tak si třebas aj vyčítá že opustil svoje dítě
. A že jí vezme na výlety atd…to mi opravdu tak hrozný nepříjde vždyť je to jeho dítě. jediný co by mi asi vadilo je že zmlátí dvouleťáka o tom bych si s ním promluvila ale jinak bych se být tebou hodila do klidu a nedělala zbytečný scény kvůli tomu že má manžel rád svoje dítě
.
@Lasotka myslím, že mezi nevlastními sourozenci děláš dusno i ty. Jako, když dcera spí a tvůj syn mlátí do zdi a ty řekneš „co mu mám říct?“ chápu, že to manžela štve. Kdyby to bylo tvoje dítě, určitě bys ji nenechala budit a přeorientovala syna na něco jiného. Možná má manžel pocit, že jsi mírná a snaží se to jakoby vyrovnat.
Rozhodně bych mu zatrhla fyzické tresty, ale jinak bych to moc neřešila. Tvůj syn má tátu pořád, dcera jen občas ![]()