Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Žárlivost je jedna věc, ale bití malého, slzy manžela, půjčování peněz na dárky dcery a tím vlastně rozdílný přístup k obdarovávání dětí, by se mi nelíbila a řešila bych to velmi rázně.
Na mě to působí tak, že manžel má výčitky svědomí, že rozbil rodinu a chce se dceři zavděčit a ukázat jí, že se nemusí obávat, že bude mít raději nové dítě. Ale tohle není ta správná cesta ![]()
Kdybych vedela, ze me tady nekdo zna, nebo by to cetl nekdo znamy, tak bych to sem urcite nepsala, jen at si nemyslite, ze se chci nejak pomstit nebo udelat z manzela blazna. zajimaly me nazory a jsem rada, ze si nemyslim sama, ze je opravdu nespravedlivy…doma s dcerou dneska nespi, jeli pry k babicce, ted kdyz jeho dcera spi tak se odreagovava v hospode…kdybych ja tak mohla nekdy vypnout…
Prijde mi, ze jste dite privedli do nezraleho vztahu a manzel stale neni smireny s rozvodem. Je tezke zit s partnerem, ktery ma minulost a hlavne deti. Casto rodice rozvodem „zmagori“ a midto aby se snazili diteti udrzet podminky co nejvic ve stejnych kolejich, tak se uchyli k rozmazlovani nebo naopak si na diteti vybiji zlost. Tvuj muz se snazi rozpad rodiny kompenzovat darky, dokazovat si, jak skvely je rodic a misto toho jde videt, jak s nim dcera manipuluje, moc dobre vi, ze kdyz bude delat, ze s nim nechce byt, tak dostane vic darku, vic zabavy…
Ja osobni zkusenost mam z pozice tveho syna, nas tata teda nikdy moc rozdily nedelal, krome jedne nevl. sestry, ktera rozvod neustala a zacla fetovat, po letech se dostala ze dna a tata ji zacal drahymi darky vynahrazovat minulost, ale uz jsme dospwli, nas zbytek sourozencu mame rodiny, vydelavame, tak uz to tak neresime, nicmene si z detstvi pamatuji par okamziku, kdy se mama rozcilovala, ze tata neco dela pro byvalou manzelku a det a akorat se pohadali a nikam to nevedlo, postupem casu mama tyhle veci prestala řešit a udelala nejlip.
U vas bych vyresila hlavne to chovani k synovi. Ne v porovnani s vychovou dcery, ale tak, jak si myslis ty, ze je adekcvatni vychovavat dvoulete dite.
No já si myslím, že je od něj pěkné, že se stará i o dceru z minulého manželství, ale kdyby můj chlap dělal mezi děckama rozdíly, tak by letěl
Ono i záleží, jestli se věnuje i synovi tak důkladně jako dceři, když jste sami 3, i když o tom pochybuji po přečtení diskuze, takže já bych mu dala nůž na krk. Upřímně, o takového chlapa, bych si ani kolo nepřela, ale to už je na zakladatelce ![]()
@Lasotka píše:
Ja jsem mu to rikala, ale me prijde, ze to proste nechce slyset a na to biti mi rekl, ze ji to vysvetlil a ona ma rozum a pochopi to, maly rozum nema, tak proste dostane.
no tohle mi nepřijde zrovna v pořádku ![]()
No, chlap, který má ženu na MD a jde simulovat na neschopenku, protože „se mu nechce dělat“ je terno. To se pak těžko divit, že nemá pětistovku na odrážedlo. ![]()
Od manzela mi prisla odezva, ze posila zadost o rozvod. Jinak vcera sedel v hospode s mym brachou, na pivo asi ma, ale na odrazedlo pro syna bohuzel…
@Lasotka píše:
Od manzela mi prisla odezva, ze posila zadost o rozvod. Jinak vcera sedel v hospode s mym brachou, na pivo asi ma, ale na odrazedlo pro syna bohuzel…
takže problém je hlubší. Tak to mě mrzí, otázkou je, jestli ti nebude časem bez něj lépe.
@Lasotka píše:
A sakra
To jako myslí vážně?
No popravde tomu jeste porad nemuzu uverit, nechal me v byte, ktery plati on, ale nic si neodnesl, krome moji nabijecky na mobil…nevim co ted delat, az mi to poradne dojde tak to zacnu resit, nebo az mi prijde dopis od soudu? zaskocilo me to, takze opravdu nevim…tady vidim, ze jeho dcera byla prednejsi nez ja i syn…
Jo a navíc jsem se dozvěděla, že manžel svoji mamce řekl, že o jeho dceři mluvím jako o malé čupce a jeho teta řekla, že jsem mrcha, protože chci po manželovi ať svou dceru trestá stejně jako syna…
@Lasotka píše:
No popravde tomu jeste porad nemuzu uverit, nechal me v byte, ktery plati on, ale nic si neodnesl, krome moji nabijecky na mobil…nevim co ted delat, az mi to poradne dojde tak to zacnu resit, nebo az mi prijde dopis od soudu? zaskocilo me to, takze opravdu nevim…tady vidim, ze jeho dcera byla prednejsi nez ja i syn…
Nic nikam neposílá. To jsou jen řeči u piva. Nic teď neřeš. Jen mu řekni, že konečně se váš syn bude mít stejně dobře jako jeho dcera až ho bude mít na víkend. A nebijte toho kluka ani jeden. Děti si na bití zvyknou a budou to dělat také.
@Lasotka píše:
Jo a navíc jsem se dozvěděla, že manžel svoji mamce řekl, že o jeho dceři mluvím jako o malé čupce a jeho teta řekla, že jsem mrcha, protože chci po manželovi ať svou dceru trestá stejně jako syna…
Bude tě všude pomlouvat. Na to se připrav. Kdyby měla teta rozum tak mu řekne, že děti se bít nemají a ne že ho bude podporovat.