Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano, byla jsem tam, ale jen na jednotlivých návštěvách, hospitalizaci jsem odmítla, měla jsem doma malé děti a myšlenka, že od nich budu pryč mě natilik děsila, že jsem to nedala. Ale za mě mnohem lepší než krizové centrum v Bohnicích, ty mě vyhodili rovnou.
@Anonymní píše:
Ahoj, děkuju.. U mě je těch spouštěčů asi víc..respektive spíš se to nakupilo za dlouhé roky..Nepěkné dětství/zahlcení prací/nulové sebevědomí/vážná nemoc u mě i u rodinných příslušníků/potrat/partnerská krize/možná vyhoření v práci.. Mám pocit, že jsem pořád žila tak, abych se zavděčila ostatním, ale pro sebe jsem nedělala nic…Jeden konkrétní spouštěč jsem nevypozorovala. Prostě pocit jakoby se nádoba pořád plnila a najednou přetekla a já se začala topit. Musím plavat ale nemám už sílu, tak padám do depky..Teď jsem ve stavu, kdy mám pocit že se z toho nikdy nedostanu..Totální beznaděj..
dostanes, ja to mela stejne. totalni beznadej navic vic svobodna matka a partner mi s nicim nepomahal. Naopak. Bude to dobry neboj se.
ja uz jsem v poradku, mam jineho muze a cekam miminko. Nikdy neni hrozne na vzdy
Dostaneš se z toho, nejvíc ubíjející je ta bezmoc, ale bude dobře, uvidíš
@oranžová mašle Tak jsem koukala na ten riaps a je to záležitost Prahy, já jsem z Moravy..
To je fakt škoda..
No pro mě je myšlenka hospitalizace strašná - jsem hrozně fixovaná na domov.. A bohužel na psychiatrické léčebny jsem už slyšela hodně negativních reakcí..Třeba o těch Bohnicích teď dokonce lidi založili web, kde sdílejí své zkušenosti které tam zažily a je to něco děsného..je o tom už i rozhovor na webu s ředitelem a jednou pacientkou a bude to údajně řešit ministerstvo zdravotnictví.. No upřímně jsem z toho byla zděšená..
Jaktože tě tam vyhodili???
@oranžová mašle píše:
Ano, byla jsem tam, ale jen na jednotlivých návštěvách, hospitalizaci jsem odmítla, měla jsem doma malé děti a myšlenka, že od nich budu pryč mě natilik děsila, že jsem to nedala. Ale za mě mnohem lepší než krizové centrum v Bohnicích, ty mě vyhodili rovnou.
Vyhodili? ![]()
No řekli mi, že to nemůže být přece tak zlé, jak si myslím a že se mám dobře vyspat
tak už jsem tam ani nešla. Přeci jen, člověk má těch sil pomálu a ještě se doprošovat jen už neměla sílu.
@Anonymní píše:
dostanes, ja to mela stejne. totalni beznadej navic vic svobodna matka a partner mi s nicim nepomahal. Naopak. Bude to dobry neboj se.ja uz jsem v poradku, mam jineho muze a cekam miminko. Nikdy neni hrozne na vzdy
Děkuju moc za podporu, je pro mě aspoň trošku uklidňující, že vy ostatní jste to zvládly, ikdyž sobě nevěřím.. ![]()
Brala jsi AD?
Držím ti moc palce, ať je miminko zdravé a ať je ti fajn! Já jsem dítě chtěla strašně moc, ale teď si to vůbec nedokážu představit a mám pocit, že to nikdy nedám.. Že to nezvládnu..psychika je prostě šílená..
@Anonymní píše:Šternberk, Opava, Vojenská nem. Olomouc a v Brně je myslím taky psychiatrie. Teď nechci kecat. A o těch Bohnicích.. děsný no. Ale to se dělo na uzavřeným oddělení. A víš o možnostech lázní? Na léčbu psychických potíží?
@oranžová mašle Tak jsem koukala na ten riaps a je to záležitost Prahy, já jsem z Moravy..To je fakt škoda..
No pro mě je myšlenka hospitalizace strašná - jsem hrozně fixovaná na domov.. A bohužel na psychiatrické léčebny jsem už slyšela hodně negativních reakcí..Třeba o těch Bohnicích teď dokonce lidi založili web, kde sdílejí své zkušenosti které tam zažily a je to něco děsného..je o tom už i rozhovor na webu s ředitelem a jednou pacientkou a bude to údajně řešit ministerstvo zdravotnictví.. No upřímně jsem z toho byla zděšená..
Jaktože tě tam vyhodili???
@oranžová mašle píše:
No řekli mi, že to nemůže být přece tak zlé, jak si myslím a že se mám dobře vyspattak už jsem tam ani nešla. Přeci jen, člověk má těch sil pomálu a ještě se doprošovat jen už neměla sílu.
No tak toto kdyby řekli mě v nějakým mým,,echt stavu" tak bych šla asi rovnou na koleje
To je hrozný.
@oranžová mašle píše:
No řekli mi, že to nemůže být přece tak zlé, jak si myslím a že se mám dobře vyspattak už jsem tam ani nešla. Přeci jen, člověk má těch sil pomálu a ještě se doprošovat jen už neměla sílu.
Tak to je síla… tomu říkám pomoc teda..pak se člověk nemůže divit, že lidi své psych. problémy radši skrývají a pak to dopadne špatně.. ![]()
Tak to mě mrzí, že riaps je daleko
nešlo by něco najít tady?
třeba bys tam něco našla
@Lana25 Nejblíž mám tu Opavu no..ale o té jsem taky slyšela dost hrůzy.. Přijde mi obecně, že když má někdo zlomenou nohu, tak se k němu všichni i v těch nemocnicích chovají líp než když má psychiku v háji. Je to šílený paradox..
O lázních jsem slyšela, ale zatím nezjišťovala. Bojím se, že bych tam nezvládla režim..
Já teď sotva vylezu z baráku, nedokážu moc komunikovat s lidma, do společnosti vůbec nechodím..
@oranžová mašle píše:
Tak to mě mrzí, že riaps je daleko
nešlo by něco najít tady?třeba bys tam něco našla
Děkuju za odkaz - pro mě aktuální jen Krizové centrum Ostrava kde jsem už byla - tam to nemělo moc smysl, slečna se mnou chvilku promluvila ale pak řekla že oni jsou jednorázová pomoc v krizi, takže víc pro mě udělat nemůže..
Tak to je blbý. Možná že třeba ty lázně by mohly pomoct, já vím, že tě to asi děsí, ale zase by tam byli lidi s stejným, nebo podobným problémem a to taky může pomoct.
@Anonymní píše:
@Lana25 Nejblíž mám tu Opavu no..ale o té jsem taky slyšela dost hrůzy.. Přijde mi obecně, že když má někdo zlomenou nohu, tak se k němu všichni i v těch nemocnicích chovají líp než když má psychiku v háji. Je to šílený paradox..
O lázních jsem slyšela, ale zatím nezjišťovala. Bojím se, že bych tam nezvládla režim..Já teď sotva vylezu z baráku, nedokážu moc komunikovat s lidma, do společnosti vůbec nechodím..
Bože jak já ti rozumím
Věř,že já jsem na tom fakt jako ty. Taky totální beznaděj. Je to jak začarovanej kruh. Na jednu stranu bych na tu psychinu šla a na druhou se toho taky bojím
Škoda, že nejsi ve stejným městě jako já. A doktorka není schopná něco poradit? Jsi s ní spokojená?
@Anonymní píše:
Děkuju za odkaz - pro mě aktuální jen Krizové centrum Ostrava kde jsem už byla - tam to nemělo moc smysl, slečna se mnou chvilku promluvila ale pak řekla že oni jsou jednorázová pomoc v krizi, takže víc pro mě udělat nemůže..
To je taky super ![]()