DCERY vs MATKY aneb JAK TO MÁTE VY?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1703
23.11.13 11:38
@Kobliha51 píše:
Myslím, že se děvče matky bojí. Jinak už by si to zařídila dávno. Všechny děti by měly v 18 dostávat alimenty na svůj účet. Ale matka to odmítá a asi ví proč.

to sice je pravda, ale pak by musela dostat alimenty i od matky a z toho zpětně matce přispívat na domácnost, protože alimenty se pak považují za příjem dítěte, jestli se nemýlím. Navíc alimenty pro matku na dítě, je poměrná část péče otce, takže pak bude co, dcera si nechá alimenty od otce jako kapesný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41424
@AniNevim píše:
ja hlavne nechapu, jak bys prezila v uplne rodine, kde by nebyly nikomu vymerene alimenty a ty bys nemela na co si delat naroky…
bud si sedim na vedeni, ale naprosto nechapu…
za studia zrejme platis proto, ze nejsi dost pilna…
vydelas mesicne jen 1000,– ze stejneho duvodu…
matka zrejme ma kecy, protoze zrejme take nenabehnes pomoct ji v domacnosti, protoze kdybys chodila aspon pravidelne nakoupit, tak by se ti ruka nezvedla psat ve stejnem duchu jak pises…
ano, jsem tvrda a boli me to i za tebe… matka by mela byt trochu citlivejsi a rict ti laskave „Dcerunko, nemohla bys ve svych 23 letech zvednout svuj zadecek a pomoct mi?“ at uz uklidit, nakoupit, uvarit nebo financne. Jsou domaci prace, ktere pri vetsi pili hodi i 5.000,– mesicne…
ale opet jsme u te pile, pracovitosti nebo jak to nazvat…
Jeste bych chtela rict, ze mate divnou vysku, ze tam nevisi spousta inzeratu s brigadou pro studenty, primo v oboru, kde se pak muzou zachytit. Pokud opravdu tam nevisi takove inzeraty, zajdi na jinou skolu, projdi nastenky, zajdi za vedoucim BP, kterou zrejme uz pises, a zeptej se o moznostech uplatneni. Kazda vyska spolupracuje s podniky, znaji lidi v praxi, mohou dat doporuceni. Nerikam, ze ti nekdo dohodi teply flek, ale pod lezici kamen voda netece.
:palec: jj, přesně. Prostě kdo chce, cestu si najde…kdo ne, bude hledat výmluvy. Jen teď přemýšlím, jestli to zakladatelce dojde, nebo se raději přestěhuje k přítelovým rodičům a začne to na novo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
@Bábrdl píše:
No, jestli si slečna myslí, že si bude pohodlně žít a stylově se oblékat z pěti tisíc, tak ji čeká srážka s realitou. :zed:

To si určitě nemyslí. Zvlášť když doposud žila jak žebrák a pět tisíc určitě ještě v ruce nikdy neměla. Nepodceňovala bych ji. A ani myslím nic v tomhle stylu nepsala. Už když jsem byla já mladá se říkalo, že ti mladí chtějí všechno hned a podobné kecy. I teď se to říká a lidé by neměli zapomínat, že byli také mladí a jaké měli pocity. I tak mohou lépe pochopit dnešní mládež. Prostě každá doba je jiná a myslím si, že právě pro mladé lidí je dnešní doba hodně těžká.

• Citovat
  • Upravit
41424
23.11.13 11:39
@Jitka1976 píše:
Pak, pokud opravdu odejdeš, můžeš přes soud požádat o vyměření výživného od matky…soud by měl (asi) vyměřit stejné výživné jako u otce, tedy 2.500Kč…

Nemusí to být stejné, záleží na matčiných příjmech a výdajích…navíc má ještě další vyživovací povinnost vůči mladší dceři, takže kdo ví jak by to u soudu spočítali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.13 11:41

Stejně je to zvláštní. Kolik holek tady na emimi bojuje s penězi, ale říká si, že dítě ocení i to, co pro ně dělá… A pak se třeba dočkají výčitek - proč nejsem jedináček, proč nemám značkové hadry, ty máš povinnost zajistit mi ve 23 pohodlný život, třídenní víkendy, prodlužování si vešjšky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.11.13 11:42
@Keyllah píše: :palec: jj, přesně. Prostě kdo chce, cestu si najde…kdo ne, bude hledat výmluvy. Jen teď přemýšlím, jestli to zakladatelce dojde, nebo se raději přestěhuje k přítelovým rodičům a začne to na novo…

myslim, ze B je spravne. Mozna i proto s pritelem tak dlouho hledaji bydleni, ze pritel cuje, ze je to ten typ, co ma jen prava, zadne povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41424
23.11.13 11:43
@Kobliha51 píše:
To si určitě nemyslí. Zvlášť když doposud žila jak žebrák a pět tisíc určitě ještě v ruce nikdy neměla. Nepodceňovala bych ji. A ani myslím nic v tomhle stylu nepsala. Už když jsem byla já mladá se říkalo, že ti mladí chtějí všechno hned a podobné kecy. I teď se to říká a lidé by neměli zapomínat, že byli také mladí a jaké měli pocity. I tak mohou lépe pochopit dnešní mládež. Prostě každá doba je jiná a myslím si, že právě pro mladé lidí je dnešní doba hodně těžká.

Promiň, ale po tom všem co tu zaznělo, se chce zakladatelka odstěhovat k přítelovým rodičům…aby se o ni starali? Nevím, přijde mi, že by se měla o sebe začít starat hlavně ona sama a ne hledat, kdo se postará. Přeci jen už je dospělá a nezlob se na mě, ale mnohé mladé maminky zde, kterým ještě nebylo ani dvacet mi přijdou daleko zodpovědnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.13 11:43
@Kobliha51 píše:
To si určitě nemyslí. Zvlášť když doposud žila jak žebrák a pět tisíc určitě ještě v ruce nikdy neměla. Nepodceňovala bych ji. A ani myslím nic v tomhle stylu nepsala. Už když jsem byla já mladá se říkalo, že ti mladí chtějí všechno hned a podobné kecy. I teď se to říká a lidé by neměli zapomínat, že byli také mladí a jaké měli pocity. I tak mohou lépe pochopit dnešní mládež. Prostě každá doba je jiná a myslím si, že právě pro mladé lidí je dnešní doba hodně těžká.

Ale myslí. Píše, jak by to bylo bezvadné, kdyby měla alíky od mámy, táty a svůj výdělek (což není ani tisíckovka).

Ty ses prostě pasovala do role bojovnice za Popelku, která je ve skutečnosti pěkně vyčůraná slečinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
23.11.13 11:44
@romype píše:
to je ale vždycky problém u takových diskusí, slyšíme zde jenom jednu stranu, možná, že kdybych si poslechly druhou, divily by jsme se a nebo možná taky ne. Jen by mě zajímalo, co zakladatelka dělá v době velkých prázdnin, a jakým způsobem se zapojuje do chodu domácnosti(vaření, úklid, apod.) :think: a jaký má celkový měsíční náklady na svojí osobu - jídlo, oblečení, drogerie, léky, doprava do školy, školní pomůcky atd.? Levné to asi nebude.

na můj dotaz taky neodpověděla jak se podílí na chodu domácnosti a kolik asi tak činí měsíční náklady zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
23.11.13 11:46
@Keyllah píše:
Nemusí to být stejné, záleží na matčiných příjmech a výdajích…navíc má ještě další vyživovací povinnost vůči mladší dceři, takže kdo ví jak by to u soudu spočítali…

To je fakt…může to být méně… :think:

• Citovat
  • Upravit
16986
23.11.13 11:46

Jeste jednou si dovolim byt hodne tvrda:
Anonymni, pri tvem rozvrhu bys mohla uplne normalne chodit 5× v tydnu na nocni, pak do skoly a ve dvou volnych dnech se plnohodnotne ucit. Mela bys cely „dospely“ plat a byla bys naprosto nezavisla. Mozna tvoje matka to vidi stejne a proto se s ni nemate sanci domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41424
23.11.13 11:47
@AniNevim píše:
myslim, ze B je spravne. Mozna i proto s pritelem tak dlouho hledaji bydleni, ze pritel cuje, ze je to ten typ, co ma jen prava, zadne povinnosti.

Teda já už bych byla dávno odstěhovaná, studovala dálkově a snažila se co nejvíc pracovat (po večerech, noční, víkendy)…ale asi jsme každá jiná. Vím, co to moji maminku samoživitelku stálo. Já chodila od 15 let každé léto na brigádu (za dva měsíce cca 10.000,–Kč čistého), pak roznášela noviny, při škole dělala noční na recepci, doplňovala zboží…a to vše při denním studiu, takže trošku nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.13 11:47
@Keyllah píše:
Promiň, ale po tom všem co tu zaznělo, se chce zakladatelka odstěhovat k přítelovým rodičům…aby se o ni starali? Nevím, přijde mi, že by se měla o sebe začít starat hlavně ona sama a ne hledat, kdo se postará. Přeci jen už je dospělá a nezlob se na mě, ale mnohé mladé maminky zde, kterým ještě nebylo ani dvacet mi přijdou daleko zodpovědnější.

Ale ti ji na rozdíl od matky mají rááádi, určitě ji budou sponzorovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.13 11:49
@SussieS píše:
2500 + ta tvoje tisícovka z brigády? Opravdu máš pocit, že by ti to stačilo? Holka ty jsi snad spadla z višně!! Evidentně vůbec nemáš představu… Mně prosím není ještě ani 21 let, studuju, a v životě by mě nenapadlo se vyjadřovat o svých rodičích, kteří mě živí, tak, jak se vyjadřuješ ty o své matce! Jsem vděčná za to, že vůbec můžu studovat, i když peněz u nás nikdy nebylo, že mi naši platí nájem v místa studia, že si můžu přijet na víkend k rodičům, když chci, mamka mi uvaří, připraví něco s sebou, dá nějakou korunu… ale hanba by mě fackovala chtít od ní peníze na oblečení!!! :pocitac: :pocitac:

Nejsem idiot, nenapsala jsem, že jenom z těch 5tisíc vyžiju sama, samozřejmě s pomocí od přítele počítám. Mou matku neznáš a já jsem tady o ní neřekla nic sprostého. Tobě rodiče platí nájem a studium, dojedeš o víkendu domů a máš navařeno, něco ti dá.. já si vařím a pro ségru sama, prachy mi odmítá dát a o něčem na přilepšnou si můžu nechat akorát zdát. Tak mi pak říkej, jak se o své matce vyjadřuju. Tak, jak si myslím, že zaslouží.

• Citovat
  • Upravit
41424
23.11.13 11:51
@Bábrdl píše:
Ale ti ji na rozdíl od matky mají rááádi, určitě ji budou sponzorovat :mrgreen:

Kdyby ji bylo 18 let tak možná s přivřením obou očí chápu, ale ve 23letech? Stále si myslí, že na ni někde čekají s otevřenou náručí?? Dnešní doba je zlá, člověk se musí sakra otáčet, makat a dřít…a pak od vlastního dítěte uslyší, jakto že si dovolí jít na nehty :-((

Příspěvek upraven 23.11.13 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová