Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla jsem vztah 2,5letý, který byl hroznej úlet a lituju, že jsem to neukončila dřív. Pak půlroční, kdy to bylo fajn, ale něco mi chybělo. A teď jsem skoro 3 roky, spokojená, čekáme dítě a nedávno jsme se vzali.
Pak je tady případ třeba mých rodičů.
Seznámili se a začali spolu chodit v 17 (ještě k tomu vztah na dálku, kdy si psali dopisy), ve 20 se vzali a jsou spolu šťastní a spokojení do teď.
Klidně se může stát, že se pár rozejde po x letech, protože zjistí, že jsou už spíš jen přátelé než partneři a jsou spolu jen ze zvyku, že si nechybí, když se nějaký čas nevidí. Nebo se neshodnou na společné vidině do budoucna. Nebo jednomu nebo druhýmu začne chybět, že se v mládí dost nevybouřil..
Určitě se tím netrap, hlavně buď spokojená, šťastná a třeba zrovna vám to vyjde. Na vztahu musí chtít pracovat hlavně oba. ![]()
Vyjít to může- příkladem je moje žena, se kterou mám dceru. Byli jsme spolu čtrnáct let- ale rozdělila nás její tragická smrt. Moje první láska trvala něco málo přes tři měsíce.
A jak se definuje první láska? Protože jsem byla zamilovaná asi do dvou kluků, ale vztah jsem s nima neměla, pak jsem poznala manžela, byl první se kterým jsem měla vztah a mám ho do dnes už 10 let ![]()
@Pluschball píše:
A jak se definuje první láska? Protože jsem byla zamilovaná asi do dvou kluků, ale vztah jsem s nima neměla, pak jsem poznala manžela, byl první se kterým jsem měla vztah a mám ho do dnes už 10 let
Já to beru jako první opětované city, vztah. Ne jednostranná zamilovanost. To jsem měla každou chvíli od 12 jiný objekt, někdy i víc. Ale skutečnou první lásku a vztah až těsně před 18.
No s manželem jsme spolu 12 let, z toho sedm roků manželé. Byl moje první vážná známost. ![]()
@andelka83 a když jsem s tím objektem spala, ale neměla vztah, tak se to počítá nebo ne? ![]()
Můj první vztah trval bez tří měsíců 5 let.. zpětně lituju, že jsem to neukončila dřív. Stálo to za prd už po dvou letech. Nejhezčí roky jsem zahodila s deb.lem. No co už, chybama se člověk učí. Ale znám páry kterým to vyšlo (respektive jsou zatím spolu).
Zatim porad spolu, od 15cti letos to bylo 11 let ![]()
Ja jsem tyhle „hlouposti“ nikdy neresila. Proste na vztahu pracuju a neberu ho jako samozrejmost a jsem v nem, protoze partnera miluju a pribyvajicimi roky a zkusenostmi (smrt v rodine, spolecne bydleni v jinem meste, prace, ztrata prace, malo penez) se v tom neustale utvrzuji ![]()
Partner mel tyhle pocity na zacatku vztahu taky, mluvili jsme o tom, nevycitala jsem mu to, ale taky jsem si to moc nepripoustela. Nakonec dosel k tomu co ja- kdyz spolu chceme byt tak spolu budeme a je fuk kolik partneru jsme pred tim meli, nebo nemeli. Ani nase okoli nema zadne hloupe poznamky kdyz zminim od kolika spolu jsme, zatim to vsichni spis obdivuji ![]()
@Pluschball píše:
@andelka83 a když jsem s tím objektem spala, ale neměla vztah, tak se to počítá nebo ne?
No.. bavíme se o lásce, ne sexu. Takže záleží, jestli v tom byly city, zamilovaní, z obou stran.
@andelka83 city byly, ale on byl ofiko zadaný s jinou, mě řekl, že se s ní rozchází a budem spolu…vydrželo mu to týden ![]()
První vztah nám vydržel rok. Teď spolu po rozchodu jedeme druhý rok. ![]()
@slivovickapalena píše:
První vztah nám vydržel rok. Teď spolu po rozchodu jedeme druhý rok.
A jak dlouhá byla pauza mezi prvním a druhým vztahem? Chápu, že je to jeden a tentýž partner?
@andelka83 píše:
A jak dlouhá byla pauza mezi prvním a druhým vztahem? Chápu, že je to jeden a tentýž partner?
Ano ano, ten stejný. Pauza byla cca 5 let…
@slivovickapalena píše:
@andelka83Ano ano, ten stejný. Pauza byla cca 5 let…
Tak ať vám to vydrží
My měli po 1,5 letem vztahu pauzu 11 let, a teď jsme spolu 8 rok. ![]()
@andelka83 píše:
Tak ať vám to vydržíMy měli po 1,5 letem vztahu pauzu 11 let, a teď jsme spolu 8 rok.
Takže se to stává častěji ![]()
Taky držím palce, ať to vydrží! ![]()