Dědictví a odměna notáři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101759
10.3.12 23:07

Jojo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.7.13 12:28

Dědictví-notářský poplatek

24.3.2013 mi zemřel manžel. Napsal závěť, ve které jeho majetek se má dělit na 1/3 mezi manželku, vlastního syna a syna manželky.
Měl byt ve vlastnictví s manželkou, získaný odkupem od obec. úřadu a chalupu jako dědictví po svých rodičů, jejíž 1/2 daroval za života své manželce.
Bude se platit dědfická daň z celého bytu, a z celé chalupy. Nebo jen z poloviny chalupy, protože 1/2 je darovaná již za života manželce?
Syn manželky bude ještě platit dědickou daň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.17 13:16

Ahoj, ráda bych se Vás zeptala na odměnu notáři. Přišel mi dopis předvolání ve věci pozůstalosti.. Jsme 3 dědicové v dopise bylo napsáno, že si mám vzít částku 3.500 Kč, chci se zeptat tu částku budu platit jen já, nebo to bude dohromady? :think: a ještě jedna otázka, dopis od notáře přišel je mě a bratrovi nic nepřišlo, což mi přijde divné :think: Závěť určitě nebyla.

• Citovat
  • Upravit
3503
23.4.17 13:28

Odměna notáři vychází z hodnoty dědictví a je to částka pro všechny dědice dohromady. Máš ji mít u sebe celou, protože se některý dědic může zříct svého dědictví apod. Dopis obdrží každý dědic. Bratrovi třeba leží na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.4.17 14:34

Mě už přišel dopis před 14 dni a v úterý 25.4 jdu k notářovi, a kdyby to měl na poště tak mu musi přece přijít lístek aby si to vyzvedl.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
23.4.17 15:43

@mili88 A je dědicem? V tom případě na notářství zavolej. Oznámení o zásilce se mohlo ztratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.4.17 16:02

Ano je dědicem… každopádně tam jdu v úterý tak se mohu zeptat osobně..jinak jsem se chtěla ještě zeptat, pokud už přišlo předvolání tak to znamená, že bylo posouzení majetku? A bude následovat rozdělení majetku mezi dědici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
23.4.17 17:04

@mili88 Když už určili odměnu notáři, tak jde o rozdělení dědictví. Když tam bratr nebude, tak se projednání odloží. Musí se zúčastnit všichni dědicové. Ještě můžeš zavolat na poštu, zda tam dopis neleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.4.17 18:52

Děkuji moc za odpovědi ☺ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie