Definujte mi domácí násilí

Anonymní
18.12.23 13:59

Definujte mi domácí násilí

Můj přítel není typ, co by se napil a v opilosti mě zbil. Nepatří k těm, kteří svoji holku zmlátím, protože neumyla nádobí. A proto jsem zmatená. Nevím, jestli se u nás doma odehrává něco jako domácí násilí. Proto mi řeknete, zda přehráním, či ne. Vždy když si stěžuju na bolest jakékoli části těla, do které mě praštil/hrubě zmáčknul, řekne, že jsem citlivka a že to přehráním.
K věci. U nás doma to funguje tak, že přítel třeba ze srandy dává facky (v rámci nějakého pošťuchování) a když mu jí oplatky nazpátek, dostanu takovou facku, že sem v šoku, nebo mě třeba chytne do kravaty, pod krkem, schodí na zem. Jakmile se začnu ozývat s tím, že mě teď fyzicky ublížil a že tohle chlap nedělá, má na mě pivku - vždyť ja mu přece taky dala facku (rozhodně ne takovou jako on následně mě).
Nebo když se hádáme. Vždy se hádám slovně, on taky prvních par minut, pak vybouchne a uhodí mě - vždy se dostane do takového amoku, kdy o sobě proste neví (5 vteřin) a pak se probere a pusti mě - sám řekl, že má amok, ale pak že je mu to lito.
Já nevím, chápu, že se hádám, že můžu být nepříjemná, ale podle mě násilí do hádek přece nepatří.
Není to věc ojedinělá, je to věc na denním poradku - neuplyne týden bez nějakého násilí.
Ať už je to hlava, noha, krk, vždy mám spis jen bolesti, ale nikdy nejde vidět stopa po modřině - což mě vybízí k myšlence, že to vážně můžu přehánět - není viditelné zranění, není násilí.
Kolik květin, omluv už mi od něj přišlo, nepočítám.
Je to začarovaný kruh…. Jsem oběť, nebo královna dramatu?
Jak říká přítel - ja tě uhodím, protože to ty si byla nepříjemná, ty si na mě byla hnusná, ty si mi taky dala ránu - ano, uznávám, ale myslím, že zpáteční rána by měla odpovídat té předchozí, ne že druhého člověka sejme.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20885
18.12.23 14:03

Tvl on ji řeže jak žito a ona se fakt ptá, jestli je to domácí násilí.

A ne, není nutné čekat na to, až máš zlomeniny a zprávu od lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
18.12.23 14:04

Ty seš teda hodně vodolná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13849
18.12.23 14:07

Podívej se tady. Každopádně to násilí je, co by to mohlo jiného být?
 https://13hrichurodicovstvi.cz/…cim-nasilim/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
18.12.23 14:08

Ano, je to domácí násilí. Chlap se jen vymlouvá. Být Tebou, odejdu, lepší to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
18.12.23 14:08

A říká se „Ženu ani květinou neuhodíš.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
18.12.23 14:11

Podle popisu to vypadá, ze on mláti ji, protože je to agresivní hulvát a násilník. Proc fackuje ona jeho to nevím, třeba je ona taky agresivní buranka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22876
18.12.23 14:14

Ano, je to domácí násilí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
18.12.23 14:15

Si oběť násilí a nemáš na to reálný pohled. Utíkej.

• Citovat
  • Upravit
563
18.12.23 14:19

Ano toto je domácí násilí jak z učebnice. To že nemáš modřiny nebo viditelné rány neznamená nic. Někteří nasilnici to umí tak, aby to nebylo vidět. Navíc ten tvůj se háji tím, že tys uhodila první. Není to v domácím násilí žádný amatér. Nejsi podle mě jeho první oběť. Odejdi od něj dřív, než to bude velmi problematické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
18.12.23 14:23

Do vztahu fyzický napadání nepatří. Já kdysi ztratila tři roky s násilnickým de. bilem a následky mám i po dvaceti letech. Přeber si to, jak chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
18.12.23 14:35

Někdy si tady při čtení témat připadám jak u chocholouška. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
18.12.23 14:48
@the.last.trial píše:
Ty seš teda hodně vodolná.

Až bych řekl, že hloupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.12.23 14:50

Pokud nejsi troll - a pochybuji o tom, protože snad jsi schopna pochopit, ze žádné fyzické napadeni nema ve vztahu co dělat - tak by mne zajímalo, proč ze to s nim tedy jsi? Denní hádky, ty nepříjemná, on agresivní. Vám oběma se uleví bez toho druhého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.12.23 14:56

Násilí to je, ale ty taky asi nebudeš úplně normální, když se fackujete navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí