Děti a jejich hodnoty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
853
27.1.16 12:14

Ona dcera telefon potřebuje, protože jezdí do školy autobusem a obíhá klavír atd. sama, takže telefon mít musí. Moc všem děkuji za postřehy. Ted si vylepšila vysvědčení, jen tak, nečeká žádné dárky, já mám slzu na krajíčku, když si uvědomuju, jak hodná je a jak jsem na ní mnohdy zbytečně přísná…řekla bych, že by ustála, kdyby ho neměla. Ale už ted na ní vidím, jak jí to trápí a je taková smutnější než bývala ( hodně dětí asi ted dostalo ty telefony k vánocům). S manželem jsme se dohodli, že jí ho koupíme. Bude mít asi nevídanou radost, protože má slíbené tři knížky a víc nečeká. Myslím, že mobil jí určitě nezkazí, kdyžtak dostane zpátky ten starej. Jen mě ta situace ve škole mrzí. Možná je holt třeba si uvědomit, že ta mobily do jejich světa už patří stejně, jako my měli televize a rádia a naše rodiče ne. V mnoha směrech jsem velká konzerva, vím to a možná to přenáším i na dceru. Díky moc za všechny názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
27.1.16 12:17
@Viking píše:
Telefon je zástupný problém, když se kolektiv rozhodne někoho ostrakizovat, najde si jakýkoli jiný důvod. Nakonec vítězí zdravé sebevědomí, a když si to dcera ustojí, hodně ji to posílí.
Osobně bych se jí prostě zeptala, jestli ho chce a jestli jí „hraní blbejch her“ fakt stojí za získávání pozornosti, a řídila bych se jejím přáním.A není na tom nic „alternativního“, holka je prostě správně vychovaná, kdyby to stejně dělali ostatní rodiče (místo kupování věcí, aby dítě náhodou nevybočovalo), problém by vůbec nevznikl:)

ale ony jí spolužačky asi mají rády, jen ted vznikla taková situace, kdy se ve třídě začalo mobilovat a hrát. No a taky ta její dobrácká povaha svádí ostatní zneužívat no…doufám, že snad časem se bude umět víc bránit…ona se mnou všechno probírá, tak lecos vím o jejích problémech mezi holkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
27.1.16 12:17

@aterka koupila bych jí ho pokud ho chce. Třeba za vysvědčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
27.1.16 12:36

@ivašot. Mohu se zeptat, jak zvládla nástup do primy? Jen tak pro zajímavost…naše o tom také uvažuje, že by za rok zkusila přijímačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
27.1.16 12:40
@aterka píše:
Ona dcera telefon potřebuje, protože jezdí do školy autobusem a obíhá klavír atd. sama, takže telefon mít musí. Moc všem děkuji za postřehy. Ted si vylepšila vysvědčení, jen tak, nečeká žádné dárky, já mám slzu na krajíčku, když si uvědomuju, jak hodná je a jak jsem na ní mnohdy zbytečně přísná…řekla bych, že by ustála, kdyby ho neměla. Ale už ted na ní vidím, jak jí to trápí a je taková smutnější než bývala ( hodně dětí asi ted dostalo ty telefony k vánocům). S manželem jsme se dohodli, že jí ho koupíme. Bude mít asi nevídanou radost, protože má slíbené tři knížky a víc nečeká. Myslím, že mobil jí určitě nezkazí, kdyžtak dostane zpátky ten starej. Jen mě ta situace ve škole mrzí. Možná je holt třeba si uvědomit, že ta mobily do jejich světa už patří stejně, jako my měli televize a rádia a naše rodiče ne. V mnoha směrech jsem velká konzerva, vím to a možná to přenáším i na dceru. Díky moc za všechny názory.

Určitě moc dobré rozhodnutí! Neboj, ona si sama časem uvědomí, kde a v čem jsou pravé hodnoty, určitě. Taky jsem to u svých dětí řešila, teď jsou dospělé a mají v hlavě vážně dobře srovnáno, co a jak…Taky jsem takhle všechno řešila, ale nemusíš…kup mobil, dcera bude šťastná… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
27.1.16 12:47
@aterka píše:
@ivašot. Mohu se zeptat, jak zvládla nástup do primy? Jen tak pro zajímavost…naše o tom také uvažuje, že by za rok zkusila přijímačky.

U nás to bylo tak, že dcera o přestup na gymnázium velmi stála a já byla v podstatě proti. Kvůli dojíždějí, změně kolektivu atd. Nakonec chodila na přípravné kurzy a u přijímaček uspěla. A rozhodla se, že vážně chce přestoupit, tak mi přišlo jako nesmysl jí to zakázat. Ale fakt jsem se i kvůli její povaze bála.
Začátek září byl náročný a trnula jsem, kdy začne brečet, že chce zpátky na ZŠ. To ale nenastalo, má pevnou vůli po tatínkovi :D. Postupně to je lepší a lepší, už občas někam vyrazí i s partou kamarádek, tak mám radost.
Učit se určitě musí, ale i to jsem čekala horší. Pravda je, že určitě existují náročnější gymnázia než je to naše. Jsem nakonec ráda, že přešla, protože, co slyším o původní ZŠ, tak bych asi i měla obavy, jak to bude po devítce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
27.1.16 17:49
@aterka píše:

Tohle byla přesně ta „berlička“, o co jsme se opřeli, když jsme dotykáč pořizovali. Nechci, aby to ovšem vyznělo, že dostává dárky za to, že je hodná. Ale zaslouží si to.
Jinak při čtení popisu tvé dcery vidím tu naši :kytka:. Takové hodné telátko.

Přeji hodně štěstí :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect