Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Gabinko, co to čtu
tak držím palce, ať všechno dopadne úplně nejlíp, jak má........
GÁBI, teda to vypadá nadějně!!! Držím palce, aspoň to už budeš mít za sebou!!! Je brzo,a le neboj, při dnešní vědě a možnostech to není žádná tragédie.
Včera jsem se dozvěděla od manžela, jak mi bylo zle, vezl mě k doktorce, tak nejdřív musel přivézt moji mamku, aby hlídala děti. Tak ona měla v autě nějaké řeči typu, že i já mám své mouchy, ale že tak špatná nejsem. Prostě měl pocit, že mě schazuje, ale snaží se mu říct, aby mě neopouštěl. Jako kdyby snad chtěl! On je jediný, kdo mě chápe a umí mi pomoct. A moje matka si myslí, že to mám nějaké mouchy! No, co můžu čekat, když jediná její rada bylo to známe:„vykašli se na prášky a seber se, máš dvě děti a manžela.“
No, snad mi to ani manžel neměl říkat.
DERSZU, jak jsi dopadla u dr?
Gábi taky držím palečky
Snad přes všechny starosti, které nastanou zapomeneš na smutnilku ![]()
Zorko, já mám pocit, že mě chápete jen vy, matka se mi k tomu nevyjádřila, jen že by taky něco potřebovala, Adam se k tomu staví střídavě, většinou mi předhazuje kolik starostí má on a taky z toho nešílí (a opravdu je má, já bych na jeho místě nevydržela, asi bych šla raději na pracák) Včera už se se mnou bavil, podle všeho to měl být nějaký jeho nepodařený vtípek, prý si i v práci na stůl dal ceduli, ať na něj nikdo nemluví a jestli něco chcou ať pošlou mail. Jenže já na tom byla tak blbě, že jsem tady brečela ať na mě mluví, že to je to jediné co od něj potřebuju
Doufám, že takové debilní vtípky už dělat nebude, jinak skončím v Opavě.
Derzu já se na tu terapii dvakrát moc netěším, fakt si neumím představit jak to bude probíhat, asi začneme u dětství… Noční můra… Dr mě varovala, že ze začátku terapie se člověk cítí hůř, protože si připadá, že má najednou víc a víc problémů, tak nevím ![]()
Holky, tak na tom CT něco mám
. Zatím nevím přesně co, protože doktorka tam jen volala, písemně to nemá. Nádor to není, ale něco v cévě
Jdu k ní znova v úterý. To mě objedná na neurologii, čeká mě magnetická rezonance a co dál, to nevím. Ani zatím nevím, jak moc je to nebezpečné.
Z toho mě asi bolí hlava. jestli mám z toho i tu deprsi, to se uvidí podle toho, kde to je, to jí do telefonu neřekli.
Já se jen bojím, abych nemusela někam na operaci, od dětí, od manžela… ![]()
Zorinko neboj, to bude dobré, taky jsem na tom byla, naštěstí to dopadlo dobře. Je fakt, že mi říkali, že pokud tam něco bude(nádor), tak je to špatné, ale že tam může být jen nějaký hematom, který tlačí na sídlo nervové soustavy či co a z toho jsou ty bolesti a pocity depky. Než operaci ti asi nejpíše na:,–(í léky na ředění krve(pokud je to trombus) nebo něco na hematomy, alespoň tak mě uklidňovala neuroložka. Taky jsem byla nejdříve na CT, ale protože to nic neukázalo a bolesti trvaly, tak ještě na MG. Operace bude nejzašší řešení. A hlavně nemáš rakovinu
Z té já mám ty všechny depky. Já se jí bojím, jako čert kříže. Mám karcinofobii. Moc ti držím palečky.
Gabince - ať to má rychle za sebou a ostatním pevné nervy.kačka
To je přesně ono co mám taky a taky z toho mám depky, strašně s ejí bojím že to postihne hlavně děti nebo rodiče. Je zvláštní že na sebe nijak moc nemyslím ale kdykoli dětem něco je už vidím to nejhorším někdy se probudím a myslím přímo na to
![]()
Zorinko držím palečky
Snad to nebude nic hrozného ![]()
Fakt je paradox, že já která bych se rakoviny bát měla se jí nebojím, ale udělala jsem pokrok a zašla jsem se aspoň na fakultku zeptat kde mají ambulanci onkologie. Ale na druhou stranu už jsem tam nedošla, musela jsem k psych.
Slibuju, že tam teda aspoň teď zavolám ![]()
ZOrko, tak co jak to s tebou vypadá?? Já se díky sluníčku cítím o něco lépe.
k.a.č.k.a.
K.A.Č.K.O., byla jsem u neuroložky, zatím mě poslala na snímky celé páteře a jen jukla na ten nález CT. Říkala, stejně jako doktorka na psyšce, že se jí zdá divné, že když nemám zvýšený cholesterol, vysoký tlak a tak, že bych měla ateromový plát, jestli to není chybně popsané CT. No,a le jukne na to. Ve středu jdu na celkové vyšetření, to už budou i ty snímky.
Snad to teda se mnou není tak hrozné. Ale strachu jsem si užila, to teda jo ![]()
A zdá se, že mi zabírají ta nová AD, už druhý den je mi nějak lehčeji ![]()
To víš, že to bude dobré. Jak jsem teď dívala, musela by jsi mít obravdu vysoký cholesterol a tlak. mě ty bolesti sice nepovolily, krk mě bolí stále, ale když řekli, že tam nic není- tak mi nezbývá než jim věřit. Asi je to fakt psychika. tak se drž. k.a.č.k.a.
Uf, mám za sebou šílený víkend ![]()
To zesílení citalopramu i když jen o půlku tablety se mnou pěkně zamávalo, přitom když jsem ho začla brát tak to bylo v pohodě. Teď na mě zase padly šílené deprese, prosila jsem Adama aby mě hlavně nenechával samotnou doma a mluvil na mě. chtěl jít s holkama ven abych si odpočinula, jenže já jsem měla tak hrozné myšlenky, že by to rozhodně skončilo špatně. Raději jsem šla ubrečená s něma ven, než zůstat sama a poslouchat svůj mozek jak mi našeptává, že holkám beze mě bude líp ![]()
Nakonec jsem si vzala i ten zatracovaný oxazepam a pomohl. Od pondělka už je to zase lepší, ale bojím se, že to přijde zas ![]()
KAČÁTKO, a trvalo to jen ten jeden den? Jestli to bude trvat déle, tak zavolej doktorovi. Já jsem to takhle jednou měla nežádoucí účinek prášků.
Holkám by bez tebe líp nebylo, to víš stejně dobře jako já, ale vím přesně, jak tě to napadá, jak to v té hlavě hlodá. V takové situaci se fakt Oxazepamu neboj!
Hlavně piš, ať to ventiluješ. Klidně i SZ, kdybys nechtěla sem!
K.A.Č.K.O., taky se snažím si říkat, že to bude dobré. Jenže znáš to, ten červíček tam furt hlodá.
BUŽUMBURA mi přes SZ poradila knížky od doktora Praška, je to přední pražský psychiatr. Teď čtu Deprese a jak ji zvládat. Je moc super, sežeňte si ji. Hodně věcí jsem pochopila, teď se prokousávám kapitolami, jak se bránit těm blbým myšlenkám. Říkala jsem o ní doktorce a ona mi to schválila, že je to dobrá kniha.
Ahoj holky, jukla jsem na net a uviděla vaše příspěvky, jsem ráda Zorko, že se knížka osvědčila. Mi lékařka ještě poradila, že je dobré své stavy si ze začátku zapisovat. Člověk se dostane do role pozorovatele, což může pomoct. Obecně je ale nejlíp, jakmile touto fází projdete (může trvat různě dlouho, i dlouhé týdny, toho se neděste) a přestane to postupně vnímat jako středobod všeho. Chce to čas, ale každému se to podaří. Problém deprese je právě v tom, že člověku brání uvěřit tomu, že to jednou skončí
Takže držím palce, vše bude ok, za chvíli je tu jaro a to dělá s hormony divy. A hormony jsou strůjcem mnoha podobných problémů.....Deprese je svinstvo svinské, kdo to nepoznal, neví a nechápe. Nicméně nechá člověka nahlédnout hodně hluboko do sebe sama. Někdy ten pohled bývá hrozný, ale jakmile se z toho dostanete, neuvěřitelně vás to posílí. ![]()
Ahojky,ted bestiham,odpoledne snad pisnu vic.
Mam za sebou včera druhou navštěvu dr.BYla jsem alwe uplně ko,jak jsme dojeli domu.
Gabinko,at je srdíčko v pořadku a máš to brzo za sebou.
Dersu,jak jsi dopadla ty?
Odpoledne se ještě ozvu.
Zatim přeju krasny den
Ahoj holky, tak co, jak je???
Na mě zase působí úplněk a chytají mě depky. Zase jsem si vsugerovala milióny nemocí a hned zítra se jdu nechat vyšetřit, k psych. už jdu za týden. Huráááááá. A co ty Zorko? Jak je to s tím CT?
A Danko co ty, tvá poslední zpráva je trošku zmatená
. Doufám, že se máte všechny moc dobře. K.