Deprese – jako nemoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2434
31.12.07 14:49

Ahoj holky,
NiKi, třezalka je na nervy, ale na krabičce je napsáno, že snižuje účinnost HA takže se ji neodvažuju brát. Další dítě je moje noční můra, ani za svobodna jsem neměla takový strach z nechtěného těhotenství jak po 2 dětech takže HA dlabu fakt poctivě :o :lol:
Ale toho se ty bát nemusíš. Jen nevím jak je to v těhotenství. S gynekologem si o tom určitě promluv. Možná by nějaká AD mohl napsat, mojí mámě i tchýni myslím gyn. napsali AD v přechodu.
Mějte se holky co možná nejlépe a opakujte si, že rok 2008 bude milionkrát lepší než 2007!!!!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.12.07 16:00

Omlouvám se, ale včera jsem stihla spíš číst než psát…

Nikino, na SZ jsem odpověděla…

XYZ, s mamkou jsem taky mluvila, ona hodně věcí uznala, u některých se podivila, ale nebrala to odmítavě. A popravdě? Jsem jí i řekla, že podle mě byla případ pro psychouše ona a kdoví, jak mohlo bejt…ovšem taky jsem jí ubezpečila, že to není její vina, že za to nemůže (ona si věci někd ymoc bere). Jenže to víš, už jsem OK, tak se zapomíná, takže když jsem jí na podzim psala, že už ty stavy zas mam, tak byla vyděšená…

Že nejde mít jen radost z miminka? No tak to nechápu taky. Já se na ní těšila, měla jsem z ní radost, byla plánovaná, ale nečekala jsem ,že to bude taková fuška. Navíc jsem na to všechno byla sama, tchýně prudila.....Do toho ty přiblblé tlaky kolem kojení…( no nic proti, ale na můj vkus se to fakt moc zveličuje…). Jediné, co jsem věděla dopředu, před prvním porodem, bylo, že když se nevyspim, bude to blbé. Jsem spací typ. Od přírody:D A když se nevyspim at o tak, že to znamená vzbudit se sama od sebe a ne někým, tak to je špatné:D No však mě starší teď trénuje na to druhé:D

Cvičit jsem chodila loni na podzim. Po Vánocích jsem nezačala, neb jsem zsa omarodila a pak se už neumim vrátit:D Tak plánuju, že až se dám dokupy po druhém porodu, tak začnu chodit cvičit nebo plavat a manžel bude hlídat (už teď se rosí mít dvě holky na krku:D ). Je fakt, že se mi tehdy ulevilo i psychicky, když jsem vybila trošku tu energii..

Kačatko, věřím, že můžeš mít hyperaktivní dítě. Netvrdím, že určitě nejsou. Jen tvrdím, že díky našim stavům to vidíme ještě horší, než to je. Tak držím pěsti, myslím ,že je důležité to podchytit včas, protože to pomůže i tobě, že ti poradí, jak na to a třeba ti to pomůže i tobě samotné…Ono fakt souvisí jedno s druhým…

No jestli jsme spadly na hlavu, Tak to fakt nesouvisí s činností serotoninu si myslím:D Ale jo, spadla jsem - babičce na topení, jizvu mám dosud:D (no jestli to souvisí, tak Bára je žhavej adept, neb ta padala na hlavu pořád a nikdy jsem s ní nikde nebyla - jen, když si do téh lavy udělala díru - doufám, že jí nic neuteklo krom krve:D )

Ad kojení a nemoci - no nevim, podle rady odbornice na AE, k níž jsme chodily, by mělo být dítě odstaveno v 7měsíci a převedeno na UM, tak nevím. Každopádně Bára kojená byla a problémy měla stejně, s AE a marodí taky…Ale kojit do 3 let, pro mě prostě otročina:D

Ten test si teda asi taky zkusíme:D Je fakt, že si pamatuju, že jsem se v deníčku taky ptala, když ve společnosti je holka zlatá:D takže podle nikoho není, holky radily, zkusit se zeptat, že mě to uklidní, ale nakonec jsem se rozhodla, že s tím počkám n aškolku. Jak se zařadí ve školce a co řeknou učitelky.

Jo a jako malá jsem seděla vždycky tam, kde mě po:,–(ili, byla jsem tichá:D (ovšem taky jsem dostávala na zadek, to jsem mamce říkala taky, že si pamatuju, že jsem byla bita - včetně výprasku za to, že jsem mamce řekla Mámo). Takže mamka je kamarádka, ale prostě pro ránu zas tak daleko nešla (ale pamatuju si, že jednou místo výprasku mi činila slovně a to vám bylo tak nepříjemný, že snad dostat na prdel by bylo milejší:D ). Ale taky ne vždy to bylo neprávem, že;)

Nákupy - naštěstí jsme byli jen v pátek, to byl cvokhaus:D a dneska jsme šli po menších, Ikea a tak, to bylo docela příjemné a klidné:)

Dano, držím pěsti s psychologem, ale fakt opatrně, aby to nepodcenil. Jestli se necítíš, nebála bych se říct o něco i sama na fungování)

Nikčo, dobrý gynekolog ti třeba někoho doporučí, může někoho znát, ale za sebe říkám, že psát léky má odborník (taky bych si nenechala napsat např. léky na gyn. potíže od obvoďáka…). No a moje dr nejdřív říkala, že spíš nebudem rozjíždět laktaci (ale pro souvislost kojení - odstavení a spuštění depresí), ale pak to zas vzala tak, že se můžou brát v pohodě a pořešíme to pro jistotu s genetikem. Ovšem rozdíl mezi námi je v tom, že já to řešila ještě, než jsem se rozhodla těhotnět, abych to měla pořešené. Ne za běhu.

Záleží, na koho taky narazíš - jsou dři, kteří ti prostě nenapíšou nic, radši ti řeknou, že si v nejhorším máš vzít lék na akutní stavy (že jednorázově je to lepší než pravidelně), jsou tací, kteří ti po ukončeném trimestru dovolí některé léky užívat pravidelně (s tím, že je lepší brát to a být v klidu, než mít stresy a potíže - předejít tomu, protože pak je klidnější i miminko). Každopádně nejvíc se zdráhají v I. trim.

Ale vždycky se dá najít něco, co lze užívat a v bezpečné dávce, jsou skupiny léků, které se smí (je to stejné jako např. s léky na alergie). Tak držím pěsti, aby se na něco přišlo . Na ty deprese se doporučuje např. čaj z třezalky, ale v těhotenství bych s bylinkama byla opatrná a spíš se poradila s někým, kdo tomu fkat rozumí. Mě ta třezalka nezabrala. Kamarádce jo.

Katcho vidíš, o tom, že se nemá s HA třezalka (resp. že snižuje účinnost) jsem netušila, no nic se nestalo:D

Holky já taky věřím, že bude líp! (teda u sebe se fakt bojím toho po porodu:D )

Gabča, Bára a Srdíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.12.07 16:46

pozor - třezalka může zvyšovat nežádoucí účinky AD (u některých je to psáno v příbalovém letáku), dobrá je i meduňka (hlavně při nechutenství ne nespavosti)
já užívám asentru - protože chceme dítě, dr. mi doporučila počkat do léta a po třech měsících od vysazení můžu přestat brát antikoncepci. Kdybych to nezvládala, tak mi prý předepíše Seropram, který je testovaný

• Citovat
  • Upravit
11530
31.12.07 16:53

Ahoj holky, dovoluji si k vám vstoupit a popřát vám do Nového roku, aby jste svůj boj se strašákem zvaným deprese vyhrály. Budu vám držet palečky ( speciálně Dano tebe si ohlídám !!!). Sati
 http://rodina.cz/…zmenxenx.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
31.12.07 16:58

Gabko,je to psychlog u nas na PL a s psychiatry spolupracuje.tak uvidim.

Sati,děkujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.12.07 17:17
Anonymni píše:
pozor - třezalka může zvyšovat nežádoucí účinky AD (u některých je to psáno v příbalovém letáku), dobrá je i meduňka (hlavně při nechutenství ne nespavosti)
já užívám asentru - protože chceme dítě, dr. mi doporučila počkat do léta a po třech měsících od vysazení můžu přestat brát antikoncepci. Kdybych to nezvládala, tak mi prý předepíše Seropram, který je testovaný

Nevím, jestli jsem to psala, ale myslím, že jo - právě proto, že má vliv na AD, tak jsem ji okamžikem začátku užívání AD přestala pít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
31.12.07 17:50

NIKI, já bych třezalku v těhu raději nééé.
Jinak se nech poslat na psyšku, jsou AD, která můžeš v těhu. Já jsem je brala.

KATCHO,o strachu z otěhotnění mi ani nemluv! :evil: Já HA nemůžu, momentálně mám IUD,a le teda nic moc :cry: . Navíc, jak jsem byla leta zvyklá na kondomy, tak te’d mám furt blbý pocit, jako že nic nemám. Navíc rozházený cyklus. Minule jsem to nedostala a i když mám IUD, tak jsem testovala jak divá a strachy jsem ani nespala :cry: .

GÁBI, tak to tvoje spaní - pod to se můžu podepsat :roll: . Já jsem snad ani druhé nechtěla, když jsem si uvědomila, že nebudu spát :cry: . Jenže prostě mi to nedalo… Nechtěla jsem jedináčka, chtěla jsem, aby měla Valunka sourozence..... samotné by jí bylo smutno. Taky jsem měla masochistické sklony být ještě jednou v životě těhotná.....(fakt blázen! ty hormony jsou sviňa :lol: )
Jenže já mám na rozdíl od většiny mamin miliónového manžela. On je s malým víc vzhůru než já. On nemusí spát tolik co já, tak drží noční šichty.

S tou hyperaktivitou Val to u nás bude 50:50. Ona je totiž ve školce naprosto bez problémů, šíleně chytrá, hodná, jen trochu zaostává v oblékání. Učitelky jí furt chválí. Ale doma z ní rosteme, já i manžel. Je to síla. Víkendy zvládáme jen tak tak a už se děsíme prázdnin, kdy je školka zavřená.

Holky těhule, moje psychiatrička mi v těhu dala AD, co jsou léty léty ověřené a i negativní účinky třeba v dospělosti by se už odhalily. Prostě staré léky. Taky jsem to řešila i na genetice. Ale kojení s léky mi nedoporučila, to se bála. I když prý jsou léky, kdy se dá kojit, tak říkala, že ne a navíc, že kojení způsobuje depresi, tak by se to vlastně tlouklo. Tak jsem kojila a občas si šlehla Oxazepam (teda v porodnici denně, to byl očistec). Jak jsem cítila, že potřebuju AD, tak jsem končila kojení.

GÁBI ty teď zrovna něco bereš? Já mám z tvých psaní pocit, že jsi teď ok. Ty jsi z nejhoršího venku?
Po porodu uvidíš… já sjem se bála laktační psychózy. Manžel měl číslo na moji doktorku a byli jsme domluvení i s ní, že bude volat ve dne v noci, kdyby cokoliv. Byla jsem ok. Jen klasická poporodní depka v porodnici, navíc ten tlak na kojení a tak. To znáš.

Ježiš, já jsem sklerotická jak blázen :evil: , ale jak píše anonym, tak jsem asi brala v těhu ten Seropram.

Holky, já zas depkuju :cry: . Je Sivestr a my už kolikátý rok sedíme doma a půjdeme spát, protože mrňousové budou vyvádět a brzo vstávat. Tak abychom se vyspali i my. Já jsem nikdy moc nehýřila, ani zamlada, ale ráda bych si jednou někam vyšla.
Navíc je tu furt bordel jak v tanku. Já uklidím a za chvíli to není vidět. Já vím, dvě děcka a manžel doma, to není možný udržet pořádek, jenže mě to tak štve!
A navíc jsem zas o rok starší. Jak jsem psala, o krok blíž do hrobu. Ach jo. Ani opít se člověk nemůže, když má doma malý děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
31.12.07 18:53

Holky, přeju nám všem do Nového roku mnoho sil k boji s tou " potvorou".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.12.07 18:56

Zorko víš, já už třeba další dítko nechci (možná někdy v budoucnosti to třetí, ale nemam ho v plánu), ale neumim si představit, že už těhu nebudu:)

Co je IUD? Já řeším, co bude po porodu s antiko - kondom nám nesedí, navíc to není nic, nač se dá spolehnout. Na hormony jsem alergická (zjistila jsem, když jsem po porodu a odstavení začala užívat jiná a moje potíže se vrátily), na tělísko nemam žaludek, na tyčinku taky ne, náplastem nevěřím, navíc pořád tojsou ty hormony. Zkouším manžela uvrtat do sterilizace (protože mi jí nikdo neudělá kvůli věku a budu mít málo děti). Jenže nechce, i když o dalším nechce ni slyšet…

Na AD a kojení nevím. Je to tak, že bych brát měla, ale neberu. Vlastně jsem s nima už dávno chtěla zas začít, ale bojím se, že mi to zkomplikuje situaci u porodu, bojím se, že bych pak nemohla mít takovou tu pojistku v podobě epi. Někdo říká, že se může, někdo, že by mi to nedal a já nevím. A po porodu bych měla brát. Jenže jsem v té situaci, kdy když už jsem vy:,–(ila, mám strach, co když se to najednou odrazí…nevim, kde se ptát. Pscyhiatr říká, že bych se měla ptát jinde, ale nevím, kde. Ale celkově prý beru tak malé dávky neškodných léků (cipralex a trittico, z toho trittico nemusim, to je jen kvůli vedlejíšmu účinku cipralexu nechuti k sexu), že to prý neva a je to menší škoda než nebrat. Tak nevim…

V pohodě jsem jak kdy. To víš, nedávno jsem měla dost blbý dny. Ale zas to beru tak, že posvícení nemůže být denně, navíc v tom počasí nebylo divu…

Silvestra bych nejradši prospala - ne, že by mi vadil. Vadí mi spíš to, že musim bejt vzhůru a čekat na tu půlnoc, stejně si ne´tuknu…jsem nevyspalá kor po dnešní noci, protože B mi zčůrala postel, vyšla na mě ta její, musela jsem jí dát deku a spala jsem jen pod potahem, její postel je tvrdá pro moje velké těhotné tělo, kyčle to odnesly ošklivě. navíc pořád cestuju na WC…tak bych spala…a spala…a spala:D Potřebovala bych se zavrtat jako ten medvěd:)

Jestli máš doma manžela, dej si sklenku (mmch to tě nenavádím, už bych to doufám nikdy neudělala, ale ještě, než jsem brala prášky, bylo mi zle, padlo to na mě děsně…byla jsem sama doma s Bárou…vyřízená … vím, že to není řešení, ale prostě jsem vyžahla sama celou flašku vodky…). Ono jednou za čas si takhle pročistit hlavu a žaludek vůbec neni na škodu:)

Holky hodně štěstí v novém roce v boji s touto mrchou!

GaBaS32+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
31.12.07 19:34

GÁBI, IUD je intraděložní tělísko. Já mám nehormonální, obyčejné. Drahé jsem nechtěla, když nevím, jak to snesu.
My jsme měli léta kondomy, ale chtěla jsem kvůli manželovi, aby si to taky užil jinak :oops: . On teda nic neříkal, ale já jsem si říkala, že by byl rád. Spolehlivost je 98%, HA má 99%. Jenže při mé smůle mám furt strach, že budu ty 2% a budu těhu. Moje první mimčo mělo nemoc, která je ani ne v jednom procentu. U jedněch AD jsem měla manickou fázi jak hrom, která se u nich vyskytuje méně než v jednom procentu..... a tak bych mohla poračovat. Tak se furt bojím, že mi to selže. Já nevím, jsem cvok, u kondomů jsem se nebála. Ale možná to bylo, že by mi druhé dítko proste nevadilo kdykoliv.
Sterilizaci manžela nechci, je to konečné :cry: . Furt si říkám, co když mě třeba přejede aut, nebo já nevím… a manžel by měl jinou ženu a chtěli mimčo… prostě člověk nikdy neví. Já jsem měla dva císaře, gyndařka říkala, že kdyby mi navíc psychiatrička napsala papír, že mi to nedělá dobře, tak bych počkala do 35. let a mohli by mi sterilku udělat. Tak uvidíme.
Já jsem měla císaře v subdurálu a nikdo se na AD neptal. Je fakt , že jsem je před porodem vy:,–(ila. Ale snad do 36. týdne jsem je brala.
Já jsem taky měla sklony k chlastu, každý splín jsem zapila panákem. Já alkohol blbě snáším, stačí mi dva panáky a jsem na mol. Flaška by mě zabila. Teď se snažím držet. Ale dneska máme vínečko, manžel se celkem vyzná, koupil nějaké lepší a je fááákt dobroučký :wink:
Mně pořád drží ty děti - od chlastu i od sebevražedných sklonů. Zle mi je většinou, když jsem s nimi sama a tak bych je nedokázala tady nechat. Díky za ně, jinak bych fakt kolikrát udělala blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
1.1.08 18:53

Holky, kde jste??????? :roll: :oops:
Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
1.1.08 19:09

No já - teď to neber, aby to vyznělo špatně:D - tu moc nevysedávám. Navíc mám doma manžela:) Ale nicméně jsem zjsitila, že mimojiné PC je pro mě trošku útěk od světa, jenže jsem pak nervozní, tkaže se snažím tu nebýt moc:D

Takže spíš tak nakukuju…

Navíc dneska mi nebylo dobře. V noci poslíčky, ráno mi bylo dost špatně, po probuzení blbá nálada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
2.1.08 08:56

ahoj holky,
gábi - dík za SZ, u vás to je v pohodě, u nás je problém asi někde jinde. Budu-li mít čas, písnu ti SZ. Tak se měj líp, poslíčky ať jsou menší a nálada lepší :P …taky teď nebudu mít čas, takže mě omluvte, manžel jde dnes do noci do práce, takže se děsím, bez poledního spánku jak to zvládnu až do jedenácti v noci :? a pořád dokola…

Druhé dítě x nevyspání - tak s tím souhlasím. Když si představím, jak mě zas budou bolet oči, hlava a budu napůl v zastřeným vědomí, vlastně ani nevím, jak jsem ty první týdny a měsíce přežila. Vidím se na fotkách, ale moc si z toho nepamatuju. Jsem taky spací typ a ulevilo se mi až teď, paradoxně když mi je strašně, ale celou noc můžu spát, že někdy nespím, je jiná věc. A to zapomění je hrozný, fakt milosrdný, ale nejhorší je, že si začínám rozvzpomínat :twisted:

Meduňka - tak tu nemůžu v žádným případě, x krát jsem ji zkusila, ale jsem po jediným šálku příšerně ospalá a unavená i přes den. A skrze tu únavu jsem pak nervózní a vzteklá na malýho, poněvadž ten je aktivista. Takže meduňa je pro mě skoro jako narkóza a nervy mi ve výsledku spíš rozhází.

Tak se holky mějte každý den o chloupek lépe
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.1.08 13:13

ahoj holky,
chtěla jsem vám napsat, že vás registruju, ráda bych se k vám přidala, protože k tématu bohužel mám co říct. jen jsem vás nestíhala, jak jste to tu přes svátky rozjeli /na mě to přes Vánoce doléhá taky nějak víc :(/ a nemám vůbec dočteno.
zdravím Gábinku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
2.1.08 14:29

Ahoj,nan nejel od včera net.A za chvili jdu pro Mirdu do školky.

Gabčo,posličjy jsou sice otravne,ale zas viš,že ae něco děje :lol: .Snad už je ti lip

Vitam Dersuzalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast