Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Díky za popsání tvé situace a za zkušenosti..Bohužel já jsem z okolí Ostravy, takže místa co popisuješ jsou pro mě passé..
Můžu se tě zeptat jak s tím vším žiješ a funguješ? Myslím partnerství, rodina, práce atd..
Spíš nefunguju než funguju
Práci už jsem nezvládala, byla jsem víc na nemocenské než v práci a nakonec mi sám psychiatr navrhl invalidní důchod, takže teď jsem doma.
S partnerem jsme měli neshody už dřív, takže to už pak jen vygradovalo a odešel. Pak jsem měla přítele, který o mých problémech věděl od začátku, ale tam to ztroskotalo na něčem jiným. Teď nikoho nemám a ani nevím, jestli by se našel někdo, kdo by takovou partnerku chtěl, ale mám pár kamarádů mezi chlapy, třeba i z těch léčeben, a jsou na pokec fajn. Samozřejmě i ženský. ![]()
@Anonymní píše:
Spíš nefunguju než fungujuPráci už jsem nezvládala, byla jsem víc na nemocenské než v práci a nakonec mi sám psychiatr navrhl invalidní důchod, takže teď jsem doma.
S partnerem jsme měli neshody už dřív, takže to už pak jen vygradovalo a odešel. Pak jsem měla přítele, který o mých problémech věděl od začátku, ale tam to ztroskotalo na něčem jiným. Teď nikoho nemám a ani nevím, jestli by se našel někdo, kdo by takovou partnerku chtěl, ale mám pár kamarádů mezi chlapy, třeba i z těch léčeben, a jsou na pokec fajn. Samozřejmě i ženský.
To mě právě strašně drtí-bojím se že to můj partner nedá (jsme spolu deset let) a že už si s mou povahou a diagnózu nikoho nenajdu, nebudu mít nikdy rodinu atd..Ztratila jsem úplně smysl čehokoli..
Dřív jsem byla aktivní, měla jsem koníčky, mám dvě VŠ, zrekonstruovali jsme barák..mám pocit, že jsem úplně jiný člověk-chodící troska-a že už to nedokážu změnit..
@Anonymní píše:
To mě právě strašně drtí-bojím se že to můj partner nedá (jsme spolu deset let) a že už si s mou povahou a diagnózu nikoho nenajdu, nebudu mít nikdy rodinu atd..Ztratila jsem úplně smysl čehokoli..
Dřív jsem byla aktivní, měla jsem koníčky, mám dvě VŠ, zrekonstruovali jsme barák..mám pocit, že jsem úplně jiný člověk-chodící troska-a že už to nedokážu změnit..
Vím že to je těžký, ale dej si čas. Opravdu. Nemysli na to co bude, ber co je teď. Zbytečně se tím stresuješ
Teď jsi vyčerpaná a potřebuješ nabrat sílu, dovol si ty síly nabrat a dát se dohromady, uzdravit se ![]()
@Lana25 Jak je ti dneska? Můžu mít ještě dotaz-na jakou terapii chodíš? Myslím druh-KBT, gestalt, psychoanalýza atd..
@Anonymní píše:
@Lana25 Jak je ti dneska? Můžu mít ještě dotaz-na jakou terapii chodíš? Myslím druh-KBT, gestalt, psychoanalýza atd..
Včera děs běs, dneska dobrý. Já vůbec nevím, je to spíš forma pohovoru, pokecu. Probíráme tak nějak všechno a mám chuť se na to fakt vyprdnout
Přijde mi, že se tím zabobírám až moc a to mi nesvědčí.
@Lana25 Tak to je bezva že je ti lépe! Já chytla ještě včera večer příšernou migrénu, takže jsem dneska jak mrtvola. Odjela jsem s našima na chatu, aby si ode mě přítel odpočinul a ležím tady jako lazar a hlava mi šrotuje..
@Anonymní píše:
@Lana25 Tak to je bezva že je ti lépe! Já chytla ještě včera večer příšernou migrénu, takže jsem dneska jak mrtvola. Odjela jsem s našima na chatu, aby si ode mě přítel odpočinul a ležím tady jako lazar a hlava mi šrotuje..
Zkus se jít projít, nadýchat se čerstvyho vzduchu, sedni si někam na mech a jen dýchej ![]()
@Lana25 píše:
Zkus se jít projít, nadýchat se čerstvyho vzduchu, sedni si někam na mech a jen dýchej
Děkuju, byla jsem se kousek projet na kole, ale bylo to teda náročné..pár kiláků a myslela jsem že vypustím duši.. ![]()
Jak tak nad vším ještě přemýšlím napadá mě, jestli některé moje potíže nejsou spojené s boreliozou, kterou jsem chytla před pár lety a mám ji pořád aktivní..žádný doktor mi s tím nechce nic dělat, všichni se mi vysmáli. Jeňze co když už mám za tu dobu neuroboreliozu..tohle mě štve..
@Anonymní píše:
Děkuju, byla jsem se kousek projet na kole, ale bylo to teda náročné..pár kiláků a myslela jsem že vypustím duši..
Jak tak nad vším ještě přemýšlím napadá mě, jestli některé moje potíže nejsou spojené s boreliozou, kterou jsem chytla před pár lety a mám ji pořád aktivní..žádný doktor mi s tím nechce nic dělat, všichni se mi vysmáli. Jeňze co když už mám za tu dobu neuroboreliozu..tohle mě štve..
Ale na tohle jsou přece krevní testy? To by ti zjistili
A ví o tom psychiatr? Ja byla celej den ok, byla jsem na zahrádce pro maliny a višně na buchtu, všeok, sluncem zalitý a doma najednou prásk a panická ataka jak vyšitá z učebnice
Takhle mě to jestě nesejmulo ![]()
@Lana25 Tak to mě moc mrzí..já mám spíš teď celodenní peklíčko než jednorázové ataky.. co ti na to pomáhá když to přijde? Máš někoho kolem sebe?
@Anonymní píše:
@Lana25 Tak to mě moc mrzí..já mám spíš teď celodenní peklíčko než jednorázové ataky.. co ti na to pomáhá když to přijde? Máš někoho kolem sebe?
Ja to teď měla poprvé, už jsem se chystala vytáčet 112
vzala jsem si rivotril, mám tu mamku. Ale nechci jí přidělavat starosti
Nevím, co je horší… jestli celodenní peklo nebo 1 ataka
ty se léčíš s úzkostma?
@Lana25 No já mám úzkostně depresivní poruchu dle MUDr. Nejdřív jsem vlastně měla úzkosti, pak se k tomu přidala depka. Takže ataky znám dobře..Teď je teda nemívám..nebo jen takový náznak..
@Anonymní píše:
@Lana25 No já mám úzkostně depresivní poruchu dle MUDr. Nejdřív jsem vlastně měla úzkosti, pak se k tomu přidala depka. Takže ataky znám dobře..Teď je teda nemívám..nebo jen takový náznak..
Tak to mám údajně taky, téžká reakce na stresovou situaci
Je něco co dokáže pomoct tobě?
Díky za popsání tvé situace a za zkušenosti..Bohužel já jsem z okolí Ostravy, takže místa co popisuješ jsou pro mě passé..
Můžu se tě zeptat jak s tím vším žiješ a funguješ? Myslím partnerství, rodina, práce atd..