Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky.
Nález CT je furt ve fázi vyšetřování, příští pátek jdu na UZ karotid.
Už mi krásně zabrala AD a je mi fajn. Taky chodím na psychoterapii, je to dost dobrá doktorka.
Musím říct, že jsem poslední dny docela dost ok, občas se někde vynoří nějaká ta blbá myšlenka, ale jde to ![]()
Zorko,je fajn,že je ti lip.Mně posledně ADP změnil a ty prvni byly lepší.Jsem posledni dobou v jednou kole tak moc nestiham.
Ahoj holky, dlouho jste se nikdo neozvaly, snad Vám jarní sluníčko dělá lépe.
Chtěla jsem se zeptat: Moc bych si přála druhé miminko, mám však strach, že když budu s mimi doma, moje depky a černé myšlenky se prohloubí- když jsem v práci nemám na to čas. Jak je to u Vás? Bojím se aby to nebylo ještě horší. Katka.
Ahoj Kacko.
Jo, zhorsilo se to, hodne. Ale konecne mam dobre prasky a je mi zase dobre. Nejaka blba depka mi nemuze zabranit, abych mela dve deti, jak jsem si prala ![]()
Ahoj,
Katko aco se zkousit domluvit s dr na nějake udržovaci lečbě,abys to doma snažím se.Musime se domanějak zaběhnout.
A deprese jsemstale jak na houpačce.Nahoru dolu
Holky vůbec vás nestíhám. Byla jsem v poho, momentálně je to menší houpačka, ale ne deprese, spíš výkyv hormonů, klasické šestinedělí.
27.2.08 v 11,35 se nám narodila Anetka s 3970g a 50cm. Byl to mazec (za 2 hodiny od poradny bylo hotovo), na jednu stranu ohromná úleva (konec těhotenství byl masakr, poslíčky prakticky pořád, dlouhé hodiny bolestí, které jsem nakonec zaspala -v době, kdy podle příruček už máte bejt v porodnici), na druhou zjištění, že další dítko už fkat nee:D, totální vyčerpání.
Začátky jsou krušný, malá trpí na prdíky, k tomu žárlící sourozenkyně, kdy se musim snažit vyhovět oběma. No zajíždíme se.
Kačko, měla jsem strach a pořád ho mám. Jak to zvládnu, že se mi vrátí deprese. Ale mám zkušenost, nebudu si hrát na hrdinu a když sezačne něco dít, začnu to řešit.
Narozdíl od prvního dítěte mám teď manželovu podporu a pomoc - nevím, jestli to bylo zkušeností, jak jsem to ne/zvládala s Bárou, nebo depresema, či dospěl nebo prostě snaha, abychom to s Bárou zkouleli (protože ona se změnila naprosto šíleně a to doslova během jediného dne, kdy ráno jsem zanechala jedno dítě mojí mamce a jela na poradnu a odpoledne v porodnici už bylo něco příšerně jinýho).
Některý věci nehrotim, jiný musim přežít.
V těhotenství jsem se těšila na miminčí věk, teď se spíš těším, až lehce odroste (ty první týdny, až přejdou - to prdění, naučíme spaní…)
Snad to nějak zaválíme:)
Gabča a holky
GÁBINKO, moc moc gratuluji!!!!!
Přeji hodně zdravíčka a štěstíčka a ať se ti ta potvora depka vyhne!!!!!! A když ne, tak přijď a písni ![]()
Gabinko,ještě jednou gratuluju
.A vyšmirovala jsem fotky.Anetka je nadherna
Gábi, moc gratuluju, tak to jste mě holky potěšily. Já jdu zítra poprvé k psychiatrovi, když jsem volala psycholožce na objednání a povyprávěla s čím chci za ní jít, tak mě hned zkontaktovala s psychiatrem. Tak uvidím. Ještě musím vymyslet, jak to udělat s propustkou, nechtěla bych aby tam bylo na razítku, že jsem byla u psychouše.
![]()
Holky! Jak je? Co je nového?
GÁBI, nezhoršila se po porodu depka?
xyz píše:
Holky! Jak je? Co je nového?
GÁBI, nezhoršila se po porodu depka?
No deprese sezatím nevrátila, ale jinak se v tom plácáme:D Ale víc než rohuzené hormony v tom nehledám (trápí nás dost bříško, k tomu zlobivá Bára)
Prosím kam se obrátit když trpíte depresí k psychologovi nebo psychiatrovi? Dále mě prosím zajímá musíte mít doporučení od obvodní lékařky Vaší? Pracuji totiž v nemocnici a tam mám taktéž obvodní lékařku a jakmile budu chtít doporučení k psychologovi už to určitě bude vědět celý špitál!!! A k psychologovi bych šla mimo nemocnici
No to je asi na tobě, já jsem vyhledala zlaté stránky a jela jsem po psycholožkách, termín objednání je i 2 měsíce, našla jsem si jednu, která mě objednala hned, ale když slyšela po telefonu, co mi je, hned mi dala kontakt na psychiatra- tam jsem se objednala do 14 dní. žádné doporučení jsem neměla, jsem z malé vesnice, což by bylo totéž jako špitál, jen se mě ptali, jestli jej mám, řekla jsem, že ne, protože nechci, aby to každý věděl. A v pohodě. Myslím, že je to jedno psycholog a psychiatr-akorát ten psychiatr ti může napsat nějak více léků, ale přesně nevím. Klidně napiš SZ. Všechno ti vysvětlím. Katka.
Ahoj hoky, taky jsem se dlouho neozvala, zatím jsem neměla čas si přečíst co je u vás nového, tak budu sobecky psát jen o sobě.
Myslela jsem, že depky už budou v pohodě, začla jsem se hodně věnovat sama sobě, chodit ven s přáteli, cvičit, strkat děti na víkend k prarodičům, abysme s adamem měli čas na sebe… Začli jsme zařizovat svatbu a všechno bylo ok. Jenže… ![]()
Minulý týden jsem zjistila, že jsem těhotná
te´d se v tom zase topím, pořád přemýšlím jestli do toho jít nebo ne a ubíjí měpopcit, že ať se rozhodnu jakkoliv, tak to rozhodnutí bude špatné. Když si ho necháme, budu další 3 roky doma, pro mě nepředstavitelné, navíc co když bude taky hyperaktivní jako Kristýna
Gynekolog mi řekl, že i když budu v těhotenství brát AD tak to se mnou stejně zamává a bude to blbý, dokonce i on mi doporučil terapii, prý se vůbec nemám ráda. a interupce? to si taky nedokážu představit… ten pocit když se proberu, že najednou v tom břiše není to co tam bylo, myslím, že i to bych nesla špatně. Jako naschvál tentokrát nemám žádné potíže, u obou holek jsem krvácela a kdybych nebrala hormony, tak je ani nemám. A teď? prostě ani kapka
tolik jsem spoléhala na to, že to rozhodnutí za mě udělá mé tělo.
vím, že je spousta holek co po dítěti touží a nemůže ho mít, ale já už asi třetí dítě nezvládnu ![]()
Katka