Deprese – jako nemoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
xyz
3294
24.2.08 20:12

Ahojky.
Nález CT je furt ve fázi vyšetřování, příští pátek jdu na UZ karotid.
Už mi krásně zabrala AD a je mi fajn. Taky chodím na psychoterapii, je to dost dobrá doktorka.
Musím říct, že jsem poslední dny docela dost ok, občas se někde vynoří nějaká ta blbá myšlenka, ale jde to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
24.2.08 20:53

Zorko,je fajn,že je ti lip.Mně posledně ADP změnil a ty prvni byly lepší.Jsem posledni dobou v jednou kole tak moc nestiham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.3.08 12:34

Ahoj holky, dlouho jste se nikdo neozvaly, snad Vám jarní sluníčko dělá lépe.
Chtěla jsem se zeptat: Moc bych si přála druhé miminko, mám však strach, že když budu s mimi doma, moje depky a černé myšlenky se prohloubí- když jsem v práci nemám na to čas. Jak je to u Vás? Bojím se aby to nebylo ještě horší. Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
10.3.08 13:23

Ahoj Kacko.
Jo, zhorsilo se to, hodne. Ale konecne mam dobre prasky a je mi zase dobre. Nejaka blba depka mi nemuze zabranit, abych mela dve deti, jak jsem si prala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
10.3.08 13:26

Ahoj,
Katko aco se zkousit domluvit s dr na nějake udržovaci lečbě,abys to doma snažím se.Musime se domanějak zaběhnout.
A deprese jsemstale jak na houpačce.Nahoru dolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.3.08 17:58

Holky vůbec vás nestíhám. Byla jsem v poho, momentálně je to menší houpačka, ale ne deprese, spíš výkyv hormonů, klasické šestinedělí.

27.2.08 v 11,35 se nám narodila Anetka s 3970g a 50cm. Byl to mazec (za 2 hodiny od poradny bylo hotovo), na jednu stranu ohromná úleva (konec těhotenství byl masakr, poslíčky prakticky pořád, dlouhé hodiny bolestí, které jsem nakonec zaspala -v době, kdy podle příruček už máte bejt v porodnici), na druhou zjištění, že další dítko už fkat nee:D, totální vyčerpání.

Začátky jsou krušný, malá trpí na prdíky, k tomu žárlící sourozenkyně, kdy se musim snažit vyhovět oběma. No zajíždíme se.

Kačko, měla jsem strach a pořád ho mám. Jak to zvládnu, že se mi vrátí deprese. Ale mám zkušenost, nebudu si hrát na hrdinu a když sezačne něco dít, začnu to řešit.

Narozdíl od prvního dítěte mám teď manželovu podporu a pomoc - nevím, jestli to bylo zkušeností, jak jsem to ne/zvládala s Bárou, nebo depresema, či dospěl nebo prostě snaha, abychom to s Bárou zkouleli (protože ona se změnila naprosto šíleně a to doslova během jediného dne, kdy ráno jsem zanechala jedno dítě mojí mamce a jela na poradnu a odpoledne v porodnici už bylo něco příšerně jinýho).

Některý věci nehrotim, jiný musim přežít.

V těhotenství jsem se těšila na miminčí věk, teď se spíš těším, až lehce odroste (ty první týdny, až přejdou - to prdění, naučíme spaní…)

Snad to nějak zaválíme:)

Gabča a holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
11.3.08 19:02

GÁBINKO, moc moc gratuluji!!!!!
Přeji hodně zdravíčka a štěstíčka a ať se ti ta potvora depka vyhne!!!!!! A když ne, tak přijď a písni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
11.3.08 19:43

Gabinko,ještě jednou gratuluju :) .A vyšmirovala jsem fotky.Anetka je nadherna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
12.3.08 17:47

Gábi, moc gratuluju, tak to jste mě holky potěšily. Já jdu zítra poprvé k psychiatrovi, když jsem volala psycholožce na objednání a povyprávěla s čím chci za ní jít, tak mě hned zkontaktovala s psychiatrem. Tak uvidím. Ještě musím vymyslet, jak to udělat s propustkou, nechtěla bych aby tam bylo na razítku, že jsem byla u psychouše. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
20.3.08 20:48

Holky! Jak je? Co je nového?
GÁBI, nezhoršila se po porodu depka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.3.08 12:16
xyz píše:
Holky! Jak je? Co je nového?
GÁBI, nezhoršila se po porodu depka?

No deprese sezatím nevrátila, ale jinak se v tom plácáme:D Ale víc než rohuzené hormony v tom nehledám (trápí nás dost bříško, k tomu zlobivá Bára)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.08 18:29

Prosím kam se obrátit když trpíte depresí k psychologovi nebo psychiatrovi? Dále mě prosím zajímá musíte mít doporučení od obvodní lékařky Vaší? Pracuji totiž v nemocnici a tam mám taktéž obvodní lékařku a jakmile budu chtít doporučení k psychologovi už to určitě bude vědět celý špitál!!! A k psychologovi bych šla mimo nemocnici

• Citovat
  • Upravit
3241
26.5.08 22:32

No to je asi na tobě, já jsem vyhledala zlaté stránky a jela jsem po psycholožkách, termín objednání je i 2 měsíce, našla jsem si jednu, která mě objednala hned, ale když slyšela po telefonu, co mi je, hned mi dala kontakt na psychiatra- tam jsem se objednala do 14 dní. žádné doporučení jsem neměla, jsem z malé vesnice, což by bylo totéž jako špitál, jen se mě ptali, jestli jej mám, řekla jsem, že ne, protože nechci, aby to každý věděl. A v pohodě. Myslím, že je to jedno psycholog a psychiatr-akorát ten psychiatr ti může napsat nějak více léků, ale přesně nevím. Klidně napiš SZ. Všechno ti vysvětlím. Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
28.5.08 13:29

Ahoj hoky, taky jsem se dlouho neozvala, zatím jsem neměla čas si přečíst co je u vás nového, tak budu sobecky psát jen o sobě.

Myslela jsem, že depky už budou v pohodě, začla jsem se hodně věnovat sama sobě, chodit ven s přáteli, cvičit, strkat děti na víkend k prarodičům, abysme s adamem měli čas na sebe… Začli jsme zařizovat svatbu a všechno bylo ok. Jenže… :cry:

Minulý týden jsem zjistila, že jsem těhotná :cry: te´d se v tom zase topím, pořád přemýšlím jestli do toho jít nebo ne a ubíjí měpopcit, že ať se rozhodnu jakkoliv, tak to rozhodnutí bude špatné. Když si ho necháme, budu další 3 roky doma, pro mě nepředstavitelné, navíc co když bude taky hyperaktivní jako Kristýna :?: Gynekolog mi řekl, že i když budu v těhotenství brát AD tak to se mnou stejně zamává a bude to blbý, dokonce i on mi doporučil terapii, prý se vůbec nemám ráda. a interupce? to si taky nedokážu představit… ten pocit když se proberu, že najednou v tom břiše není to co tam bylo, myslím, že i to bych nesla špatně. Jako naschvál tentokrát nemám žádné potíže, u obou holek jsem krvácela a kdybych nebrala hormony, tak je ani nemám. A teď? prostě ani kapka :( tolik jsem spoléhala na to, že to rozhodnutí za mě udělá mé tělo.

vím, že je spousta holek co po dítěti touží a nemůže ho mít, ale já už asi třetí dítě nezvládnu :cry:

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
28.5.08 13:32

gábi gratuluju :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...