Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
dani,
já teď nevím jak ti pomoct…věřím že to zvládneš,jsi vyčerpaná ale opravdu bude líp!!!!když cítíš že už toho je na tebe moc,tak si zkus někam sednout,kafe a nevnímat…a zmobilizovat síly…je fajn že máš to číslo na doktora,…
manžel by to opravdu nepochopil kdyby sis s ním sedla a všechno mu řekla jak ti je a že potřebuješ pomoc?
Ale koukám, že se nás přiznalo zatím hodně málo na to, kolik je sem nakouknutí ![]()
káčátko - však se to k nám přivalí,neboj
ono je fakt těžký sem napsat a říct - jsem s vámi na palubě…
Kačatko,jj.Harpyje je proti mně svatoušek.On vi,že je něco špatně,to už pochopil,mluvim s nim o tom.Ale hodně to zlehčuje.Problemy mam od druheho porodu,skoro 3roky,ale že se něco děje zjistil až v srpnu
A ted se divam,že jste nezakotvili ve Frydlu,ale v Porubě?
Kočko,jsem přetažena,utahana.Jsem na vše sama a manžel mi moc nepomuže ani když je doma.A ten barak mi zrovna nepřidal.
Taky jsem nejdřív přemýšlela, že napíšu anonymně, ale napsala jsem už horší věci, pod které jsem se taky podepsala beze studu… ![]()
dani a kdybys mu natvrdo řekla že pomáhat musí?…asi jsi to zkoušela ,co?…
víš,jak jsem odešla,tak vlastně poprvé od sebe hlídal artíka,když jsem se vrátla tak o mě pečoval,vail,hrál si s ním,včera ho taky hlídal,dokonce mě nechal v posteli ať odpočívám a spím a říkal artuškovi že teď je s tátou,ať mě nechá spát…a to bylo za celou dobu co je artuš na světě poprvý…
bohužel dnes je v práci a pak jede za tchýní slavit narozeniny,v neděli se vrací ale zase do práce…
víš,fakt pochopil že to není sranda a zapojil se…
KACATKO, já myslela, že budu po marjáně vysmátá
. Hmmm, tak nic. ![]()
Na psychinu bych se taky nechala zavřít, ale manžel říkal, že by mě tam asi dobrovolně nevzali
. Ale možná, že kdybych jim zazvonila u dvěří a řekla, že tam chci, tak by si řekli, že jsem asi pořádný magor a možná by mě vzali hned
.
Mně se rodiče věnovali, četli, dělali výlety… Ale to sebevědomí, vztahy, problémy, psychiku, to nějak nezvládli..... A taky mi moc nedávali lásku najevo.
My taky nejsme s penězma nejlíp, ale občas si něco pořídím. Nejčastějc ve výprodeji nebo v sekáči ![]()
KACKAKOCKO, ty sis teda taky zkusila, to je mi líto. ![]()
Ten tvůj táta, to je teda případ! To je síla. ![]()
HOLKY, co když máme ty problémy, že máme tak hyperaktivní děti???
Koukám, že to tu píšete hodně. Já mám pocit, že mě dcerka vysává už od narození. Já přemýšlím, že se zeptám někde na reiky, nebo já netuším kde. Ale mám pocit, že mi nějak vysává energii. Čím víc jsem unavená, tím víc ona jede. Ona je jak motová myš.
Já myslím, že až půjdou děti do školy, školky, tak bude líp. Sice budou problémy s učením, kroužky… Ale nebudeme sedět doma.
DANO, já taky šíleně toužím po velké rodině. Takové z těch amerických filmů. Zahradní párty, třicet členů rodiny… Grilování… společné oslavy…
Místo toho na mě všichni prdí. Když se nás sejde víc než šest, tak maj všichni pocit, že nás je moc pohromadě
. Jo, stýkat se, ale každý zvlášť. A naši se třeba se svými sourozenci skoro nestýkají.
káčátko - hlavně se opravdu nemáme za co stydět!!!
je to divný,včera jsem se bála a dnes cítím že jsem udělala důležitý krok abych se té bestie zbavila a tím že jsem se pod to podepsala jí ukázala že mě nedostane!!!že budu bojovat!!!!
Já jsem si říkala, že jsi mi povědomá ![]()
Ten Frýdlant bych zvládala snad ještě hůř než tady Ostravu
Neumím si představit, co bych tam dělala, taky mi v září stačilo vypadnout do shopingu, kikinu strčit do dětského outku v ikei, rozina spala v kočárku a já jsem si šla v klidu dát kafíčko a prohlídnout si nábytek. Jenže vzhledem k tomu jak nás nákup nábytku finančně vyčerpal už se mi zprotivila i ta ikea ![]()
Na druhou stranu, frýdlantský děda šel v září do důchodu, takže díky tomu to třeba mohlo být lepší, ale kdo to mohl tušit…
Mě přítel taky moc nepomáhá, ale jak už jsem psala, když mě přistihl s flaškou vína a jindy zase apaticky brečící v posteli pochopil a snaží se. Přes týden ne, to chodí domů až večer (mimochodem dneska mi psal, že se jeho kolega zhroutil z přepracování, tak mi nezbývá než věřit, že fakt neví co je to stres a deprese), ale o víkendu pravidelně myje nádobí a hraje si s holkama. Dříve i žehlil, pochvaloval si jak si u toho odpočine jeho mozek, ale mě strašně dráždí, že věci které vyžehlím za půl hodiny on žehlí přes hodinu a ještě je neroztřídí s debilní výmluvou, že nepozná čí co je…
xyz - no,zkusila,i pokusy o znásilnění..ale víš co?…my už to máme za sebou a jen se s tím,konkrétně já,už fakt musím smířit…
artuš je hyperaktivec po ondrovi - on jí má,oba jsou blíženci,do toho jsme oba disgrafici - no naštěstí máme příjmení kam se to hodí ![]()
Holky a co dát manželům přečíst nějaký odborný článek o depresi? I na netu jsou solidní medicínské práce. Aby viděli, že to není váš výmysl, ale fakt! ![]()
Já jsem byla hnusná na prvního manžela. Na druhého ne, to se vždycky nějak ovládnu, on je fakt zlatý.
KACATKO, po Oxazepamu nebudeš po ránu zblblá, když si ho vezmeš hned večer. Do rána vyprchá. Neber si ho teda ve tři ráno. Já si ho občas vezmu a dobře se vyspím.Taky není nijak moc návykový.
Holky, vy vidíte, kolik lidí se nakukuje?
Holky, my to zvládneme! Musíme, budeme si společně dodávat odvahu. Jo???????
KACKAKOCKo, já se picnu! Já mám děti taky blížence! Malá je děsná a kluk už taky začíná. To je teda síla!
xyz - no jasně že budeme!!!!proto jsme tady!!!
mě ještě napdlo,že bych třeba mohla psát vtipy,ať je aspoň pokus hokus - ježíšek přinesl velkou knihu vtipů…
s tím nakukováním - já jsem to taky nepochopila kde se to dá vidět,ale když si klikneš na tu ikonku zdravotní potíže dospělých a najdeš si tam tu naši,tak tam je napsáno,kdo ji založil,počet příspěvků a kolik shlédnutí…
s tím článkem to je super nápad!!!!
![]()
a holky,hlavně se nebát!!!
Když koukneš na výběr témat do Zdravotních potíží dospělých, tak je tam sloupeček, kolikrát to lidi shlédli.
Článek o depresi jsem zkoušel, ale dopadlo to tak, že já přece žádnou depresi nemám, dělám si to sama, protože vstávám nasraná, prý kdybych si ráno řekla, jaký bude dneska krásný den a co všechno prožiju, tak mi nic není… Jenže co já tak za celý den zažiju???
zorko,taky jsou jednou úplný miláčci,v duchu si říkáš jak jsou super a najednou obrátí o milion stupňů?
![]()
a to bych ráda ještě tu holčičku..no onda si myslí že to bude kluk a prý to samý
no nevím
![]()
jo a kolik ti je?mě 27,jsem vodnářka