Deprese – jako nemoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.7.19 19:14

Ano, byla jsem tam, ale jen na jednotlivých návštěvách, hospitalizaci jsem odmítla, měla jsem doma malé děti a myšlenka, že od nich budu pryč mě natilik děsila, že jsem to nedala. Ale za mě mnohem lepší než krizové centrum v Bohnicích, ty mě vyhodili rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.19 19:15
@Anonymní píše:
Ahoj, děkuju.. U mě je těch spouštěčů asi víc..respektive spíš se to nakupilo za dlouhé roky..Nepěkné dětství/zahlcení prací/nulové sebevědomí/vážná nemoc u mě i u rodinných příslušníků/potrat/partnerská krize/možná vyhoření v práci.. Mám pocit, že jsem pořád žila tak, abych se zavděčila ostatním, ale pro sebe jsem nedělala nic…Jeden konkrétní spouštěč jsem nevypozorovala. Prostě pocit jakoby se nádoba pořád plnila a najednou přetekla a já se začala topit. Musím plavat ale nemám už sílu, tak padám do depky..Teď jsem ve stavu, kdy mám pocit že se z toho nikdy nedostanu..Totální beznaděj..

dostanes, ja to mela stejne. totalni beznadej navic vic svobodna matka a partner mi s nicim nepomahal. Naopak. Bude to dobry neboj se. :kytka: ja uz jsem v poradku, mam jineho muze a cekam miminko. Nikdy neni hrozne na vzdy

• Citovat
  • Upravit
12.7.19 19:16

Dostaneš se z toho, nejvíc ubíjející je ta bezmoc, ale bude dobře, uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.19 19:45

@oranžová mašle Tak jsem koukala na ten riaps a je to záležitost Prahy, já jsem z Moravy.. :( To je fakt škoda..
No pro mě je myšlenka hospitalizace strašná - jsem hrozně fixovaná na domov.. A bohužel na psychiatrické léčebny jsem už slyšela hodně negativních reakcí..Třeba o těch Bohnicích teď dokonce lidi založili web, kde sdílejí své zkušenosti které tam zažily a je to něco děsného..je o tom už i rozhovor na webu s ředitelem a jednou pacientkou a bude to údajně řešit ministerstvo zdravotnictví.. No upřímně jsem z toho byla zděšená..
Jaktože tě tam vyhodili???

• Citovat
  • Upravit
Štofik
12.7.19 19:48
@oranžová mašle píše:
Ano, byla jsem tam, ale jen na jednotlivých návštěvách, hospitalizaci jsem odmítla, měla jsem doma malé děti a myšlenka, že od nich budu pryč mě natilik děsila, že jsem to nedala. Ale za mě mnohem lepší než krizové centrum v Bohnicích, ty mě vyhodili rovnou.

Vyhodili? 8o

• Citovat
  • Upravit
12.7.19 19:49

No řekli mi, že to nemůže být přece tak zlé, jak si myslím a že se mám dobře vyspat :nevim: tak už jsem tam ani nešla. Přeci jen, člověk má těch sil pomálu a ještě se doprošovat jen už neměla sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.19 19:50
@Anonymní píše:
dostanes, ja to mela stejne. totalni beznadej navic vic svobodna matka a partner mi s nicim nepomahal. Naopak. Bude to dobry neboj se. :kytka: ja uz jsem v poradku, mam jineho muze a cekam miminko. Nikdy neni hrozne na vzdy

Děkuju moc za podporu, je pro mě aspoň trošku uklidňující, že vy ostatní jste to zvládly, ikdyž sobě nevěřím.. :nevim:
Brala jsi AD?
Držím ti moc palce, ať je miminko zdravé a ať je ti fajn! Já jsem dítě chtěla strašně moc, ale teď si to vůbec nedokážu představit a mám pocit, že to nikdy nedám.. Že to nezvládnu..psychika je prostě šílená..

• Citovat
  • Upravit
Štofik
12.7.19 19:50
@Anonymní píše:
@oranžová mašle Tak jsem koukala na ten riaps a je to záležitost Prahy, já jsem z Moravy.. :( To je fakt škoda..
No pro mě je myšlenka hospitalizace strašná - jsem hrozně fixovaná na domov.. A bohužel na psychiatrické léčebny jsem už slyšela hodně negativních reakcí..Třeba o těch Bohnicích teď dokonce lidi založili web, kde sdílejí své zkušenosti které tam zažily a je to něco děsného..je o tom už i rozhovor na webu s ředitelem a jednou pacientkou a bude to údajně řešit ministerstvo zdravotnictví.. No upřímně jsem z toho byla zděšená..
Jaktože tě tam vyhodili???
Šternberk, Opava, Vojenská nem. Olomouc a v Brně je myslím taky psychiatrie. Teď nechci kecat. A o těch Bohnicích.. děsný no. Ale to se dělo na uzavřeným oddělení. A víš o možnostech lázní? Na léčbu psychických potíží?
  • Citovat
  • Upravit
Štofik
12.7.19 19:52
@oranžová mašle píše:
No řekli mi, že to nemůže být přece tak zlé, jak si myslím a že se mám dobře vyspat :nevim: tak už jsem tam ani nešla. Přeci jen, člověk má těch sil pomálu a ještě se doprošovat jen už neměla sílu.

8o 8o 8o No tak toto kdyby řekli mě v nějakým mým,,echt stavu" tak bych šla asi rovnou na koleje :nevim: To je hrozný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@oranžová mašle píše:
No řekli mi, že to nemůže být přece tak zlé, jak si myslím a že se mám dobře vyspat :nevim: tak už jsem tam ani nešla. Přeci jen, člověk má těch sil pomálu a ještě se doprošovat jen už neměla sílu.

Tak to je síla… tomu říkám pomoc teda..pak se člověk nemůže divit, že lidi své psych. problémy radši skrývají a pak to dopadne špatně.. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Tak to mě mrzí, že riaps je daleko
nešlo by něco najít tady?

třeba bys tam něco našla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.19 19:58

@Lana25 Nejblíž mám tu Opavu no..ale o té jsem taky slyšela dost hrůzy.. Přijde mi obecně, že když má někdo zlomenou nohu, tak se k němu všichni i v těch nemocnicích chovají líp než když má psychiku v háji. Je to šílený paradox..
O lázních jsem slyšela, ale zatím nezjišťovala. Bojím se, že bych tam nezvládla režim.. :( Já teď sotva vylezu z baráku, nedokážu moc komunikovat s lidma, do společnosti vůbec nechodím..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.19 20:02
@oranžová mašle píše:
Tak to mě mrzí, že riaps je daleko
nešlo by něco najít tady?třeba bys tam něco našla

Děkuju za odkaz - pro mě aktuální jen Krizové centrum Ostrava kde jsem už byla - tam to nemělo moc smysl, slečna se mnou chvilku promluvila ale pak řekla že oni jsou jednorázová pomoc v krizi, takže víc pro mě udělat nemůže..

• Citovat
  • Upravit
12.7.19 20:09

Tak to je blbý. Možná že třeba ty lázně by mohly pomoct, já vím, že tě to asi děsí, ale zase by tam byli lidi s stejným, nebo podobným problémem a to taky může pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
12.7.19 20:09
@Anonymní píše:
@Lana25 Nejblíž mám tu Opavu no..ale o té jsem taky slyšela dost hrůzy.. Přijde mi obecně, že když má někdo zlomenou nohu, tak se k němu všichni i v těch nemocnicích chovají líp než když má psychiku v háji. Je to šílený paradox..
O lázních jsem slyšela, ale zatím nezjišťovala. Bojím se, že bych tam nezvládla režim.. :( Já teď sotva vylezu z baráku, nedokážu moc komunikovat s lidma, do společnosti vůbec nechodím..

Bože jak já ti rozumím :zed: Věř,že já jsem na tom fakt jako ty. Taky totální beznaděj. Je to jak začarovanej kruh. Na jednu stranu bych na tu psychinu šla a na druhou se toho taky bojím :zed: Škoda, že nejsi ve stejným městě jako já. A doktorka není schopná něco poradit? Jsi s ní spokojená?

@Anonymní píše:
Děkuju za odkaz - pro mě aktuální jen Krizové centrum Ostrava kde jsem už byla - tam to nemělo moc smysl, slečna se mnou chvilku promluvila ale pak řekla že oni jsou jednorázová pomoc v krizi, takže víc pro mě udělat nemůže..

To je taky super :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí