Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nejhorší je když pak stojíte mezi 12-13 u okna a přemýšlíte jestli máte skočit nebo ne, protože nevíte, jestli nemůžete být těhotná s dedkem… Tohle moje dítě nikdy nesmí zažít a nezazije, protože si to ohlidam
To je strašný tohle číst… Ale je dobře, že to píšeš, tohle si fakt nikdo, kdo nezažil neumí představit… A proto se asi najdou i ti, co to více nebo méně zlehčují.
@Jemako no přece domluvou. Vysvětlil by mu, že je to fuj a že se to nesmí, a jestli to udělá zase, tak - nevím, dostane děda na holou? Asi. Prostě zustane to v rodině. I kdyby to bylo promlčené, rozhodně bych to na policii řekla. A rozhodně bych vyhlásila v rodině, ať s ním nenechávají děti. Protože už by nebyl muj milovaný otec.
@Pidulka1991 píše:
Jenže si napsal, že by si nechtěl vidět svého rodiče ve vězení, ale zamysli se nad tím, jak by mohlo dopadnout tvoje dítě, kdyby nevidělo trest pro toho, kdo mu tak ublížil.
hmmm, ted jsi me privedla k zamysleni, sestra zakladatelky cely zivot trpi tim ze ji blizci hodili pres palubu, matka, otec… zacinam mit velke obavy o ni po takovehle hadce, je dost dobre mozny ze po tomhle je holka uplne ostrihne a utece ci provede nejakou jeste horsi blbost, urcite to neni dobry…
@jednoslunicko Hlavně aby se to nedozvěděli sousedí, že? Ještě by si o nás mysleli, že nejsme slušná rodina. Mravnost nade vše.
@Premek_Orac On se asi jegous fakt zbláznil. Vedle by zabíjel každého rusa, každého ať je kde chce, protože vojáci znásilňují děti, a tady najednou, když je to děda, tak uklouznul a furt to bude milovaný tatínek? Bych se na něj nemohla ani podívat. Jen si to představím.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potrebuju se s toho trochu vypsat, moje sestra bydlí stále u rodičů, udělala nějaký “ problém “ ve skratce, dosel k nim domu pan, s tím, že dluží na kontokorentu spoustu peněz, a pokud to nebude řešit, tak to půjde soudně, jenže tohle vše viděl náš deda.
Druhy den to děda řekl nasemu otci, a ten následně naletel na mou sestru, ze má strach o dům, co to má znamenat dluhy atd. Trosku ji napsal u fyzicky, ( nechci tu hrát chudinku, zasloužila si to o tom žádná )
Jenže v te strašné hádce jsem tam došla ja, a bylo to silene, sestra měla panický záchvat a začala tam tvrdit ze má trauma od dětství ať si hledí dedek” svého, ze když byla mala ( napisu to slusne ) strkal ji penis do úst atd.. jsem s toho teď úplně na mrtvici, nemůžu to dostat z hlavy, pak jsem se ptala mamky a je to prej pravda ze když byla mala byl takový incident u nas, sla za nim do sklepa a on tam před ni vytahoval to a tak.. bylo to nejspíš tajemství ani sestra mi to nikdy neřekla, a je to pravda. Otec v te hádce řekl “ co tady vytahujes staré věci” …
Jsem s toho úplně na nic nemůžu to vůbec dostat z hlavy….nedokážu si představit dedu teď vídat, je mi hnusně a nechutně ze se zrovna u nas něco takového stalo nikdy by mě to nenapadlo ani v nejhorším snu…..
zakladatelko, ted me napadlo, jsi v kontaktu se sestrou po teto hadce?
pokud tvoje sestra ma cely zivot pocit ze ji rodice hodili dedkovi napospas (coz podle vseho se stalo kdyz vedeli a neresili a tvoje sestra to nema zpracovane kdyz to v te hadce vytahla), je mozne ze po teto hadce vase rodice odepise uplne a „utece“… bud ji ted oporou… musi se citit opravdu opustene a muze delat i zkraty, proste cokoliv
i kdyz ten uvodni prispevek ctu uz po nekolikate a ted v tom pro zmenu vidim ze vas deda zneuzival i vasi matku (je to jeji otec?), no pro me to neni uplne prehledne napsane, omlouvam se
@Anonymní píše:
Nejhorší je když pak stojíte mezi 12-13 u okna a přemýšlíte jestli máte skočit nebo ne, protože nevíte, jestli nemůžete být těhotná s dedkem… Tohle moje dítě nikdy nesmí zažít a nezazije, protože si to ohlidam
tvoje dite to nezazije protoze ma jine rodice ![]()
tak pro tebe slunecnicko, pecuj o sebe, zaslouzis si to, zivot bez stazeneho zaludku a nocnich mur, moc ti to preju ![]()
@maminaAJ děkuji, mě to úplně vehnalo slzy do očí, tobě přeji také jen to nejlepší ![]()
Jinak pro zakladatelku, zkusila bych vše se sestrou probrat a promluvit si s ni, a pokusit se vymyslet jak ji pomoci a dostat ji co nejrychleji od nich, než to bude ještě horsi
@Anna766 píše:
Vím že dějí. A je mi to líto. A chápu že některým „dědečkům“ se na hrob kytky nenosí.
Moc ti preju ať máš už jen dobrý život.
Trochu mimo téma, ale tohle je přesně důvod, proč jsem skončila s projektem Ježíškova vnoučata, na jedné fotce jsem uviděla rozesmátého dědka, který zneužíval celé dětství moji kamarádku, samozřejmě „co by tomu řekli lidi“ a tutlalo se ![]()
@dicentra píše:
Trochu mimo téma, ale tohle je přesně důvod, proč jsem skončila s projektem Ježíškova vnoučata, na jedné fotce jsem uviděla rozesmátého dědka, který zneužíval celé dětství moji kamarádku, samozřejmě „co by tomu řekli lidi“ a tutlalo se
A pak se diví že je v důchoďáku sám a nikdo za ním nechodí.
@Anna766 píše:
A pak se diví že je v důchoďáku sám a nikdo za ním nechodí.
Přesně a proto jsem se stala zcela odolnou vůči těmhle srdceryvným příběhům, jak se na chudáčka dědečka vykašlala celá rodina ![]()
@jege píše:
Tu inzultaci bych pochopil, ale fakt bys na svého otce zavolala policii? Dostala ho tak třeba do vězení a dítěti zajistila opakovaní traumatu výslechy a prohlídkami?U cizího bych podobný postup možná chápal, ale u vlastní rodiny bych se to asi snažil vyřešit nějakým šetrnějším způsobem.
A ne snad? Kdyz chlap mlati manzelku, taky si nema delat trauma a volat policajty? Kdyz kdokoliv zneuziva dite, okamzite bych sla na policii a bylo by mi jedno v jakem pribuzemskem vztahu osoba je.
@dicentra píše:
Trochu mimo téma, ale tohle je přesně důvod, proč jsem skončila s projektem Ježíškova vnoučata, na jedné fotce jsem uviděla rozesmátého dědka, který zneužíval celé dětství moji kamarádku, samozřejmě „co by tomu řekli lidi“ a tutlalo se
No ty v.le, tak to je silne kafe…Jinak samozrejme ne kazdy opusteny dedecek a babicka si to nezaslouzi.(tu samotu)