Deprese – jako nemoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
xyz
3294
18.1.08 10:56

KACATKO, tak koukám, že jsem udělaly stejný krok. Gratuluji!!!!!!
Já jsem vš. sestra, ale jak jsem čekala Vítečka, tak jsem jeden školní rok učila na zdrávce. Teď jsem nevydržela a zavolala tam, zda by mě od září nevzali na pár hodin týdně, jen abych nezcvokla úplně. A zástupkyně že jo a že je moc ráda, že jí volám. Tak jsem nadšená - jen to do září vydržet.

CV je curriculum vitae - něco jako profesní životopis. je to úplně jinak, než jsme se to my učily ve škole (teda pokud jsi trochu stejný ročník).
Napiš mi do SZ mailovku, mám jeden článek stažený ve wordu, je toho dost, sem to dávat nebudu.

Jo a buď ráda, že nemáš strach o to, že ostatní umřou. To je děs. Já si furt třeba uvědomuju, že je našim přes padesát, že mají půlku za sebou a že „brzo“ umřou a brečím. Pak si říkám, že i my s mužem třeba máme půlku za sebou a brečím. A nejvíc mě děsí, že by on umřel dřív než já a já tu byla bez něj, to je strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
18.1.08 11:00

Jo a kam se chystáš pracovat???
Napiš tam veškeré školy, co máš - snad krom školky a jeslí :lol: U učňáku, střední ev. vysoké napiš prospěch, aspoň matury nebo závěreček.
Oak napiš, že máš průměrné znaklosti na PC - word, excel, internet, komunikační programy… prostě, co umíš. Pak napiš jazyky a jakou úroveň. Pak napiš řidičák. Napiš, že jsi svolná k dalšímu vzdělávání podle potřeb formy. Nepiš děti, houby jim je po tom.
Jo a napiš, kde jsi všude dělalal, na jaké pozici, co jsi vykonávala.....
No, víc si zatím nevzpomínám.

Jo, prodala jsem kočárek, starou šunku, po dvou dětech,a le stejně z toho brečím :cry: Ach jo, kus mého života a života dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
22.1.08 12:46

No vidíš Zorko a mě zas kamarádi radili, abych tam určitě napsala děti, že mám udělat přednost z toho, že už je mám a další neplánuju :lol:

Co jinak, jak na tom jste??? Ve mě páteční návštěva stodolní ještě pořád vyvolává pocit euforie, doufám, že se na pařbách nestanu závislá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.1.08 16:52

Kacatko ona pařba jednou za čas naopak i prospěje:D Možná, že jsem dlouho nebyla a potřebuju to jako prase drbání - zlejt se :D Vyřádit se…

U nás to jde, jen mě přepadá takovej pocit, jestli já to pak zvládnu:D Jinak válčíme, zas mam doma choré dítě - ono teda žádná trága, nudlí, ale má zas afty…a to je opruz největší…v pátek jsme měly zkusit ve školce spát…tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
22.1.08 17:07

To my choříme už přes rok, co Kiki začla chodit do školky, ale musím to zaklepat, teď je to poprvé co to nechytla i Rozárka :)

Já jsem se teda moc nezlila, to zas nemusím, adam mě ráno honí z postele a jít se věnovat dětem s kocovinou… :? Stačilo mi to jednou :lol: To jsem dostala vycházky od 9 do 11, když jsem přišla tak už všichni vesele popíjeli panáky a já jsem si to rychle chtěla užít taky. Sice jsem přišla o půl 12, ale Adam prý ještě nikdy neviděl nikoho se takhle rychle tak moc zlít :lol: Nemohla jsem si vytáhnout z oka čočky, tak jsem šla za ním, ať mi pomůže a on se kouká a říká :„Vždyť ty žádné nemáš!“ Byl to fakt masakr, hlavně ten druhý den, kdy mi pukala hlava :lol:

JJ vyřádit se to je ono, z těch mých tanečních kreací mě bolí záda ještě teď :lol: Psycholožka mi radila nějaký box na odreagování, já jsem se teda bohatě vybila už při prvním tanci :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
22.1.08 20:35

KACATKO, jenze oni si budou myslet, ze s nimi budes furt doma, tak je tam nepis.

Já jsem na tom špatně, okopíruju vám, co jsem psala kamarádce do mailu, abych to nepsala znova. Ani jinak nema sílu a chuť nic psát.
BUŽUMBURA mi poradila přes SZ nějakou knihu, tak si jí seženu a musím se sebou něco dělat. Já to takhle nechci :cry:

JA JSEM OD SOBOTY UPLNE NA DNE. VCERA RANO VOLAL MANZEL NA PSYSKU, MLUVIL S DOKTORKOU, REKLA ABYSME ODPOLEDNE PRIJELI OBA.
JESTE V PATEK NA SRAZU ZE ZDRAVKY MI BYLO DOBRE. TAM JSEM MELA VECERI, 2 SKLINKY KVALITNIHO VINA A KAFE.
DOMA JSEM PAK DO TRI DO RANA NESPALA, BYLA JSEM UPLNE MIMO. UZ OD TE NOCI JSEM SI CHTELA NECO UDELAT, RANO JSEM BRECELA, VE DNE JSEM BRECELA, PAK JSEM BYLA VZTEKLA, V NEDELI JSEM BRECELA… PAK JSEM MELA SILENOU MIGRENU, DVA DNY V KUSE A ZASE JSEM CHTELA UMRIT. JENZE JSEM NEVEDELA JAK. BOJIM SE, ZE KDYZ SI NECO UDELAM, ZE HNED NEUMRU A BUDU NEKDE POMALU CHCIPAT, NEBO ZUSTANU OCHRNUTA NEBO TAK NECO.

U DOKTORKY JSEM TAKY JEN BRECELA. REKLA JSEM JI, ZE TO NENI DEPRESE, PROTOZE MAM TAKOVE DESNE VYKYVY. ZE JE SMULA, ZE VZDYCKY VYSLA KONTROLA, KDYZ MI BYLO DOBRE A JA JSEM JI REKLA, ZE SE DOBRE CITITM. ALE ZE JSEM KOLIKRAT DOMA UPLNE NA DNE.
TAKY JSEM JI REKLA, ZE TO NENI DEPRESE, ALE NADOR NA MOZKU. TAK JDU NA CT MOZKU, PRISTI PONDELI.
PAK MLUVILA SPIS S MANZELEM.
JEDNY PRASKY MAM VYSAZENE IHNED, DRUHE MUSIM POSTUPNE. NA VYKRYTI TE DOBY A PROTI PRIPADNEMU ABSTAKU MAM OXAZEPAM 3 X 1. MANZEL TAKY REKL, ZE SPATNE SPIM, ZE SE FURT BUDIM. TAK MAM NA NOC PROTHAZIN.
TAK JSEM ZACALA BULET, KDO ZE SE MA JAKO STARAT O DETI, KDYZ BUDU TAKHLE SJETA. TAK JE LIBOR DOMA. CHTELA MU NAPSAT PARAGRAF, ALE ON NECHTEL. VZAL SI DOVOLENOU. OBCAS DO PRACE ZAJEDE, PROTOZE JE ZKOUSKOVE A ON VYPSAL TERMINY ZKOUSEK.
DNESKA JSEM SPALA DO CTVRT NA DESET A PAK HODINU A PUL ODPOLEDNE.
JE MI TO TRAPNY, ZE JE SKORO VSECHNO NA NEM.
VE CTVRTEK JDEME NA KONTROLU. REKNU JI, JESTLI BY NEBYLA U NAS VE MESTE NEJAKA PSYCHOTERAPIE. DO JINEHO MESTA JEZDIT NEBUDU, TO NENI V MYCH SILACH.
TEN LAMOTRIGIN, CO JSEM BRALA JE STABILIZATOR NALADY A DAVA SE U EPILEPSIE, PRAVE ABY BYL CLOVEK STABILNI A TIM SE BRANILO ZACHVATUM. JENZE JA VUBEC STABILNI NEJSEM, TO JE DOKTORCE DOST DIVNE. TAK MAM STRACH, ZE SKONCIM NA LITHIU :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.1.08 21:05

Zorko, to je zlé, ale máš super chlapa a určitě perfektní děti, přece by jsi je tu nenechala.Nevím, čím procházíš, ale taky jsem trpěla představou, že mám nádor na mozku- ty příšerné stavy-depky a bolesti, táhly se mi z pod uší do kořene nosu a dále do hlavy. Prostě jsem tonevydržela a zajela jsem si na neurologickou pohotovost, samo, jak jsem tam byla- čekala jsem 6 hodin-nekecám- tak to přešlo, byla jsem v klidečku bez děcka v čekárně a pohoda, nevěděli co se mnou, ale vzhledem k tomu, že jsem před 10 lety měla dopr. nehodu a poničenou hlavu, navrhli kontrolní CT - bylo negativní- všechno ze mě spadlo. Bolesti ustoupily. Ale depkyzůstaly, momentálně si myslím, že mám něco v krku- pořád mě bolí takovým nespecifickým způsobem, měla jsem 2 sona a negativní- nikdo mě nechce napsat CT krku, přitom vím, že by mě to pomohlo a uklidnilo, kdyby to šlo vlezla bych tam celá, abych věděla že jsem zdravá. Ty stavy a bolesti jsou od psychiky, neboj určitě tam nic nemáš. Moc ti přeju, aby ses z toho vykopala. A kdy jsem na to CT? A to ti napsala psycholožka? HLavně pak napiš, jak to dopadlo. I kdyby tam něco bylo- jako, že určitě ne- i s rakovinou mozku se dá žít. Jedna naše známá ji má 20let- jí jen racionální stravu a nějaké ty blbiny a opravdu se udržuje. Podívej se na své děti, jim to nemůžeš udělat, ať si jakkoli náladová, ony tě milují a potřebují, jsi přece pro ně jedna jediná. Určitě jsi pro ně Maminka s velkým M. Drž se. Katka.

• Citovat
  • Upravit
6545
23.1.08 11:40

Zorko to mě mrzí:(

Hele, já nevím, ale nemyslíš, že by stálo za to někam na pár dní odjet? Myslím třeba kamarádku, abys nebyla sama a byla „pod dozorem“, ne rovnou „bohnice“, ale vypnout, nemít starání o děti, manžela, domácnost, prostě totálně vypnout a zkusit si dát pár dní pr osebe?

Možná by to bylo fajn, možná by ti to mohlo trošku pomoct se dát dokupy, protože bych se jina kbála, že se to může zhoršit, abys pak neskončila u doktorů (teda moje známá říká, že jí to kdysi prospělo, že se tam „dovolenkovala“ od všeho doma).

Nevím, zhoršení mohlo být i počasím, úplňkem, ale úplně bych na to moc nespoléhala…a ani bych na tvém místě neřešila diagnozu, to by měl dr…

Týjo, fakt nevím, co říct - drž se? To zní tak blbě…moc na tebe myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
23.1.08 12:13

Zorinko, určitě na tebe všechny moc myslíme, drž se prosím :cry: Máš super manžela, já si neumím představit, že by se mnou Adam zůstal doma, navíc bych měla strach, že se kvůli těmhle stavům na mě vykašle :(

Taky si myslím, že by ti pomohlo vypnout, já už jsem si našla wellnes víkend v Jeseníkách, tak doufám, že příští měsíc s kámoškou vyrazíme. Odkud jsi? Třeba bys mohla s náma :)

Taky mám strašné výkyvy, jeden den se probudím úplně v pohodě a jiný ne. třeba dneska mě vytočí úplně každá prkotina, Kikinu jsem od rána seřvala asi 50× a dokonce i Rozinu jsem sjela, protože nechtěla jít tam kam já :(

Doufám, že zítra přijede ten taťka a budeme moct s Adamem vypadnout na chvilku ven :D

Zorinko neblbni, i když vím, že to v tomhle stavu nejde, raději si sedni k pc a ze všeho se vypiš, jsme tady :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
23.1.08 12:39

Zorko něco jsem objevila :! Nesmutni za tvůj stav může blbé datum :lol:
 http://www.magazin.cz/…i-den-roku-b

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
23.1.08 13:06

Ahoj.

Holky díky!!! :huban: Je mi líp, jenže jsem teď oblbnutá těmi léky. Hodně spím.
KATKO, na CT mě posílá doktorka z psychiatrie, psycholožka tohle nemůže.
Já vím, dětem to neudělám. Jen mě ty myšlenky napadají. Stejně to neudělám, protože se bojím, že bych to při své smůle přežila a pak byla někde v ústavu na plínách a na hadičkách :evil: .

GÁBI, my právě jedeme první víkend v únoru na hotel - bazén, vířivka, solárko, večeře...... Mám to domluvené se ségrou a s mamkou už od prosince. Jenže teď máme každý víkend furt někdo něco, tak to dřív nejde. Už se na to těším jak malá. Teď, jak je manžel doma, tak docela dost odpočívám a jde to.
Taky se těším, jestli mi od září vyjde ta práce. Sice jen pár hodin, ale moc by mi to pomohlo. Jenže do září daleko…

KACATKO, Jeseníky mám daleko. Dvakrát jsem tam byla na dovče, je tam moc hezky!
No jo, ten článek je teda dobrý :) . Já fakt nesnáším zimu, chybí mi slunce. Navíc byl ten úplněk. Takže chyba je v Metrixu a ne u mně :lol: . No ale finančně vyčerpaní nejsme a předsevzetí si už leta nedávám.

Dneska mám anglinu, bere mě ségra, protože na těch práškách nechci řídit. Snad tam nebudu za debila, když jsem taková utlumená.
Zítra jdeme na psyšku, tak uvidíme… :roll:
Pa pa a díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
29.1.08 15:05

Ahoj Holky, tak nevím jestli je všem dobře nebo jestli jste se všechny sesypaly ze špatného počasí :lol:

U nás je to hodně blbý, dneska jsem byla na kontrole a dr mi zvýšila dávku AD, už neberu jednu ráno, ale ještě půlku v poledne a doporučila mi terapii :( Bez té se z toho prý nedostanu. Prý si dodělává kurz, takže můžu chodit k ní a nebere za to žádné peníze. Docela jsem se tam sesypala a brečela jsem, nevím jak to ze mě vždycky všechno vytáhne. Na duhou stranu si zas neumím představit o čem se budeme bavit 50 minut na terapii. Adam se mnou nekomunikuje, asi za to můžu já, dovolila jsem si vypadnout ven a nechat mého taťku hlídat holky, jenže mě to ticho strašně ubíjí. Kristýna zase začla dělat ve školce scény, každé ráno brečí, ve školce brečí, doma zlobí Rozárku… Je to blbý, ale zatím nepiju ani nemám černočerné myšlenky, tkaže to ještě tak špatné nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
29.1.08 19:44

Ahoj.
KACATKO, není mi valně, ani se mi nechtělo na net, natož něco psát.
Byla jsem na zom CT, no nikdo nic neříkal, tak je to snad dobré. Výsledek bude do týdne. Zítra odpolko jdu na psychyatrii, tak už by snad výsledek mohli mít a nebo poprosím doktorku, aby tam zavolala.
V pátek zahajuji psychoterapii. Jenže psychologové na pojišťovnu neberou nové klienty a stejně prý nestojí za moc, nebo dělají jiný druh terapie, než co potřebuju a tak jdu k psycholožce bez smlouvy s pojišťovnou, ale moje doktorka ji zná a ručí za ní, že je dobrá. První sezení za 300 a dál nevím. Jestli to bude pokaždé za 300, tak to bude mazec :cry:
KACATKO, to je blbé, že se s Adamem nebavíte :cry: To je mi líto. Jeho podoporu bys potřebovala. A co říká na tvou práci? Jak to vůbec dopadlo? Vzali tě někam?

Já začínám novou léčbu, zatím jen malé dávky, účinek ještě necítím. Už jsem ale vy:,–(ila ten Oxazepam, tak mi teď není nic moc. Čeká mě ten relaxační víkend, ale ani se moc neteším.

GÁBI, jestlipak jsi nám už neporodila? :wink:
DANO, jak je tobě?
A ostatní holky, kde jste? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.1.08 21:27

Zorko neporodila, leč dlouho jsem nekoukala a podle všeho porodím co nevidět. Nemáme nejlepší monitory, vlastně celkem špatné (srdíčko - dr píše tachykardii), dneska navíc vnitřním vyšetřením zjistila, že od čt jsem se otevřela, zmizlo mi hrdlo. Cosi asi udělala, protože od té doby špiním, odchází mi zátka a mám bolesti. Ráno si to tam štráduju znovu.

Tak nějak jsem tedy na rozhraní pocitů mít to za sebou a je ještě brzy (podle MS budu ve čt 37tt, ovšem podle UZ začínám 36tt). Tak uvidíme.

Jinak je mi fajn, nic se neděje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.1.08 21:35

ahoj holky,

Zorko, četla jsem, jak Ti bylo, je. je to fakt drsné, kdo nezažil nepochopí… a já si netroufám tvrdit, že jsem zažila, i když ty moje stavy občas taky stojí za to.

Káčatko, s děckama je to táááák náročné, když není člověk v pohodě… :( a oni tak reagují na každou naši nevyrovnanost. u nás je to občas něco, když se necítím v pohodě.
terapii a to, že doktorka z tebe vytáhne docela
„závidím“...... já přemýšlím, že asi půjdu za spolužačkou z vedlejší třídy z gymplu, co dělá psycholožku. zjistila jsem, že cízí lidi mi nedělají dobře. no, ale nevím, jeslti bych zas neměla blok, že mě vlastně zná a zná stejné lidi.

zítra jdu taky na psychiatrii, ale nemám hlídání pro malého, tak jde se mnou. chcu se jen domluvit na braní léků, chcu to teda zkusit a uvidím, jestli se budu cítit líp.

Dano, jak je???

mějte se D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí