Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lana25 Ale upřímně - mnohem radši bych měla semtam ataku než to co mám teď..absolutní ztrátu smyslu života.. ![]()
@Anonymní píše:Úzkosti i depky
Ahojka, máš úzkosti nebo depky?
@malá_holka píše: Úzkosti i depkynení o co stát.
Mám totéž, takže úplně rozumím..zrovna zažívám peklíčko..
Léky ti napomáhají?
@Anonymní píše:
@Lana25 No poté co jsem zjistila že z ataky neumřu, tak jsem si vždycky snažila racionálně říct že je to jenom psychika, nic se neděje, hlavně mi pomohlo pomalu v klidu dýchat abych se nepredýchala, vypít hodně vody nebo magnézia, lehnout si, pokud to jde..případně půlka Rivotrilu..
Tak to máme stejně, ale někdy to je fakt vyčerpavající
prý se nam tím tělo něco snaží řít, ale co sakra? ![]()
@Anonymní píše:
@Lana25 Ale upřímně - mnohem radši bych měla semtam ataku než to co mám teď..absolutní ztrátu smyslu života..
Asi máš pravdu
ale myslím, že zas bude líp
Možna si jen z toho všeho už vyčerpaná ![]()
Dobry den, mel tu nekdo caste nemoci, chripky z deprese a uzkosti? Pomohly vam antidepresiva?
@Dasa2000 píše:
Dobry den, mel tu nekdo caste nemoci, chripky z deprese a uzkosti? Pomohly vam antidepresiva?
Ano, neléčené deprese zasahuje a zhoršuje i imunitní systém a pokud se deprese zaléčí, tak se zlepší i imunita.
Nejlepší léčbou depresivních poruch je kombinae antidepresiv, psychoterapie a změny životního stylu.
S tím, že podle závažanosti deprese bývají klíčová ta antidepresiva a až zaberou tak psychoterapie, která dříve či později povede k tomu, že člověk se o svoje tělo začne lépe starat a ono bude lépe fungovat, jak z hlediska emočního, tak zdravotního a ještě bude lépe vypadat.
Zajdi za psychiatrem (fakt nechceš aby ti léky vybíral obvoďák), a v mezičase než zaberou léky (většinou to trvá tak měsíc) si najdi a objednej se na psychoterapii.
držím palce, at je ti líp.
Ahoj, určitě to hraje roli, otázkou je jak moc. Já jsem to na sobě pozorovala hlavně na střední, kterou jsem fakt od srdce nesnášela. Přes podzim-jaro jsem měsíc co měsíc trpěla se zánětem močových cest, občas to bylo i méně často. Jakmile jsem odmaturovala, bylo po zánětech. Dodnes se to občas vrací, ale to je většinou mojí blbostí a neopatrností než stresem. Holt jsem k tomu náchylnější. Druhá oblast, kde se to u mě dost projevilo, bylo astma. V nejhorším období (psychicky vzato) mi zánět přešel z dutin na průdušky a byla jsem snad měsíc nepoužitelná, bez ventolinu jsem nebyla schopná fungovat. Během půl roku jsem se dala dohromady a ejhle, alergoložka mi dokonce vysadila kortikoidy a byla jsem úplně v pohodě. Co se týče všemožných nachlazení a viróz u mě bylo zlomem zjištění, že jsem alergická na kočky. Potom se to samozřejmě dost zlepšilo, ale i aktuálně mě minimálně dvakrát do roka nemine zánět průdušek a dva týdny v posteli - pravidelně v období kvetu břízy na jaře a na přelomu září/října, když se mění počasí. Občas mě to semele i v únoru, ale tam to není tak pravidelné.
Nikdo ti nezaručí, že antidepresiva pomohou, je tam ta možnost, ale nespoléhej na ni. Pracuj na sobě, najdi si psychoterapeuta a řeš to, co tě trápí, to za tebe prášky nevyřeší, i kdybys je do sebe sypala po kilech. Mně kromě pravidelné terapie hodně pomohla jóga a nastavit si režim. Ono se potom i to nachlazení zvládá líp, když je člověk psychicky v pohodě. ![]()
@Lana25 No poté co jsem zjistila že z ataky neumřu, tak jsem si vždycky snažila racionálně říct že je to jenom psychika, nic se neděje, hlavně mi pomohlo pomalu v klidu dýchat abych se nepredýchala, vypít hodně vody nebo magnézia, lehnout si, pokud to jde..případně půlka Rivotrilu..