Děti a jejich hodnoty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
27.1.16 11:12

@suricata souhlasim. Ja byla tehdy frustrovana, ale vlastne mi to neublizilo jen na to nerada vzpominam. Mozna jsem i rada, ze jsem nemohla mit " vsechno ". Kazdopadne moje dcera tomu asi neunikne, vzhledem k tomu jak to doma mame s elektronikou. Treba si pletem bic - uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
27.1.16 11:15

Zlatá naše malá škola, kde ve 3.třídě telefony děti nemají, jezdí venku na kole apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.1.16 11:17

@Šarlota4 :hug: přeji ať ty i tvoje děti najdete opravdové přátelé a to samé přeji i zakladatelčině @aterka dcerce, podle popisu je to výjimečná holčička :srdce:
hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
27.1.16 11:20

Já si myslím, že mobilem to začíná. Co když potom nebude in, že ostatní budou mít plaistationy, pspčka atd.?
Náš také čtvrťák dostal k vánocům dotykový tel.(za 2 tisíce), do školy ho netahá, ven ho netahá, je na něm jen doma a tam hraje hry. Do třídy si děti nosí pspčka, tablety, telefony, ale on nechce, vidí, že jednomu spadne ten na zem, druhému taky, pak je mela. Učitelka s tím nic nedělá, protože to mají zakázané. Tak že je to na nich, aby si to vyřešili.
Když syn vypráví, co ve třídě vše řeší,(dovolené, značku telefonů, kdo si kolik koupil her) tak si myslím, že nikdy se nezavděčíš všem. Říkal, že je tam chlapeček co nemá nic, ale on se s ním baví, protože zná hodnoty, takhle ho vychovávám odmalička.
A stejně každý čtvrt rok se skupinky dětí mění - tahle se baví s touhle, se kterou se nikdy nebavila, a pořád se to otáčí.

Nevím, já byla jako malá terčem posměchu - zrzavé vlasy. Vytrpěla jsem si své. A to byli jen vlasy, ale bylo to od těch, co se vždy jen vytahovali atp. Kamarády ty pravé jsem měla, a zůstali až do dneška.

Příspěvek upraven 27.01.16 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
27.1.16 11:21

Za chvilku budu řešit podobne dilema. V září nástup do školy. Už teď doma s manželem probirame telefon. Zatím to nechavame otevřené. Podle mě, když bude v druzine, min do třetí tridy ho nepotřebuje. Ale uvidíme jaký bude trend v samotné škole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
27.1.16 11:22

Koupila bych ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
27.1.16 11:24

Telefon je zástupný problém, když se kolektiv rozhodne někoho ostrakizovat, najde si jakýkoli jiný důvod. Nakonec vítězí zdravé sebevědomí, a když si to dcera ustojí, hodně ji to posílí.
Osobně bych se jí prostě zeptala, jestli ho chce a jestli jí „hraní blbejch her“ fakt stojí za získávání pozornosti, a řídila bych se jejím přáním.

A není na tom nic „alternativního“, holka je prostě správně vychovaná, kdyby to stejně dělali ostatní rodiče (místo kupování věcí, aby dítě náhodou nevybočovalo), problém by vůbec nevznikl:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
27.1.16 11:31
@suricata píše:
8o proč chceš dceři lámat povahu? 8o

Já nechci, ale ona s tím sama dost bojuje a vždycky hrozně stála o to být obklopená kamarádkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
27.1.16 11:34

Včera jsem šla kolem hřiště. Byla tam mládež 8-9.třída. Seděli na lavičkách a povídali si. Nikdo z nich neměl mobil v ruce.Byla jsem překvapená. A samy od sebe kluci vylezly z houpačky a pustili malého.

Já bych dotykáč koupila. Už je dost velká a v hlavě to má srovnané. Moc dobře to ví, že se najde jiná věc a že o tom život není. Podle toho co píšeš, máš moc rozumnou a šikovnou slečnu. Co ten dotykáč dát za vysvědčení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.1.16 11:36
@ivašot. píše:
Já nechci, ale ona s tím sama dost bojuje a vždycky hrozně stála o to být obklopená kamarádkama.

tak ji dej podporu a důvěru, ona to zvládne, nic nelámej a neřeš to za ni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
27.1.16 11:44
@suricata píše:
tak ji dej podporu a důvěru, ona to zvládne, nic nelámej a neřeš to za ni :hug:

Samozřejmě ji podporuju, radím, teď třeba okolo nástupu do primi gymnázia jsme spolu vedly dlouhé hovory na tohle téma. Ale nevím proč bych jí to měla na druhou stranu komplikovat tím, že jí do ruky strčím tlačítkovou nokii, když nemusím. To je jediný, co tím sleduji. A pokud k ní přišla z kraje školního roku třeba holka a řekla „máš dobrej telefon, ukaž mi ho“ a dál se spolu bavily, třeba klidně o těch přiblblej hrách, tak jsem vlastně ráda. Protože vím, že momentálně dcera prostě ten první krok neumí udělat a dost těžce to nese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
27.1.16 11:47

@radúna to vůbec nevadí, že jsi popsala své zkušenosti. Naše holka proziva podobne v menším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
27.1.16 11:51
@Knihomyš píše:
@aterka a nějakou jinou skupinu dětí, z kroužku nebo tak, kde by se mobily tolik neřešily, nemá?
zkušenost s dítětem nemám, jen se svým dětstvím, což se vyřešilo přesunem na jinou školu, kde byli divný všichni :)
Ale mám obavu, že pokud dcera vybočuje (přemýšlivost, hry považuje za „blbé“), tak to mobil moc nespraví. Jak píše Radůza, „kdo se divnej narodil, ten divnej i umře.“
Sama teda netuším, jestli bych koupila nebo ne.
Ale jestli bude chtít dcera mezi ty holky zapadnout, tak se bude asi muset přizpůsobit duševní úrovni lidí, co choděj po třídě a upozorňujou, že někdo nezná nějakou hru :roll:
Přeji ti, ať se rozhodnete dobře a dcerka to ve třídě zvládá.

Ona zas tak divná není, spis moc hodná a štve ji situace, nechápe, ze kvůli hrám se kamarádky takhle chovají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
27.1.16 11:52

Moje dcera chodít také do 3.třídy… řešíme stejný věci. Telefon dostala už v 1.třídě…obyčejnej za 580Kč. Nenosila ho do školy, ale byla hrozně spokojená že ho má. A účel byl ryze účelový-spojení se se mnou. Po škole jsem jí telefon vrazila do ruky a ona zavolala tátovi aby jí převedl přes silnici atd… v 2.třídě už ho nosila do školy, ale při výuce vypíná, zapíná po škole a kdykoliv potřebuju, tak se můžeme spojit a instruovat o jakýchkoliv změnách. Nebo když se po škole chce zdržet s kamarádkou atd… než trnout strachy kde je, tak radši ať zvedne telefon a zavolá. A právě vloni řešila také že by chtěla dotykáč…že ho mají všichni… tak jsem zjišťovala proč, a vpodstatě nešlo vlastně o dotykáč jako takovej, ale o to, co na něm mají. Vysvětlila jsem jí, že telefon má od toho, aby z něj mohla volat a psát sms..a ne aby ho měla věčně vybitej kvůli hraní her… Letos přišla s tím, že by chtěla vlastí tablet… tak říkám, radši teda tablet než dotykáč. No a domluvili jsme se na nějakých podmínkách, a hlavně na tom, že si na půlku našetří a druhou půlku doplatíme… a opravdu to tak skončilo. Má vlastní tablet, do školy nemá potřebu si ho brát, kamarádka ho dostala také, takže mají kamarádky mezi sebou skype a píšou a volají si přes něj…nemám pocit, že by jí tablet nějak škodil, ubližoval, poznamenával.. do školy nemá potřebu ho nosit, je jí jasný, že by se jí tam mohl rozbít, a tím že si musela našetřit, si ho určitě váží mnohem víc, než kdybychom jí ho prostě jen tak dali. Je v kontaktu s ostatními kamarády a občas si zahraje nějakou hru. Navíc má v tabletu stažené hlavně didaktické hry, matematiku - násobilku, češtinu-vyjmenovaný slova, angličtinu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
27.1.16 12:06

@aterka to byla trochu nadsázka :) ale už tím, že situaci nepovažuje na naprosto normální a štve ji to, imo trošku vybočuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí