Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky.
Tak jsem byla na psyšce, mám zvýšený jeden lék. A nikde ho neměli, oběhla jsem 4 lékárny a nakonec mi ho museli objednat. Jo, to je po reformě pořádek.
Navíc jsem se pěkně vytočila. Psyšku mám na poliklinice a oni udělali na poplatek automat u vchodu. Jenže displej jak kráva, písmo taky ohromné, navíc je na něj vidět přes celý vestibul a tam si má člověk kliknout na doktora, ke kterému jde a to tam ještě naskočí na celou obrazovku. Navíc se u automatu tísnilo pět lidí. Tak jsem řekla doktorce, že to tam teda platit nebudu, že nepotřebuju, aby za chvíli celé město vidělo, že k ní chodím. Já se tam vždycky plížím jak zloděj, aby mě nikdo neviděla a teď tohle. Tak to uznala, dám 30 Kč sestře a ona si to tam pak hodí, aby měla lísteček.
Jo a doktorka říkala, že to prostě nejde, abych si vzala prášek a za týden byla ok a happy. Že je to prostě na dlouho a někdy se těžko hledá dpbrá léčba.
RADINO, já Diazepam nemám. Co si vzít někoho sebou, kdo tě podpoří a kdyžtak odvede? Já jsem si kdysi dávno vzala Diazepam a Brufen k zubařce a omdlela jsem tam, asi z té blbé kombinace. Taky se strašně, ale strašně bojím. Co změnit zubařku? Ta moje to ví, chápě mě a podle toho se ke mně chová. Je fakt zlatá. A chodím s doprovodem. Od předchozí jsem utekla právě proto, ženechápala, že se bojím a hysterčím.
A co si připlatit za injekci?
Mám smůlu v tom, že je to jediná zubařka, která tady byla volná v době, kdy jsem se sem přistěhovala. Teď už další pacienty nebere ani tahle. Ona je dobrá, ale pro omdlívače nemá pochopení. Já jsem taky omdlívací posera. Doprovod mít budu,ale jenom do čekárny a bez injekce na sebe sáhnout nenechám ![]()
Ahoj,tak ještě dvě hodiny a byražime do Zlina k dr.Bojím se,mam strach,jsem nervní.Ale vím,že tam musim,že to sama nezvladnu.
večer vam dam věd+ět jak jsem dopadla.
Dani ani nevíš jak s tebou soucítím ![]()
Holky já jsem tenhle strach ze zubaře nikdy nechápala, to vám dělali od mala tak hrozné věci, že se do teď bojíte? Taky mám kamarádku, která ještě v 17 pokousala zubaře a řvala tam, že lidi z čekárny odcházeli
Nakonec si taky našla zubařku, která má pochopení a k ní se už nebojí, takže je možná lepší někam dojíždět, než se takhle bát.
ahoj holky,
strach ze zubaře mám taky. nijak opodstatněný, prostě mi to nedělá dobře, zvuk vrtačky a tak…
k vůli tomu jsem nebyla u zubaře snad 8 roků
pak jsem si nechala spravit kazy /asi 4/ a pak jsem nebyla další asi tři roky. pak sjem si říkala, že musím kvůli děckám, tak o loňského června zase chodím ![]()
naštěstí ke kamarádce.
Radino, jestli se Ti ještě nikdo neozval, a jestli si opravdu myslíš, že ti to pomůže, tak mi napiš SZ. mám diazepam pro děcka.
Dobrý večer,
až ted se dostavam pořadně k PC.
Pan doktor na mně udělal celekm dobry dojem.Stravila jsem u něj skoro 3/4hodiny a vyšla fest ubrečena.Dostal toho se mně celkem dost,i s dětstvi a dospivani.Nějaky uplny prapuvodce problemu je v dětstvi.V druhem manželstvi mamy byl akohol a nějake domaci nasili.Takže z tama ty pocity uzkosti.Jinak je to poporodni deprese,ktera tim,že se neřešila tak se dost rozvinula. Šla jsem tam s obrovskym strachem a sevřenym žaludkem.Doma jsem se těsně před odjezdem ještě nervla,že jsem rozmlatila klukum opravařskou helmu na hlavu:-((.
Ale fakt mně hodně rozebral a citim se o fous lip.Dal mi Apo-Parox v minimalnich davkach.A za měsic kontrola.Doporučil mi občas někomu svěřit děti a mit čas s manželem sama pro sebe.Jenže to je u nas buhužel nerealne.
Akorat to ma všechno dva minusy.TY leky snižuju chut na sex.Což u me nechuti celkem problem.Ale na tom už se pracuje.
A nema smlouvu s mou ZP.Takže dalši navštěvy už si hradim.Ale to je 150,–kč.Což se da.Tak doufam,že to opravdu k něčemu bude a bude lip.
Ted už mužu opravdu jen doufat.
Děkuju vam za podporu.
P.S.Omlouvam se,ale koment jsem většinou zkopirovala s deničku at to nemusim psat 2×.
Dano, tak to je fajn, že na TEbe udělal dobrý dojem
, přiznám se, že jsem nečetla celou diskusi a nevím vlastně, jaký jsi měla problém. Ale ono vždycky pomůže, když má člověk nějakou naději na zlepšení.
Strašně lidí má předsudky vůči psychiatrům, ale holt je potřebujeme a není se čeho bát nebo se stydět. Myslím, že budou potřeba stále víc.
Já jdu k němu za 14 dnů. no. taky mám obavu. z toho, co tam zas budu plácat. v mém případě si to ze mne opravdu nevytáhne
už se „známe“ asi čtyři roky, aniž by se cokoliv změnilo. přemýšlím, jak se připravit, aby to bylo nějaké konstruktivní. už jsem psala, že si myslím, že klasickou depresí netrpím. ale mám stavy, kdy jsem doslova vyčerpaná a vycuclá životem, který mi přijde strašně těžký. jsem strašně nespokojená se svým životem. nemám žádné kamarádky, koníčky, jsem neschopná matka, milenka, hospodyně, cokoliv.............nemám pevný bod. nemám se ve svém životě o co opřít. připadám si jako ptáček, který musí pořád poletovat a nemá si kam sednout, odpočinout.
v sobotu jsem měla narozeniny. pro mě kritická doba. nesnáším je. probrečela jsem celý den, celý večer. nad svou neschopností, nespokojeností, samotou..........
no,ale jinak si připadám normální
........
ani jsem nechtěla psát takovýto stěžovací přispěvek, nějak to vyplynulo.
Dano, tak držím palce, ať už se to jen lepší, ať se uzdravuješ ![]()
a ostatní se taky držte ![]()
jo ještě jsem chtěla k té chuti na sex… taky nemám veškerou žádnou… jak se na tom dá pracovat?? co se s tím dá dělat?
Gábinko, myslím, že tys to taky řešila, mám to doktorovi asi říct, co?
Dersu,tak mu řekni to co jsi ted napúsala nam.Taky jsem placala asi paty přes devaty.
A s tim sexem.Existuji vitaminy,jmenuje se to MACA,a podporujou chut.Tak asi tak ![]()
Holky omlouvám se, že moc nepíšu, ale nějak není moc co, nebo spíš prostě ne vždy je potřeba psát. Ale čtu vás.
Dano gratuluju ke kontrole u dr, je fajn, že na tě udělal dobrý dojem. Já první návštěvu probrečela komplet taky:)
Ten sex - no u mě ta nechuť začala po začátku užívání antidepresiva, takže jsem řekla, že si myslím, že to je tím a on mi přidal jiná, která se píšou n aspaní a právě podporují chuť k sexu - trittico. Takže jsem pak brala dvoje (jedny mi snížil dávku, ty první, abych nebyla přechemizovaná).
Kamarádka to trittico dostala na spaní a je potom taky nabuzená:) Tak se optejte.
My válčíme. Máme blbé období s B8rou, protože má období miluju tatínka, maminku ignoruju, nesnáším. A já nevím, jestli bych to tak nesla i netěhotná, ale těhu před porodem s rozházenym hormonem to nesu dost špatně.
Pořád taky sbírám odvahu dorazit k tomu psychiatrovi, aby mi napsal léky, přiznat mu,k že je sice neberu, ale abych měla, kdyby něco. A jestli je možné případně, když jsem ve stadiu nic nebrání, v případě potřeby nejdřív vyzkošuet homeopatika (prý to dělá).
Narozdíl od posledně už vím, že to jde zarazit dřív, resp. rozpoznám příznaky…
Té poporodní deprese se bojím. Osobně si myslím, že u mě to byla opožděná odstartovaná právě odstavením.
No jem vyklepaná jak ratlík, už se to blíží a s Bárou je to horší a horší, školka neškolka:)
K tomu sexu,mam objednanou Macu,ptala jsem se ho a pry nevadi.Je to čistě přirodni věc.Tak snad pomuže.Jinak se obavam,že si muj najde milenku nebo se rozvedem. ![]()
Gabčo,Mirda měl taky obdobi,že byl jen tatinka a mně nepotřeboval.To přejde.I když to mrzi.A po porodu se muže Barča upnout bud na tebe nebo na manžela.Zaleži jak bude reagovat na mimi.Tolik me zkušenosti.
ted mi volala sestřička s dětskeho.Mame přijit do poradny.Dr,chce přeměřit a převažit Vojtika,zda se mu drobny.MA 12,40 a 91cm.Ta vyška mně ted zarazila,ale vaha si myslim,že je v normě.JA jsem byla dlouho hodně drobna a manže je dodnes.A Mirda ma preventivku.Do toho se blíží zápis do školy.Zas bude veselo.
Ahojky.
DANO, to je fajn, že máš s doktora dobrý pocit. Časem už tam nebudeš ¾ hodiny, tak ět to ani nebude moc stát.
S tím sexeme je to blbé. Já jsem to teda hlásila hned, depka mi dělal úplně frigiditu. Je mi přes třicet, měla bych být v nejlepší věku, co se toho týče, tak jsem to řešit chtěla a fakt to léky vřešily. Řekla jsi to doktorovi?
My taky nemáme moc hlídání, teď jsem teda na mamku uhodila a hlídá trochu víc. Co takhle paní na hlídání? Nebo kamarádka? Já o placeném hlídání hodně uvažuju, protože fakt občas od dětí potřebujeme. A dělá mi to moc dobře ![]()
DERSU, to co popisuješ je deprese. Jen ne ta „velká", by ses hned sebevraždila, ale depka to je, prostě chrobně špatná nálada a špatný pocit ze sebe. Co to tomu doktorovi sepsat? Doma, v klidu? Nebo mu tohle zkopíruj. Prosím tě, za všechny hoky tady, dělej s tím něco. Je mi tě moc líto,a le musíš bojovat hlavně ty!!!!!! ![]()
DANO, ty vitamíny ti zabírají???? Asi si je seženu a bude doma r´deo. AD + MACA a můžu si přivydělávat k mateřské ![]()
GÁBINKO, Valunka měla taky období, kdy milovala jen tatínka
. Dodneška je tatínkova. To mrzí, to přesně vím. Ale ony to tak nemyslí, když má chvilku, tak mi řekne, že mě má moc ráda. Jenže tatínek je tatínek. ![]()
Zorko,vitaminy ještě nemam,pak dam vědět
,ale anií nejde veřejně napsat jak mně to kamaradka popisovala
GAbinko,ještě:Oni jsou ti tatinco vzacni.Teda aspon u nas.Takže proto k nim ty nače potvurko občas víc tíhnou.
Dano to je super, mě se po návštěvě psych, strašně uleví, taky ze mě při první návštěvě dostala věci, které jsem nikomu neřekla
U nás to byl taky alkohol a násilí, nikdy jsem si to nepřipouštěla, ale řekla mi, že jsem neměla jednoduché dětství, pořád jsem si říkala, že mě nikdo netýral, ani nezneužíval, takže jsem měla dětství v pohodě, ale ten stres z toho, že otec zas přijde nalitej a bude mamku bít ve mě hodně zanechal.
Se sexem jsem na tom stejně, akorát, že Adam se k tomu taky moc nemá… Naposledy něco bylo asi na mé narozeniny… tj 4.12. Letos ještě ani popíchnutí
Jenže já mám někdy pocit, že nemám chuť jen na sex s ním ![]()
Zorko, já už jsem si našla paní na hlídání, ale zas si říkám co vlastně budu dělat, když je bude hlídat
Uvažuju nad tou powerjogou, ale nechce se mi tam samotné ![]()
Prej letos ještě ani popíchnutí:D My na novej rok (to jsme měli výročí:D ) Ale že by platilo jak na novej, tak po celej, to ne. Je to vopruz. Já bych počebovala, ale on je fuuuurt tak unavenej..:D