Dědictví a pohled z druhé strany

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2922
27.7.25 21:44

Toxic si spíš ty a to dost. Fandím ségře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
27.7.25 21:51
@Anonymní píše: Více

To asi nikdo neříká, ale je fakt starání a starání. Sestřenka dostala od babičky barák, s tím že tam dožije. Sestřenka barák opravila, zlepšila babičce bydlení, babička dožila díky tomu doma. Já jsem byla ráda, že po nás nic nechce a barák ať si nechá. Další část rodiny řešila, že dostala tolik a tolik a oni chudáci nemají nic. Ale starat se nechtělo nikomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.25 21:52

Právo má, ale je to morální?

• Citovat
  • Upravit
612
28.7.25 01:21

Ty si pekne manipulatívna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21553
28.7.25 08:38

Predstav si, ze by se ségra zamilovala a odstěhovala se ještě dál nez ty. Starala by ses ty, protože jsi blíž?
Máš samé vtipné argumenty. Třeba ze musíš zdědit chatu, protože k ní máš citový vztah. V tom případě mam citový vztah k penězům a dup dup nožičkou všechny zdědím já. Ostatní by to rozfofrovali. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.25 09:42

@malákráličice mně přijde nejvtipnější, jezdíme 2× za měsíc a víc to nejde, protože jsem introvert.

• Citovat
  • Upravit
8703
28.7.25 10:02

TĚŽKÝ introvert :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25014
28.7.25 10:14

:zed: dej tohle přečíst vašim, pak bude celkem dost možné, že nedostaneš nic!! :poblion: ty těžký introverte.

Můžou tu být ještě třicet let, takže se uklidni, co zde předvádíš je fakt nechutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
28.7.25 13:45

proč ze sebe děláš oběť, když tady jsi ty ta, která zdědí dům s pozemkem, pole a parcelu :zed: můj bratr se stará, naši na něj napsali dům a na mě stavební parcelu. Chudák tvoje sestra - vážně pro sebe potřebuješ i to pole a další parcelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.25 14:41

Mě už zemřeli oba rodiče, dva roky po sobě, takže nejdřív proběhlo řízení po tátovi a poté i po mamce. Mám jednoho bratra. Žije ve stejném městě, já jsem vzdálená 300 km.
U každého dědičského řízení jsme se domluvili.
Není to na korunu přesně, ale chtěli jsme aby bylo co nejmíň nemovitostí vlastněno na půl, vlastně ani nevím, jestli získal víc on, nebo já. A ani to neřeším.

Napůl máme jenom velký byt po rodičích, do kterého by se brácha přestěhoval v případě, že už nebudou zvládat dům. Zatím se pronajímá.
Jemu zůstal starý dům po jedné babičce a velká zahrada u domu, nějaké podíly 1/něco na pozemcích po pra-pra-pra, které už jsme nechtěli dělit.
Mně zůstal jeden pozemek, kde jsem jediným vlastníkem a půlka bytu po druhé babičce (druhou půlku má teta).
Svojí půlku jsem pak prodala sestřence (za cenu uvedenou v rozhodnutí), aby až se teta pomine, mohla s bytem naložit jak chce.

V podstatě já jsem byla ta, která se o rodiče „nestarala“, na druhou stranu bratrovi rodiče hodně pomohli s dětmi. Ta vzdálenost má klady i zápory, to tak je :nevim:.

Nikdy jsme si s bratrem ani se švagrovou nic nevyčetli, máme se rádi, navzájem se navštěvujeme.

Jsem šťastná, že je to tak, jak je.

E.

• Citovat
  • Upravit
11
28.7.25 15:51

Tak když se tak o tu chalupu bojíš, tak ji teď od maminky kup.Bude Tvoje a nebudeš se muset bát, že se na Tebe nedostane. Maminka si bude moci v důchodu užívat hotovost, případně si zaplatit péči, kterou Ty jí nebudeš moci poskytovat. A když už tedy teď řešíš dědictví- do dědictví přijdou peníze, které se lépe dělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.7.25 18:50
@Ostrva píše: Více

Jakože by pak ségra shrabla zakladatelciny prachy, no to snad neeee. Ta chata může bejt zdarma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
28.7.25 19:01

Vy jste asi tak trochu dramatická celá rodina ne? Tohle by se mi teda taky nelíbilo, měla bys to sestře finančně kompenzovat, vzít si půjčku. Ono se to hezky říká, že by ses starala, kdybys byla blíž…tak se přestěhujte a můžeš se ségrou o péči o rodiče rozdělit…
Jdu dočíst… Jsem zvědavá jakým směrem se diskuze ubírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
28.7.25 19:07

Víc návštěv bys nezvládla, ale kdybys blíž, tak by ses starala? No nemyslím si, že péče o rodiče by byla nějaká tvoje priorita. Nakonec to oddře ségra a ještě na ni uděláte dlouhej nos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
28.7.25 19:14

Dědictví není nároková část. Rodiče nejsou nijak povinní zanechat po sobě jakékoliv dědictví. Ty to máš v hlavě fest pomotaný a vych. caná jsi jak díra do sněhuláka… Hamižná sestra, to jsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová