Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zorko, jestli tě to uklidní, tak já dávám hokám čokoládu každý den a už odmala ![]()
Taky jsem ze začátku řešila, že ostatní tady kupují dětem speciální pastu na zuby a já kikině dávám obyčejnou perličku
Na to se vy… co dávali naši rodiče nám??? Žijeme??? Jsme odolnější než dnešní děti??? Rozhodně jsme ![]()
Značkové a neznačkové hračky… Když nám babička koupí něco u vietnamců, tak to holkám nechám a spoléhám na to, že je to tak kvalitní, že to během týdne zdemolujou
Myslíte, že když jsme si my hráli s nějakou gumovou hračkou tak někdo kontroloval kolik je v ní ftalátů a jiného bordelu??? Nehledě na to, že např. Fisher Price už měl taky několikrát průser s neberpečnýma hračkama, takže proč připlácet za značku, když je to stejný šunt jako levná hračka.
Mimochodem, já jsem zase říkala, že bych si nikdy nekoupila kočárek z Polska… Koupili jsme si Buzze a je to snad ještě větší šmejd než ty poláky
už po roce jsem ho šla reklamovat, sice ho opravili, ale napsali mi, že to nebyla vada materiálu, ale bylo to způsobeno opotřebením. To mě tak nasr…
Jak může být kočár který má vydržet 3 roky, po roce opotřebený???
Kacatko píše:
Gábinko, mě taky psycholožka řekla, že je všechno normálníDokonce mi vyprávěla že k ní chodí matky, kterým se zdá jak své děti podříznou a že jedna si představuje jak své mimi při houpání hodí z okna, hned jsem si pak připadala normální
Tak to je přesně ono! Uplně si to vybavuju (a běhá mi z toho mráz po zádech a chce se mi brečet). Pamatuju, že jedna holčina psala, jak si představovala, když dělala tuším králíka? Jak na ten pekáč dává dítě:D
Jenže ten pocit mezi bezmeznou láskou a pocitem nenávisti je šílenej
XYZ - já naprosto chápu, cítím to stejně. Ale nedeptají mě věci typu tohle bych nedala, tohle je neznačkové a tak. Spíš to, jak dokážou s těma dětma být a všechno trpělivě vysvětlovat, nikdy jim nenaplácají.
Holky mě kamarádka připravovala na to, že čekání v čekárně psychiatra je šílený, co tam člověk vidí:D A já tam přišla a nikde nikdo, jen max osoba v ordinaci a jinak ani noha:) Tak se mi ulevilo, nebo by mě asi šlehlo:D
xyz píše:
Holky, jestli ono to nebude tím emiminem![]()
![]()
Já se tu třeba dočtu, jak jsou maminky nadšené z porodu, jak nadšeně kojí… jak milují ty své drobečky a můžou si do kaťat ucvrknout ze samého štěstí..... jak nedávají větší děti do školky, protože je chtějí mít u sebe a užít si je… jak si s nimi celý den hrají… jak mají doma naklizeno (např. vydrbané kachličky kartáčkem)..... některé zvládají tři děti, psa a hospodářství..... jiné mají doma nemocnou babičku.....
No pak si připadám jak nemožná neschopná matka a říkám si, že jsem úplný debil. Že když to jde jinde, proč to nejde u nás.![]()
![]()
No a pak ty řeči typu: sladkou přesnídávku bych teda NIKDY dítěti nedala........ Když babička přinese neznačkovou hračku, tak jí hodím do koše, s tím si MOJE dítě NIKDY hrát nebude.........
Já dám občas slazenou přesnídávku, větší holce čokoládu..... děti mají neznačkové hračky…
Jenže pak ležím, čumím do tmy a říkám si, jestli dělám dobře
Zorka
to máš pravdu, taky mě deptá, dkyž čtu, jak jsou ostatní úžasné matky. no snažím se se přesvědčit, že jsem aspoň DOST DOBRA, ale ani to mi kolikrát nejde…
hlavně kvůli děckám se musíme snažit. ty naše mám pocit trpí strašně
hlavně starší.
Gabinko, to čekání… mě všichni ti lidi přišli normální, já asi taky nevypadám jakože mi něco je, ale když jsem tady byla poprvé, tak přišel asi 20ti letý kluk a dožadoval se u setry pozornosti, že jde na sexuologii, pak si sedl vedle mě, dal si ruce k nosu a začal strašně funět, furt jsem čekala, že se na mě třeba vrhne a začne mě násilnit
Asi třikrát byl za sestrou, ta ho vždycky u:,–(ila a pak se nervnul, že potřebuje prášky
Docela mě dostal jak se k tomu hrdě hlásí, že jde na sexuologii ![]()
Kacatko píše:
Zorko, jestli tě to uklidní, tak já dávám hokám čokoládu každý den a už odmala![]()
Taky jsem ze začátku řešila, že ostatní tady kupují dětem speciální pastu na zuby a já kikině dávám obyčejnou perličku
Na to se vy… co dávali naši rodiče nám??? Žijeme??? Jsme odolnější než dnešní děti??? Rozhodně jsme
Značkové a neznačkové hračky… Když nám babička koupí něco u vietnamců, tak to holkám nechám a spoléhám na to, že je to tak kvalitní, že to během týdne zdemolujou
Mimochodem, já jsem zase říkala, že bych si nikdy nekoupila kočárek z Polska… Koupili jsme si Buzze a je to snad ještě větší šmejd než ty polákyMyslíte, že když jsme si my hráli s nějakou gumovou hračkou tak někdo kontroloval kolik je v ní ftalátů a jiného bordelu??? Nehledě na to, že např. Fisher Price už měl taky několikrát průser s neberpečnýma hračkama, takže proč připlácet za značku, když je to stejný šunt jako levná hračka.
už po roce jsem ho šla reklamovat, sice ho opravili, ale napsali mi, že to nebyla vada materiálu, ale bylo to způsobeno opotřebením. To mě tak nasr…
![]()
![]()
Jak může být kočár který má vydržet 3 roky, po roce opotřebený???
Máš naprostou pravdu. Já to vidím stejně - když zrovna rozumně uvažuju. Jenže pak začne ten červíček v tom mým mozku blbým vrtat
A já se hroutím a vyčítám si......
Ad první odstavec: Přesně! K timu připisuji přesně to, co Kacatku ![]()
Ad čekání u psychiatra: Já jsem tam chodila jako těhule nebo chodím s malým a tak mě berou skoro bez čekání. Kolikrát když vidím, co tam sedí s prominutím za debily, taks i říkám, že jsem jen hysterka a nic mi není, že tam nepatřím.
Taky jsem se musela smát, protože bylo na doktorce vidět, že je ráda, že tam přišel někdo relativně normální a chtěla si hrozně povídat. Ale ne o mých potížích
. Ona mě učila, máme si co říct i o jiných věcech… Tak se stane, že místo mých potížích mluvíme o jejích věcech ![]()
Gabinko,ozvu se zitra.Byla jsem dneska cely den mimo domov.
Dersuzalo,prosimtě,vypada to,že do Zlina k dr.Bohačovi budu muset jet busem a protože jsem ve Zlině dobrych 13let nebyla mam problem s orientaci.Pochopila jsem,že ty ve Zlině bydliš.Jede nějaky bus s autobusoveho nadraži k te Stare poliklinice?Děkuji
Dano dnes n ebudu, po obědě jedem pro kočár a vrátíme se až večer. Takže zas příští týden, to budu asi dopoledne chvíli, holka snad začne chodit do školky…
Gabinko,taky ted nějak časem neoplyvam.Ale Mirda už pujde od pondělka normalně do školky tak to snad bude lepši.
Právě se porvali o misku s Esíčkama.Měla jsem zbytek a dala jsem jim to jen do jedne.Proč se nemužou domluvit
To nevim. U nás není domluva ani mezi Bárou a námi dospěláky - autoritami (rádoby autoritami:D ).
Bára bude asi týden nebo dva chodit jen na 4hodiny ještě a pak bych asi prubla celý den, ale spíš tak jednou týdně, nechci to na ní hodit najednou. Uvidíme, jak to půjde. Ale je fakt, že bych to ráda zvládla, než porodím, aby to pak nebrala hůř. I tak čekám potíže
Vojta je strašně tvrdohlavy a uvztekany.A hlavně je rozmazleny
.Je to vymodlene miminko a je to znat.Mirda je zas strašna citlivka.Takže domluva mezi nima,že si Vojta vyřve a je to.
Mirda měl 4roky když se narodil Vojtik a myslela jsem,že ho necham doma aspon tyden.Nechtěl.Hned hlasil,že jde do školky.Ale zvykl si na něj celkem dobře.až jsem se divila.
Vojtuik chodi do jesli na 5dni v měsici a Mirda už chodi pořad.Zatim teda dle nalady.Ale od pololeti už musi bez pardonu.On mu od zaři nikdo nic neodpusti
Njn, není to s nima lehký:) Bára byla v pohodě, ale právě se obávám toho celého dne, protože ani doma po obědě nespí od 2 let až na naprosté výjimky. Tak jak to tam zvládne - radši bych ,aby nespala, jen třeba odpočívala vleže:D Večer nás jinak trefí šlak…(navíc teď nespí, ve školce se to nedejbože naučí a pak zas do školy bez spaní)…
Je jedináček zatím, povedla se nám na první pokus a rozmazlená je stejně - tatínkova princezna. Odnáším to já…
Ahoj.
Holky, jak se vede? Já jsem poslední dny celkem ok.
Gábi, naše Val doma po obědě nespí, je večer unavená a usíná nejdéle v děvět, spíš dřív. Ve školce někdy usne, někdy ne. Když usne, tak to hned poznáme, protože je vzhůru klidně do půl jedenácté. teda v posteli je, to musí,a le nespí a otravuje. My už sotva lezeme, kolikrát i ležíme a ona furt na nás huláká nebo zpívá, nebo podobné ptákoviny..... Pak si má člověk s depresí odpočinout
![]()
Zorka